Vrij Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Vrij kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, soortgeschiktheid, terugroepacties en meer. Lees onze Gratis kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats-classificatie van vrij kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 8/10

Algemene score: 7.3/10

In totaal geven we Vrij kattenvoer een 44 uit 60 rating of een B-cijfer.

Over Freely Cat Food

Freely werd in 2019 opgericht door Reed Howlett, de voormalige CEO van Nature’s Variety. Meer dan alleen een huisdiervoedingsmerk, Freely is een startup die zowel een bescheiden reeks diëten met beperkte ingrediënten voor huisdieren als het Freely Nutrition Center omvat.

Het merk Freely identificeert zichzelf als een klein team van huisdierminnende voedselexperts. Ze geloven dat “huisdiervoer gewoon goed moet zijn voor uw huisdier en gewoon gemakkelijk te begrijpen.” Hun formules zijn gemaakt met een beperkte lijst met ingrediënten om huisdieren te voorzien van uitgebalanceerde voeding die vrij is van de vulstoffen, bijproducten en kunstmatige additieven die vaak worden aangetroffen in producten voor huisdierenvoeding van lage kwaliteit.

Inkoop en productie

Het merk Freely heeft zijn hoofdkantoor in Brentwood, Missouri en alle producten worden gemaakt in de Verenigde Staten. Free geeft geen specifieke informatie over de herkomst van hun ingrediënten, behalve om te zeggen dat ze “de beste ingrediënten van over de hele wereld” zijn.

Freely beweert ook dat hun team “tientallen jaren ervaring heeft met dierenvoeding en voeding”, maar biedt geen details. Gezien Howlett’s eerdere positie als CEO van Nature’s Variety, is de kans echter groot dat een deel van die ervaring aan hem wordt toegeschreven.

Geschiedenis herinneren

Voor zover wij weten, heeft Freely nog nooit een product recall gehad. Het is echter de moeite waard eraan te denken dat het bedrijf slechts 3 jaar oud is – dit speelt een rol in ons beoordelingssysteem. Onze hoogste beoordeling is voorbehouden aan bedrijven met een lange en consistente geschiedenis van kwaliteit.

Welke soorten kattenvoer biedt vrijelijk aan?

Free heeft tot doel het voor huisdierouders gemakkelijker te maken om het voedsel dat ze hun huisdieren aanbieden te kiezen en te begrijpen. Om deze reden zijn alle kattenvoerformules van Freely gemaakt met een enkele bron van eiwitten en een korte lijst met hoofdingrediënten plus de nodige supplementen om een evenwichtige voeding te garanderen.

Het merk Freely biedt drie droogvoer- en twee ingeblikte voedselrecepten voor katten, samen met een bottenbouillon-voedseltopper. Alle drie de droge voedingsmiddelen van Freely zijn graanvrij, net als beide natte voedingsmiddelen.

Het complete assortiment van Free producten omvat:

 • Turkije Recept Beperkt Ingrediënt Graanvrij Droog Kattenvoer
 • Zalm Recept Beperkt Ingrediënt Graanvrij Droog Kattenvoer
 • Konijn Recept Beperkt Ingrediënt Graanvrij Droog Kattenvoer
 • Turkije Recept Beperkt Ingrediënt Graanvrij Nat Kattenvoer
 • Konijn Recept Beperkt Ingrediënt Graanvrij Nat Kattenvoer

De recepten van Free zijn geformuleerd voor volwassen katten volgens AAFCO voedingsprofielen.

Wat vinden klanten van vrij kattenvoer?

Omdat Freely nog maar een paar jaar oud is en de productdistributie enigszins beperkt is, zijn er niet zoveel beoordelingen online als voor populaire merken zoals Canidae die ook formules met één eiwit aanbieden. Van de beschikbare beoordelingen is er een allegaartje van zeer positieve en zeer negatieve feedback van klanten.

Klanten die van Freely-producten houden, geven commentaar op de hoge kwaliteit van de ingrediënten en de formules met beperkte ingrediënten. Sommige katteneigenaren ontdekten dat zelfs hun kieskeurigste katten van het eten genoten.

Aan de andere kant van het spectrum melden tal van klanten problemen met kwaliteitscontrole bovenop de gebruikelijke klachten dat sommige katten het voedsel gewoon niet lekker vinden. Er zijn ook zorgen over de prijs, maar dat is te verwachten met diëten met beperkte ingrediënten, vooral die gemaakt met nieuwe eiwitten.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Freely.

Positieve beoordelingen

“Ik heb een 13-jarige kat met GI-lymfoom, waarvan wordt getheoretiseerd dat het veroorzaakt door jaren van onbehandelde IBD. Het is een enorme worsteling geweest om een voedsel voor haar te vinden om te eten dat haar zeer delicate spijsverteringsstelsel niet van streek maakt. Ik ging door zoveel verschillende soorten voedsel, hopend en biddend om de juiste voor haar te vinden. Dit eten is geweldig voor haar geweest! Ze houdt er niet alleen van, maar ze gedijt er ook goed op. Geen braken, geen diarree – gewoon een gelukkige poes. Met deze plus haar chemotherapiebehandeling doet ze het geweldig!” – Lexi Reviewing Vrij Zalm Recept Beperkt Ingrediënt Droog Kattenvoer

“Katten zijn dol op dit voedsel. Nadat ze van een ander merk waren gehaald dat bergafwaarts ging en gezondheidsproblemen veroorzaakte, gaf dit voedsel hen onmiddellijk energie. Dat geeft me het vertrouwen dat het een uitgebalanceerd dieet is.” – Alysli22 Reviewing Vrij Kalkoen Recept Beperkt ingrediënt Nat Kattenvoer

Negatieve beoordelingen

“Mijn review is waarschijnlijk niet de beste om langs te gaan. Ik heb een huishouden met meerdere katten en het zijn ALLEMAAL kieskeurige eters. Ik hoopte dat het aanbieden van iets nieuws de juiste keuze zou zijn. Konijn was een goede keuze voor mijn kat met GI-problemen, omdat het een nieuw eiwit is. Maar geen van de bemanningsleden vond het leuk. Ik weet niet precies waarom. Twee van hen likten er een paar keer aan en staken er vervolgens hun neus voor op. De resterende blikjes heb ik wel gedoneerd aan een lokaal asiel. Ze meldden me wel dat de katten die ze het voerden het absoluut geweldig vonden. Dus mijn gok is dat het een geweldig voedsel is en mijn katten houden er gewoon van om kieskeurig te zijn.” – Finickyfurkids Reviewing Freely Rabbit Recept Beperkt ingrediënt Nat Kattenvoer

“Ik ben echt boos op dit kattenvoer. Mijn katten vonden het geweldig, maar ik merkte dat er iets uit een van de voedselkorrels stak, dus ik trok het eruit met een pincet. Ik kneep het tussen mijn vingers en het was heel scherp. Ik maakte me meteen zorgen over zoiets dat mijn katten slokdarm of darm doorboorde. Ik ben toen goed gaan kijken naar de rest van de voedselkorrels in mijn kattenbak. Bijna allemaal hadden ze in elk stuk hetzelfde vreemde voorwerp. Zeer scherp plastic zoals scherven of splinters. Ik heb geprobeerd de gratis klantenservice # te bellen en het telefoonnummer werkt niet. Ik heb ze vrijdag een e-mail gestuurd, maar heb nog niets gehoord. Wees voorzichtig en zorg ervoor dat je goed naar deze voedselpellets kijkt. Ik hoop dat het slechts één slechte partij was, maar ik zal dit voedsel niet meer kopen.” – Nicholas Reviewing Freely Rabbit Recept Beperkt ingrediënt Droog Kattenvoer

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Freely kattenvoer te testen bestelde ik het zalmrecept droogvoer, konijnrecept natvoer en een fles van de Beneficial Broth Tranquility Blend voedseltopper.

Voordat ik het voedsel zelfs maar testte, vond ik het leuk dat Freely een konijnformule met één eiwit biedt. Ik geef alle drie mijn katten een dieet op basis van konijnen omdat één kat allergisch lijkt te zijn voor al het andere. Het is moeilijk om recepten op basis van konijnen te vinden die geen andere eiwitten bevatten en mijn katten leken echt te genieten van de textuur van het vrij natte voedsel. Het is vergelijkbaar met gehakte kattenvoerformules die we hebben getest en was zeker niet zo droog als sommige paté-achtige natte voedingsmiddelen kunnen zijn.

De droogvoerformule leek acceptabel voor de twee katten die het konden proberen. Ik waardeerde dat Freely op zalm gebaseerde bronnen gebruikt voor zowel het eiwit als het vet in dit recept.

Vrij kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Vrij zalm recept beperkt ingrediënt droog kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Deze droge kattenvoerformule bevat verse zalm als hoofdingrediënt met aanvullende eiwitten uit zalmmeel. Zalm is de enige bron van dierlijke eiwitten in dit recept en hoewel het niet de primaire bron van vet is, bevat het voedsel ook zalmolie.

Hoewel de eerste twee ingrediënten in dit recept dierlijk zijn, zijn de volgende vier dat niet. Zoete aardappelen zijn niet bijzonder problematisch, maar we geven er de voorkeur aan om ingrediënten zoals linzen en erwten niet op de lijst te zetten. Deze zijn niet alleen zetmeelrijk en van beperkte voedingswaarde voor katten, maar ze zijn ook moeilijk te verteren en bevatten fytinezuur dat de opname van bepaalde voedingsstoffen in gevaar kan brengen.

Qua voedingssamenstelling is dit een formule met matig eiwit met een matig vetgehalte. Helaas is het koolhydraatgehalte erg hoog, meer dan 40% op basis van droge stof.

Ingrediënten

Zalm, Zalmmeel, Zoete aardappelen, Linzen, Erwten, Zonnebloemolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Natuurlijke zalmsmaak, Zalmolie, Cholinechloride, Vitaminen (Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Vitamine A-supplement, Thiaminemononitraat, Pyridoxinehydrochloride, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Vitamine D3-supplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Taurine, Dl-Methionine, Mineralen (Zinkeiwit, Calciumcarbonaat, IJzerproteïne, Koperproteïne, Koperproteïnete, Mangaan proteïnaat, natriumseleniet, calciumjodaat), gedroogde cichoreiwortel, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 34.78%

Vet: 19.57%

Vezel: 3.8%

Koolhydraten: 41.85%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.02%

Vet: 38.27%

Koolhydraten: 33.71%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Zalm

Zalmmeel

Zalmolie

Linzen

Erwten

Zonnebloemolie

Vis

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van dierlijke eiwitten en vetten
 • Beperkte lijst van hoofdingrediënten
 • Vrij van dierlijke bijproducten en kunstmatige toevoegingen

Tegens

 • Bevat zetmeelrijke erwten en linzen
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#2 Vrij Konijn Recept Beperkt Ingrediënt Nat Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Een van de slechts drie recepten voor natvoer die Free te bieden heeft, dit recept bevat konijn als een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten. Als ingeblikt voedsel is het veel hoger in vocht dan Vrije brokjes en het is lager in koolhydraten – minder dan 20% op basis van droge stof.

Dit is een eiwitrijke formule met een vrij hoog vetgehalte. Nogmaals, een deel van dat vet komt van plantaardige zonnebloemolie, maar zalmolie biedt ook biologisch waardevol dierlijk vet. Erwten zijn ook opgenomen in dit product, maar ze lijken niet zo zwaar te zijn als in vrij droog voedsel.

Omdat konijn een nieuw eiwit is (en een vrij ongebruikelijke), is dit het duurste recept van Freely. De geschiktheid van de soort is aantoonbaar hoger dan het droge voedsel, maar nogmaals, een beetje te hoog in koolhydraten.

Het is ook vermeldenswaard dat dit recept is verdikt met guargom. Het is misschien niet zo inherent problematisch als carrageen – een veel voorkomend verdikkingsmiddel in goedkoop kattenvoer – maar het is bekend dat het bij sommige katten spijsverteringsstoornissen veroorzaakt.

Ingrediënten

Uitgebeend konijn, water, konijnenlever, erwten, natuurlijk aroma, zonnebloemolie, guargom, zalmolie, kaliumchloride, taurine, cholinechloride, gedroogde cichoreiwortel, zout, vitamine E-supplement, niacinesupplement, l-ascorbyl-2-polyfosfaat, thiaminemononitraat, calciumpantothenaat, vitamine A-supplement, riboflavinesupplement, biotine, pyridoxinehydrochloride, foliumzuur, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, zinksulfaat, ijzersulfaat, zinkproteïnaat, kopersulfaat, Mangaansulfaat, koperproteïnaat, mangaaneiwitaat, kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 22.73%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 13.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.21%

Vet: 44.74%

Koolhydraten: 11.05%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Uitgebeend Konijn

Konijnenlever

Zalmolie

Erwten

Zonnebloemolie

Guar Gom

Geen

Pros

 • Gemaakt met een enkele bron van nieuwe dierlijke eiwitten
 • Rijk aan vocht om de hydratatie van uw kat te ondersteunen
 • Beperkte lijst van ingrediënten voor een betere verteerbaarheid

Tegens

 • Bevat zetmeelrijke erwten en gom verdikkingsmiddel
 • Erg duur

#3 Vrij Turkije Recept Beperkt Ingrediënt Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Met kalkoen als hoofdingrediënt is dit recept voor droogvoer iets goedkoper dan de vorige brokjes, maar heeft het nog steeds een aantal van dezelfde problemen.

Verse kalkoen- en kalkoenmeel staan bovenaan de lijst met ingrediënten en opnieuw zien we zalmolie als een dierlijke bron van omega-3-vetzuren. Het recept lijkt echter te vertrouwen op zonnebloemolie als de primaire bron van toegevoegd vet en opnieuw zien we de zetmeelrijke erwten en linzen op de lijst.

In termen van voedingssamenstellingop, dit recept bevat iets minder eiwit en ongeveer dezelfde hoeveelheid vet als het vorige droge voedsel wanneer gemeten als droge stof. Het koolhydraatgehalte is nog steeds erg hoog.

Ingrediënten

Ontbeende Kalkoen, Kalkoenmeel, Zoete aardappelen, Erwten, Linzen, Zonnebloemolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Natuurlijke Kalkoensmaak, Zalmolie, Cholinechloride, Vitaminen (Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Vitamine A-supplement, Thiaminemononitraat, Pyridoxinehydrochloride, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Vitamine D3-supplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Foliumzuur), Taurine, Dl-Methionine, Mineralen (zinkproteïne, calciumcarbonaat, ijzereiwitaat, Koperproteïne, mangaanproteïnaat, natriumseleniet, calciumjodaat), gedroogde cichoreiwortel, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 32.61%

Vet: 19.57%

Vezel: 3.8%

Koolhydraten: 44.02%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 26.27%

Vet: 38.27%

Koolhydraten: 35.46%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Uitgebeend Turkije

Kalkoen maaltijd

Zalmolie

Erwten

Linzen

Zonnebloemolie

Geen

Pros

 • Twee hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten staan bovenaan de lijst
 • Inclusief zalmolie voor dierlijke omega-3 vetzuren
 • Beperkte lijst van ingrediënten en een enkele eiwitbron

Tegens

 • Bevat zetmeelrijke erwten en linzen
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

Hoeveel kost gratis kattenvoer?

Vrij drogen voedsel kosten tussen $ 0,35 en $ 0,41 per ounce waardoor ze een vergelijkbare prijs hebben als andere merken met diëten met beperkte ingrediënten, zoals Dr. Elsey’s. Zoals het geval is met een ander merk met beperkte ingrediënten, Canidae, zijn de natte voedingsmiddelen van Freely duurder dan hun droge voedingsmiddelen.

Om een kat van 10 pond vrij kattenvoer te voeren, zou het kosten ongeveer $0.72 per dag voor een droogvoerdieet en zoveel als $4.78 per dag voor een nat voedseldieet.

Kortom, is vrij kattenvoer een goede keuze?

Als het gaat om formules met één eiwit, is Freely een goede optie. Hun recepten zijn beperkt tot kalkoen, zalm en konijn, maar konijn is vrij ongewoon als ingrediënt voor huisdiervoeding. Helaas betaal je een flinke prijs als dit het eiwit is dat je kiest om je kat te voeren en Vrij verschilt in dit opzicht niet van andere merken.

De kwaliteit van de ingrediënten van Freely lijkt hoog te zijn, hoewel we geen indicatie hebben van waar ze vandaan komen. Het grootste probleem is het hoge koolhydraatgehalte van de meeste vrij voedsel. Je zou het veel beter kunnen doen met een droogvoer zoals Dr.Elsey’s op deze afdeling, hoewel vrij nat voedsel niet slecht is. Ze zijn echter hoger in koolhydraten dan we graag zien, vooral voor zo’n prijzig kattenvoerproduct.

Waar wordt vrij kattenvoer verkocht?

U kunt Vrij kattenvoer vinden in lokale en onafhankelijke dierenwinkels of het online kopen bij Chewy, Amazon, HeartyPet of PetFlow.