Vragen katten om te spelen?

Wie katten heeft, begrijpt dat hun katachtigen een beetje een mysterie kunnen zijn. Katten zijn soepeler in hun benadering van dingen dan honden en je moet naar subtiele signalen kijken om te weten of ze willen spelen.

Vragen katten om gespeeld te worden? Ja, katten vragen om te spelen, maar doen dat anders dan rechtstreeks vragen. Ze kunnen naar een pen zwaaien als je aan het schrijven bent of over je computer klimmen als je aan het werk bent. Deze vervelende gewoonten zijn manieren waarop katten om aandacht vragen.

Het onderstaande artikel geeft u informatie over hoe u kunt weten wanneer uw kat wil plannen en hoe u kunt spelen op een manier die hun geest stimuleert.

Het is speeltijd

Carole Wilbourn, een auteur uit New York en kattengedragstherapeut, zei dat katten “de subtiliteiten in het leven waarderen” en dat je moet uitzoeken wanneer ze willen spelen. Er zijn enkele grote aanwijzingen als je oplet.

Een zekere aanwijzing is aanhoudend, behoeftig gedrag. Ze zullen op je schoot of in je gezicht kruipen tot je aandacht hebt. Ze verstoren alles wat je aan het doen bent. Sommigen zullen proberen van je huidige taken speeltijd te maken, zoals achter een dweil aanzitten of naar een handdoek grijpen.

Van katten wordt gedacht dat ze nogal lui zijn, maar ze hebben evenveel behoefte aan hard spel als elke hond. Ze hebben mentale en fysieke stimulatie nodig en willen dat je met ze omgaat.

Sommige katten zijn zeer vocaal over het krijgen van aandacht. Ze kunnen zelfs hun toon veranderen om een bepaalde reactie te krijgen.

Lees: Bengaalse Kat Kleuren: Every Color & Pattern Combo You Should See

Krabmeubels

Katten die aan meubels krabben verlangen naar beweging en dat proberen ze zo te krijgen. De meeste mensen denken dat ze hun klauwen scherpen, maar een kat die aan meubels krabt probeert zich gewoon uit te rekken en te bewegen.

Katten die niet genoeg spelen kunnen agressief en destructief zijn. Ze hebben energie zonder uitlaatklep. Een vermoeide kat is een goede kat.

Lees: Waarom moet je geen Bengaalse kat bezitten?

De Wildheid

Katten die verlangen naar spel kunnen wild worden in huis. Hij kan van stoel naar stoel springen, op planken gaan staan, op toonbanken springen en er plotseling vandoor gaan zonder aanwijsbare reden.

Katachtigen die een wilde haar hebben zonder ontsnappingsluik kunnen ook je enkels aanvallen, proberen je broekspijpen op te klimmen en zelfs proberen op je schouder te springen. Dit is allemaal omdat ze hun jachtinstinct vermaken.

Lees: Is mijn Bengaalse kat depressief?

Hoe te spelen?

Geen handen

Er zijn een aantal dingen die je niet moet doen als je met je kat speelt. Je moet nooit je vingers of handen als speelgoed gebruiken. Katten zullen tijdens het spelen bijten en je handen gebruiken leert hen dat dat goed is.

Niet worstelen

Pin uw kat niet vast en worstel er niet mee. Dit geeft de kat het gevoel dat dit geen spel is maar een gevecht en ze zullen je als een vijand zien. Ze begrijpen het worstelen met de grond niet en zullen defensief worden, waarbij je gebeten of gekrabd wordt.

Laat ze winnen

Iedereen wil wel eens winnen en dat geldt ook voor je kat. Je kunt ze ervoor laten werken, maar laat ze na een paar pogingen vangen wat je hebt. Gebruik ook geen laserpointer. Katten kunnen die eigenlijk nooit vangen en het frustreert ze.

Katten die gefrustreerd, moe, of verveeld raken zullen plotseling neerslachtig weglopen. Probeer ze niet tot spelen te dwingen. Uw kat moet misschien even alleen zijn.

Lees: Zijn Bengaalse katten actief?

Hij wil meer eten dan spelen

Dit is meestal aangeleerd gedrag. Sommige katteneigenaren willen soms niet spelen, dus geven ze hun katten wat lekkers of voedsel om ze bezig te houden en de gemiste speeltijd in te halen.

Na een tijdje van deze ongezonde gewoonte zal een kat naar zijn etensbak gaan om uw aandacht te krijgen in plaats van te vragen om te spelen.

Als je een dikke kat hebt, moet je een dierenarts raadplegen voordat je zijn dieet verandert of overgaat tot serieus gewichtsverlies bij het spelen. Daarna kunt u beginnen met het injecteren van interactief spel in de routine van uw kat. Een geweldige manier om te beginnen is het gebruik van speeltjes en puzzels met traktaties.

Lees: Waarom staren katten naar je terwijl je slaapt?

FAQs

Is het normaal dat een kat de hele tijd wil spelen?

Sommige katten zijn actiever dan andere. Hun activiteitsniveau hangt af van het ras en de leeftijd.

Kittens hebben meer speeltijd nodig dan oudere katten. Maar het is meer dan spelen. Uw kat wil tijd met u doorbrengen. Als je geen tijd met ze doorbrengt, zullen ze eenzaam, gestrest en verveeld raken. Dat kan leiden tot depressie of destructief gedrag.

Worden katten verdrietig als je niet met ze speelt?

Ja, katten kunnen verdrietig en depressief worden. Dit wordt veroorzaakt door stress en dat kan veroorzaakt worden doordat een kat niet de dingen mag doen waar ze van houden, zoals jagen, spelen, klimmen en klauwen. Een kat moet een kat zijn, dus moet je tijd maken om de dingen te doen die ze leuk vinden.

Kan ik de gevoelens van mijn kat kwetsen?

Ja, katten hebben gevoelens op verschillende emotionele niveaus en worden emotioneel gekwetst door jouw acties. Enkele dingen die de gevoelens van uw kat kunnen kwetsen zijn ze negeren, wegborstelen of uw stem tegen ze verheffen.

Hoe weet ik of mijn kat gelukkig is?

Uw kat zal u vertellen dat hij gelukkig is met zijn stemgeluiden. Ze zullen spinnen en sommige zullen tsjirpen, wat een soort trillend geluid is. Ze kunnen u ook begroeten met een miauw en sommigen zullen zelfs proberen een gesprek te vocaliseren.

Waarom speelt mijn kat alleen als ik niet in de kamer ben?

Dit is normaal gedrag voor een kat en wordt bewaking genoemd. Hij wil gewoon niet dat iemand anders aan zijn speelgoed komt.

Hoeveel speeltijd hebben katten nodig?

Dit is grotendeels afhankelijk van het ras. Sommige katten hebben een dieper jagersinstinct en moeten meer spelen om dat te bevredigen. Echter, een typische huiskat heeft één of twee speelmomenten per dag nodig, die elk ongeveer 15 minuten duren.

Lees: Worden katten ouder als honden?