Vraag de dierenarts: hoeveel moet ik mijn kat voeren?

De meeste kattenouders hebben zich wel eens afgevraagd: Hoeveel moet ik mijn kat voeren? Dus, hoe moet je je kat voeden? En wat moet je voeren? En hoeveel? Dit zijn controversiële onderwerpen voor zowel huisdierouders als veterinaire professionals. Het lijkt erop dat iedereen er tegenwoordig een andere mening over heeft.

Hoe moet ik mijn kat voeren?

Als het gaat om hoe je moet voeden uw kat, er zijn drie algemene stijlen die u kunt implementeren: maaltijdvoeding, gratis voeren of combinatievoeding.

Maaltijdvoeding

Met maaltijdvoeding, dat betekent dat u meerdere keren per dag voedsel aanbiedt in de ingeblikte en/of natte vorm. Dit type voeding is afhankelijk van uw levensstijl en voorkeuren. De voordelen van maaltijdvoeding zijn dat u zorgvuldig kunt controleren hoeveel uw kat (en) eten. De nadelen? Als u vaak zakenreist, zal dit moeilijker zijn zonder een automatische kattenvoeder of een oppas die twee keer per dag langskomt. Bovendien, als je 2-3 keer per dag voedt, kun je merken dat je kat tussendoor om voedsel smeekt. Persoonlijk heb ik een zeer lage tolerantie voor mijn kat die om 5 uur ’s ochtends naar me miauwt voor voedsel.

Gratis voeren

Gratis voeren is wanneer grote hoeveelheden droogvoer worden achtergelaten in een feeder, beschikbaar voor 24/7 toegang. Met gratis voeren betekent dit dat uw kat altijd voer beschikbaar heeft. Ik heb persoonlijk dit soort voeding van droogvoer bij al mijn katten geïmplementeerd sinds ze kittens waren, en omdat ze altijd toegang hebben tot droogvoer, hebben ze geleerd om geen “kloven” te worden. Hierdoor kunnen mijn katten zichzelf tempo maken en hun lichaamsgewicht goed behouden. Het slechte nieuws over gratis voeren? Als je dit nog niet eerder hebt geprobeerd, kan je kat te veel eten en heel, heel, heel zwaarlijvig worden. Het is ook heel moeilijk om te controleren hoeveel je kat eet, dus voor mij is dit een “no go” voor elke kat met een medisch probleem (bijv. Leververvetting, hyperthyreoïdie, nierziekte, inflammatoire darmziekte, enz.).

Een andere vergelijkbare optie voor gratis voeren? Overweeg om een kattenvoerpuzzel te gebruiken die uw kat tegelijkertijd wat milieuverrijking biedt terwijl hij “jaagt” en voor voedsel werkt.

Combinatievoeding

Combinatievoeding is wanneer u droogvoer gratis voer, maar ingeblikt voedsel als supplement aanbiedt. Ik doe dit voor mijn katten. Waarom? Want ik wil altijd dat mijn katten wat ingeblikt voedsel eten! (Het zou je verbazen hoeveel katten ik in het dierenziekenhuis tegenkom die alleen de voorkeur geven aan droogvoer.) Ik opzettelijk train mijn katten (wanneer ik ze adopteer) om zo snel mogelijk ingeblikt voedsel te eten, omdat de hydratatiestatus van een kat erg belangrijk is. (Hydratatie is zelfs zo belangrijk bij katten dat Purina zojuist een nieuw product heeft uitgebracht om katten te helpen beter te hydrateren.) Mijn eigen kat die chronisch nierfalen had, kreeg een pap-down ingeblikt voedselsnack met aanvullend warm water om zijn waterinname te helpen verhogen. (Hij leefde tot de rijpe leeftijd van 19 voordat hij bezweek aan kanker.) Houd er dus rekening mee dat het extra ingeblikt voedsel als snack een pluspunt is. De nadelen van combinatievoeding? Je moet het gewicht van je kat heel goed in de gaten houden, omdat ze erg zwaarlijvig kunnen worden met dit “extra” voedsel. (Vergeet niet dat extra voedsel niet gelijk staat aan liefhebbend je kat meer!).

Wat moet ik mijn kat voeren?

Hoe zit het met wat te voeren? Je hebt al gelezen dat ik een voorstander ben van beide droogvoer en ingeblikt voedsel. Een compleet en uitgebalanceerd, AAFCO-goedgekeurd kattenvoer door een op onderzoek gebaseerd bedrijf voor dierenvoeding is een must. Met alle terugroepacties die er zijn, wil ik er zeker van zijn dat het een veilig product is dat vaak wordt geanalyseerd en getest. Ook omdat katten zeer specifieke aminozuurvereisten hebben dat ze moeten krijgen in hun dieet (bijv. Taurine), het is echt belangrijk dat het dieet AAFCO-goedgekeurd is of is gemaakt door een veterinaire specialist in voeding. (U kunt hier een diplomaat van het American College of Veterinary Nutrition of “DACVN” vinden, een door de raad gecertificeerde veterinaire voedingsdeskundige.)

Dus als het erop aankomt, ben ik een fan van een combinatie van het voeren van zowel droog als ingeblikt voedsel. Ingeblikt voedsel bevat 60-80% water en vereist minder koolhydraten (versus brokjes, die een hogere hoeveelheid koolhydraten hebben om het droge voedsel fysiek in een brokvorm te maken). Houd er rekening mee dat wanneer u ingeblikt voedsel koopt, u meer betaalt voor water; dat gezegd hebbende, het helpt de nieren van uw kat op de lange termijn gelukkiger te houden. Als uw kat een delicate waterbalans heeft als gevolg van diabetes, kan ikllitus, hyperthyreoïdie, chronisch nierfalen, katachtige lagere urinewegziekte (FLUTD), katachtige urinewegobstructie, enz., Ingeblikt voedsel is naar mijn mening een must.

Diëten om over te slaan

Vanwege de unieke aminozuurbehoeften van een kat (ze kunnen gedilateerde cardiomyopathie en andere medische problemen met aminozuurtekorten ontwikkelen), hou ik niet van vegetarische of veganistische diëten bij katten. Wat betreft huisgemaakte diëten? Ik kan niet eens voor mezelf koken, maar als je dat wilt doen, zorg er dan voor dat het DACVN-goedgekeurd is. Ik ben geen grote fan van rauw voedsel diëten bij katten, omdat ze niet in balans zijn en gevaarlijke bacteriën kunnen dragen die zich af en toe kunnen verspreiden naar je tweebenige familieleden.

Bij twijfel mijn algemene regel over het voeren van katten? Voer een kattenvoer dat uw dierenarts ook zou voeren!

Hoeveel moet ik mijn kat voeren?

OK, de belangrijkste vraag. Hoeveel moet je voeden?

 

Over het algemeen hebben volwassen katten 20 kcal per pond kat nodig. Wat betekent dat uw gezonde volwassene, 10-pond kat 200 calorieën per dag moet eten.

 

Recente schattingen tonen echter aan dat 60-70% van de katten in Amerika overgewicht tot obesitas heeft! (Houd er rekening mee dat obesitas katten vatbaar maakt voor zoveel medische problemen; zwaarlijvige katten hebben 4,5x meer kans om diabetes te ontwikkelen, 7x meer kans om musculoskeletale problemen te ontwikkelen en 2x zoveel kans om op jongere leeftijd te sterven.)

Veelgemaakte fouten

De grootste fout die ik zie? Mensen die zich voeden voor de huidig gewicht van hun kat. Als je de aanwijzingen opvolgt voor het voeren van een kat van 14 pond, maar het ideale lichaamsgewicht van je kat is echt 10 pond, ben je overvoerend! Je zou moeten voeren voor een kat van 9 pond om hen te helpen mogelijk gewicht te verliezen. (Raadpleeg bij twijfel uw dierenarts over het opzetten van een veilig afslankplan voor uw kat.) Als dierenarts kan ik waarschijnlijk de meerderheid van de kattenouders vertellen om de hoeveelheid die ze voeden nu met 25% te verminderen! (No go, als uw kat een nierziekte, hyperthyreoïdie, kanker, enz. heeft, hoewel!)

Mijn algemene regel

Wat betreft de exacte hoeveelheid te voeren? Het hangt af van het merk. En type (bijv. ingeblikt versus gedroogd, enz.). En nogmaals, die van je kat ideaal Lichaamsgewicht. Als dierenarts en kattenouder word ik gek dat de dierenvoedingsindustrie hun product niet beter labelt – hoeveel calorieën zitten er in een blikje of een kopje voedsel?! Hoewel ik de informatie kan vinden, moet ik het ELK onderzoeken. ONGETROUWD. TIJD.

 

Dat gezegd hebbende, de algemene regel waar ik me aan houd, is ongeveer 1/4 kopje droogvoer tweemaal daags voor volwassen katten, en ongeveer 1/4-1/2 blik ingeblikt voedsel (pap met meer water) als snack. Kittens hebben meestal 3-4x / dag voedingen nodig; overweeg om ze te spenen naar een volwassen kattenvoer rond de leeftijd van 6-8 maanden.

 

Zorg ervoor dat u uw kat de juiste hoeveelheid voedsel geeft met een automatische kattenvoeder, waarmee u de juiste portiegrootte kunt programmeren, waardoor overvoeding wordt voorkomen.

Hoeveel moet ik mijn kat voeren? Deze vraag heeft kattenouders te lang geplaagd. Raadpleeg bij twijfel uw dierenarts om erachter te komen wat het beste is, hoeveel en hoe u uw katachtige familielid kunt voeden!