Beste vlooienpipetten voor katten in 2023 kopen, review en aanbiedingen

Huisdieren maken een integrerend deel uit van het gezin en katten behoren tot de meest geliefde. Er is een gestage toename van het aantal huishoudens dat deze katachtige adopteert. Hen verwelkomen betekent de verantwoordelijkheid nemen om hen te beschermen tegen alle soorten parasieten die hun comfort kunnen aantasten. In deze gids vindt u alles wat u moet weten over de vlooienpipetten voor katten, een product dat hen het welzijn en de bescherming kan bieden die ze nodig hebben.
vlooienpipet kat

Advantage 80

De beste vlooienbestrijding voor uw kat
Advantage 80
Deze vlooienpipet is veilig te gebruiken op uw kleine katachtigen in een verscheidenheid van omstandigheden. Een enkele behandeling van dit product biedt tot 1 maand bescherming.

Bekijk de dagprijs

Zijn uw kleine katten of konijnen allergisch voor vlooienbeten? Advantage® 80 vlooienpipet kan de ideale oplossing zijn om hen het comfort te geven dat ze nodig hebben. Het wordt door vele dierenartsen als preventieve maatregel aanbevolen en houdt dankzij de verschillende bestanddelen parasieten weg bij uw huisdieren van meer dan 4 kg.

U kunt het ook gebruiken als een effectieve behandeling om van vlooien en larven af te komen zonder het risico van vergiftiging. De werking ervan is al een dag na een eenvoudige toepassing merkbaar op de moeilijk te bereiken delen van uw vrienden, zoals de basis van hun hals, en dit gedurende 3 tot 4 weken.

BEAPHAR – VETOPURE

De beste instapvlooienspray voor katten
BEAPHAR - VETOPURE
De BEAPHAR vlooienpipet is een product dat speciaal is ontworpen om uw katten te beschermen tegen beten van parasieten en is gemaakt van verjagende elementen.

Bekijk de dagprijs

De Beaphar – Vetopure pipet doodt niet de vlooien en larven die uw katten kunnen infecteren, maar is wel een krachtige antiparasiet. Inderdaad, dankzij de natuurlijke elementen op basis van Margosa-extract en Pyrethrum, biedt het uw vrienden welzijn met zijn afstotende eigenschappen die verschillende weken kunnen duren, of zelfs verschillende maanden voor de 3 pipetten die in de doos zitten.

Afhankelijk van de gevoeligheid van uw huisdier is het noodzakelijk de instructies van het product te lezen en het alleen aan te brengen op delen die moeilijk bereikbaar zijn, zoals de onderkant van hun oren en hun nek. Want ook al zijn de hoofdbestanddelen van het product 100% natuurlijk, het bevat ook producten die bij inname allergieën bij uw katten kunnen veroorzaken.

FRONTLINE Combo Cat

De beste vlooienpipet voor katten van de hoogste kwaliteit
FRONTLINE Combo Cat
De FRONTLINE Combo Kattenpipet beschermt en doodt niet alleen vlooien en teken. Het werkt ook tegen de ontwikkeling van hun eieren.

Bekijk de dagprijs

Veel voordelen in één product. Dat is wel het minste wat er gezegd kan worden over de FRONTLINE Combo Kattenpipet! Het elimineert niet alleen parasieten, maar werkt ook als een krachtige remmer die de ontwikkeling van hun eitjes kan vertragen. Met zijn formule verrijkt met IGR (Insect Growth Regulator), staan we voor een ware revolutie om de vorming van cocons te voorkomen of de leg van vlooien te verminderen.

Door dezelfde werking voorkomt de FRONTLINE Combo Kattenpipet ook de aantasting van de leefomgeving van uw katachtigen door het stoppen van de groei en het uitkomen van eitjes gelegd voor de dood van het ongedierte. De vlooien verdwijnen de dag na de toepassing van het product met een beschermingstijd van een maand per pipet.

CEVA Duoflect

Het beste alternatief voor een vlooienspray voor katten
CEVA Duoflect
Als u op zoek bent naar een oplossing om uw katten tegen parasieten te beschermen, is CEVA Duoflect een krachtig alles-in-één-product met een langdurige werkzaamheid.

Bekijk de dagprijs

Parasieten veroorzaken niet alleen jeuk bij beten, maar kunnen ook ziekten overbrengen. De CEVA Duoflect pipet, die Fipronil en Methoprene bevat, is in de eerste plaats ontworpen om vlooien en teken te elimineren die zich in uw schattige kat hebben genesteld. Tegelijkertijd is het ook geschikt als preventieve maatregel tegen aantasting.

Met een van de 6 CEVA Duoflect pipetten in de doos kunt u uw katten 8 weken lang bescherming bieden tegen vlooien en 5 weken tegen teken. Het product werkt ook in op de ontwikkeling van eieren en cocons door deze te reguleren en het uitkomen ervan te beperken. Zo voorkomt u dat ze zich vermenigvuldigen in de vacht van uw vrienden en in hun leefomgeving.

Hoe kiest u uw vlooienspray

Er is een breed scala van anti-vlooienmiddelen voor katten, maar de pipet blijft een van de meest populaire keuzes vanwege zijn grote effectiviteit. Om de juiste vlooienbehandeling voor uw kat te kiezen, moet u echter rekening houden met verschillende criteria. De bestanddelen, zoals de dosering of de duur van de werking, kunnen immers variëren naar gelang van het product.

vlooienpipet kiezen

Criterium 1: De bestanddelen

Voor elk type vlooienpoeder voor katten kunnen de bestanddelen verschillen. Er zijn bepaalde specifieke elementen voor een doeltreffend vlooienbestrijdingsmiddel, zoals fipronil of imidacloprid, chemische stoffen die kenmerkend zijn voor de insectendodende werking van de vloeistof in de pipet. De natuurlijke vlooienpipet voor katten daarentegen is samengesteld uit natuurlijke producten. Het is meer een insectenwerend middel, waarvan de belangrijkste werking het afweren van ongewenste parasieten is. Vergeleken met een insecticide pipet, is het veilig voor huisdieren.

Het is ook belangrijk de gebruikte stoffen te controleren, aangezien sommige niet altijd geschikt zijn voor katten. Er bestaan inderdaad speciale vlooiensprays voor honden en katten, maar sommige ingrediënten zijn wel geschikt voor honden, maar kunnen giftig zijn voor katten. Dit is met name het geval met permethrin, een werkzame stof die in een kattenvlooienpoeder moet worden vermeden.

Criterium 2: Leeftijd en gewicht van de kat

Het vlooienpoeder voor katten moet worden gekozen op basis van de leeftijd van uw kat. De huidige producten worden namelijk aangeboden naar gelang van de leeftijd van het huisdier. De belangrijkste reden hiervoor is de dosering van de bestanddelen in de vlooienvloeistof. Van kleine kittens tot grote katten, u moet de juiste antiparasietenpipet vinden voor de leeftijd van uw huisdier.

U vindt inderdaad specifieke anti-vlooienpipetten voor zowel kittens als volwassen katten. De componenten zijn geproportioneerd volgens hun gewicht. Zo vindt u bijvoorbeeld een presentatie voor kittens van minder dan 1 kg en vanaf 6 weken, terwijl er ook producten zijn die speciaal zijn aangepast voor grote katten van meer dan 4 kg.

Criterium 3: Beschermingsduur

Over het algemeen zijn vlooiensprays voor katten effectief en handig in het gebruik. Voor elk product kan de beschermingsduur echter verschillen, afhankelijk van de ingrediënten en de dosering ervan. De meeste producten beweren gedurende 1, 2 of 3 maanden bescherming te bieden tegen vlooien en teken. Om uw huisdier de beste bescherming te bieden, mag u niet vergeten het product opnieuw aan te brengen na de tijd die op het product is aangegeven.

Het is belangrijk dat u deze datum voor de vernieuwing van de vlooienbehandeling van uw kat onthoudt. Als de vernieuwing voor de vervaldatum wordt gedaan, bestaat het risico van overdosering van de ingrediënten. Dit kan leiden tot bepaalde nadelige gevolgen voor uw kat. Anderzijds, als u de deadline mist, bestaat het risico van een zware plaag.

Criterium 4: Behandeling, aantasting of preventie

De keuze van de beste vlooienspray voor uw kat zal vooral afhangen van de situatie waarin uw huisdier zich bevindt. Als uw huisdier nog geen vlooien heeft, maar u wilt een besmetting voorkomen, dan is een pipet met een insectenwerend middel heel geschikt. Het is bedoeld om vlooien, teken en andere uitwendige parasieten die zich in het haar van uw huisdier kunnen nestelen, af te weren.

Bij zware aantasting wordt echter een insecticidepipet aanbevolen. Het is gebaseerd op sterkere bestanddelen, speciaal gekozen voor hun onmiddellijke werking waardoor vlooien bij het eerste contact worden gedood. Een product dat vlooien doodt terwijl het inwerkt op het proces van het leggen van eitjes is de beste oplossing om de vlooienplaag van uw kat snel te behandelen.

Criterium 5: De verschillende functies

Ondanks de naam, vlooiendips voor katten, zijn deze producten bijzonder doeltreffend in het voorkomen of elimineren van verschillende soorten parasieten. Er zijn er zelfs die alleen een behandeling tegen vlooien en teken aanbieden. Andere bieden echter acties tegen andere parasieten, zoals muggen en zelfs darmwormen, naast andere soortgelijke parasieten.

Een uitstekende bondgenoot voor de gezondheid van uw kat, de pipet bestaat met verschillende functies. Met de meest doeltreffende producten is het mogelijk zowel inwendige als uitwendige parasieten te behandelen. Sommige bieden een preventieve actie, terwijl andere tegelijkertijd zorgen voor de uitroeiing van de invasie en voor een preventie met een welbepaalde duur.

Een uitstekend anti-parasieten middel voor uw kat

Of het nu gaat om een antiparasietpipet of een spot-on behandeling voor katten, ze zijn allemaal hetzelfde apparaat dat bedoeld is om plagen van vlooien, teken en andere parasieten te voorkomen of te verhelpen. Met een eenvoudige toepassing van het product op de huid, ter hoogte van de schouderbladen, is uw kat beschermd tegen vlooien, maar ook tegen vele andere parasieten. De vlooienpipet voor katten wordt gewaardeerd om zijn doeltreffendheid en zijn grote praktische bruikbaarheid.

Gemakkelijke toepassing

De vlooienpipet wordt verkocht in de vorm van een pipet met daarin de vloeistof die de werkzame bestanddelen bevat. Het wordt gemakkelijk op de nek van de kat aangebracht, maar het is ook mogelijk het op andere plaatsen aan te brengen om een teveel aan product te voorkomen. Er zij op gewezen dat als de vloeistof op het haar wordt aangebracht, deze inactief is. Bovendien moeten de plekken waar u het product aanbrengt, zich bevinden op plaatsen waar uw kat niet gemakkelijk aan kan likken. De producten in de pipet zijn niet schadelijk voor het dier als ze in kleine hoeveelheden worden opgelikt. Dit kan echter enkele ongewenste effecten hebben, waaronder overmatig speekselen gedurende enkele minuten. Het product is 1 tot 3 maanden werkzaam, afhankelijk van het merk.

Snelle en langdurige bescherming

Of het nu is om een besmetting te behandelen of om uw kat te beschermen tegen een vlooienplaag, de pipet is bijzonder doeltreffend. Het wordt toegepast op één enkel punt, zoals aan de basis van de nek of tussen de schouders van de kat, maar wordt verspreid over het hele lichaam. De vrij verkrijgbare producten hebben een oppervlakte effect. Dit betekent dat de vlooienpipet voor katten werkt als een complete behandeling, zonder in de bloedbaan te komen. Met een recept van uw dierenarts kunt u echter altijd systemische pipetten gebruiken voor een snellere behandeling. Om ervoor te zorgen dat uw kat beschermd is, is regelmatig sproeien, afhankelijk van de werkingsduur van het product, van essentieel belang.

De verschillende soorten vlooienpipetten

Om uw kat speciaal tegen vlooien te behandelen, is de pipet een doeltreffende en gemakkelijk te gebruiken antiparasiet. Met een werkingsduur van 4 tot 12 weken verschillen zij in hun werkingssfeer. Afhankelijk van de behandeling en de parasieten, kan de vlooienpipet voor katten werken als een oppervlakte- of systemisch antiparasiticum. Er zijn ook producten met beide producten gecombineerd, de kattenvlooienpipet als oppervlakte- en systemisch antiparasiticum.

De oppervlakte-werkende kattenvlooien pipet

oppervlakte-werkende kattenvlooien pipet
Sommige kattenvlooienpipetten zijn topische antiparasitica. Dit betekent dat zij alleen aan de oppervlakte werken, d.w.z. op de huid van het dier. Het product verspreidt zich op het huidoppervlak van de kat met een contactwerking, zoals een schokeffect, of als een afweermiddel tegen de parasieten.

Na het aanbrengen komt het product niet in de bloedbaan van uw huisdier. In plaats daarvan wordt het geconcentreerd in het talg van de huid en opgeslagen in de talgklieren. Dit betekent dat ze rechtstreeks inwerken op vlooien en andere parasieten die in contact komen met het haar en de huid van uw kat. Dit garandeert een uitstekende preventie van door vlooienbeten veroorzaakte, door vectoren overgebrachte ziekten. Als het product een afwerend effect heeft, zal het ook helpen om herbesmetting bij uw kat te beperken.

Voordelen: Vlooienpipetten met oppervlaktewerking zijn gemakkelijk te gebruiken en leveren bevredigende resultaten op.

Nadelen: Dit soort product kan een vettig uitzicht geven op het oppervlak waar de pipet is aangebracht.

Voor wie is het? Het dringt niet door in de bloedbaan van het dier. Dit voorkomt elk risico op allergie.

De systemische vlooienpipet voor katten

systemische vlooienpipet voor katten
Kattenpipetten met systemische werking of spot-on’s zijn zo ontworpen dat het actieve antiparasitaire bestanddeel de huid van de kat kan binnendringen om de bloedhaarvaten te bereiken. Het doel is om het via de bloedbaan door het hele lichaam te verspreiden. Net als een pleister trekt het product door de huid van uw kat om een concentraat van het werkzame bestanddeel in de bloedbaan af te geven. Voor veilig gebruik kan dit type anti-vlooienpipet voor katten alleen op voorschrift van een dierenarts worden gekocht.

Het werkt wanneer vlooien en teken het bloed van het dier gaan opzuigen. Door zich te voeden met dit bloed dat rijk is aan actieve bestanddelen, worden de parasieten vergiftigd en sterven ze snel. De werkzaamheid van het product wordt dus niet verminderd door baden, wassen of likken van de kat. Deze snelle neutralisatie van de vlooien tijdens hun bloedmaaltijd garandeert een snellere bestrijding van de plaag.

Voordelen: Het heeft een veel snellere werking en de effecten verminderen niet, zelfs niet bij frequente verzorging.

Nadelen: Systemische vlooienpipetten voor katten bevatten altijd chemicaliën. Het gebruik ervan moet gebeuren met de nodige aandacht voor de gevoeligheid van het dier.

Voor wie is het? Het wordt gewaardeerd om zijn vermogen om parasieten effectief te elimineren.

De systemische en oppervlakkige vlooienpipet voor katten

systemische en oppervlakkige vlooienpipet voor katten
De vlooienpipet voor katten kan ook worden aangeboden met de twee bijbehorende effecten: het systemische en het oppervlakte-effect. Met een diffusie van de actieve bestanddelen in de huid en een transcutane penetratie met plasmadistributie, zal de pipet doeltreffender zijn. Het zal tegelijkertijd een afwerend en een dodelijk effect hebben op het moment van de steek.

Het dodelijke effect duurt echter meestal maar 24 uur. Het afwerend effect daarentegen kan tot 12 weken aanhouden, afhankelijk van het product en de bestanddelen ervan. Evenals de systemische pipet is de pipet met gemengde werking alleen op voorschrift van een dierenarts verkrijgbaar.

Voordelen: Het is geschikt voor zowel het neutraliseren als het elimineren van alle soorten parasieten.

Nadelen: Chemische elementen in dit product kunnen huidirritatie en jeuk veroorzaken bij sommige dieren.

Voor wie is het? Vlooienpipetten met een systemische en oppervlaktewerking zijn aangewezen in geval van massale besmetting.

Vlooienpipet of vlooienband voor katten?

De vlooienpipet voor katten

De pipet is bijzonder populair, zowel om zijn doeltreffendheid als om zijn praktische bruikbaarheid. Inderdaad, het apparaat is gemakkelijk aan te brengen op de kat. Het is gemakkelijker te verstuiven dan een spray of shampoo. Vlooienpipetten met oppervlakte-effect zijn over de toonbank verkrijgbaar. De insecticide stoffen in de vloeistof blijven buiten het lichaam van de kat. Dit vermindert het risico op allergieën en bijwerkingen aanzienlijk in vergelijking met systemische pipetten. Het residuele effect is meestal 4 weken, maar er zijn producten die tot 12 weken aanhouden. Voor een betere bescherming van uw kat mag opnieuw aanbrengen niet worden vergeten.

De vlooienband voor katten

De halsband is de oudste vorm van ongediertebestrijding bij katten. In de loop der jaren heeft het zich ontwikkeld om beter aan te sluiten bij de behoeften van katachtigen en hun levensstijl. Afgezien van zijn doeltreffendheid ligt het belangrijkste voordeel in zijn langere werkingsduur. De vlooienband is over het algemeen 6 maanden werkzaam. Hij is ook waterbestendig. Dit maakt het veel interessanter. Ongeacht de levensstijl van uw kat, binnen of buiten, de halsband blijft een doeltreffend anti-parasietenmiddel.

Conclusie

Zonder twijfel zijn zowel de pipet als de vlooienband voor katten uitstekende barrières voor ongediertebestrijding. Terwijl de halsband gedurende een langere periode doeltreffend is, werkt de pipet over het algemeen slechts 4 tot 12 weken. In geval van een massale plaag kan de halsband echter niet doeltreffend optreden. Voordat u het op uw kat gebruikt, is een behandelingsshampoo of tekenverwijdering met een tekenverwijderaar nodig. Het gebruik van een kattenvlooienpoeder is daarom interessanter om de parasietenplaag snel te behandelen. Een kraag is een uitstekende keuze wanneer het product opnieuw wordt aangebracht, om de werking over een langere periode te voltooien.

Waarom een vlooienmiddel voor katten kopen?

vlooienpipet kopen
Voor een doeltreffende bescherming tegen vlooien

De vlooienpipet voor katten heeft een dubbele barrièrewerking: hij werkt afwerend en tegelijkertijd als insecticide. Dankzij de actieve bestanddelen in de vloeistof worden de parasieten in de vacht snel geëlimineerd. Preventie van een nieuwe besmetting is ook mogelijk.

Ter bescherming tegen diverse parasieten

Ondanks de naam vlooienpoeder voor katten, kunnen deze antiparasitaire producten ook worden gebruikt om andere parasieten te elimineren, afhankelijk van de ingrediënten. Teken, muggen, luizen en zelfs sommige darmwormen kunnen worden afgeweerd en uitgeroeid met een kattenvlooienpoeder. De werking hangt af van de stoffen die het bevat.

Voor de onmiddellijke effecten

Naast het doden van volwassen vlooien op het haar en de huid van de kat, kan een pipet ook de vlooieneitjes vernietigen. Als de dodelijke werking van het product optreedt bij contact bij het bijten, waarbij het zich over het huidoppervlak verspreidt, worden ook de vlooieneitjes vergiftigd en kunnen ze niet meer uitkomen. Met een minimale werkingsduur van een maand is de kattenpipet een uitstekende curatieve behandeling in geval van zware besmetting, en tevens een goede bescherming door te werken als afweermiddel en de eitjes te vernietigen.

Voor het gemak van de administratie

Wanneer u een ongediertebestrijdingsproduct voor uw kat kiest, moet u altijd de doseringsinstructies volgen bij de toepassing ervan. Dit is een zorg die u kunt vermijden met het gebruik van een kattenvlooienpipet. Elke pipet bevat de juiste dosis voor één toepassing. U hoeft alleen maar de inhoud van de pipet op de huid van uw kat te smeren en uw kat krijgt een uitstekende bescherming tegen vlooien en andere parasieten.

Voor zijn volledige werking op de kat en het milieu

Om een vlooienplaag bij uw kat snel te behandelen, blijft de pipet een uitstekende keuze. U kunt namelijk een product kiezen dat zowel de parasieten in de vacht als die in de omgeving uitroeit. De anti-vlooienpipet voor katten bevat actieve bestanddelen die bij aanraking dodelijk werken, maar ook de eitjes vernietigen, zodat u de vlooien op uw huisdier, alsook die welke in zijn mand of in zijn omgeving worden aangetroffen, snel kunt uitroeien.

De verschillende merken van vlooienpipetten

Naar onze mening zijn de beste vlooienbestrijdingsmerken voor 2022 :

Advantage

Advantage, een gedeponeerd handelsmerk van de Bayer Group, is nu een van de toonaangevende merken van antiparasitaire producten voor diverse dieren. Met zijn divisie Animal Health ontwikkelt Bayer een reeks antiparasitaire producten die erkend worden door dierenartsen en diergezondheidsprofessionals. Het Advantage gamma van vlooienbestrijdingsproducten voor katten biedt de meest doeltreffende preventieve en curatieve producten.

Frontline

Het merk Frontline, van het bedrijf Merial, is sinds 1995 gespecialiseerd in de behandeling van parasieten bij honden en katten en heeft een compleet assortiment doeltreffende producten ontwikkeld ter bestrijding van vlooien, teken en alle parasieten die de gezondheid en het welzijn van huisdieren kunnen aantasten. Deze made in France vlooienbestrijdingsproducten voor katten zijn van uitstekende kwaliteit en zeer doeltreffend.

Ceva

Het merk Ceva is aanwezig in meer dan 100 landen wereldwijd en onderscheidt zich door zijn grote verscheidenheid aan producten voor de gezondheid en het welzijn van huisdieren en vee. Het voorziet de markt van diverse producten op het gebied van dermatologie, cardio-nefrologie, hypertensie, antiparasitaire middelen, anti-infectiva en pijnbestrijding. Deze antiparasitaire middelen van hoge kwaliteit garanderen grotendeels het welzijn van uw huisdier.

Beaphar

Beaphar, een bedrijf dat in 1942 werd opgericht dankzij de passie van Bernard Aa (Phar) voor huisdieren, is een merk dat wereldwijd bekend staat om de kwaliteit van zijn verzorgingsproducten voor honden en katten. De onderneming heeft verschillende gamma’s antiparasitaire producten ontwikkeld, waaronder vlooienpipetten voor katten, die een complete werking op het dier en zijn omgeving bieden.

Vetocanis

Vetocanis, een merk van de Franse onderneming AgroBiothers, kan bogen op bijna 50 jaar ervaring in de formulering, het ontwerp en de vervaardiging van diergeneeskundige, hygiënische en dierverzorgingsproducten en onderscheidt zich door zijn innoverende en kwalitatief hoogstaande producten. De textuur, geur en toepassing van antiparasitaire producten, zoals kattenvlooienpipetten, zijn zo ontworpen dat ze nog aangenamer zijn in het gebruik, zowel voor de baasjes als voor de huisdieren.

Hoeveel kost een vlooienbestrijdingsmiddel?

Onderstaand diagram zal u helpen om een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: €7 tot €20
  • Middenklasse: € 20 tot € 30
  • Top of the range: + Meer dan 30 €.

Tips

Breng de inhoud van een vlooienpipet correct aan voor een maximale doeltreffendheid

Het is vaak niet gemakkelijk om de inhoud van een vlooienpipet op het lichaam van onze kleine katachtigen te legen. Om de voordelen van het product te kunnen benutten, moet de spray rechtstreeks op de huid worden aangebracht. Het is daarom noodzakelijk het haar goed te verdelen alvorens te sproeien op de delen die voor onze katten moeilijk bereikbaar zijn, met name de basis van de nek en de oren.

Volg de instructies op de bijsluiter

Het is altijd belangrijk om de instructies op de bijsluiter te volgen voordat u het product opnieuw aanbrengt. Overmatig gebruik en het niet opvolgen van aanbevolen doseringen kan fataal zijn en schadelijk voor de gezondheid van uw huisdier. Over het algemeen ontworpen voor 4 tot 12 weken bescherming voor de meest krachtige, is er geen noodzaak om een nieuwe procedure te starten.

Een wachttijd van 2 dagen in acht nemen alvorens te borstelen

Nadat u de juiste vlooienspray op de huid van uw kat hebt aangebracht, is het raadzaam om het product zijn weg te laten banen langs het lichaam van de kat. Normaal gesproken zijn de effecten en voordelen binnen een dag na het aanbrengen zichtbaar, maar het is het beste om 48 uur te wachten om zeker te zijn van het resultaat voordat u gaat borstelen.

Neem de tijd om te leren over de ingrediënten in uw vlooienspray

De formule die voor een vlooienpipet wordt gebruikt, of het nu natuurlijke of farmaceutische middelen zijn, bevat vaak stoffen die nadelige gevolgen kunnen hebben voor onze kleine katachtigen. Dit kan allergieën, huidirritaties of zelfs neurologische aandoeningen veroorzaken. Hoewel er vlooiensprays zijn die geschikt zijn voor zowel honden als katten, moeten die met permethrine worden uitgesloten van uw keuze, omdat dit dodelijk is voor katten.

Kies uw vlooienpipet in functie van de omgeving

Dit detail wordt vaak over het hoofd gezien door eigenaars. Het is echter van levensbelang omdat veel dieren lintwormen (lintwormen) en ziektedragende eitjes kunnen achterlaten en overbrengen in de ruimte waar uw kat leeft via de insecten die in hun haren of vacht aanwezig zijn. Daarom is het raadzaam te kiezen voor vlooienbestrijdingsmiddelen die hun ontwikkeling en uitbroeden kunnen vertragen.

FAQ

Hoe vaak moet ik mijn kat een vlooienbehandeling geven?
Een vlooienbehandeling voor katten duurt gemiddeld tussen de 4 en 12 weken. De periode van werkzaamheid varieert echter naar gelang van het product en de bestanddelen ervan. De dosering van de actieve bestanddelen van het product is echter perfect geschikt voor een regelmatige preventieve behandeling gedurende het hele jaar. Daarom moet het product aan het einde van de op de kattenvlooienpipet aangegeven werkingsduur opnieuw worden toegediend.

Is het mogelijk vlooien op lange termijn te bestrijden met een anti-vlooienpipet?
De meeste kattenvlooienpipetten hebben een beperkte werking op de oppervlakte van de huid van het dier. Sommige producten kunnen echter actieve bestanddelen bevatten die ook de eitjes van de parasieten vernietigen. Dit biedt een volledige actie op het dier. Anderzijds is ook een behandeling van de omgeving en van andere dieren in huis noodzakelijk om te voorkomen dat de plaag zich herhaalt.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een pipet voor de bestrijding van kattenvlooien?
Als de vlooienpipet of spot-on door veel huisdiereigenaren wordt gebruikt, is dat vooral vanwege de vele voordelen. Met dit middel kan niet alleen een vlooienplaag snel worden behandeld, binnen 48 uur, maar het werkt ook tegen andere parasieten, namelijk luizen en teken. Het is ook zeer gemakkelijk aan te brengen. Het product moet op de huid van de kat worden aangebracht en niet op de haren. Bovendien bevat een pipet de juiste dosis voor één toepassing.

Kan de vlooienpipet voor katten bijwerkingen hebben?
Of de vlooienpipet nu een product op basis van chemische of natuurlijke ingrediënten bevat, het risico van een allergische reactie kan niet worden uitgesloten. Het geïnduceerde deel van het product kan rood of vettiger worden, maar dit is zeer zeldzaam. Bovendien is het raadzaam de pipet aan te brengen op een plaats waar uw kat niet gemakkelijk aan zal likken. Als het dier echter heeft gelikt, zal het slechts enkele minuten overmatig speekselen.