Vinden katten het leuk als je met ze praat?

Als je je huis deelt met een kat of twee, is de kans groot dat je regelmatig gesprekken met hen hebt. En dit is niet alleen een normale gewoonte, maar het is ook een gezonde. Ondanks de algemene misvatting dat katten asociaal zijn en de voorkeur geven aan hun tijd alleen, is dit nauwelijks waar.

Kernpunten

01

Het gehoor van uw kat is veel beter dan dat van u, ongeveer drie keer beter dan dat van u.

02

Als gedomesticeerde huisdieren gedijen katten op constante interactie met mensen

03

Wanneer je de bewuste moeite doet om met je kat te praten, laat je hem niet alleen zien dat hij gewaardeerd wordt, maar ook dat je geniet van zijn gezelschap.

Je kat moet mentaal gestimuleerd worden, en niet alleen door spel en andere vormen van verrijking. Dus als je je afvraagt of katten het leuk vinden als je met ze praat, is het antwoord “ja” – en hier is waarom!

Communicatie met uw kat zal helpen om uw band met hen te versterken.

Er zijn veel manieren om een band met je kat op te bouwen, en elke dag met je kat praten is er een van.

Er zijn veel manieren om een band met je kat op te bouwen, en elke dag met je kat praten is er een van. Katten kunnen soms afstandelijk en eenzaam zijn, maar de waarheid is dat katten sociale wezens zijn die hunkeren naar aandacht. Dus wanneer je de bewuste moeite doet om met je kat te praten, laat je hem niet alleen zien dat hij wordt gewaardeerd, maar ook dat je geniet van zijn gezelschap.

Katten zijn erg goed in het leren van hun namen – zelfs de dwaze bijnamen die we ze geven. Uw kat zal waarschijnlijk met aangename miauwen antwoorden wanneer u met hem hebt gesproken, wat de vorm van communicatie is waarop katten vertrouwen om met ons te praten.

Miauwen zijn bedoeld voor mensen en ze zullen deze miauwen gebruiken om hun gevoelens, verlangens en gedachten uit te drukken.

Welke tone of voice houden katten leuk?

Maak je geen zorgen dat je gek klinkt als je met een babystem tegen je kat praat die mensen zou kunnen irriteren, omdat katten het leuk vinden als je met een babystem tegen ze praat!

Katten zijn een ongelooflijk opmerkzame soort. Ze gebruiken hun ogen om onze lichaamstaal te observeren, maar ze vertrouwen het meest op hun sterkste zintuig om de wereld om hen heen te observeren.

Lees ook: Wat de staart van je kat je kan vertellen

Het gehoor van uw kat is veel beter dan dat van u – en zelfs dat van een hond. (Het is ongeveer drie keer beter dan het jouwe als je nieuwsgierig was.)  Je kat heeft je toonhoogte en toon en verbuiging in je stem bestudeerd door dagelijkse interacties. Ze weten wanneer je verdrietig, gefrustreerd, boos bent, dat alles. Kortom, je kat is je stemmingsmanager.

Wanneer je naar je kat komt met een zachte, lieve, baby-achtige toon, is dit wanneer ze weten dat je het gelukkigst bent, en op hun beurt geven ze de voorkeur aan deze toon van stem boven alle anderen omdat het gelijk staat aan geluk in hun geest.

Maak je dus geen zorgen dat je gek klinkt als je met een babystem tegen je kat praat die mensen zou kunnen irriteren, omdat katten het leuk vinden als je met een babystem tegen ze praat!

Hoe vaak moet ik met mijn kat praten?

Wees bewust van het voeren van gesprekken met je kat en betrek ze op belangrijke momenten in je huis, zodat ze zich gewaardeerd kunnen voelen.

Als je je huis met een persoon deelt, zou je geen dag gaan zonder met hen te praten, toch? Dus waarom zou dit dan anders zijn met je kat?

Katten kunnen gemakkelijk eenzaam worden en ze zijn geen solitaire soort die gedijt bij het wegstoppen van zichzelf. Katten zijn gedomesticeerd, wat betekent dat ze gedijen op constante interactie met mensen en andere huisdieren in hun huizen (in de meeste gevallen).

Wees bewust van het voeren van gesprekken met je kat en betrek ze op belangrijke momenten in je huis, zodat ze zich gewaardeerd kunnen voelen. Katten hebben immers gevoelens en ze willen weten dat je hun gevoelige aard begrijpt.

Hoewel jij en je katachtige vriend niet dezelfde taal spreken, betekent dit niet dat je niet voorbij die barrières kunt gaan en elkaar echt kunt begrijpen.

Manieren om miauw tegen je kat te spreken

De beste manier om te leren miauwen tegen je kat is door hem goed te observeren.

Natuurlijk kun je met je kat praten in je eigen moedertaal, maar je kunt ook een aantal slimme manieren leren om miauwen te spreken. Als ze dit doen, zullen ze weten dat ze geliefd zijn.

De beste manier om te leren miauwen tegen je kat is door hem goed te observeren. Onze katten besteden immers een groot deel van hun dagen aan het observeren van ons, zodat ze meer informatie over ons kunnen verzamelen en deze kunnen rapporteren aan de buitenaardse wezens. (Grapje!)

Als u wilt leren hoe u miauwen tegen uw kat kunt spreken, zijn hier enkele eenvoudige stappen die u kunt implementeren …

1. Let op die langzame knipperingen.

Het is bewezen dat katten langzaam met elkaar knipperen, en dit is ook een manier waarop ze met mensen communiceren. Katten zullen langzaam knipperen als ze ontspannen zijn en geen gevaar voelen. Katten zijn van nature bewaakte wezens, dus dat ze zich veilig genoeg voelen om hun ogen in jouw aanwezigheid te sluiten, is een teken van ultiem vertrouwen.

2. Let goed op de miauwen en lichaamstaal van je kat

Katten zijn enkele van de meest onbegrepen soorten op de planeet. Ze zijn de meesters in het verbergen van hun gevoelens, maar door goed op hun lichaamstaal en de toon van hun miauwen te letten, kun je veel over hen leren. En als je kat naar je miauwt, probeer dan misschien in ruil daarvoor te miauwen om hun reactie te zien.

Katten zullen om vele redenen miauwen, of ze nu willen uiten of klagen over iets dat hen dwarszit, zoals dat hun voerbak leeg is. Dus als je kat een groot deel van zijn dag doorbrengt met miauwen, laat het je zien hoeveel hij ervan geniet om verbaal met je te communiceren.

Als je kat een groot deel van zijn dag doorbrengt met miauwen, laat het je zien hoeveel hij ervan geniet om verbaal met je te communiceren.