Vet’s Kitchen Kattenvoer Review

dierenartsen keuken kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Vet’s Kitchen beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, soortgeschiktheid, terugroepacties en meer. Lees onze Vet’s Kitchen review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De Cats.com standaard – Beoordeel Vet’s Kitchen On What Matters

We hebben Vet’s Kitchen beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort op elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Geschiedenis terugroepen – 10/10

Algemene score: 7.5/10

In totaal geven we Vet’s Kitchen 45 van de 60 beoordelingen of een B-cijfer.

Hoe we kattenvoer beoordelen

Om Vet’s Kitchen te beoordelen, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van het merk, het leren over de geschiedenis en het productassortiment. We bestudeerden de inkoop- en productiepraktijken van het bedrijf en doorzochten terugroepdatabases voor rapporten met betrekking tot veiligheidskwesties. Om te begrijpen hoe andere klanten over het merk denken, lezen we tientallen klantrecensies en identificeren we gemeenschappelijke patronen of trends.

Op basis van dit onderzoek en hands-on testen hebben we het merk beoordeeld volgens de Cats.com Standard. Lees hier meer over de standaard.

Over Vet’s Kitchen

Vet’s Kitchen is gevestigd in Swindon, Wiltshire, Verenigd Koninkrijk. Dit is in het zuidwesten van Engeland. Het bedrijf, opgericht in 2010, is een klein merk dat samenwerkt met een zuster dierenartsenpraktijk genaamd Vet’s Klinic.

Beide bedrijven zijn gestart door een televisiedierenarts in het Verenigd Koninkrijk genaamd Dr. Joe Inglis BVSc MRCVS. Inglis staat bekend om zijn werk aan ‘The One Show’ van de BBC. Inglis was eerder de oprichter van de Campaign for Real Pet Food. (Inglis heeft geholpen bij het ontwikkelen van verschillende andere merken voor dierenvoeding, zowel voor als na Vet’s Kitchen.)

Vet’s Klinic is de bron van voedselideeën voor Vet’s Kitchen. Volgens Vet’s Kitchen zien de dierenartsen van Vet’s Klinic meer dan 100 dierpatiënten per dag.

Vet’s Kitchen en Vet’s Klinic vormen samen Pet’s Kitchen Ltd, opgericht in 2005.

Sourcing en productie

Op de vraag waar hun eten werd gemaakt, antwoordde Vet’s Kitchen alleen dat het eten in Groot-Brittannië was gemaakt. We zochten, maar konden geen preciezer antwoord vinden.

Het bedrijf stelt dat ze “lokaal” geproduceerde ingrediënten gebruiken. Vermoedelijk betekent dit Britse ingrediënten, maar meer informatie hebben we niet.

U kunt een algemene selectie van de ingrediënten die worden gebruikt in de voedingsmiddelen van het merk op deze pagina bekijken.

De voedingsmiddelen van het merk zijn getest op smaak door de huisdieren die behoren tot mensen die voor het bedrijf werken en klanten bij Vet’s Klinic. Voor zover bekend doet het bedrijf geen serieuzere testen.

Geschiedenis van terugroepen

We hebben geen terugroepacties gevonden voor Vet’s Kitchen-producten. Het is een uitdaging om te zoeken naar Britse terugroepacties voor kattenvoer. Sinds de grote terugroepactie voor kattenvoer in Groot-Brittannië in 2021, levert elke zoekopdracht naar terugroepinformatie op Google honderden verhalen op over de voedingsmiddelen die bij die terugroepactie betrokken zijn. Vet’s Kitchen was er niet bij betrokken. Het controleren van product recalls en waarschuwingen op Gov.uk geen terugroepacties voor Vet’s Kitchen-producten liet zien.

Welke soorten kattenvoer biedt Vet’s Kitchen aan?

Vet’s Kitchen biedt op dit moment slechts twee droge kattenvoeding en twee kattentraktatieproducten aan.

Droog kattenvoer

 • Dagelijkse gezondheid Droog kattenvoer Smakelijke kip
 • Gevoelige spijsvertering Droog kattenvoer Sappige zalm

Kat traktaties

 • Little Hearts Cat behandelt kip met eend
 • Little Hearts Cat behandelt sappige zalm met forel

Wat vinden klanten van Vet’s Kitchen Cat Food?

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Vet’s Kitchen Cat Food.

Positieve beoordelingen

Uitstekend product – onze kat Houdt van haar…

Uitstekend product – onze kat Houdt van haar nieuwe traktaties! – door S R Cambs die Vet’s Kitchen beoordeelt op 25 april 2023

Ik zag mijn Ragdoll kat was…

Ik zag mijn Ragdoll kat was onwel geworden met behulp van een product van lagere kwaliteit, na mijn onderzoek te hebben gedaan, zag het keukenproduct van Vets er uitstekend uit en mijn De gezondheid van katten is nu hersteld. – door John die Vet’s Kitchen recenseert op 19 december 2022

Negatieve beoordelingen

Mijn kat houdt van de dierenartsen keuken kat

Mijn kat houdt van de dierenartsen keuken kat Behandelt. Alleen jammer dat de variëteiten van vroeger lijken te zijn teruggebracht tot slechts twee. Ook deze kocht ik vroeger bij mijn lokale supermarkten maar ook dat lijkt te zijn gegaan. – door S Tyrrell die Vet’s Kitchen beoordeelt op 14 april 2022

Oh lieverd, mijn kat en hond keken me allebei aan en vertrokken.

Ik heb een kat die nog nooit voedsel heeft afgewezen, ik heb ook een hond die alles stofzuigt wat er nog over is, soms zelfs geen voedsel, im praten de Dyson van honden, beide huisdieren draaiden hun neus omhoog bij deze 3btimes, probeert het te mengen en de kat vond de dierenarts spul in gardes vlees en gelei, en liet ze achter, ik kon de verkoper schrijven omdat er geen link is, plus mijn zoon had het al in een bak gedaan, dus de verpakking was weg. Ik weet niet zeker of het gewoon pech is geweest, maar serieus, ze namen allebei een snuifje en liepen weg. – door John Houston die Vet’s Kitchen Dry Cat Food op 3 april beoordeelt. 2023

Vet’s Kitchen Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Vet's Kitchen Droog Kattenvoer

Bekijk op Amazon

Vet’s Kitchen kattenvoer is geformuleerd voor volwassen katten. Volgens het bedrijf gebruiken ze geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen. Ze gebruiken geen tarwe of rundvlees in hun voedsel omdat deze ingrediënten voor sommige katten allergenen kunnen zijn. Het merk gebruikt rozemarijnolie-extract en gemengde tocoferolen (vitamine E) om hun voedsel te bewaren.

Vet’s Kitchen Everyday Health Dry Food Tasty Chicken is een graanvrij recept. Tachtig procent van de ingrediënten bestaat uit kip, waarvan 60 procent verse kip.

Zoete aardappelen zijn een bron van koolhydraten in het voedsel. Zoete aardappelen bevatten veel vezels. Ze zijn geschikt voor katten in kleine hoeveelheden. Te veel zoete aardappel kan leiden tot spijsverteringsproblemen zoals diarree of braken. Zoete aardappelen zijn een goede bron van vitamine A, maar katten zijn niet goed in het omzetten van de vitamine A in groenten in iets dat ze kunnen gebruiken. Ze missen het enzym dat nodig is voor het maken van vitamine A in hun lichaam. Ze hebben vooraf gemaakte vitamine A nodig in hun dieet.

Cichoreipulp is aanwezig in het voedsel als een bron van prebiotische FOS – Fructooligosacchariden. Dit zijn korte fructoseketens die van nature in veel planten voorkomen. Ze kunnen ook in het lab worden gemaakt. Ze zijn een koolhydraat dat de darmgezondheid verbetert.

Over het algemeen heeft dit voedsel slechts een paar andere ingrediënten dan de toegevoegde vitamines en mineralen. Het ziet eruit als een voedsel van goede kwaliteit, hoewel Vet’s Kitchen geen details geeft over waar ze de ingrediënten vandaan halen.

Caloriegehalte: 392,5 Kcal per 100g

Ingrediënten

Kip 80% (Vers bereide Kip 60%, Gedroogde Kip 18,5%, Kippenjus 1,5%), Zoete Aardappel, Biergist, Cichoreipulp (1% als bron van Prebiotische FOS), Peterselie 0,5%, Mineralen, Paardebloem 0,1%.

Nutritionele additieven per kg: Vitaminen: Vitamine A 19.668 IE, Vitamine D3 1.573 IE, Vitamine E 703 IE, Vitamine C 200 mg. Provitamine: Taurine 1.389 mg. Aminozuren: D-L Methionine 1.428 mg, Lysine 379 mg.

Sporenelementen: Zink (zinkchelaat van aminozuren gehydrateerd) 87 mg, ijzer (ijzer (II) chelaat van aminozuren gehydrateerd) 65 mg, mangaan (mangaanchelaat van aminozuren gehydrateerd) 26 mg, koper (koper (II) chelaat van aminozuren gehydrateerd) 4 mg, jodium (kaliumjodide) 3,68 mg, selenium (natriumseleniet) 0,2 mg.

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip 80% (Vers bereide Kip 60%, Gedroogde Kip 18,5%, Kippenjus 1,5%), Witlofpulp

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip kan voor sommige katten een allergeen zijn; Zeldzaam, maar sommige katten kunnen gevoelig zijn voor biergist

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 41%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 2.5%

As: 7.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41%

Vet: 15%

Vezel: 2.5%

Koolhydraten: 34%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.79%

Vet: 32.69%

Koolhydraten: 30.51%

Pros

 • Rijk aan eiwitten
 • Bevat prebiotica
 • Maakt gebruik van gechelateerde mineralen die gemakkelijker voor huisdieren te absorberen zijn

Tegens

 • Sommige mensen hebben misschien een hekel aan het gebruik of zoete aardappelen, maar ze lijken niet in een grote hoeveelheid aanwezig te zijn
 • Ietwat duur

Vet's Kitchen Droog Kattenvoer

Bekijk op Amazon

Vet’s Kitchen Sensitive Digestion Dry Food Succulent Salmon wordt aangeprezen als een voedsel dat goed is voor de spijsvertering van uw kat. Naast het bevatten van 80 procent zalm, wat vaak wordt aanbevolen voor katten met een gevoelige spijsvertering, bevat het voedsel witte rijst die soms wordt geadviseerd voor huisdieren met een gevoelige maag. Witte rijst is niet bepaald een soortgeschikt voedsel, maar als uw kat iets nodig heeft voor een gevoelige spijsvertering, kan dit geschikt zijn.

Dit voedsel bevat ook bietenpulp, wat een goede bron van vezels is. Sommige mensen houden misschien niet van bietenpulp, maar het wordt al tientallen jaren veilig gebruikt in voedsel voor huisdieren. Het is geen controversieel ingrediënt. Het is ook een goed ingrediënt voor katten met haarbalproblemen.

We merkten wel dat dit voedsel luzerne (alfalfa) gebruikt. Er zijn enkele gemengde opvattingen over het voeren van katten alfalfa. Het wordt niet aanbevolen voor katten in grote hoeveelheden. Het is een peulvrucht, of lid van de erwtenfamilie. Het is een bron van vitamine K, calcium, vitamine C, B-vitamines, fosfor en zink. In dit recept is de luzerne het vijfde ingrediënt, ongeveer halverwege de lijst. Het maakt waarschijnlijk niet veel uit van de formule, dus het is waarschijnlijk niet in een grote hoeveelheid aanwezig. Het is onbekend waarom het aan het eten wordt toegevoegd. Een zoektocht op de site van de Dierenarts Keuken leverde geen resultaat op.

Paardenbloem en peterselie in het voedsel zouden goed zijn voor de urinewegen van uw kat. Dit is gebaseerd op menselijk kruidengebruik. Deze ingrediënten en hun voordelen kunnen al dan niet de kooktemperaturen voor de brokjes overleven.

Vet’s Kitchen Sensitive Digestion Dry Food Succulent Salmon blijkt een goed voer te zijn op basis van de zalm en enkele andere ingrediënten. Dit recept is gemaakt voor het onderhoud van volwassen katten.

Caloriegehalte: 386 Kcal per 100g

Ingrediënten

Zalm 80% (vers bereide zalm 64%, gedroogde zalm 15%, zalmbouillon 1%), witte rijst, bietenpulp, biergist, luzerne, witlof (1% als bron van prebiotische FOS), visbouillon , peterselie 0,5%, mineralen, paardenbloem 0,1%.

Nutritionele additieven per kg: Vitaminen: Vitamine A 20.000 IE, Vitamine D3 1.500 IE, Vitamine E 700 IE, Vitamine C 200 mg. Provitamine: Taurine 1.000 mg. Aminozuren: D-L Methionine 1.400 mg, Lysine 380 mg.

Sporenelementen: Zink (zinkchelaat van aminozuren gehydrateerd) 87 mg, ijzer (ijzer (II) chelaat van aminozuren) 65 mg, mangaan (mangaanchelaat van aminozurenhydraat) 26 mg, koper (koper (II) chelaat van aminozuren gehydrateerd) 4 mg, jodium (kaliumjodide) 0,36 mg, selenium (natriumseleniet) 0,26 mg.

Ingrediënten die we leuk vonden: zalm 80% (vers bereide zalm 64%, gedroogde zalm 15%, zalmbouillon 1%), bietenpulp, witlof

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Luzern (luzerne)

Veel voorkomende allergenen: Vis (zalm) kan voor sommige katten een allergeen zijn; zeldzaam, maar sommige katten kunnen gevoelig zijn voor biergist

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 3%

As: 7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40%

Vet: 14%

Vezel: 3%

Koolhydraten: 36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.36%

Vet: 30.91%

Koolhydraten: 32.73%

Pros

 • Rijk aan viseiwit (zalm)
 • Omvat prebiotica (bietenpulp en cichorei)
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen

Tegens

 • Sommige katten kunnen gevoelig zijn voor biergist
 • Luzerne (alfalfa) is niet goed voor katten in grote hoeveelheden

Little Hearts Kattentraktaties

Bekijk op VetsKitchen

We vonden meer beoordelingen voor de Vet’s Kitchen-traktaties dan voor hun kattenvoer. De meeste recensies waren zeer positief. Vet’s Kitchen maakt slechts twee traktatiesmaken: Little Hearts Cat Treats Chicken with Duck en Little Hearts Cat Treats Succulent Salmon with Trout. We kijken naar het recept van kip met eend.

Dit zijn kleine, harde traktaties in een hartvorm. Ze zijn knapperig.

De lekkernijen bevatten meer kip dan enig ander ingrediënt met 26 procent verse kip, 4 procent kippenvet en 1,5 procent kippenjus. Ze bevatten ook maïs (maïs) als tweede ingrediënt, gedroogde eend (24,5 procent) als derde ingrediënt en gerst. Dit wordt een beetje lastig als je dit op basis van droge stof probeert te achterhalen. Als Je verwijdert het vocht, de kip mag lager in de lijst en de mais mag waarschijnlijk het grootste ingrediënt zijn, gevolgd door de gedroogde eend.

Het voedsel bevat ook cellulose. Vet’s Kitchen stelt dat de cellulose wordt toegevoegd om te helpen bij haarballen. Dit kan waar zijn. Cellulose wordt ook gebruikt in sommige kattenvoer voor gewichtsbeheersing. Het geeft een vol gevoel waardoor je kat minder zal eten. Het is een onoplosbare vezel. Sommige mensen houden er niet van en noemen het zelfs een vulstof omdat het uit de papier- en houtindustrie komt. Maar het heeft wel een doel. Je zou er gewoon niet veel van willen zien in een kattenvoer.

Vet’s Kitchen Little Hearts Cat Treats Chicken with Duck zijn waarschijnlijk erg lekker. Ze lijken populair te zijn bij katten (en hun eigenaren). Wat hun ingrediënten betreft, zijn er een paar items die twijfelachtig kunnen zijn. Als uw kat gevoelig is voor maïs (maïs), moet u dit voedsel vermijden. Als u deze lekkernijen aan uw kat geeft, raden we u aan om te kijken hoeveel u geeft. Zelfs als traktatie bevatten ze veel calorieën.

Caloriegehalte: 354,5 Kcal per 100g

Ingrediënten

Kip 31,5% (vers bereide kip 26%, kippenvet 4%, kippenjus 1,5%), maïs, gedroogde eend 24,5%, gerst, cellulose 4%, witte rijst, biergist, bietenpulp, visjus.

Ingrediënten die we leuk vonden: kip 31,5% (vers bereide kip 26%, kippenvet 4%, kippenjus 1,5%), gedroogde eend, bietenpulp

Ingrediënten die we niet lekker vonden: maïs, witte rijst

Veel voorkomende allergenen: Kip kan voor sommige katten een allergeen zijn; Eend is niet zo waarschijnlijk een allergeen, maar sommige katten kunnen een algemene reactie op pluimvee hebben. Sommige katten kunnen gevoelig zijn voor maïs. Het is zeldzaam, maar sommige katten kunnen gevoelig zijn voor biergist. De vis in visjus kan voor sommige katten een allergeen zijn.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30.5%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 6.5%

As: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 30.5%

Vet: 13%

Vezel: 6.5%

Koolhydraten: 41%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.59%

Vet: 30.63%

Koolhydraten: 39.78%

Pros

 • Matig eiwitrijk
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen
 • Cellulose kan helpen bij potentiële haarballen

Tegens

 • Maïs, gerst en witte rijst zijn geen ideale ingrediënten voor katten
 • Sommige mensen beschouwen cellulose als een vulstofingrediënt

Hoeveel kost Vet’s Kitchen Cat Food?

Vet’s Kitchen vermeldt hun droge voedsel met een gewicht van 770 gram voor £ 8,70 op hun site. Het pakket van 385 gram wordt vermeld voor £ 4,90.

Vet’s Kitchen traktaties zijn geprijsd op £ 1,75 voor de pakketten van 60 gram. Dat is de enige beschikbare maat.

We vonden de voedingsmiddelen en traktaties online beschikbaar voor een reeks prijzen, sommige lager dan de prijzen van de Vet’s Kitchen. In landen buiten het Verenigd Koninkrijk waren de prijzen veel hoger.

Over het algemeen, is Vet’s Kitchen Cat Food een goede keuze?

Als je sommige dingen leuk vindt aan Vet’s Kitchen, maar je wilt meer opties zien, kunnen we andere Britse gerechten aanbevelen, zoals Harrington’s en Lily’s Kitchen. Meowing Heads is een ander goed merk.

Waar wordt Vet’s Kitchen Cat Food verkocht?

Volgens Vet’s Kitchen wordt hun kattenvoer verkocht in winkels van Sainsbury’s, ASDA en Tesco; en online bij Amazon, Ocado, Jollyes en Zooplus. Pets At Home, Wilko en Booths dragen ook het eten. We vonden ze online bij Petplanet.co.uk. Je kunt het eten ook rechtstreeks bij Vet’s Kitchen kopen.

In het Verenigd Koninkrijk variëren de bezorgkosten. Bestellingen van meer dan £ 50 worden gratis bezorgd. Buiten het Verenigd Koninkrijk zijn de verzendkosten afhankelijk van de grootte van de bestelling en uw locatie. Neem contact op met Vet’s Kitchen voor meer informatie.

Het bedrijf biedt een korting van 10 procent als u zich aanmeldt voor hun abonnementsservice. U kunt zelf kiezen hoe vaak u het te leveren eten wilt hebben (tussen de 2 en 16 weken).