Zeal Canada Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Zeal Canada beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, soortgeschiktheid, terugroepacties en meer. Lees onze Zeal Canada-recensie om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De Cats.com Standard – Beoordeling Zeal Canada op wat belangrijk is

We hebben Zeal Canada beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort op elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Geschiedenis terugroepen – 10/10

Algemene score: 7.6/10

In totaal geven we Zeal Canada 46 van de 60 beoordelingen of een B+ cijfer.

Hoe we kattenvoer beoordelen

Om Zeal Canada te beoordelen, hebben we uren besteed aan het onderzoeken van het merk, het leren over de geschiedenis en productlijn. We bestudeerden de inkoop- en productiepraktijken van het bedrijf en doorzochten terugroepdatabases voor rapporten met betrekking tot veiligheidskwesties. Om te begrijpen hoe andere klanten over het merk denken, lezen we tientallen klantrecensies en identificeren we gemeenschappelijke patronen of trends.

Op basis van dit onderzoek en hands-on testen hebben we het merk beoordeeld volgens de Cats.com Standard. Lees hier meer over de standaard.

Over Zeal Canada

Zeal Canada maakt dierenvoeding voor katten en honden. Hun voedsel wordt aan de lucht gedroogd. Volgens het bedrijf is Zeal Canada het eerste Canadese merk dat op deze manier dierenvoeding maakt.

Zeal Canada heeft kantoren in South Surrey, British Columbia. Zeal Canada is eigendom van de Canadese Jerky Company Ltd. Andere merken die eigendom zijn van het bedrijf zijn Lazy Kitty, Great Jacks en Buddy Jacks (hondentraktaties).

Sourcing en productie

Zeal Canada beschrijft hun voedsel als vergelijkbaar met schokkerig. Hun huisdiervoer wordt bewaard bij 80 graden Celsius (176 graden Fahrenheit). Ze verwijderen het vocht uit het voedsel, samen met de bacteriën, maar laten de voedingsstoffen en smaak achter. De smaak is meer geconcentreerd dan gewoon dierenvoer.

Het bedrijf stelt dat hun dierenvoeding voor 96 procent bestaat uit vlees en organen uit lokale bronnen. Zeal Canada dierenvoeding voldoet aan of overtreft de AAFCO-richtlijnen. Ze stellen dat ze “lokaal en natuurlijk geproduceerde” ingrediënten gebruiken.

Zeal Canada beweert dat hun voedsel al meer dan een jaar in ontwikkeling was en dat ze voedingsproeven gebruikten met meer dan 100 dieren van verschillende rassen en maten.

Het merk gebruikt geen kunstmatige toevoegingen, conserveermiddelen of kleuren in hun recepten. Sommige ingrediënten worden toegevoegd om dingen te vervangen die verdampen tijdens het luchtdroogproces.

De Canadian Jerky Company, maker van Zeal Canada, heeft een fabriek van 40.000 vierkante meter in British Columbia. Al hun machines zijn CSA-goedgekeurd. Ze hebben ook een magazijn van 5.000 vierkante meter in Toronto, Canada, evenals een magazijn en vrachtcentrum in Blaine, Washington, VS.

Geschiedenis van terugroepen

We hebben geen terugroepacties gevonden voor Zeal Canada. Het merk blijkt relatief nieuw te zijn. De Canadian Jerky Company begon in 2016 en Zeal Canada is sindsdien geïntroduceerd.

Houd er rekening mee dat The Honest Kitchen een recept heeft met de naam Zeal dat op een gegeven moment werd teruggeroepen. Dit voedsel is niet gerelateerd aan Zeal Canada.

Er is ook een Nieuw-Zeelands huisdiervoedingsmerk genaamd Zeal (eigendom van de Natural Pet Treat Company) dat in Nieuw-Zeeland wordt gemaakt van Nieuw-Zeelandse ingrediënten. Ook dit merk is niet verbonden aan Zeal Canada.

Welke soorten kattenvoer biedt Zeal Canada aan?

Zeal Canada maakt drie zacht aan de lucht gedroogde formules voor katten:

Aan de lucht gedroogd

 • Zalm en kalkoen voor katten
 • Okanagan Blend voor katten
 • Kip voor katten

Ze maken ook een recept dat zachtjes aan de lucht wordt gedroogd met de toevoeging van gevriesdroogde stukjes:

Gevriesdroogd

 • Kip met gevriesdroogde zalm voor katten

Per Zeal Canada zijn deze voedingsmiddelen complete en uitgebalanceerde diëten. Ze kunnen ook worden gebruikt als traktaties of als toppers toegevoegd aan brokken of ingeblikt voedsel.

Wat vinden klanten van Zeal Canada Cat Food?

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Zeal Canada Cat Food.

Positieve beoordelingen

“Geweldig product! Onze katten, van 5 maanden tot 7 jaar, zijn dol op dit luchtgedroogde voer. We hebben het ongeveer anderhalf jaar gebruikt metOntlast eventuele ontlasting of andere zorgen / problemen. Het is een gezond voedingsmiddel of aanvulling op hun dieet. We mengen dit niet met andere voedingsmiddelen. Serveer ze gewoon in hun eigen kom of gebruik ze als traktatie totdat uw katten vertrouwd zijn met het voedsel en de textuur. Ik heb één ster afgedaan omdat onze tassen kortere houdbaarheidsdata hadden dan normaal.”
– Debra G., Amazon, beoordeelt Zeal Canada Air-Dried Cat Food Turkey &; Salmon Recipe op 23 maart 2021

“Ik geef niet graag droogvoer, maar als het moet, kies ik hiervoor. Ik heb het ook gebruikt als een traktatie – betere waarde en de katten houden er meer van dan alle andere droge lekkernijen die we hebben geprobeerd. De prijs op Homes Alive is beter dan waar dan ook die ik heb gezien, inclusief Amazon.” – Jessi M., Homesalive, review Zeal Canada Salmon &; Turkey Recipe Grain-Free Gently Air-Dried Cat Food op 26 mei 2021

Negatieve beoordelingen

“Dus om te beginnen heb ik dit item twee keer gekocht. De eerste rook vreselijk op dag één, ik was terughoudend om mijn katten het te laten proberen, maar waarom geld verspillen aan iets dat misschien gewoon slecht naar mijn neus stonk. Alle 4 de katten probeerden het en draaiden hun neus. Ik probeerde zelfs te mengen met hun droogvoer en met natvoer. Ze plukten eromheen of weigerden de hele maaltijd. Dus toen tas 2 arriveerde, had ik weinig hoop. Toen ik deze opende, rook hij prima, veel beter dan de eerste. Deze keer aten ze het wanneer gemengd met hun normale droogvoer. Een paar dagen later opende ik de zak weer en rook hij (hij werd in een kast geplaatst, weg van alle licht). Ik mengde me met voedsel zoals voorheen en de katten raakten het niet meer aan. Nog een paar dagen gewacht en er weer een paar stukjes in gemengd, en ze aten nog steeds rond de stukken of wilden de kommen die normaal werden schoongelikt niet afmaken. Ik weet niet wat het is, maar van de vier katten (één is super kieskeurig, twee die moe zijn maar dingen zullen proberen, en één die verdomd bijna alles zal eten) was dit eten een enorme flop. Ik ga mijn tijd of geld niet meer verspillen.” Andrea, Chewy, reviewing Zeal Canada Salmon &; Turkey Recipe Grain-Free Gently Air-Dried Cat Food op 6 januari 2023

“Toen ik de zak voor het eerst opende, rook het goed en aten mijn katten de hele portie die ik ze gaf. Echter, toen de zak eenmaal was geopend en zelfs verzegeld en in een luchtdichte container was geplaatst de tweede keer dat ik de zak opende, rook het niet hetzelfde en katten zouden het niet eten. Het ruikt zo ranzig dat ik bang ben om het aan hen te voeren. Ik realiseer me dat het rauw voedsel is, maar het moet in individuele porties worden verpakt, zodat het niet zo snel slecht zou gaan.” Bluekatlady, Chewy, reviewing Zeal Canada Salmon &; Turkey Recipe Grain-Free Gently Air-Dried Cat Food op 1 september 2022

Zeal Canada Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Uitzicht op Chewy Uitzicht op huizenAlivePets

Zeal Canada kattenvoer wordt ‘zachtjes aan de lucht gedroogd’. Dit is vergelijkbaar met uitdroging, maar volgens dierenvoedingsbedrijven is er een verschil tussen de twee methoden. Zeal Canada beschrijft hun luchtgedroogde kattenvoer als vergelijkbaar met schokkerig. Het voedsel is niet gekookt, maar veel van het vocht is verwijderd.

Dit recept bevat 96 procent zalm, kalkoen, kalkoenhart en kalkoenlever. Dat zijn goede vis/dierlijke eiwitten voor katten.

We merkten wel het gebruik van bamboevezel in het voer, wat ongebruikelijk is in kattenvoer. Volgens een reactie die we op Chewy vonden, is dit vezel van eetbare bamboesoorten. Volgens de informatie die we hebben gevonden, is bamboevezel een hypoallergeen ingrediënt voor de meeste huisdieren. Het is rijk aan onoplosbare vezels en wordt soms gebruikt in glutenvrije voedingsmiddelen. Het geeft ook een gevoel van volheid.

Ook dit kattenvoer is graanvrij.

Zeal Canada is een Canadees bedrijf. We vonden geen typische AAFCO-voedingsverklaring op hun site of op de tas. We vonden deze verklaring: “Onze recepten zijn geformuleerd door dierenartsdiëtisten om te voldoen aan de AAFCO-normen voor een uitgebalanceerd dagelijks dieet dat een gezond gewicht ondersteunt en behoudt. Afgezien van vitaminen, mineralen, taurine en natuurlijke ingrediënten, zijn er geen kunstmatige toevoegingen, conserveermiddelen of kleurstoffen. “

Volgens het bedrijf is dit recept voor alle levensfasen.

Caloriegehalte: 3650 Kcal ME/Kg, 310 Kcal ME/level scoop (1scoop= 3oz/85g)

Ingrediënten

(Zalm, Turkije, Kalkoenhart, Kalkoenlever) 96%, Bamboevezel 2%, Zonnebloemlecithine 1%, Krillmeel 0,4%, Peterselie 0,4%, Taurine, Vitamine A, Thiamine, Riboflavine, Niacine, Pantotheenzuur, Pyridoxine, Vitamine B12, Vitamine D, Vitamine E, Calciumjodaat, Zinkproteïnaat, Magnesiumsulfaat, Mangaanproteïnaat, Koperproteïne, Kaliumchloride, Rozemarijnextract 0,1%.

We namen per e-mail contact op met Zeal Canada om te vragen naar de typische analyses van hun kattenvoer, maar we kregen geen antwoord.

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm, Turkije, Kalkoen Hart, Kalkoen Lever, Krill Maaltijd, Peterselie

Ingrediënten die we niet lekker vonden:Geen

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 22%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 14%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 39.53%

Vet: 25.58%

Vezel: 4.65%

Koolhydraten: 20.93%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.25%

Vet: 50.68%

Koolhydraten: 17.07%

Pros

 • Rijk aan vis- en vleeseiwitten
 • Geen kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen
 • Luchtgedroogd, schokkerig voedsel moet een smaak hebben die veel katten aanspreekt
 • U kunt uw kat mogelijk kleinere hoeveelheden voeren omdat het voedsel geconcentreerd is

Tegens

 • Duur
 • Sommige klanten meldden dat het eten “uit” rook of snel slecht ging

Bekijk op huizenAlivePets

Zeal Canada Gently Air-Dried Okanagan Blend for Cats wordt ook verkocht als Zeal Canada Grain-Free Chicken, Pork en Fish. Dit recept is gemaakt met behulp van hetzelfde zacht aan de lucht gedroogde proces als de zalm- en kalkoenformule (hierboven). Het bevat ook 96 procent vlees en organen. Met het grootste deel van het vocht verwijderd, heeft het dezelfde schokkerige textuur.

Deze luchtgedroogde recepten zijn geformuleerd voor alle levensfasen. Ze kunnen worden gevoerd als complete en uitgebalanceerde maaltijden voor uw kat of als voedseltoppers. Sommige klanten melden dat ze ze als traktaties voeren.

Samen met de ingrediënten voor kip, varkensvlees en vis bevat dit recept “natuurlijke smaak”, die vaag is. Natuurlijke smaak is meestal een smaak (visbouillon, kippenbouillon, enz.) die is afgeleid van het kookproces, maar het kan smaakversterkers bevatten. We weten het niet omdat het niet is geïdentificeerd.

We bespraken bamboevezel in de Zeal Canada Gently Air-Dried Salmon en Turkey for Cats review hierboven. Bamboescheuten behoren tot dezelfde familie als maïs, tarwe, gerst en andere granen, dus als uw kat allergisch is voor een van deze ingrediënten, kan hij gevoelig zijn voor bamboevezel. Dit is geen algemeen ingrediënt, dus we weten niet hoe reactief katten erop kunnen zijn.

Pompoenpoeder wordt over het algemeen beschouwd als een gunstig ingrediënt. Het is een bron van vezels en antioxidanten die helpt bij het bevorderen van een goede stoelgang en spijsvertering. Het voedsel heeft ook groenlipmosselen die vaak worden aanbevolen voor de gezondheid van de gewrichten.

Zeal Canada Gently Air-Dried Okanagan Blend for Cats lijkt voedsel van goede kwaliteit te zijn. Het lijkt niet zo breed te worden verkocht als het zalm- en kalkoenrecept en we hebben er online geen klantrecensies voor gevonden.

Volgens Zeal Canada: “Onze recepten zijn geformuleerd door dierenartsdiëtisten om te voldoen aan de AAFCO-normen voor een uitgebalanceerd dagelijks dieet dat een gezond gewicht ondersteunt en behoudt. Afgezien van vitaminen, mineralen, taurine en natuurlijke ingrediënten, zijn er geen kunstmatige toevoegingen, conserveermiddelen of kleurstoffen.”

Calorie-inhoud: 4372 kcal ME / kg; Kcal ME 372 per 3oz / 85

Ingrediënten

Kip, Varkensvlees, Haring, Kip mals, Varkenslever, Kabeljauw, Zalm, Gistextract, Dicalciumfosfaat, Natuurlijke smaak, Bamboevezel, Pompoenpoeder, Peterselie, Calciumcarbonaat, Visolie, Yucca Schidigera extract, Groenlipmossel, Magnesiumsulfaat, Rozemarijnextract, Krill meel, Choline, Natriumseleniet, Zout, Zinkproteïne, Taurine, Vitamine E, Mangaanproteïnaat, Koperproteïne, Kaliumchloride, Thiamine, Riboflavine, Vitamine A, Pantotheenzuur, Foliumzuur, vitamine B12, niacine, pyridoxine, calciumjodaat.

We namen per e-mail contact op met Zeal Canada om de typische analyses voor hun kattenvoer aan te vragen, maar ze reageerden niet.

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Varkensvlees, Haring, Kip mals, Varkenslever, Kabeljauw, Zalm, Pompoenpoeder, Peterselie, Visolie, Groenlipmossel, Krillmeel

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Natuurlijke Smaak

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 28%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 14%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.86%

Vet: 32.56%

Vezel: 5.81%

Koolhydraten: 19.77%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.75%

Vet: 56.2%

Koolhydraten: 14.05%

Pros

 • Rijk aan vlees- en viseiwitten
 • Pompoenpoeder en groenlipmosselen zijn heilzame supplementen
 • Geen kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen
 • U kunt uw kat mogelijk kleinere porties voeren omdat het voedsel aan de lucht gedroogd en geconcentreerd is

Tegens

 • Duur
 • Geen feedback van klanten over dit voedsel
 • Moeilijker te vinden dan ander Zeal Canada kattenvoer

Uitzicht op Chewy Uitzicht op huizenAlivePets

Net als bij het andere Zeal Canada-kattenvoer dat we hebben besproken, is Zeal Canada Gently Air-Dried Chicken met gevriesdroogde zalm voor katten aan de lucht gedroogd. Het is ook gemaakt met 96 procent vlees en organen. Het is anders dan de andere voedingsmiddelen omdat het gevriesdroogde zalm bevat. Dit is het enige Zeal Canada kattenvoer dat gevriesdroogde stukjes bevat.

De luchtgedroogde ingrediënten lijken erg op de andere luchtgedroogde formules. De zalm komt uit British Columbia. Zalm is een uitstekende bron van omega-3-vetzuren die geweldig zijn voor de huid, vacht, hersenen en gewrichten van uw kat. Koudwatervissen zoals zalm hebben ook een goede verhouding van omega-3 tot omega-6 vetzuren. Veel voedingsmiddelen bevatten veel omega-6, maar ze bevatten weinig omega-3. Zalm en andere koudwatervissen bevatten veel omega-3 en minder omega-6, wat perfect is voor uw kat.

Het beste aan zalm als bron van omega-3 is dat het een bron is die je kat gemakkelijk kan gebruiken. Het biedt docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA). Plantaardige bronnen van omega-3 kunnen alfa-linoleenzuur (ALA) leveren (denk aan lijnzaad), maar het is van beperkt nut voor katten.

Dit is een graanvrij voedsel.

We vonden niet veel recensies voor dit eten online, maar de beoordelingen die we vonden waren enthousiast.

Van Zeal Canada: “Onze recepten zijn geformuleerd door dierenarts diëtisten om te voldoen aan de AAFCO-normen voor een uitgebalanceerd dagelijks dieet dat een gezond gewicht ondersteunt en behoudt. Afgezien van vitaminen, mineralen en natuurlijke ingrediënten, zijn er geen kunstmatige toevoegingen, conserveermiddelen of kleurstoffen.”

Calorie-inhoud: 4305 kcal ME / kg; Kcal ME 366 = 3oz / 85g

Ingrediënten

Kip, Kip mals, Kippenlever, Zalm, Gist extract, Dicalciumfosfaat, Natuurlijk Aroma, Bamboevezel, Pompoenpoeder, Peterselie, Calciumcarbonaat, Visolie, Yucca Schidigera extract, Groenlipmossel, Magnesiumsulfaat, Rozemarijnextract, Krill meel, Choline, Natriumseleniet, Zout, Zinkproteïne, Taurine, Mangaanproteïnaat, Koperproteïnaat, Kaliumchloride, Vitamine E, Vitamine D, Vitamine A, Thiamine, Riboflavine, Pantotheenzuur, Niacine, foliumzuur, vitamine B12, pyridoxine, calciumjodaat.

We hebben per e-mail contact opgenomen met Zeal Canada om een typische analyse voor dit voedsel aan te vragen, maar we hebben geen reactie ontvangen.

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kip mals, Kippenlever, Zalm, Pompoenpoeder, Peterselie, Visolie, Groenlipmossel

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Natuurlijke Smaak

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 28%

Ruwe celstof: 5%

Vocht: 14%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 41.86%

Vet: 32.56%

Vezel: 5.81%

Koolhydraten: 19.77%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.75%

Vet: 56.2%

Koolhydraten: 14.05%

Pros

 • Rijk aan vlees- en viseiwitten
 • Geen kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen
 • Pompoenpoeder en groenlipmosselen zijn heilzame supplementen
 • Zalm is een goede bron van omega-3 vetzuren
 • U kunt uw kat misschien kleinere porties voeren

Tegens

 • Duur
 • Natuurlijke smaak wordt niet geïdentificeerd

Hoeveel kost Zeal Canada kattenvoer?

Zeal Canada is wat duur. We hebben de prijzen gecontroleerd op Chewy.com, HomesAlive.ca en meerdere sites. Al hun kattenvoerrecepten waren geprijsd tussen $ 28 – $ 30 voor 14-ounce pakketten.

We moeten de lezers eraan herinneren dat dit een luchtgedroogd voedsel is met een consistentie als schokkerig. Dat betekent dat u uw kat mogelijk minder voer kunt geven dan wanneer u een brokje of blikvoer zou voeren. Drie ons van deze voedingsmiddelen bevatten tussen de 310-372 calorieën. Vergelijk dat met 134 calorieën in een typisch 5,5-ounce blikje Friskies nat kattenvoer.

Met andere woorden, het kan voordeliger zijn om luchtgedroogd voedsel zoals Zeal Canada te kopen. Je moet wel opletten hoeveel jeu voedt uw kat. Alle recepten bevatten veel vet omdat het voedsel zo geconcentreerd is.

Over het algemeen, is Zeal Canada kattenvoer een goede keuze?

Ja, we denken dat Zeal Canada een goed kattenvoer is. De meeste ingrediënten zien er goed uit. Het bedrijf zegt dat ze lokaal worden geproduceerd. Uit de recepten blijkt dat ze relatief weinig andere ingrediënten bevatten dan de toegevoegde vitamines en mineralen. En ze bevatten veel vlees en organen.

We hebben wel vragen over de bamboevezel, maar alleen omdat we dit ingrediënt nog niet eerder in dierenvoeding hebben gezien. Het lijkt een ingrediënt te zijn dat in sommige keto-voedingsmiddelen wordt gebruikt. We weten niet hoe het katten beïnvloedt.

Als je het idee van Zeal Canada leuk vindt, vind je Ziwi Peak of Kiwi Kitchens misschien ook leuk. Beide merken hebben luchtgedroogd kattenvoer.

Waar wordt Zeal Canada kattenvoer verkocht?

We vonden Zeal Canada beschikbaar in Canada en de Verenigde Staten op Chewy.com, HomesAlive.ca, Petland en bij onafhankelijke dierenvoedingswinkels. We vonden ook het voedsel dat beschikbaar was in Groot-Brittannië, Hong Kong, Saoedi-Arabië en enkele andere landen.

Vergelijkbare merken