Verzorgt PetSmart katten? Wat u moet weten

PetSmart is een van, zo niet de grootste, dierenwinkels in het land, met een marktaandeel van 29,2%.1 Naast de verkoop van dierenvoeding, benodigdheden en accessoires, biedt PetSmart ook verzorgingsdiensten voor huisdieren. Maar verzorgt PetSmart ook katten?

Ja, PetSmart biedt verzorgingsdiensten voor volwassen katten en kittens. Als u uw kat wilt laten verzorgen bij PetSmart, heeft u waarschijnlijk veel vragen, zoals hoeveel het kost en wat u kunt verwachten. Blijf lezen om erachter te komen.

3 katten gezichtsverdeler

Welke verzorgingsopties biedt PetSmart voor katten?

De basisverzorgingsservice voor katten omvat nagels knippen, shampooën en tandenpoetsen. U kunt echter altijd kiezen voor extra diensten zoals verzorging op maat. De op maat gemaakte verzorgingsdiensten van PetSmart, bekend als PetSmart’s Expressions, bieden het volgende:

Huiskat die op de schoot van de eigenaar ligt
Afbeelding Credit: evrymmnt, Shutterstock

 • Stencilen

 • Nagellak en stickers

 • Krijten

 • Bontverlengingen en bevedering

De basisservice is voldoende als u uw kat alleen maar moet laten opfleuren. PetSmart Expressions zijn voor kattenouders die nog een stap verder willen gaan.

Hoe ziet het kattenverzorgingsproces van PetSmart eruit?

PetSmart is zorgvuldig met zijn kattenverzorgingsdiensten en wil klanten waar voor hun geld geven. Hier is een kort overzicht van het verzorgingsproces:

1. Hands-on huisdierbeoordeling (5 tot 10 minuten)

Ten eerste zal een veiligheidsgecertificeerde medewerker van het bedrijf de vacht en vacht van uw kat zorgvuldig onderzoeken. Ze zullen de huid, vacht, nagels en tanden controleren op eventuele afwijkingen die een gezondheidsrisico kunnen zijn. Ze doen dit ook om de unieke verzorgingsbehoeften van uw kat vast te stellen ter voorbereiding op de volgende stap.

thematische pauze

2. Knippen en poetsen (10 tot 30 minuten)

Vervolgens knippen ze verwarde en gematteerde vacht op de vacht van je kat en borstelen ze deze om het glad te houden. Ze knippen ook de nagels van je kat en ontdoen zijn oren van oorsmeer.

verzorging ragdoll kat
Afbeelding Credit: Pxhere
thematische pauze

3. Badtijd (10 tot 30 minuten)

De derde stap is om je kat een warm, ontspannend bad te geven. Sommige katten haten water, maar maak je geen zorgen; de trimmers van PetSmart weten hoe ze ze moeten kalmeren voordat ze de sprong wagen. Eenmaal in de badkuip zal uw kat een tijdje weken voordat hij wordt gewassen met shampoo en conditioner.

Alleen pH-gebalanceerde shampoo en conditioner worden bij PetSmart gebruikt om te voorkomen dat de huid van uw kat opflakkert en droog wordt. Voor het bad moet u eerst afspreken welk type shampoo en conditioner u wilt gebruiken.

thematische pauze

4. Drogen (30 minuten of meer)

Zodra uw huisdier is geplukt en gespreid, begint de expert met het aangepaste droogproces. Eerst gebruiken ze een handdoek om het overtollige vocht in de vacht van je kat af te drogen. Vervolgens gebruiken ze een droger om je kat volledig af te drogen.

Het is vermeldenswaard dat PetSmart geen warmtedrogers gebruikt om katten en andere huisdieren te drogen. In plaats daarvan gebruiken ze snelheidsdrogers met instelbare snelheden. De snelheid die ze kiezen, hangt af van het specifieke kattenras.

trimmer die kat met handdoek afveegt
Afbeelding Credit: Standret, Shutterstock
thematische pauze

5. Haar knippen en touch-ups

De laatste stap is het trimmen van de vacht van uw kat tot de gewenste lengte. Ze zullen ook verward haar afknippen dat ze eerder misschien hebben gemist. Ten slotte zal de trimmer de nagels van uw kat knippen en wat laatste hand leggen. Uw kat is nu klaar om naar huis te gaan.

divider-catclaw1

Hoe lang duurt het verzorgingsproces van de kat?

Hoe lang het duurt om uw kat te verzorgen, hangt af van de grootte en het type verzorgingsdiensten dat u aanvraagt. Het basisbad- en borstelpakket duurt tussen de 45 minuten en een uur. Het full-service verzorgingspakket duurt daarentegen een paar uur en zelfs langer als u kiest voor Pet Expressions-services.

PetSmart maakt zowel afspraken als inloopverzorgingsdiensten mogelijk. Afspraken zijn beter om de lange wachttijden te omzeilen die gebruikelijk zijn bij walk-ins. Zodra u een afspraak aanvraagt, geeft het personeel u een schatting van hoe lang de verzorging moet duren. Ze zullen je waarschuwen om je kat op te halen zodra de verzorging is voltooid.

professionele trimmer verzorging Perzische kat
Afbeelding Credit: artcasta, Shutterstock

Hoeveel kost het om uw kat te verzorgen bij PetSmart?

PetSmart biedt kattenverzorgingspakketten voor verschillende prijspunten om tegemoet te komen aan een breed scala van klanten. Het basispakket kost $ 40 voor volwassen katten en kittens. Volledige verzorging begint bij $ 60 en gaat omhoog, afhankelijk van het type verzorgingsservice dat u wilt.

Hier zijn enkele van de andere aangeboden diensten en hun respectieve prijzen:


 • Sanitaire trim: $ 7

 • Tandenpoetsen en ademverfrisser: $ 11

 • Oorreiniging en blozen: $ 9

 • Nagel trim: $ 10

 • Nagelslijpen: $ 15

 • PAWdicure: $ 20

 • PAWdicure plus: $ 26

 • Vlooien- en tekendiensten: $ 22

 • Anaalklier expressie: $12

Na voltooiing zal de trimmer het verzorgingsproces doornemen en eventuele vragen beantwoorden. Ze zullen u ook adviseren over hoe u goed voor de vacht van uw kat kunt zorgen en controleren op symptomen van huidziekte.

U krijgt ook aanbevelingen over de beste producten voor de verzorging en het algemene welzijn van uw kat. Aan het einde van de afspraak krijgt uw kattenvriend een zak met traktaties en krijgt u een gedetailleerde rapportkaart over de geleverde diensten.

het verzorgen van de Perzische kat in de trimsalon voor huisdieren
Afbeelding Credit: Serhii Ivashchuk, Shutterstock

Wat zijn de voordelen van het verzorgen van uw kat bij PetSmart?

Zoals eerder vermeld, biedt PetSmart hoogwaardige verzorgingsdiensten voor alle kattenrassen. Hier zijn een paar voordelen van het verzorgen van uw kat bij PetSmart.

Gekwalificeerde trimmers

De trimmers bij PetSmart zijn veiligheidsgecertificeerd en verlengen hun licenties jaarlijks. Ze hebben ook meer dan 800 uur intensieve training ondergaan en hebben jarenlange ervaring met het omgaan met verschillende huisdieren. U kunt er zeker van zijn dat uw kat in handen is van gekwalificeerde professionals wanneer u kiest voor PetSmart verzorgingsdiensten.

Betaalbare spaarpakketten

PetSmart biedt betaalbare verzorgingspakketten voor katteneigenaren met een krap budget. Het enige voorbehoud is dat de meeste van deze pakketten eerst een paar producten moeten kopen. De algehele besparingen betekenen echter dat u de meeste waar voor uw geld krijgt en dat u korting of gratis kattenverzorging kunt krijgen. De dierenwinkel biedt ook speciale kortingen voor senioren en militairen.

Veel variatie

De dierenwinkel biedt veel variatie in verzorgingsdiensten die het aanbiedt. Het basispakket omvat verzorgingsbenodigdheden, zoals baden en borstelen. Dit is genoeg om je kat schoon te houden, maar je kunt altijd kiezen voor meer. Als u op zoek bent naar een hoger niveau, kunt u gaan voor Pet Expressions en nagellak en bontextensions voor uw kat krijgen.

mans hand kammen maine coon kat met haarborstel
Afbeelding credit: Sergey Fatin, Shutterstock

Zijn er nadelen aan het verzorgen van uw kat bij PetSmart?

Hoewel de verzorging bij PetSmart van topniveau is, is het niet zonder nadelen. Hier zijn een paar nadelen van het verzorgen van uw kat bij PetSmart.

Het is duur

Het verzorgen van uw kat bij PetSmart kost meer dan het zelf thuis doen. Als je vastzit voor geld, kun je beter shampoo kopen en je kat thuis baden en borstelen.

Beperkte gebitsreiniging

PetSmart biedt niet het volledige scala aan tandheelkundige reinigingsdiensten die professionele tandartsen bieden. Maar hun standaardoptie is genoeg voor de meeste katteneigenaren.

kattenpootverdeler

Conclusie

Verzorging houdt je kat schoon en versterkt je band ermee. PetSmart heeft fatsoenlijke verzorgingsdiensten om uw kostbare fuzzbal spik en span te houden. Voor $ 40 kunt u basisverzorgingsdiensten krijgen, maar u kunt altijd meer betalen voor extra diensten.

Het is vermeldenswaard dat u uw kat niet professioneel hoeft te verzorgen. Je zou het nog steeds thuis kunnen doen, op voorwaarde dat je de juiste tools hebt voor de klus. Bovendien ken je je harige vriend waarschijnlijk beter dan willekeurige trimmers. Kies wat voor u en uw kat werkt en onthoud dat het regelmatig verzorgen van uw kat een must is!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: PetSmart (Afbeelding Credit: Anthony92931, Wikimedia Commons CC BY-SA 3.0)