VēRUS Kattenvoer Review

Verus kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

VēRUS maakt holistische dierenvoeding voor zowel honden als katten. Het is een Amerikaans merk dat op dit moment in Noord-Amerika en delen van Azië wordt verkocht. Hun voedsel wordt gemaakt in EU-gecertificeerde faciliteiten. Ze bieden zowel graanvrije als graaninclusieve formules. Volgens het bedrijf is VēRUS nooit betrokken geweest bij een terugroepactie.

Lees meer over VēRUS kattenvoer in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De Cats.com standaard – VēRUS kattenvoer beoordelen op wat belangrijk is

We hebben VēRUS kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij Cats.com. Onze cijfers zijn gebaseerd op de soortgeschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, de productvariëteit, de prijs, de klantervaring en de terugroepgeschiedenis. U kunt meer lezen over onze beoordelingen op de website van Cats.com.

Hier zijn onze beoordelingen voor VēRUS op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Geschiedenis terugroepen – 10/10

Algemene score: 7.33/10

We geven VēRUS kattenvoer een 44 uit 60 beoordeling (73,33%) of een B-cijfer.

Over VēRUS

In 1993 werd VēRUS Pet Foods opgericht door Russell Armstrong, die nog steeds de eigenaar van het bedrijf is. Volgens de website van het bedrijf is VēRUS geformuleerd om te voldoen aan de holistische waarden waar Armstrong van harte in gelooft.

VēRUS stelt dat hun merk misschien niet zo bekend is als sommige anderen, omdat ze zich richten op ingrediënten van hoge kwaliteit in plaats van reclame. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Hartford County, Maryland. VēRUS is een bedrijf dat eigendom is van veteranen.

Sourcing en productie

Volgens de VēRUS zijn hun ingrediënten afkomstig van door de Europese Unie (EU) gecertificeerde leveranciers. EU-certificering maakt deel uit van een internationale strategie om door voedsel overgedragen epidemieën uit te roeien. Eu-certificering vereist dat alle dierlijke producten die in voeder voor gezelschapsdieren worden gebruikt, afkomstig zijn van dieren die geschikt zijn verklaard voor menselijke consumptie. Dit biedt Vērus-eigenaren van gezelschapsdieren een zekere mate van garantie dat er geen gevallen dieren of 4D-vlees worden gebruikt bij de productie van hun producten. Al het vlees dat ze gebruiken is afkomstig van usda-geïnspecteerde faciliteiten en wordt gekweekt voor menselijke consumptie. Meer informatie over de ingrediënten die in VēRUS-voedingsmiddelen worden gebruikt, vindt u hier.

De dierenvoeding van het bedrijf wordt geproduceerd in EU-gecertificeerde faciliteiten in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland. Hun droogvoer wordt geproduceerd in de staat New York, terwijl hun ingeblikte formules worden gemaakt in South Dakota (blauwe labels) en Nieuw-Zeeland (groene en katachtige labels).

Kwaliteitsborgingstests omvatten tests voor braaksel, aflatoxine, peroxide / vrije vetzuren, salmonella / enterobacter, voedingsintegriteit en vochtniveaus. Nadat het testen is voltooid en monsters als veilig worden beschouwd, worden ze geaccepteerd in de faciliteit.

Wanneer het productieproces begint, worden elke 15-20 minuten monsters genomen, getest en geverifieerd op veiligheid. De monsters worden vervolgens naar de NIR-ruimte (nabij-infraroodtechnologie) gestuurd om ervoor te zorgen dat de formules voldoen aan de gegarandeerde analyse.

Naast het testen in de productiefaciliteit, worden maandelijks uitgebreide laboratoriumtests uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de formules veilig zijn en voldoen aan de vereiste voedingsbehoeften van huisdieren.

Is VēRUS kattenvoer teruggeroepen?

Volgens het bedrijf en andere bronnen is VēRUS nooit betrokken geweest bij een terugroepactie. Ze zijn trots op dit feit en herhalen het meerdere keren op hun website. Dat is best opmerkelijk voor een dierenvoedingsbedrijf dat al zo’n 30 jaar bestaat.

VēRUS biedt 100 procent garantie op al hun producten. Volgens het bedrijf: “In het zeldzame geval dat een huisdier niet zal eten of een fysieke moeite heeft met een van onze formules, stuur de tas dan terug naar uw lokale winkelier waar u het product hebt gekocht, samen met uw ontvangstbewijs, voor een volledige terugbetaling of omruiling.” Niet veel dierenvoedingsbedrijven geven dit soort garanties.

Welke soorten voedsel biedt VēRUS aan?

Ik heb VēRUS hondenvoer enkele jaren geleden (zeer gunstig) beoordeeld, dus ik was benieuwd hoe VēRUS kattenvoer eruit zag.

VēRUS maakt momenteel zowel brokjes als blikvoer voor katten.

USA Graan-inclusive

 • VēRUS Feline Kip en Lever Formule
 • VēRUS Feline kalkoen, kip en vis formule

USA Graanvrij

 • VēRUS Feline Kippasta Formule
 • VēRUS Feline Turkey Pate Formule

Dit is geen grote selectie kattenvoer. VēRUS maakt meer soorten hondenvoer dan kattenvoer.

Al het kattenvoer van VēRUS – zowel nat als droog – is geformuleerd om te voldoen aan de voedingsniveaus die zijn vastgesteld door de AAFCO Cat Food Nutrient Profiles voor alle levensfasen.

Wat vinden klanten van VēRUS kattenvoer?

De meeste beoordelingen die we vonden voor VēRUS waren zeer positief.

Positieve beoordelingen

“Beste eten voor katten”

“We gebruiken dit voedsel al sinds we onze katten van de Humane Society hebben geadopteerd. Onze dierenarts raadde het aan. We merkten een enorme verbetering in hun vacht (veel zachter). Het belangrijkste is echter hoeveel minder van dit voedsel ze eten dan gewoon droog kattenvoer zoals Iams. Dit komt omdat het gewone spul veel vulmiddel heeft en de katten meer moeten eten om zich vol te voelen. Het VēRUS kattenvoer daarentegen zit vol eiwitten en vult ze op. Hoewel dit op het eerste gezicht lijkt op duur kattenvoer, is het eigenlijk vrij zuinig omdat ze er niet zoveel van hoeven te eten om tevreden te zijn. Ik kan er niet genoeg goede dingen over zeggen.”door Smarter Shopper, die VeRUS Feline Life Advantage Diet Chicken Meal en Brown op 12 mei 2014 beoordeelt

“Geweldig, gezond eten (dierenarts aanbevolen), en katten zijn er dol op”

“Beide katten (zelfs de kieskeurige) houden van dit voedsel met kip- en leversmaak – absoluut hun favoriete smaak van VēRUS.” – door Daphner, die VēRUS Chicken & Liver Pâté beoordeelt

Negatieve beoordelingen

“Ons kitten had hier een slechte reactie op”

“We hebben twee kittens geadopteerd tijdens de Pandemie. Een van hen had vanaf het begin spijsverteringsproblemen omdat hij een flesbaby was omdat hij geen moeder had. Toen we hem adopteerden, merkten we meteen dat hij diarree had en uiteindelijk raadde onze plaatselijke dierenwinkel VēRUS aan. Het kitten deed het niet goed op dit voer, maar VēRUS was prima voor het andere kitten. We weten niet zeker of het het voedsel was waar het diarree-kitten op reageerde of dat hij gewoon vanaf het begin van zijn leven een ongezonde darm had. We zijn het nog aan het uitzoeken. We hebben hem nu op kip, pompoen en rijst. De diarree genas toen we hem overschakelden op de kip, pompoen en rijst. Het probleem is dat we voor hem moeten koken. We zullen verdere ontwikkelingen plaatsen.”door Nancy Jean, die VeRUS Feline Life Advantage Diet Chicken Meal en Brown beoordeelt op 27 december 2020

“Gewijzigd”

“Nieuwe partijen in dit jaar 2021 zien er anders uit, ik denk minder vlees en vet, mijn katten vonden die van vorig jaar leuk, dichter vlees en vet, zagen er erg lekker uit. Ze eten nog steeds nieuwe batches, maar ik was teleurgesteld” – door Kattenliefhebber, die VēRUS Graanvrije Kippaté beoordeelt

VēRUS kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Amazon

Op dit moment vonden we slechts één droog kattenvoer op de website van VēRUS. VēRUS Feline Life Advantage Chicken Meal, Brown Rice, &; Oats Holistic Formula wordt beschreven als een zeer smakelijk droog kattenvoer dat geweldig is voor katten en kittens van alle rassen, alle levensfasen.

Kippenmeel is het eerste ingrediënt. Dit is een graaninclusieve formule, maar zoals gezegd bevat het geen maïs, tarwe of soja. In plaats daarvan zijn de gebruikte granen / granen gemalen bruine rijst, gierst en gemalen havergrutten.

We merkten ook op dat de ingrediënten inbegrepen waren Gedroogde Pediococcus acidilactici fermentatie product, een probiotisch / fermentatieproduct dat nuttig lijkt te zijn bij het reguleren van de darmflora. Het kan ook helpen constipatie te voorkomen.

VēRUS Feline Life Advantage Holistic Formula is geformuleerd om te voldoen aan de voedingsniveaus die zijn vastgesteld door de AAFCO Cat Food Nutrient Profiles voor alle levensfasen.

Over het algemeen lijkt VēRUS Feline Life Advantage Formula veel goede ingrediënten te bevatten. Als je kat van brokjes houdt, lijkt dit een goede keuze. Zorg ervoor dat je vers water beschikbaar hebt.

Caloriegehalte: 4185,34 kcal ME/kg, 475 kcal ME/cup

Ingrediënten

Kippenmeel, Gemalen Bruine Rijst, Kippenvet (geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Gierst, Gedroogd Eiproduct, Gemalen Havergrutten, Erwteneiwit, Menhaden Vismeel, Brouwers Gedroogde gist, Lijnzaad, Natuurlijke Smaakstoffen, Menhaden Visolie, Gedroogde gewone bietenpulp, Tomatenpulp, Kip, Cichoreiwortelextract, Taurine, Gedroogde Cranberry, Yucca Schidigera Extract, Gedroogde Pediococcus acidilactici Fermentatieproduct, Zout, Vitamine E-supplement, Calciumcarbonaat, Niacine Supplement, Thiamine Mononitraat, Biotine, Vitamine A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, d-Calcium Pantothenaat, Vitamin B12 Supplement, Foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Magnesiumsulfaat, Kaliumchloride, Zinkproteïnaat, IJzeroteïnaat, Mangaanproteïnaat, Koperproteïnaat, Natriumseleniet, Calciumjodaat

VēRUS was zo vriendelijk om ons te voorzien van een typische analyse voor dit voedsel.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33.9%

Ruw vet: 20.6%

Ruwe celstof: 1.49%

Vocht: 6.82%

As: 8.39%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.38%

Vet: 22.11%

Vezel: 1.6%

Koolhydraten: 30.91%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.07%

Vet: 44.38%

Koolhydraten: 25.55%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenmeel, Kippenvet, Gedroogd eiproduct, Menhaden Vismeel, Menhaden Visolie, Gedroogde gewone bietenpulp, Kip, Cichoreiwortelextract, Gedroogde cranberry

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Erwteneiwit, natuurlijke smaakstoffen

Pros

 • Bevat geen kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen
 • Geen synthetische chemische conserveringsmiddelen
 • Geen vleesbijproducten, vulstoffen, maïs, tarwe en soja
 • VeRus maakt gebruik van gechelateerde (geproteïneerde) mineralen, die voor katten gemakkelijker te absorberen zijn

Tegens

 • Bevat “natuurlijke smaken”, wat vaag is; het kan soms een vorm van mononatriumglutamaat (MSG) verbergen, een smaakversterker
 • Bevat erwteneiwit, dat het eiwitpercentage verhoogt

Koop op PetFlow

VēRUS biedt momenteel in totaal vier natte voedingsmiddelen aan. Twee daarvan zijn graaninclusief en twee zijn graanvrij. We nemen een kijkje bij een van de graaninclusieve formules, VēRUS Chicken & Liver Pate. Het andere graan-inclusieve recept is Turkije, Kip & Vis formule.

De eiwitten in dit voedsel – kip, kippenlever en oceaanvis – zijn antibioticavrij en vrij van toegevoegde hormonen. Dit voedsel is vrij van carrageen. Het gebruikt in plaats daarvan agar (ook bekend als agar-agar).

VēRUS Feline Chicken and Liver holistische formule is geformuleerd om te voldoen aan de voedingsniveaus die zijn vastgesteld door de AAFCO Cat Food Nutrient Profiles voor alle levensfasen.

Caloriegehalte (ME berekend): 1091 kcal ME / kg, 170 kcal ME / blik (5,5 ounce blikjes)

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Oceaanvis, Bruine rijstmeel, Natuurlijke smaak, Wortelen, Agar-Agar, Lamellen [sic], Gedroogde spinazie, Cholinechloride, Taurine, Tricalciumfosfaat, Zinkproteïnaat, Kaliumchloride, IJzeroteïnaat, Koperproteïnaat, Natriumseleniet, Mangaanproteïne, Organische zonnebloemolie, Ethyleendiamine dihydriodide, Thiaminemononitraat, Calciumcarbonaat, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Vitamine A Acetaat, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Menadione Natriumbisulfiet Complex (een bron van vitamine K-activiteit)

VēRUS leverde ons de typische analyse voor dit voedsel.

​​

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11.8%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 0.31%

Vocht: 75.4%

As: 1.82%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.97%

Vet: 28.46%

Vezel: 1.26%

Koolhydraten: 14.92%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.34%

Vet: 52.36%

Koolhydraten: 11.3%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenbouillon, Kippenlever

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Natuurlijke smaak

Pros

 • Drie van de eerste vier ingrediënten zijn dierlijke/viseiwitten
 • Carrageenvrij, glutenvrij, zonder synthetische chemische conserveringsmiddelen
 • Geen vleesbijproducten, kunstmatige kleur- of smaakstoffen
 • VeRus maakt gebruik van gechelateerde (geproteïneerde) mineralen, die voor katten gemakkelijker te absorberen zijn

Tegens

 • Bevat “Natuurlijke smaken” die vaag zijn; natuurlijke smaken kunnen een soort mononatriumglutamaat (MSG) bevatten, een smaakversterker
 • Bevat bruine rijstmeel, wat niet nodig is in een natvoer

Koop op PetFlow

VēRUS biedt momenteel twee graanvrije kattenvoer in blik: VēRUS Turkey Pate-formule en Chicken PAten formule. We nemen de formule van VēRUS Turkey Pate onder de loep. Het recept is voornamelijk gemaakt met kalkoen- en kippenlever, voedende bronnen van dierlijke eiwitten.

In plaats van carrageen gebruikt deze kalkoenformule agar als verdikkingsmiddel. Wortelen, gedroogde spinazie, alfalfa en gedroogde veenbessen verschijnen later op de ingrediëntenlijst.

VēRUS Feline Turkey Pâté holistische formule is geformuleerd om te voldoen aan de voedingsniveaus die zijn vastgesteld door de AAFCO Cat Food Nutrient Profiles voor alle levensfasen.

Caloriegehalte (ME berekend): 1215 kcal ME / kg, 190 kcal ME / blik (5,5 ounce blikjes)

Ingrediënten

Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenbouillon, Natuurlijk Aroma, Wortelen, Agar-Agar, Zout, Gedroogde Spinazie, Suncured Alfalfa, Cholinechloride, Gedroogde veenbessen, Magnesiumproteïnaat, Taurine, Zinkproteïnaat, Kaliumchloride, Ijzerproteïnaat, Koperproteïnaat, Natriumseleniet, Mangaanproteïne, Organische Zonnebloemolie, Ethyleendiaminedihydriodide, Thiaminemononitraat, Calciumcarbonaat, Niacine Supplement, Vitamine E-supplement, Vitamine A-acetaat, D-calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavine Supplement, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 13.2%

Ruw vet: 8.23%

Ruwe celstof: 0.47%

Vocht: 74%

As: 2.4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50.77%

Vet: 31.65%

Vezel: 1.81%

Koolhydraten: 6.54%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.84%

Vet: 57.29%

Koolhydraten: 4.87%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenbouillon, Gedroogde Veenbessen

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Natuurlijke smaak, guargom

Pros

 • Bevat geen vleesbijproducten, kunstmatige kleur- of smaakstoffen
 • Geen synthetische chemische conserveringsmiddelen
 • Carrageenvrij, glutenvrij
 • VeRus maakt gebruik van gechelateerde (geproteïneerde) mineralen, die voor katten gemakkelijker te absorberen zijn

Tegens

 • Bevat “Natuurlijke smaken” die vormen van mononatriumglutamaat (MSG), een smaakversterker, kunnen verbergen

Hoeveel kost VēRUS kattenvoer?

VēRUS ingeblikt kattenvoer wordt meestal verkocht in een doos van 24 blikjes (5,5 ounce blikjes). We vonden de cases online voor prijzen variërend van ongeveer $ 54 tot $ 69, afhankelijk van de formule en de retailer. De graanvrije voedingsmiddelen waren geprijsd aan de bovenkant van de schaal. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.

VēRUS brokjes zijn verkrijgbaar in zakken van 4, 12 en 25 pond. We vonden de tas van 12 pond te koop op Amazon voor ongeveer $ 52. We vonden de tas van 12 pond echter bij een andere winkel voor $ 37. We vonden de tas van 25 pond elders voor ongeveer $ 90. We zagen de 4-lb tas voor $ 21. Het loont dus wel om rond te kijken en prijzen te vergelijken.

Kortom, is VēRUS kattenvoer een goede keuze?

Wij houden wel van VēRUS kattenvoer. Ze lijken ingrediënten van goede kwaliteit te gebruiken van EU-gecertificeerde leveranciers, gemaakt in EU-gecertificeerde productiefaciliteiten. Het vlees is geschikt voor menselijke consumptie, dus je weet dat je je kat geen vlees van slechte kwaliteit geeft.

Houd er rekening mee dat “geschikt voor menselijke consumptie” niet noodzakelijkerwijs betekent dat voedsel voor huisdieren “van menselijke kwaliteit” is. Menselijke kwaliteit is een van die termen die veel wordt rondgegooid in de wereld van dierenvoeding. Op een gegeven moment bewaakte de Amerikaanse Food & Drug Administration deze terminologie angstvallig en sloeg elk bedrijf voor dierenvoeding neer dat het probeerde te gebruiken.

Tegenwoordig hebben ze het grotendeels opgegeven en het terug naar de staten gegooid om te reguleren via de landbouwafdelingen van de staat. Over het algemeen betekent menselijke kwaliteit dat elk ingrediënt dat in een voedingsmiddel wordt gebruikt, geschikt moet zijn voor mensen om te eten. Daarnaast moeten de faciliteiten waar het voedsel wordt gemaakt ook worden goedgekeurd om voedsel voor mensen te maken.

Als je van kattenvoer zoals VēRUS houdt, ben je misschien ook geïnteresseerd in sommige merken zoals Open Farm en Annamaet.

Als u van kattenvoer houdt dat wordt verkocht als 100 procent menselijke kwaliteit en ingrediënten van vergelijkbare topkwaliteit gebruikt, is Open Farm een merk dat u misschien wilt overwegen. Ze hebben een grote selectie van zowel nat als droog voedsel.

Annamaet is een familiebedrijf dat ingrediënten gebruikt die geschikt zijn voor menselijke consumptie. Ze gebruiken geen maïs, tarwe of soja in hun voedsel. Ze bieden graanvrij en graaninclusief droog kattenvoer.

Hoe bestelt u VēRUS kattenvoer?

U kunt VēRUS kattenvoer persoonlijk kopen bij geselecteerde dierenvoedingswinkels in de VS en onderdelen of Azië. U kunt de website van het bedrijf bekijken om locaties te vinden. U kunt VēRUS kattenvoer ook online kopen via dierenvoedingsdealers. Dealers zijn onder andere PetFlow, Baxter Boo, WhiteDogBone.com, NurturePet.com, Pet Nirvana en Hearty Pet.