Kiwi Keukens Kattenvoer Review

Kiwi Keuken Kattenvoer

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Kiwi Kitchens is een familiebedrijf in Nieuw-Zeeland dat zowel honden- als kattenvoer maakt. Gepassioneerd over hun producten, verwijzen ze naar hun voedsel als ‘Nieuw-Zeeland in een kom’. Kiwi Kitchens richt zich op hoogwaardige eiwitten uit Nieuw-Zeeland, minder koolhydraten en meer omega-3 vetzuren voor huisdieren op de meest natuurlijke manier mogelijk. Ze zeggen dat ecologische, financiële, sociale en ethische duurzaamheid de kern van hun bedrijf vormen.

Lees meer over Kiwi Kitchens kattenvoer in onze onbevooroordeelde beoordeling.

De Cats.com standaard – Beoordeel Kiwi Keukens kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben Kiwi Kitchens kattenvoer geanalyseerd en beoordeeld volgens onze normen hier bij Cats.com. Onze cijfers zijn gebaseerd op de soortgeschiktheid van het voedsel, de kwaliteit van de ingrediënten, de productvariëteit, de prijs, de klantervaring en de terugroepgeschiedenis. U kunt hier meer lezen over onze beoordelingen.

Hier zijn onze beoordelingen voor Kiwi Kitchens op deze belangrijke gebieden:

Waarderingen

 • Soort-geschiktheid – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Geschiedenis terugroepen – 6/10

Algemene score: 7.17/10

We geven Kiwi Kitchens kattenvoer een 43 uit 60 beoordeling (71,67%) of een B-cijfer.

Over Kiwi Keukens

Pet Nutrition New Zealand (PNNZ), het moederbedrijf van Kiwi Kitchens, is opgericht door Calvin en Jo Smith. Volgens de website van het bedrijf zijn de eigenaren dierenliefhebbers met twee honden en twee katten. Ze zijn gepassioneerd door voeding en gepassioneerd door Nieuw-Zeeland, vandaar de uitdrukking ‘Nieuw-Zeeland in een kom’.

Ontwikkeld in samenwerking met Pet Food Express, was het concept van Kiwi Kitchens om betaalbaar gevriesdroogd kattenvoer op de reguliere markt te brengen. De Nieuw-Zeelandse oorsprong van het voedsel was belangrijk. “Kiwi” is natuurlijk een bekende vrucht, maar het is ook de bijnaam van de mensen uit Nieuw-Zeeland naar de unieke loopvogel die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt.

Calvin en Jo Smith stellen dat ze ervan overtuigd zijn dat Nieuw-Zeeland de beste kwaliteit voedsel ter wereld produceert. Het bedrijf heeft een hoofdkantoor in Christchurch, Nieuw-Zeeland.

Hoewel ze een Nieuw-Zeelands merk zijn, wordt het grootste deel van hun voedsel elders over de hele wereld verkocht. Volgens informatie die online is gevonden, is 99 procent van de omzet van het bedrijf gericht op Noord-Amerika en Azië.

Sourcing en productie

Kiwi Keukens is enorm trots op het eten dat in hun producten gaat. Hun ingrediënten omvatten grasgevoerd Nieuw-Zeelands rundvlees, lamsvlees en hert; duurzaam gekweekte Nieuw-Zeelandse koningszalm; Nieuw-Zeelandse in het wild gevangen witvis; en kooivrije, humaan gekweekte kip van Nieuw-Zeelandse boeren.

De ingrediënten die Kiwi Keukens gebruikt zijn volledig traceerbaar. Alle producten van Kiwi Kitchens worden geproduceerd van vlees en vis die geschikt worden geacht voor menselijke consumptie. Elke batch wordt getest om ervoor te zorgen dat de bacterieniveaus veilig zijn.

Samen met hoogwaardige eiwitten en omega-3-vetzuren voegt het bedrijf nuttige ingrediënten zoals Nieuw-Zeelandse groene mossel, gedroogd zeewier, lijnzaad, kiwi’s, zwarte bessen en visolie toe aan hun voedsel.

Het bedrijf gebruikt geen vulstoffen, synthetische smaakstoffen of kleuren in hun producten.

De productie lijkt plaats te vinden in het Canterbury-gebied van Nieuw-Zeeland. Kiwi Kitchens maakt voedingsmiddelen die aan de lucht gedroogd, rauw bevroren en ingeblikt zijn. Het vriesdroogproces bij Kiwi Kitchens wordt hier uitgelegd.

Is Kiwi Kitchens kattenvoer teruggeroepen?

We hebben online geen Kiwi Kitchens kattenvoer terugroepacties gevonden. We vonden echter een ernstig probleem met betrekking tot een incident met Kiwi Kitchens en een detailhandelaar, blijkbaar in Japan, die problemen meldde met een deel van hun hondenvoer.

Nadat klanten een slechte geur in het voedsel hadden gemeld, voerde de retailer een onafhankelijke analyse uit en ontdekte dat het voedsel was geoxideerd en niet langer voldeed aan de gegarandeerde analysewaarden. Ze namen contact op met Kiwi Kitchens, maar het bedrijf verzuimde een eerste inspectie uit te voeren en gaf in plaats daarvan de retailer de schuld. Na een heel jaar heen en weer met de retailer bezocht Calvin Smith, president van PNNZ, Japan om de productdefecten te inspecteren.

Volgens de retailer bleef de president “volhouden dat hij de producten niet wilde terugroepen of gebruik het woord ‘recall’ omdat dit het merkimago van PNNZ zou beïnvloeden met termen als ‘I don’t wanna recall’, ‘I don’t want to use the word ‘recall’ ‘, en ‘it will damage the brand image (of PNNZ)'”.

Niet alleen was dit een geval waarin het hondenvoer waarschijnlijk had moeten worden teruggeroepen, maar het bedrijf had het probleem moeten accepteren en verantwoordelijkheid moeten nemen in plaats van de detailhandelaar de schuld te geven en te proberen het probleem te verbergen.

We kunnen niet zeggen of Kiwi Kitchens in andere gevallen op deze manier heeft gehandeld met betrekking tot problemen met hun voedsel of niet, maar het roept twijfels op over de integriteit van het bedrijf en de veiligheid van het voedsel in het algemeen.

Welke soorten voedsel biedt Kiwi Kitchens aan?

Kiwi Kitchens maakt de volgende soorten voedsel voor katten:

Zachtjes aan de lucht gedroogd; gebruikt een enkel eiwit gemaakt met 93 procent vlees dat volledig uit Nieuw-Zeeland komt. Handig en zeer smakelijk. Aangevuld met vitaminen en mineralen voor alle levensfasen. Kan worden gevoerd als een volledige maaltijd of als een maaltijdmixer.

Eiwitrijk rauw voedsel met 93 procent vlees en organen van Nieuw-Zeelands grasgevoerd lamsvlees, grasgevoerd rundvlees, grasgevoerd hert en in de schuur gehouden kippen. Inclusief Nieuw-Zeelandse groene mossel en ei voor een extra boost van voeding. Aangevuld met vitaminen en mineralen om ervoor te zorgen dat het voedsel compleet en uitgebalanceerd is voor alle levensfasen.

Enkelvoudig eiwitrijk ingeblikt voedsel met 93 procent vlees of vis volledig afkomstig uit Nieuw-Zeeland. Rijk aan vocht en aangevuld met vitaminen en mineralen om ervoor te zorgen dat het voedsel compleet en uitgebalanceerd is voor alle levensfasen. Mosselen zijn opgenomen in alle kittenrecepten om te helpen bij de ontwikkeling en groei van de hersenen. Geformuleerd om te voldoen aan de voedingsniveaus die zijn vastgesteld door het AAFCO Cat Food Nutrient Profile voor kittens. Al het ingeblikte voedsel van Kiwi Kitchens is carrageen en BPA-vrij.

Traktaties zijn zeer smakelijk en gemaakt van vlees, organen en vis die volledig uit Nieuw-Zeeland komen. Ze zitten boordevol eiwitten en zijn van nature rijk aan vitamines. Gevriesdroogd om voedingsstoffen vast te houden.

Wat vinden klanten van Kiwi Kitchens kattenvoer?

We hebben online veel reviews gevonden voor Kiwi Kitchens kattenvoer.

Positieve beoordelingen

“Miauw”

“*Kat houdt van het eten. * Zeer vlezig * Goede textuur (dikker dan paté) * Levering snel. door Anoniem, het beoordelen van Kiwi Kitchens Venison Dinner Wet Cat Food op 11/Aug/2022

“Selecteer eiwitdieet”

“Mijn kat kan niets eten, behalve een select eiwitdieet, wat betekent dat het eiwit moet zijn dat niet in gewoon kattenvoer zit. Ik gebruikte het merk Royal Canin, maar hun toeleveringsketen is weer aan / uit, dus zeer onbetrouwbaar. Ik vond dit eten en het is net zo goed als Royal Canin. In feite vindt mijn kat het beter omdat het meer jus heeft. door Helen W., die Kiwi Kitchens Venison Dinner Wet Cat Food beoordeelt op 10/Apr/2021

Negatieve beoordelingen

“Moeilijk te openen”

“Het blikje is niet zo makkelijk te openen als andere kattenvoerblikken. Het trekken aan het lipje en het optillen van het deksel vergt merkbaar meer inspanning; misschien lastig voor oudere mensen. En onze kat is geen fan van het eten” – door Brian Shieffelbein, recenseert Kiwi Kitchens Lamb Wet Cat Food op 3 sep 2021

Kiwi Keukens Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op PetFood.Express

Kiwi Kitchens Gently Air-Dried kattenvoer is verkrijgbaar in drie smaken: Beef Dinner with Chicken, Chicken Dinner en Lamb Dinner with Mackerel. Het zacht aan de lucht gedroogde voedsel kan worden gebruikt als een volledige maaltijd of als een maaltijdmixer. Aan deze voedingsmiddelen zijn vitamines en mineralen toegevoegd, zodat ze compleet en uitgebalanceerd zijn voor alle levensfasen.

Volgens Kiwi Kitchens helpt het zachtjes aan de lucht drogen van het voedsel om voedingsstoffen vast te houden. De Nieuw-Zeelandse ingrediënten zijn van nature rijk aan eiwitten en omega-3 vetzuren. De voedingsmiddelen zijn ook lager in koolhydraten dan je normaal zou verwachten in kattenvoer.

Kiwi Kitchens Gently Air-Dried Beef Dinner with Chicken en de andere voedingsmiddelen in deze lijn bevatten 93 procent vlees dat volledig afkomstig is uit Nieuw-Zeeland.

Dit voedsel bevat wel plantaardige glycerine. Plantaardige glycerine is een kleurloze, geurloze vloeistof die een beetje zoete smaak kan toevoegen aan voedsel voor huisdieren. Het wordt ook gebruikt om huisdiervoer droog te houden (een bevochtigingsmiddel), zodat schimmel minder snel in het voedsel groeit. Het wordt als veilig beschouwd om te gebruiken in huisdiervoeding door zowel de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) als de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), maar sommige eigenaren van gezelschapsdieren maken er bezwaar tegen. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom een bedrijf een bevochtigingsmiddel in luchtgedroogd voedsel zou gebruiken om het voedsel droog en vrij van schimmels te houden.

Calorie-inhoud: 4800 kcal / kg of 480kcal / cup ME (metaboliseerbare energie) of ongeveer 136 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Compositie:

Rundvlees, Kip, Runderlong, Rundernier, Runderlever, Kippenlever, Plantaardige glycerine, Mosselen Digest, Runderbot, Visolie, Zonnebloemolie, Biergist, Zout, Gedroogde cichorei, Calciumcarbonaat, Cholinechloride, Gemengde Tocoferolen, Taurine, IJzeraminozuurchelaat, Zinkoxide, Vitamine E-supplement, Niacine, Kopersulfaat, Thiaminemononitraat, Natriumselenium, Mangaanoxide, Pantotheenzuur, Riboflavine, Vitamine B6, Biotine, Vitamine B12, foliumzuur.

Merk op dat we de typische analyse van het bedrijf hebben opgevraagd, maar deze werd niet verstrekt.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 28%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 16%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.71%

Vet: 33.33%

Vezel: 3.57%

Koolhydraten: 27.38%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 24.79%

Vet: 56.2%

Koolhydraten: 19.01%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees, Kip, Runderlong, Rundernier, Runderlever, Kippenlever, Gedroogde Cichorei

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Geen

Pros

 • Eiwitrijk met 93 procent vlees afkomstig uit Nieuw-Zeeland
 • Geen vulstoffen, synthetische smaken of kleuren
 • Compleet en evenwichtig voor alle levensfasen

Tegens

 • Er wordt geen aspercentage opgegeven; We vroegen om de typische analyse van het bedrijf om de voedingspercentages te controleren, maar deze werd niet verstrekt

Koop op PetFood.Express

Kiwi Kitchens biedt negen ingeblikt kattenvoer op hun website. Sommigen van hen zijn speciaal geformuleerd voor kittens, en een wordt alleen verkocht als een topper. Ze verkopen ook verschillende voedingsmiddelen die compleet en uitgebalanceerd zijn voor alle levensfasen: kipdiner, rundvleesdiner, lamsdiner en hertendiner.

Net als bij andere Kiwi Kitchens-recepten, bevat deze formule 93 procent vlees uit Nieuw-Zeeland. In dit geval heeft het vrije uitloop, grasgevoerd hert, dat rijk is aan eiwitten en omega-3-vetzuren om de gezonde huid en vacht van uw kat te ondersteunen. Een verscheidenheid aan hertenspiervlees en organen, waaronder lever, longen en nieren, zijn opgenomen in het voedsel, allemaal rijke bronnen van dierlijke voeding.

Kiwi Kitchens gebruikt geen vulstoffen, synthetische smaken of kleuren in hun producten.

Hert is een nieuw eiwit voor veel katten. Als uw kat allergieproblemen of voedselgevoeligheden heeft voor ander vlees, kan hij het goed doen met een vlees zoals hert.

Caloriegehalte (ME berekend): 1200 kcal per kilogram of ongeveer 34 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Compositie:

Hert, hertenbouillon, hertenpens, hertenlever, visolie, biergist, hertenlong, hertennier, cassia, zout, agar-agar, guargom, taurine, kaliumchloride, calciumcarbonaat, cholinechloride, ijzeraminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, niacine, vitamine E-supplement, natriumseleniet, mangaanaminozuurchelaat, koperaminozuurchelaat, thiaminemononitraat, Yucca schidigera, pantotheenzuur, Riboflavine, vitamine B6 supplement, vitamine A supplement, biotine, vitamine B12 supplement, calciumjodaat, foliumzuur, vitamine D3 supplement.

We vroegen de typische analyse van het bedrijf, maar deze werd niet verstrekt.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 4.5%

Ruwe celstof: 1.2%

Vocht: 85%

As: 4%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 66.67%

Vet: 30%

Vezel: 8%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 47.78%

Vet: 52.22%

Ingrediënten die we leuk vonden: Hert, Hertenbouillon, Hert pens, Hertenlever, Hert Long, Hert Nier

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Guargom

Pros

 • Eiwitrijk met 93 procent hert (vlees en organen)
 • Kiwi Kitchens gebruikt geen vulstoffen, synthetische smaken of kleuren
 • Hert is een nieuw eiwit voor de meeste katten

Tegens

 • Gebruikt meerdere voedsel verdikkingsmiddelen / stabilisatoren (guargom, agar, cassia)

Koop op Kiwikitchens.nz

Kiwi Kitchens biedt vier verschillende bevroren rauwe diners voor katten: hert, lamsvlees met kip, kip en rundvlees. Deze eiwitrijke rauwe voedingsmiddelen bevatten 93 procent vlees en organen uit Nieuw-Zeeland. Het lam, rundvlees en hert worden met gras gevoerd, terwijl de kippen op nieuw-zeelandse boerderijen worden gehouden.

Deze recepten bevatten ook Nieuw-Zeelandse groene mosselen en eieren voor extra voeding. Omdat het voedsel wordt ingevroren terwijl het rauw is, blijft de voeding in de ingrediënten intact en beschikbaar voor uw kat. Vitaminen en mineralen worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat het voedsel compleet en uitgebalanceerd is voor alle levensfasen.

Single-protein diëten kunnen een goede keuze zijn voor een kat met voedselgevoeligheden. Dit hertdiner bevroren rauw kattenvoer, samen met enkele van de andere voedingsmiddelen in deze lijn van Kiwi Kitchens, bevatten veel hoogwaardige eiwitten met weinig ingrediënten die een probleem kunnen zijn voor een kat met gevoeligheden.

Als u houdt van het gemak van het gebruik van bevroren rauwe maaltijden voor uw kat, denken we dat Kiwi Kitchens-diners er goed uitzien. Deze voedingsmiddelen zijn niet-GMO en de verpakking voor deze producten is volledig composteerbaar.

Caloriegehalte (ME berekend): 1400 kcal per kg of ongeveer 39 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Compositie:

Hert, hertenlong, hertenlever, NZ groene mosselen, ei, kelp, visolie, zonnebloemolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), dicalciumfosfaat, kaliumcarbonaat, zeezout, taurine, cholinechloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), magnesiumoxide, zinkaminozuurchelaat, ijzeraminozuurchelaat, natriumseleniet, koperaminozuurchelaat, vitamine D-supplement, mangaanaminozuurchelaat, calciumjodaat.

We vroegen de typische analyse van het bedrijf, maar deze werd niet verstrekt.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 14%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 80%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 70%

Vet: 45%

Vezel: 15%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.04%

Vet: 60.96%

Ingrediënten die we leuk vonden:

Hert, Hertlong, Hertenlever, Nz Groene Mosselen, Ei, Kelp

Ingrediënten die we niet lekker vonden: Geen

Pros

 • De rauw ingevroren diners zijn eiwitrijk en bevatten 93 procent vlees dat in Nieuw-Zeeland is grootgebracht
 • Bevat NZ groene mosselen en eieren voor extra voeding
 • Niet-GGO’s
 • Laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Er wordt geen aspercentage opgegeven; We vroegen om de typische analyse van het bedrijf om de voedingspercentages te controleren, maar deze werd niet verstrekt
 • Bevat zonnebloemolie in plaats van dierlijk vet

Hoeveel kost Kiwi Kitchens kattenvoer?

Luchtgedroogd en bevroren rauw voedsel zijn meestal duurdere keuzes. We vonden de 200 gram grote zak met luchtgedroogde Kiwi Kitchens-voedingsmiddelen te koop op Petdirect.co.nz voor $ 17,26. Met auto-ship daalt de prijs naar $ 11,69 voor de eerste levering en $ 14,38 voor leveringen daarna.

De zak van 1 kg luchtgedroogd voedsel kost $ 57,59 voor een eenmalige levering. Het kost $ 38,99 voor de eerste zending op auto-ship en $ 47,98 daarna.

Een blikje Kiwi Kitchens natvoer (3 ounces of 85 gram) kost $ 3,35 op dezelfde site met een eenmalige levering. Met automatisch verzenden is de prijs $ 2,27 voor de eerste levering en $ 2,29 voor de volgende leveringen.

We vonden Kiwi Kitchens Frozen Raw kattenvoer in een 18-ounce container voor $ 11,99 online.

Kortom, is Kiwi Kitchens Kattenvoer een goede keuze?

Op basis van hun ingrediënten denken we dat Kiwi Kitchens kattenvoer een goede keuze is. Alle klantrecensies die we vonden waren zeer positief over het eten. De meeste negatieve opmerkingen die we tegenkwamen, hadden betrekking op het kunnen vinden van het eten. Er kan tijdens de pandemie wat moeite zijn geweest om het voedsel via vrachtschepen naar Noord-Amerika te verschepen.

We hopen dat als het bedrijf hoort over problemen met hun voedsel, hetzij van retailers of klanten, ze het publiek op de hoogte zullen stellen en niet zullen proberen de informatie te verbergen.

Als je geïnteresseerd bent in Kiwi Kitchens, denken we dat hun luchtgedroogde voedsel te vergelijken is met Ziwi Peak. Ziwi Peak is bekender, maar Kiwi Kitchens lijkt erg op elkaar. Wat hun natvoer betreft, zagen we online enkele vergelijkingen met Weruva natvoer voor katten.

Hoe bestel je Kiwi Kitchens kattenvoer?

U kunt de website van Kiwi Kitchens bekijken om erachter te komen waar u Kiwi Kitchens kattenvoer bij u in de buurt kunt kopen.

Het kattenvoer wordt verkocht in Nieuw-Zeeland, Australië, de Verenigde Staten, Canada, Singapore en Taiwan via dierenspeciaalzaken. Dat deden we niet vind het online verkocht via grote retailers zoals Amazon of Chewy.com.