4 rijkste katten ter wereld (met foto’s)

Katten zijn een van de meest geliefde huisdieren ter wereld en ze staan bekend om hun charmante persoonlijkheden en schattige uiterlijk. Maar wist je dat sommige katten zo rijk zijn dat ze een luxe leven leiden?

Van erfenissen tot bekendheid op sociale media, deze katachtigen hebben fortuinen vergaard die de meeste mensen jaloers zouden maken. In dit artikel laten we je kennismaken met de vier rijkste katten ter wereld.

3 kat face divider

De 4 rijkste katten ter wereld

1. Chagrijnige Kat

Chagrijnige Kat
Grumpy Cat (Image Credit: Gage Skidmore, Wikimedia Commons CC BY-SA 2.0)

Grumpy Cat (echte naam Tardar Sauce) werd in 2012 een nachtelijke internetsensatie toen een foto van haar viraal ging. Haar permanente scowl en chagrijnige uitdrukking maakten haar meteen een hit en ze werd al snel een van de beroemdste katten op internet.

Helaas overleed Grumpy Cat in 2019, maar tijdens haar korte leven vergaarde ze een fortuin van enkele miljoenen dollars aan merchandise, sponsoring en optredens. Een exact cijfer blijft onbekend, maar het wordt geschat op ongeveer $ 1 miljoen.

thematische pauze

2. Choupette

Choupette, een prachtige Birmaanse kat, was het geliefde huisdier van wijlen modeontwerper Karl Lagerfeld. Toen Lagerfeld in 2019 overleed, erfde Choupette een deel van zijn fortuin van 200 miljoen dollar.

Met haar luxueuze levensstijl, persoonlijke dienstmeisjes en modellencarrière wordt het vermogen van Choupette geschat op ongeveer $ 13 miljoen.

thematische pauze

3. Olivia Benson

Olivia Benson, een Scottish Fold, is een van de beroemde katachtige metgezellen van Taylor Swift. Vernoemd naar Mariska Hargitay’s personage op “Law & Order: SVU“Olivia is verschenen in swift’s muziekvideo’s en berichten op sociale media.

Als een van de meest verwende huisdieren ter wereld wordt het vermogen van Olivia Benson geschat op ongeveer $ 97 miljoen.

thematische pauze

4. Nala

Nala Kat
Afbeelding Credit: JackieLou DL , Pixabay

Nala, een Siamese en Tabby-mix, is de meest gevolgde kat op Instagram, met meer dan 4,5 miljoen volgers. Haar eigenaar, Varisiri Mathachittiphan, adopteerde Nala uit een asiel en begon haar foto’s op sociale media te delen.

Nala’s immense populariteit heeft geleid tot verschillende sponsordeals, merchandise en een lijn van huisdierenproducten. Haar geschatte vermogen is ongeveer $ 100 miljoen.

verdeler-catclaw1

Top 7 tips om je kat beroemd te maken

Als u van uw kat de volgende internetsensatie of beroemde kat wilt maken, volg dan deze tips om uw kansen op succes te vergroten:

1. Kies een unieke hoek

Focus op wat je kat onderscheidt, of het nu gaat om zijn uiterlijk, persoonlijkheid of speciaal talent. Dit zal helpen om uw kat te onderscheiden van de talloze andere huisdieren op internet.

thematische pauze

2. Maak boeiende inhoud

Plaats foto’s en video’s van hoge kwaliteit met de unieke kwaliteiten of vermakelijke capriolen van uw kat. Door consequent inhoud te delen, blijft uw publiek betrokken en komt u terug voor meer.

lachende kat
Afbeelding credit: Irina Kozorog, Shutterstock
thematische pauze

3. Een aanwezigheid op sociale media tot stand brengen

Maak speciale accounts voor uw kat op populaire sociale mediaplatforms zoals Instagram, Facebook en TikTok. Gebruik relevante hashtags en communiceer met je volgers via opmerkingen en privéberichten.

thematische pauze

4. Werk samen met andere influencers voor huisdieren

Door samen te werken met andere beroemde huisdieraccounts kunt u het publiek van uw kat uitbreiden en hun zichtbaarheid vergroten. Neem contact op met influencers voor samenwerkingen, shout-outs of gastoptredens.

Twee schattige Egyptische Mau-katten
Image Credit: Sarah Fields Photography, Shutterstock
thematische pauze

5. Woon huisdierenevenementen bij

Neem uw kat mee naar dierententoonstellingen, conventies of lokale evenementen om te netwerken met andere eigenaren van gezelschapsdieren en beïnvloeders. Dit kan leiden tot meer exposure en potentiële samenwerkingsmogelijkheden.

thematische pauze

6. Ontwikkel een consistent merk

Creëer een samenhangende look en feel voor de online aanwezigheid van uw kat, inclusief een herkenbaar logo of kleurenschema. Dit zal helpen bij het opbouwen van merkherkenning en het gedenkwaardiger maken van uw inhoud.

man met kat en laptop
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock
thematische pauze

7. Gebruik je Cat’s Fame voor een Goed Doel

Als uw kat beroemd wordt, overweeg dan om hun platform te gebruiken om het bewustzijn te vergroten over belangrijke kwesties, zoals dierenwelzijn, adoptie of huisdieren met speciale behoeften. Dit kan diepte en doel toevoegen aan de bekendheid van uw kat en helpen een positieve impact op de wereld te hebben. Het opbouwen van de bekendheid van uw kat kost tijd en toewijding. Verwacht niet van de ene op de andere dag succes. Blijf werken aan je inhoud en betrek je publiek, en met doorzettingsvermogen en een beetje geluk kan je kat de volgende grote sensatie worden.

kattenpootverdeler

Conclusie

Deze beroemde katachtigen hebben naam gemaakt voor zichzelf en hun eigenaren en bewijzen dat katten net zo succesvol kunnen zijn als mensen. Met de juiste combinatie van talent, promotie en geluk kan uw kat de volgende grote internetster worden!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Hassan Khan, Shutterstock