Uw kat overzetten naar rauw voedsel: 5 cruciale tips

Er zijn argumenten voor en tegen een rauw voedseldieet voor katten. Sommigen zeggen dat het gevaarlijk kan zijn vanwege het vooruitzicht van besmet vlees en een gebrek aan voedingsstoffen. Anderen zeggen dat het gunstig kan zijn omdat het gemakkelijk te verteren is en kan worden aangepast aan de specifieke voedingsbehoeften van elke kat naarmate de tijd verstrijkt.

Hoe dan ook, als u in samenwerking met uw dierenarts bepaalt of uw kat een rauw voedseldieet moet volgen, zal dit toewijding, toewijding en werk vergen. Hier zijn vijf tips om het proces in het algemeen gemakkelijker en effectiever te maken.

cat + lijnverdeler

De 5 cruciale tips om uw kat succesvol over te zetten op rauw voedsel

1. Doe het rustig aan

siamese kat eet thuis voedsel uit kom
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock

Kittens vertrouwen op hun moeder om hen de kennis te geven van wat ze moeten eten als ze ouder worden. Zodra een gedomesticeerde moederkat stopt met zogen, hebben ze meestal geen inspraak in wat hun kittens eten nadat wij mensen het hebben overgenomen. Daarom zijn kittens afhankelijk van ons om hen te vertellen wat goed is om te eten en wat niet.

Het probleem is dat zodra een kat de smaak te pakken krijgt van het voedsel dat hun verzorgers hen bieden, ze niet gemakkelijk overschakelen naar iets anders – zelfs een rauw voedseldieet. Hoewel katten in het wild rauwe dierlijke eiwitten en ander rauw voedsel eten, zijn gedomesticeerde katten meestal niet zo open voor het vooruitzicht.

Je moet het spijsverteringskanaal van de kat de kans geven om zich aan te passen aan elke verandering in zijn voedsel. Het is dus belangrijk om het rustig aan te doen en rauw voedsel in stappen te introduceren. Doe slechts een kleine hoeveelheid rauw voedsel in de kom van uw kat met hun commerciële voedsel om te zien hoe het gaat. Als ze het leuk vinden, kun je beginnen met het toevoegen van een beetje meer per keer totdat het commerciële voedsel weg is. Forceer het rauwe voedsel niet, als je kat het niet lekker vindt.

thematische pauze

2. Introduceer andere elementen

Bottenbouillon in een glazen pot op witte houten achtergrond
Afbeelding Credit: Madeleine Steinbach, Shutterstock

Als uw kat om welke reden dan ook resistent is tegen rauw voedsel, kunt u ze misschien verleiden door andere elementen aan hun voerbakken toe te voegen. Je kunt bijvoorbeeld proberen kip, rundvlees of bottenbouillon aan de mix toe te voegen (vermijd gewoon elke met uien, knoflook of overmatige zouten!). Je kunt het rauwe voedsel ook mengen met nat commercieel voedsel dat de textuur nabootst van het vlees dat je wilt dat je kat eet.

U kunt ook een paar gekookte groenten introduceren in een rauw vleesdieet als uw kat gewend is aan een gekookt commercieel dieet. Dit zal hen een deel van de voldoening geven die ze krijgen van het eten van bewerkt voedsel, terwijl ze worden aangemoedigd om hele voedingsmiddelen te eten, gekookt of niet.

thematische pauze

3. Overschakelen naar opties voor natvoer

oranje kat die natvoer eet
Afbeelding credit: Pixel-Shot, Shutterstock

Als uw kat gewend is aan het eten van brokjes, is het een goed idee om over te schakelen op een natvoerdieet voordat u zelfs maar een rauw voedseldieet overweegt. Raw food diëten zijn hoog in watergehalte zoals commercieel nat voedsel dat zijn. Traditionele brokjes zijn extreem laag in watergehalte. Daarom is het een goed idee om uw kat voor te bereiden op de extra bulk door hem te laten wennen aan commercieel natvoer.

Door te leren hoe je een voldoende hoeveelheid natvoer moet eten en verteren, is de kans groter dat je kat een rauw voedseldieet accepteert.

thematische pauze

4. Maak van geplande maaltijden een prioriteit

een vrouw met laptop en notitieblok in de keuken
Afbeelding Credit: EKATERINA BOLOVTSOVA, Pexels

Door geplande maaltijden een prioriteit te maken, zorgt u ervoor dat uw kat klaar is om te eten elke keer dat u hem voedt en dat hij zal eten wat u voor hem neerlegt. U kunt maaltijden plannen voor tijden dat u weet dat uw kat honger zal hebben, dus er is minder kans dat ze voedsel achterlaten.

In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen, de aard van rauw voedsel betekent dat als uw kat iets achterlaat, u het moet weggooien, in plaats van te proberen de restjes te bewaren.

thematische pauze

5. Voeg echt vlees toe, wat er ook gebeurt

rauw vlees
Afbeelding Credit: webandi, Pixabay

Zelfs als uw kat geen volledig rauw voedseldieet volgt, kunt u zijn dieet nog steeds verbeteren door rauw vlees toe te voegen aan zijn commerciële voedselmaaltijden. Ze zullen waarschijnlijk het rauwe voedsel eten terwijl ze het voedsel consumeren waaraan ze gewend zijn. Zorg ervoor dat dit vlees afkomstig is van betrouwbare en schone bronnen en dat de dagelijkse voeding van uw kat compleet en uitgebalanceerd is. Dit is gemakkelijker te bereiken met een commercieel verkrijgbaar raw food dieet.

Naarmate de tijd verstrijkt, kunt u addi startenng meer rauw vlees aan hun maaltijden, zoveel als ze bereid zijn te consumeren. Houd er rekening mee dat dit voor sommige katten weken tot maanden kan duren en dat anderen nooit van rauw voedsel houden, dus geduld is essentieel.

kattenpootverdeler

Conclusie

Katten zijn kieskeurige eters, dus het zou geen verrassing moeten zijn als ze niet onmiddellijk een rauw voedseldieet volgen. Ze weten alleen wat ze geleerd krijgen, dus als mantelzorger speel je een grote rol in wat je poesje eet. Geef nooit de doelen op die je hebt voor de gezondheid van je kat en je moet op de goede weg zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Nils Jacob, Shutterstock