Triumph Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Triumph belooft voedsel van hoge kwaliteit tegen een voordelige prijs, maar is het beter dan het gemiddelde voedsel in de supermarkt? Ontdek het in onze Triumph kattenvoer review.

De We’re All About Cats Standard – Triumph beoordelen op wat belangrijk is

We hebben Triumph geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben beoordeeld op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 9/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 6.3/10

We geven Triumph kattenvoer een 38 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Triumph

Het merk Triumph is opgericht door Sunshine Mills, een in de VS gevestigd huisdiervoedingsbedrijf dat in 1949 is opgericht. Het bedrijf opereerde oorspronkelijk als een diervoederbedrijf en betrad de dierenvoedingsindustrie in 1960. Sindsdien heeft het verschillende merken voor dierenvoeding gecreëerd, waaronder Evolve, Hi-Tor Veterinary Select, Sunshine Pet Treats en Triumph.

Het merk Triumph richt zich op “kwaliteitsvoeding en traktaties voor een natuurlijk gezond huisdier”. Het wordt beschreven als een super-premium lijn die verteerbaarheid, ingrediëntkwaliteit en smaak biedt.

Inkoop en productie

Triumph kattenvoer wordt in verschillende faciliteiten geproduceerd. De productie van droogvoer is verdeeld over zeven eigen faciliteiten in de Verenigde Staten, terwijl hun natvoer wordt gemaakt door externe fabrikanten in de Verenigde Staten en Nederland.

Is Triumph Kattenvoer teruggeroepen?

In 2017 riep Sunshine Mills Triumph’s Ocean Fish ingeblikte kattenvoer terug vanwege de mogelijke aanwezigheid van een “vreemd materiaal” in de blikjes.

Hoewel de terugroepactie van 2017 de enige was waarbij Triumph-kattenvoer betrokken was, heeft Sunshine Mills in de loop der jaren meerdere terugroepacties uitgevoerd. In 2018 riep het bedrijf verschillende soorten voedsel terug vanwege verhoogde vitamine D-spiegels. Meer dan 10 jaar eerder waren Sunshine Mills hondenkoekjes betrokken bij de verregaande melamine-terugroepacties.

Welke soorten kattenvoer biedt Triumph aan?

Triumph kattenvoer is er in zowel droge als natte varianten.

Het natte voedsel wordt geleverd in blikjes of kopjes. Gecupte recepten bevatten versnipperd vlees in jus, terwijl triumph’s ingeblikte lijn paté-achtige gerechten bevat.

De droogvoerlijn van het merk omvat de Free Spirit-lijn van graanvrij voedsel en de originele lijn, die ingrediënten op basis van granen bevat.

Triumph Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Triumph Chicken 'N Liver Formula Ingeblikt Kattenvoer

Zicht op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Je kunt niet beslissen of Triumph een goede optie is of niet, tenzij je een paar van zijn recepten van dichterbij hebt bekeken.

Laten we beginnen met het populaire kip- en leverformule ingeblikte kattenvoer van het merk.

Het eten is een zachte, zachte paté met kip als hoofdingrediënt. Hoewel alleen kip op de voorkant van het blik wordt genoemd, bevat dit voedsel ook varkenslever, oceaanvis en gedroogde eiproducten als extra eiwitbronnen. Hoewel de meeste van deze ingrediënten een duidelijke naam hebben, is oceaanvis dat niet. Deze titel verwijst niet naar een enkele soort – het is een algemene term die verwijst naar een verscheidenheid aan vissoorten.

Naast eiwitten bevat de paté rijstmeel, guargom en carrageen als verdikkings- en stabilisatiemiddelen. Hoewel geen van deze ingrediënten ideaal is voor katten, is carrageen er een die je waarschijnlijk Niet doen wil in het voer van je kat. Dit zeewierderivaat is een potentieel carcinogeen en kan verergeren of ontstekingen veroorzaken.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte, matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Met veel voedende dierlijke ingrediënten, een relatief laag koolhydraatgehalte en een royale dosis vet uit voor de soort geschikte bronnen, ligt dit voedsel dicht bij het ideaal van kattenvoer.  Dat gezegd hebbende, het gebruik van rijstmeel door het voedsel brengt het koolhydraatgehalte iets boven de 10% en het gebruik van carrageen – zij het heel weinig carrageen – zorgt ervoor dat het niet een van de beste voedingsmiddelen op de markt is.

Het voedsel bevat 516 calorieën in elke 13,2-ounce blik of ongeveer 39 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, water voldoende voor verwerking, varkenslever, oceaanvis, rijstmeel, gedroogd eiproduct, guargom, kaliumchloride, zout, mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, kopereiwit, mangaansulfaat, kaliumjodide, natriumseleniet), vitamines (vitamine E, A, D3, B12-supplementen, thiaminemononitraat, niacine, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, foliumzuur, biotine), cholinechloride, carrageen, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.82%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 16.91%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Varkenslever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Rijstmeel, Guargom, Carrageen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren

Pros

 • Gebruikt voornamelijk duidelijk genoemde, goed verteerbare dierlijke ingrediënten
 • Goede verdeling van macronutriënten
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen
 • Zeer calorierijk, waardoor het ideaal is voor katten die extra voeding nodig hebben

Tegens

 • Koolhydraatgehalte is iets hoger dan ideaal
 • Bevat carrageen, dat na verloop van tijd schade kan veroorzaken

Triumph Ocean Fish Formula Ingeblikt Kattenvoer

Zicht op Chewy

Oceaanvis lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Net als het laatste Triumph-recept dat we hebben besproken, is dit een romig paté-achtig voedsel. Recensenten beschrijven de textuur als vochtig en zacht.

Deze zachte paté bestaat voornamelijk uit oceaanwitvis. Zoals we in de vorige beoordeling hebben besproken, verwijst deze vage naam naar een reeks vissoorten. De soorten oceaanvissen die in huisdiervoer worden gebruikt, zijn gevoelig voor verontreiniging met zware metalen en zijn mogelijk geen ideale optie voor langdurige voeding.

Naast vis bevat het voedsel varkenslever samen met kip en gedroogd eiproduct. Het zijn allemaal stevige, voor de soort geschikte ingrediënten met veel voeding. Het voedsel bevat een mix van rijstmeel, guargom en carrageen als verdikkingsmiddelen.

Over het algemeen heeft dit natvoer een hoog eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit voedsel lijkt veel op het laatste dat we hebben beoordeeld, maar het koolhydraatgehalte lijkt aanzienlijk hoger te zijn, met ongeveer 21% koolhydraten op basis van droge stof. In combinatie met het gebruik van potentieel schadelijk carrageen, voorkomt dit dat dit voedsel het tot een van onze topaanbevelingen voor katten maakt.

Het voedsel heeft 405 calorieën in elk blikje van 13,2 ounce of ongeveer 31 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Oceaanvis, water voldoende voor verwerking, varkenslever, kip, rijstmeel, gedroogd eiproduct, guargom, kaliumchloride, zout, mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, kopereiwit, mangaansulfaat, kaliumjodide, natriumseleniet), carrageen, vitamines (vitamine E, A, D3, B12-supplementen, thiaminemononitraat, niacine, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, foliumzuur, biotine), cholinechloride, taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

As: 2.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 14.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.62%

Vet: 48.1%

Koolhydraten: 12.28%

Ingrediënten die we leuk vonden: Varkenslever, Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Rijstmeel, Guargom, Carrageen

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip, Eieren

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van voedende dierlijke ingrediënten
 • Rijk aan gemakkelijk verteerbare eiwitten
 • Bevat geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveermiddelen die schadelijk kunnen zijn voor uw kat

Tegens

 • Met iets meer dan 20% op droge stofbasis is dit het koolhydraatgehalte van voedsel is hoger dan ideaal
 • Bevat potentieel schadelijk carrageen

Zicht op Chewy

Uitgebeende zalm lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

We hebben een paar van Triumph’s natte voedingsmiddelen van dichterbij bekeken, maar hoe stapelen hun droge voedingsmiddelen zich op?

Laten we deze brokjes analyseren.

Het voedsel bevat uitgebeende zalm als eerste ingrediënt. Als we naar beneden gaan in de ingrediëntenlijst, zien we dat het ook kip- en kalkoenmeel bevat als geconcentreerde bronnen van dierlijke eiwitten.

Wat betreft plantaardige ingrediënten, het voedsel bevat stevige porties havermout, hele gemalen rijst, hele gemalen gerst, erwten en aardappelen. Al deze ingrediënten voegen koolhydraten, vezels en een beetje eiwit toe. Later op de ingrediëntenlijst bevat het voedsel kleine hoeveelheden hele wortels, zoete aardappelen, veenbessen, bosbessen, lijnzaad, gerstgras en andere plantaardige bronnen van sporenvoedingsstoffen.

Met gedroogde cichoreiwortel als een bron van prebiotische vezels – dat is het type vezel dat probiotische bacteriën in de darm van uw kat voedt – en drie stammen van probiotische bacteriën, zou dit voedsel moeten helpen om een gelukkige darm en een goede spijsvertering te ondersteunen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Hoewel dit voedsel sommige dingen goed doet – het is voornamelijk gemaakt van duidelijk genoemde, gemakkelijk te verteren dierlijke eiwitbronnen en bevat spijsverteringssupplementen – is het niet het beste voedsel dat je je kat zou kunnen geven. Met meer dan 30% koolhydraten en een smorgasbord van planten is dit voedsel niet de droom van een carnivoor. Combineer dat met het lage vochtgehalte van het voedsel en je hebt een beslist niet-ideale maaltijd voor katten.

Het voedsel bevat 383 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Uitgebeende zalm, kippenmeel, havergrutten, hele gemalen bruine rijst, kalkoenmeel, hele gemalen gerst, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), erwten, aardappelen, hele zoete aardappelen, lijnzaad, brouwers gedroogde gist, natuurlijke zalmsmaak, cellulosepoeder, gedroogde wortelen, gedroogde veenbessen, gedroogde bosbessen, gerstgras, gedroogde peterselie, gedehydrateerd alfalfameel, gedroogd kelp, taurine, zout, visolie, yucca schidigera-extract, L-Lysine, Gedroogde Cichoreiwortel, Beta-caroteen, Vitaminen (Cholinechloride, Niacine, Vitamine E-supplement, Vitamine A-supplement, Thiaminemononitraat, D-Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride [Source Of Vitamin B6], Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Menadione Natrium Bisulfiet Complex, Foliumzuur, Biotine), enz …

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 4.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 16.67%

Vezel: 5%

Koolhydraten: 42.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.93%

Vet: 34.07%

Koolhydraten: 36.01%

Ingrediënten die we leuk vonden: Uitgebeende zalm, kippenvet, probiotica

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Havermout, hele gemalen rijst, hele gemalen gerst, erwten, aardappelen, hele wortelen, hele zoete aardappelen, erwten

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip

Pros

 • Voedend gevogelte en vis zijn de belangrijkste ingrediënten van het voedsel
 • Bevat geen bijproducten of vaag genoemde ingrediënten
 • Bevat prebiotica en probiotica ter ondersteuning van de spijsvertering en de algehele gezondheid
 • Bevat geen potentieel schadelijke kunstmatige additieven zoals kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Levert niet genoeg vocht om je kat gezond te houden

Wat vinden klanten van Triumph Cat Food?

Triumph wordt grotendeels beschouwd als een gezond alternatief voor andere economy-merken. De meeste klanten lijken de ingrediëntkwaliteit en voedingswaarde van het voedsel te respecteren, maar katten zijn het niet zo eens. Een gezond aantal kopers zegt dat hun katten weigerden Triumph-voedsel te eten.

Laten we een paar positieve en negatieve recensies lezen van echte Triumph-kattenvoerklanten.

Positieve beoordelingen

“Ik verzorg opa Rex, een oudere fiv+ kat die volgende week naar een opvangcentrum gaat. Hij kan geen droog voedsel eten omdat hij twee dagen geleden een tandheelkundige operatie heeft ondergaan, waardoor hij alleen de hoektanden heeft. Hij moet zacht voedsel eten – patè – en mijn vriend raadde me dit merk aan omdat het ingeblikte voedsel voedzaam, verleidelijke geur en nog steeds betaalbaar is. Opa Rex vond het geweldig! Hij zou nog steeds sissen naar ik maar rustig aan zodra hij hoorde dat het blikje werd geopend. Hij eet minstens de helft van het blikje per maaltijd, drie keer per dag :)” – Ruth, recensie Van Triumph Ocean Fish Formula Canned Cat Food

“Dit voer voldoet voor mij aan alle basiseisen voor kattenvoer. Het heeft geen bijproducten of kunstmatige ingrediënten. Made in the US, geen terugroepacties die ik kan vinden. Onze katten vinden het leuk in vergelijking met andere vergelijkbare voedingsmiddelen die we hebben gekocht en het heeft onze katten niet ziek gemaakt. We hebben een dozijn katten en bepaalde merken zouden uiteindelijk iedereen laten overgeven of het voedsel helemaal vermijden, dus we weten dat het het voedsel was als je een grote groep katten ziek ziet of een voedsel vermijdt. De brokjes zijn lekker klein voor katten en kittens. Er zijn maar 2 smaken wat een keerzijde is want mijn katten worden er wel een beetje ziek van denk ik. Ik probeer soms eieren of melk, room etc toe te voegen om het spannender te maken. Ik weet dat de ‘professionals’ je zullen vertellen om huisdieren voor altijd op hetzelfde dieet te houden, maar dat is belachelijk. Dieren worden net als wij ziek van hetzelfde. dus mijn enige klacht is gebrek aan smaakkeuze … en dit merk heeft een ingeblikt voedsel waar onze katten DOL OP zijn en kan worden gemengd met het droge voor extra smaak en variatie. Dezelfde goede ingrediënten en gemaakt in de VS. De meeste van onze katten halen hun neus op voor ingeblikt voedsel, maar zijn dol op dit merk.” – Mama26kids, recensie Triumph Wild Spirit Deboned Salmon & Sweet Potato Recipe Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ik heb dit voorgesteld aan mijn twee poesjes. De een at het meteen op, de ander was er niet blij mee, maar at het de volgende dag op. Ze eten al een week en ik heb gemerkt dat hun poep echt stinkt. Ze hebben geen andere veranderingen in hun dieet gehad. Ik ga terug naar het merk Chicken Soup.” – AnaNG, recensie van Triumph Chicken n’ Liver Formula Canned Cat Food

“Ik las de recensies hier, en keek naar de ingrediënten en besloot om onze katten hier langzaam op over te schakelen. De deal voor de prijs was redelijk goed. Ik heb het moeilijk gehad om een fatsoenlijk voedsel voor mijn katten te vinden dat betaalbaar is. De overgang verliep echter naadloos, ongeveer twee weken nadat ze met dit voedsel waren begonnen, hadden ze diarree. Ze weigerden het eigenlijk te eten. Ik rende naar buiten en kreeg een zak Taste of the Wild en ze verslonden het graag. Ongeveer 48 uur later verdween de diarree. Ik besloot om een 1/2 en 1/2 mix van de Triumph en de Taste of the Wild te doen om te zien, en ik zal verdomd zijn als ze niet alle Taste of the Wild hebben geplukt en dit voedsel in de kom hebben laten liggen … Slimme kleine dingen. Over het algemeen was mijn ervaring niet geweldig. Ik zou dit eten niet aanraden. Ik wou dat het anders was gelopen.” – creativecobra, reviewing Triumph Wild Spirit Deboned Salmon & Sweet Potato Recept Dry Cat Food

Hoeveel kost Triumph Kattenvoer?

Triumph kattenvoer is een van de goedkoopste die je kunt kopen.

Lees ook: Beste goedkope kattenvoer: Top 5 betaalbaar (en gezond!) Voedingsmiddelen

Qua prijs zijn hun natte formules vergelijkbaar met Friskies of Fancy Feast. De Chicken n’ Liver Formula kost ongeveer $0.80 per dag om een kat van 10 pond te voeren. Als u kiest voor triumph’s droogvoer, zullen uw uitgaven nog lager zijn rond $0.16 per dag.

Kortom, is Triumph een goede keuze?

Het sterke punt van Triumph is de prijs.

In tegenstelling tot producten met een vergelijkbare prijs, bevatten Triumph-voedingsmiddelen geen dierlijke bijproducten. In plaats daarvan lijken ze de nadruk te leggen op hoogwaardige, gemakkelijk verteerbare ingrediënten. Ze slaan synthetische additieven zoals kleurstoffen en smaken over. Ze bevatten geen potentieel schadelijke conserveermiddelen.

Voor de prijs van Friskies krijg je kattenvoer op gelijke voet met enkele van de mid-range opties in de dierenspeciaalzaak.

Afgezien van de kostenfactor, slaagt het merk er niet in om iets bijzonder indrukwekkends te doen. Gezien het gebruik van potentieel schadelijk carrageen en een relatief hoog koolhydraatgehalte, verdient Triumph kattenvoer geen topbeoordelingen op de voedingsafdeling.

Dit is een goede optie om te overwegen als je iets beters wilt dan de typische budgetmerken, maar het is niet een van de beste die we hebben beoordeeld.

Waar koop je Triumph Kattenvoer?

Triumph is beschikbaar in alle 50 Verenigde Staten en meer dan 30 landen wereldwijd. Koop Triumph-voedingsmiddelen in big box-winkels, boodschappen, discountwinkels, voerwinkels en geselecteerde dierenspeciaalzaken.

Online vindt u Triumph kattenvoer op Chewy, Amazon en andere online retailers.

Klik hier om triumph kattenvoer op Chewy te kopen