Nest Robot III vs Petkit Pura X – Gekocht en getest

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als je geen fan bent van het schoonmaken van de kattenbak maar wel van een schoon huis, ben je waarschijnlijk bekend met automatische, zelfreinigende kattenbakken. Dit soort kattenbakken redden je niet alleen van het gedoe van het scheppen, maar ze kunnen ook dingen schoon houden.

Er zijn tal van opties in de zelfreinigende kattenbakmarkt en sommige hebben betere functies en prijskaartjes.

Dus welke automatische kattenbak is het beste? In deze review kijken we naast elkaar naar twee populaire modellen: de Litter-Robot III Connect en de Petkit Pura X.

Head to Head vergelijking

Nest-Robot Pura X
Aantal beoordelingen

Gemiddeld beoordelingen en inhoud afkomstig van bedrijfswebsites en e-commercesites van derden

19,000+ 5,000+
Waar het gemaakt is

U moet weten waar uw huisdierapparaten worden gemaakt

Gemaakt in de VS Gemaakt in China
Jaren in het bedrijfsleven

Wordt het product vervaardigd door een al lang bestaand, succesvol bedrijf?

22 11
Garantie

Uw investering moet worden ondersteund door een full-service garantie

18 maanden volledige dekkingsgarantie

3 jaar garantie beschikbaar

1 jaar beperkte garantie
Geld-terug-garantie

Koop met vertrouwen in de wetenschap dat u een terugbetaling kunt krijgen als u niet tevreden bent

90 dagen thuisproef + geld-terug-garantie 30 dagen geld-terug-garantie
Betalingsplan

Kun je “nu kopen, later betalen” met stressvrije financieringsplannen?

Abonnementen van 3, 6 of 12 maanden zijn beschikbaar met Affirm betalingsplannen voor PayPal
WiFi-ingeschakeld

Slimme apparaten voor huisdieren kunnen op afstand worden bewaakt en bediend via de app

De eerste zelfreinigende kattenbak met WiFi-mogelijkheden; ontvang meldingen en volg kattenbakgewoonten met de Whisker-app (geen cat-by-cat breakdown vanaf mei 2022) Koppelt met de Petkit-app om de kattenbakactiviteit op afstand te bedienen en te controleren, geeft katspecifieke uitlezingen voor huizen met meerdere katten
Zeeftechnologie

Wat maakt dit huisdier zelfreinigend?

Originele gepatenteerde zwaartekrachtgedreven strooiselzeeftechnologie Zwaartekrachtgedreven strooiselzeeftechnologie
Productontwerp

Het apparaat moet worden ontworpen met zowel huisdieren als ouders van huisdieren in gedachten

Orbitaal ontwerp met grote ingang Vierkant, boxy lichaam met een binnenbol en kleine ingang

Achtergrondinformatie over de Nest-Robot III Connect

Lees onze volledige diepgaande beoordeling

Waarderingen

 • Reinigingsgemak – 10/10
 • Geurbestrijding – 10/10
 • Uiterlijk– 9.5/10
 • Constructie– 9/10
 • Prijs– 7/10

Totaalscore: 9.1/10

De Litter-Robot III Connect is een wiFi-enabled, innovatief zeefsysteem en zelfreinigende kattenbak. De Litter-Robot biedt een mobiele app waarmee u realtime statusupdates kunt bekijken, het reinigingsschema kunt beheren en het gebruik van de kattenbak van uw kat kunt volgen.

De Litter-Robot III is een groot formaat kattenbak met een bolachtige vorm met een elliptische opening. De Kattenbak III heeft een grote opening en meet 30x25x27 inch, groter dan je typische kattenbak.

De Litter-Robot III is volautomatisch in die zin dat hij automatisch een reinigingscyclus in gang zet nadat uw kat zijn behoefte heeft gedaan. De reinigingscyclus maakt gebruik van een roterende trommel om klonten uit het gebruikte strooisel te zeven en schoon strooisel achter te laten. Hierdoor blijft er vers strooisel achter aan de basis van de doos voor uw kat om opnieuw te gebruiken. De klonten gaan in een afvalrecipiënt voor eenvoudige verwijdering.

Wanneer het zwerfvuil te laag wordt, kunt u meer toevoegen. Litter Robot heeft zijn eigen afvalzakken, maar je kunt ook boodschappentassen gebruiken om geld te besparen. U moet uw eigen nest kopen en een klonterend nest werkt het beste met dit apparaat.

Mallory Crusta, onze Head of Content, testte de Litter-Robot III medio 2020 en ik heb hem eerder dat jaar zelf getest. Bekijk Mallory’s diepgaande videoreview van de Litter-Robot III op het YouTube-kanaal All About Cats.Achtergrond van de Pura X kattenbak

Lees onze volledige diepgaande beoordeling

Waarderingen

 • Reinigingsgemak – 8/10
 • Geurbestrijding – 8/10
 • Uiterlijk– 9/10
 • Constructie– 7/10
 • Prijs– 6/10

Algemene score: 7.3/10

De Petkit Pura X Kattenbak is een zelfreinigende kattenbak die kubusvormig is en iets minder ruimte inneemt dan de Litter Robot III.  Het wordt geleverd met veel functies, waaronder een app die realtime meldingen biedt over het gewicht van uw kat, meerdere sensoren en een roterende binnenbol die stil en effectief reinigt.

De Pura X heeft een gewichtssensor met een uitleesscherm dat integreert met de Petkit Pura X-app. Met de app kunt u cycli beheren, activiteit bijhouden en verschillende andere functies die dit type kattenbak biedt.

De Petkit Pura X heeft een ingebouwd zeefsysteem dat het klonterende strooisel automatisch scheidt en in de lade eronder dumpt om het gemakkelijk weg te gooien door de lade te legen. Deze hele eenheid meet 19 x 21 x 25 inch met een opening die ongeveer 12 inch van de grond is.

De Petkit Pura X Kattenbak werkt met elk type strooisel, maar ze bieden wel hun eigen strooisel aan dat een mengsel is van klei en soja.  Elk klonterend nest zal echter werken.

Mallory Crusta, onze Head of Content, testte de Petkit Pura X afgelopen mei 2022. Bekijk haar uitgebreide videoreview van de Petkit Pura X op het YouTube-kanaal All About Cats.Laten we nu eens kijken hoe de Nest-Robot III zich verhoudt tot de Petkit Pura X.

Automatische kattenbakken zijn gebouwd om te voorkomen dat u de kattenbak hoeft te scheppen en ze bieden meestal een overvloed aan functies zoals sensoren, geurbeheersing en beperkte tracking.

Als het gaat om de Litter-Robot III en de Petkit Pura X, zijn er een paar verschillen in hoe ze deze doelen bereiken.

Om deze twee kattenbakken te vergelijken en te contrasteren, zullen we de volgende categorieën nader bekijken:

Laten we eens kijken naar de details voor elke categorie.

1. Grootte en instellingen

Zowel de Litter-Robot III als de Pura X zijn merkbaar groter dan een traditionele kattenbak. De Pura X is echter kleiner van formaat, waardoor het een betere optie is voor kamers met beperkte ruimte.

De voetafdruk van de Litter Robot 30 x 25 x 27 inch terwijl de Pura X 19 x 21 x 25 inch meet. De Litter Robot III neemt behoorlijk wat verticale ruimte in beslag en kan moeilijk in hoeken te plaatsen zijn. De Pura X heeft een modern en strak design dat niet opvalt als doosje.

Qua setup is de Litter-Robot vrij eenvoudig. Het wordt volledig gemonteerd geleverd en het enige wat u hoeft te doen is het aansluiten, de mat op de stapopening leggen en de wereldbol vullen met strooisel. Een plastic zak of een afvallade van een zwerfvuil-robot moet in de lade worden geplaatst voor eenvoudige reiniging.

De Pura X wordt niet volledig gemonteerd, dus u moet de wereldbol bevestigen, het apparaat op de gewenste locatie plaatsen en aansluiten. Een voering of zak moet in de lade worden geplaatst en vervolgens op zijn plaats worden geschoven aan de onderkant van het apparaat. De mat moet bij de opening van het apparaat worden geplaatst en u kunt de vloeibare ontgeurenisator toevoegen als u deze wilt gebruiken. Nadat je je nest hebt toegevoegd, laat je de plastic behuizing er gewoon overheen zakken en ben je klaar om te gaan.

Tenzij u tegen een onverwacht probleem aanloopt, zou het instellen van een van deze automatische kattenbakken u niet meer dan 10 minuten moeten kosten.

Winnaar van grootte en opstelling: Nestrobot III

2. Werking en prestaties

De Litter Robot III werkt op dezelfde manier als de Petkit Pura X. Beide werken met behulp van een binnentrommel die een volledige rotatie maakt en het gebruikte strooisel uit vers strooisel zeeft. De klonten worden in een bakje gedropt terwijl de verse liter achterblijft.

De Litter-Robot III is in feite een zelfreinigende, zevende kattenbak. Het bevat een gewichtssensor die de aanwezigheid van uw kat in het kattenbakbed detecteert en een reinigingscyclus activeert nadat uw kat is uitgestapt. De trommel draait en de gebruikte klonten vangen op de roosters en worden in het afvalcompartiment gedeponeerd. Het schone strooisel passeert en brengt het schone strooisel terug naar het bed.

De Petkit Pura X maakt ook gebruik van een roterende trommel. Het maakt gebruik van een sleufscheprooster om samengeklonterd kattenafval van het strooisel te scheiden. De klonten worden vervolgens in de lade eronder gedropt.

De Litter-Robot heeft de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende timingvertragingen en u kunt de wachttijd programmeren tussen 3 en 15 minuten. De Pura X fietst automatisch na een minuut of twee, maar kan overal van 1 tot 60 minuten worden vertraagd.

Tot zover hoe lang de reinigingscyclus daadwerkelijk duurt, lijken deze twee eenheden behoorlijk op elkaar. De reinigingscyclus van de Litter-Robot duurt ongeveer 3 minuten en de Pura X ongeveer hetzelfde. Beide zullen echter stoppen met fietsen als uw kat besluit om tijdens de schoonmaakcyclus de kattenbak in te gaan.

Dit brengt ons bij de vraag hoe goed beide kattenbakken eigenlijk werken.

De Litter-Robot III is ontworpen om te worden gebruikt met hardklonterend kleistrooisel. Het roostersysteem zal niet zo effectief zijn als u een niet-klonterend strooisel gebruikt. Ook zal het strooisel allemaal in het afvalcompartiment terechtkomen telkens wanneer een reinigingscyclus wordt voltooid.

Petkit Pura X Litter Box kan worden gebruikt met elk type strooisel en u kunt zelfs hun eigen nest kopen dat een combinatie is van soja en klei.  Elk klonterend nest zal echter werken.

Zowel de Litter-Robot III als de Pura X lieten kleine stukjes afval of klonten achter nadat de reinigingscyclus was uitgevoerd, maar deden het over het algemeen goed genoeg. Als er te veel achterblijft, wil je misschien de kleinere stukjes eruit scheppen.

Winnaar van de werking en prestaties: Nestrobot III

3. Geurbeheersing en tracking

Als het gaat om geurbestrijding en tracking, zijn er een paar kleine verschillen tussen de Litter-Robot III en de Pura X. Beide doen het goed op de afdeling geurbestrijding, maar de Pura X presteert iets beter in tracking.

De Litter-Robot III en Pura X zijn beide overdekte kattenbakken die helpen bij het beheersen van geur. Beide bieden een afvalcompartiment dat geuren goed opvangt. De Litter Robot II heeft echter houtskoolfilters, terwijl de Pura X filters heeft, evenals een ingebouwde geurverwijderingsspray die aan het einde van een reinigingscyclus een fijne nevel van vloeistof schiet.

Helaas heeft de Pura X een relatief kleine afvalbak, die minstens één keer per week volloopt als je één kat hebt. Dit kan een probleem zijn in een huishouden met meerdere katten en de beste oplossing is om de kattenbakken vaker te vervangen.

De Litter-Robot doet het goed met tracking, maar het kan afhangen van het type zwerfvuil dat u gebruikt. Kleinere korrels hebben meer kans om in de poten van uw kat te blijven plakken om te worden opgespoord. De Litter-Robot heeft wel een ingebouwde nestvanger, maar het plaatsen van een kattenbak onder de unit kan effectiever zijn voor het volgen.

De Pura X doet het op dit gebied iets beter vanwege de grote mat die bij de opening is geplaatst en die de neiging heeft om zelfs de kleinere korrels op te vangen wanneer uw kat de kattenbak verlaat.

Geurbestrijding en tracking winnaar: Pura X

4. Onderhoud

Als het gaat om het onderhoud van de Litter-Robot III en de Petkit Pura X, zijn de tijd en het proces redelijk vergelijkbaar. Voor beide hoeft u niet veel meer te doen dan het afvalcompartiment legen en regelmatig strooisel aan de bak toevoegen.

Met de Litter-Robot III kunt u gewoon de afvallade uittrekken en de voering of plastic zak verwijderen om het vuile afval weg te gooien. Dan kun je gewoon de liner vervangen en meer strooisel toevoegen aan de aanbevolen lijn.

Met Pura X moet u het afvalcompartiment mogelijk vaker legen als u meer dan één kat heeft die het gebruikt. Het proces is echter hetzelfde wat betreft het openen van de lade en het verwijderen van de voering of zak met het vuile strooisel.

Hoewel beide kattenbakken het grootste deel van het scheppen voor u doen, moet u mogelijk handmatig scheppen om de kleine deeltjes te verwijderen. Beide moeten mogelijk binnen worden afgeveegd als uw kat spuit of rommel maakt.

Onderhoudswinnaar:Nest robot III

5. Algemene indrukken

Wat kattenvriendelijkheid betreft, zijn er een paar dingen om te overwegen.

De Litter-Robot is een behoorlijk formaat, maar het eigenlijke nestbed meet slechts ongeveer 14×14 inch, wat niet ideaal is als je grotere katten hebt. De kattenbak is ook vrij ondiep, waardoor deze minder ideaal is voor katten die willen graven terwijl ze hun behoefte doen. De Petkit Pura X is ontworpen voor katten onder de 18 pond en het kattenbakbed meet ongeveer 18 x 16 inch.

De Litter-Robot is een grote ronde wereldbol en is misschien niet iets waar een kat in wil stappen. De Petkit Pura X Automatic Self-Cleaning Litter Box is kubusvormig met een opening van 8,6 inch en die opening is 12 inch van de grond.

Bij het vergelijken van geurbestrijding komen de Litter-Robot III en Pura X dichtbij. Als je een kat hebt die spuit en rommel maakt, kan de Nestrobot III moeilijker schoon te maken zijn in de wereld. De Pura X biedt wel de ontgeurende spray, maar het bedekt niet altijd de geur. Ook tracking komt vaker voor bij de Litter-Robot III, terwijl de Pura X een grote mat biedt om korrels te vangen.

Qua prestaties werkten beide kattenbakken erg goed. Geen van beiden had problemen met jammen en beide waren gemakkelijk genoeg om op te zetten en te onderhouden.

Zowel de Litter-Robot III als Pura X bieden een app die allows u om ze op afstand te bedienen. Met beide apps kunt u het niveau van de afvallade controleren en het gebruik van de kattenbak van uw kat en het gewicht bijhouden. U kunt ook aangepaste reinigingsschema’s instellen, de vertragingstimer aanpassen en handmatig een reinigingscyclus starten. De Petkit Pura X biedt echter wel een scherm aan de voorkant van de kattenbak, waardoor het gemakkelijk is om status en gegevens te controleren.

Eindwinnaar: Litter Robot III

Hoe verhouden ze zich in kosten?

Zowel de Litter-Robot III als petkit Pura X zijn twee van de meest populaire automatische kattenbakken op de markt van vandaag. Er zijn echter enkele verschillen in termen van prijs en de beste optie komt neer op uw voorkeuren en behoeften.

De Litter Robot III verkoopt voor $ 549 op hun website en wordt geleverd in zowel grijze als beige kleuren. U kunt uw garantie verdubbelen voor een extra $ 50, waardoor u drie volledige jaren dekking krijgt. Extra items zoals een OdorTrap Pod voor $ 20 of een rol van 50 afvalladevoeringen kunnen worden gekocht voor $ 32,99.

De Petkit Pura X verkoopt voor $ 599,00 op de Petkit-website. Je kunt ook doorspoelbare kattenbakvulling kopen voor $ 19,99, trayliners voor $ 9,99 en zuiverende navullingen voor $ 19,99. Ze bieden een Pura Max zelfreinigende kattenbak voor $ 569,90 die een paar minder functies biedt dan de Pura X.

Een ding om in gedachten te houden bij het vergelijken van deze twee kattenbakken is het schoonmaakonderhoud.

De Litter-Robot III kan worden gebruikt met elk klonterend kleistrooisel, wat betekent dat u de kosten kunt beheersen. Het is in uw belang om klonterend zwerfvuil te gebruiken om verspilling te voorkomen.

De Pura X afvalbak vult zich snel door zijn kleine formaat waardoor hij vaker geleegd moet worden. De roosters in de zeef zijn grotendeels uit elkaar geplaatst waardoor kleinere klonten weer in de kattenbak terecht kunnen komen.

Als het gaat om het schoonmaken van de Litter Robot III kan het een beetje moeilijker en tijdrovender zijn. Bij het schoonmaken van de Litter Robot III moet u de machine loskoppelen, het strooisel legen, het bovenste gedeelte verwijderen, de binnenbol losmaken, de afvallade dumpen en alle onderdelen met de hand wassen voordat u ze opnieuw in elkaar zet.

Het schoonmaken van de Pura X is echter ongecompliceerd en u kunt eenvoudig op de knop “Leeg strooisel” drukken om het resterende afval in de afvallade te plaatsen. Vervolgens verwijder je het buitenste gedeelte om bij de binnenste trommel te komen, die er gemakkelijk uittrekt. Verwijder vervolgens de zeef en was onderdelen met de hand.

Met deze factoren in gedachten is het moeilijk om te zeggen welke kattenbak betere functies heeft, kosteneffectief is en de meeste tijd bespaart. Als u een grotere kat heeft en langer wilt gaan tussen het legen van de bak, is de Nestrobot III misschien iets voor u. Als u minder algemeen schoonmaakonderhoud wilt en het niet erg vindt om iets meer uit te geven, dan is de Pura X misschien uw beste keuze.

Welke optie is geschikt voor u?

Na het testen van zowel de Litter-Robot III als de Pura X, kunnen we beide eerlijk aanbevelen. Er zijn echter bepaalde gelegenheden waarbij de ene keuze passender kan zijn dan de andere.

De Pura X is misschien iets voor jou als…

 • U geeft de voorkeur aan een digitale uitlezing aan de voorkant van het apparaat en een app.
 • U geeft de voorkeur aan minder verstrooiing en tracking boven geurbeheersing.
 • Je hebt een kleinere (onder de 18 pond) kat en/of één kat.

De Nest-Robot III Connect is misschien iets voor jou als…

 • U wilt dat uw kattenbak eenvoudig in te stellen is.
 • U wilt uw kleur kiezen.
 • U geeft de voorkeur aan geurcontrole boven minder tracking en verstrooiing.
 • Je hebt de ruimte voor de grootte van deze kattenbak.
 • Uw kat heeft een gemakkelijkere binnenkomst nodig.

Zelfreinigende kattenbakken zijn geen goedkope optie, maar bieden het gemak van het scheppen voor u en het regelen van geur- en app-monitoringmogelijkheden.

Zowel de Litter-Robot III als petkit Pura X bieden een aantal exclusieve functies, maar er zijn andere kattenbakken op de markt die misschien beter bij u passen. Als u op zoek bent naar iets budgetvriendelijker dat het werk voor u kan doen, overweeg dan de Petsafe Scoopfree Self Cleaning Litter Box of de PetSafe Simply Clean Automatic Litter Box.