Tresaderm voor katten: Overzicht, Dosering & Bijwerkingen

Tresaderm is de merknaam voor een actuele oplossing medicatie die thiabendazool, dexamethason en neomycinesulfaat bevat en dat wordt vervaardigd door Merial Animal Health, nu een onderdeel van Boehringer Ingelheim Animal Health.

In dit artikel leert u wat Tresaderm is, de soorten aandoeningen die het wordt gebruikt om te behandelen, bijwerkingen om op te controleren en enkele veelgestelde vragen.

Tresaderm For Cats Overzicht

Medicatie Type:

Topische antimicrobiële en steroïde.

Recept vereist?:

Ja

Algemene namen:

Neomycinesulfaat, dexamethason, thiabendazool

Beschikbare doseringen:

7,5 ml en 15 ml flesgroottes met 3,2 mg neomycine, 1 mg dexamethason en 40 mg thiabendazool.

Verloopbereik:

Tresaderm moet worden gekoeld op 36-46 graden F. Producten moeten worden gebruikt vóór de vervaldatum op de verpakking.

Over Tresaderm For Cats

Tresaderm is een drievoudig medicijn dat de drie actieve ingrediënten combineert – thiabendazool, dexamethason en neomycinesulfaat – voor topische toepassing op de huid en oren.

Thiabendazool is een antischimmelmiddel dat werkzaam is tegen schimmelorganismen die ringworm (dermatofytose) veroorzaken, namelijk Microsporum en Trichophyton soort. Het is ook effectief tegen schimmelgistorganismen zoals Malassezia die kunnen overwoekeren, waardoor huid- en oorinfecties ontstaan.

Neomycine is een antibioticum dat topisch kan worden gebruikt om oppervlakkige bacteriële infecties op de huid en in de oren te behandelen, vooral Staphylococcus, Proteusen Pseudomonas bacteriën.

Dexamethason is een corticosteroïde die werkt als een ontstekingsremmer om roodheid, zwelling en jeuk van de huid en oren te verminderen.

Door deze drie middelen te combineren, is Tresaderm in staat om met een enkele toepassing huid- en ooraandoeningen te behandelen waarbij een combinatie van bacteriële en schimmelorganismen betrokken is, samen met jeuk en ontsteking.

Wat doet Tresaderm voor katten?

Tresaderm is gelabeld door de FDA voor gebruik bij katten voor de behandeling van infectieuze en inflammatoire aandoeningen van de huid, oren en anaalklieren.

Tresaderm wordt het meest gebruikt bij katten om schimmelgistovergroei in de oren van katten te behandelen, wat erg jeukend en irriterend kan zijn. Katten kunnen vaak gistovergroei ontwikkelen als een symptoom van allergieën, maar dit kan ook secundair aan oormijt voorkomen.

Oormijt is een veel voorkomend probleem bij katten, vooral bij jonge kittens. De thiabendazool in Tresaderm werkt om de mijteneieren te doden, zodat nieuwe mijten niet kunnen uitkomen, waardoor plagen worden beperkt.

Tresaderm kan ook worden gebruikt voor zowat elke actuele huidinfectie of andere huidaandoening met oppervlakkige ontsteking, zolang het een kleiner, meer gefocust gebied is. Dit omvat kleine, geïsoleerde gebieden van schimmelringworm.

Hoewel er veel oormedicijnen beschikbaar zijn in de diergeneeskunde, dragen er maar heel weinig een label voor gebruik bij katten, en Tresaderm is een van die medicijnen.

Bijwerkingen van Tresaderm voor katten

Tresaderm kan gistovergroei in de oren behandelen, die kan optreden als gevolg van allergieën of als de kat oormijt heeft.

Gelukkig zijn nadelige effecten van het gebruik van Tresaderm ongewoon wanneer het correct wordt gebruikt en zoals voorgeschreven door een dierenarts.

Tresaderm is niet bedoeld voor gebruik in de ogen en het is erg belangrijk om te voorkomen dat u een van deze medicatie in de ogen van een kat krijgt, vooral als u laesies rond de neus of oogleden behandelt.

Sommige katten kunnen gevoelig zijn voor de antibiotische component, neomycine. Dit kan zich presenteren als het zien van meer irritatie en ontsteking op de plaats van toediening. Dit komt veel minder vaak voor wanneer neomycine wordt gecombineerd met een steroïde zoals dexamethason, zoals in het geval van Tresaderm.

Als er enige vorm van verslechtering van de aandoening wordt gezien op de plaats van toediening, is het het beste om te stoppen met het gebruik van de medicatie en contact op te nemen met uw dierenarts. Baden of wassen van het gebied met afwasmiddel of een huisdierveilige shampoo kan helpen om eventuele medicatie die op de huid achterblijft te verwijderen.

Omdat Tresaderm in de koelkast bewaard moet worden, is het kouder op het aanbrengen. Sommige katten zullen gevoelig zijn voor het aanbrengen van de medicatie vanwege de kou ervan alleen. Houd hier rekening mee bij het toepassen ervan. Als u niet zeker weet of uw kat gevoelig is voor toepassing vanwege dit of vanwege een echte huid- of allergische gevoeligheid, neem dan contact op met uw dierenarts.

Zweeple ook ongewoon, gebruik van topische steroïde medicijnen kan soms leiden tot systemische bijwerkingen, zoals zou worden gezien als een kat een orale steroïde kreeg. Klassiek kunnen deze symptomen meer drinken, urineren en eetlust omvatten.

Tresaderm is niet bedoeld voor langdurig gebruik voor aandoeningen, maar als het op die manier wordt gebruikt, is de kans groter dat u dergelijke bijwerkingen ziet. Langdurig gebruik van steroïden bij katten is ook in verband gebracht met diabetes en hartfalen.

Nogmaals, deze effecten zijn onwaarschijnlijk met actuele medicatie, maar kunnen optreden als een actueel product in hogere doses wordt gebruikt, als veel medicatie wordt gebruikt op meerdere of grote delen van het lichaam, of als het langdurig wordt gebruikt.

Elke huid- of oorontsteking die erger lijkt te worden in plaats van beter op Tresaderm, is mogelijk niet gerelateerd aan een bijwerking van de medicatie, maar geeft in plaats daarvan aan dat het antibioticum of antischimmelmiddel in Tresaderm niet effectief is tegen de aanwezige organismen. Dit zou erop wijzen dat het nodig is om een infectie opnieuw te laten controleren door uw dierenarts.

Bij gebruik als oormedicijn is het altijd belangrijk om te controleren op tekenen van gehoorverlies, progressieve of verergerende oorpijn, een kanteling van het hoofd en / of lopen in cirkels. Dit is het geval bij het gebruik van oormedicatie. Deze tekenen kunnen erop wijzen dat het trommelvlies is aangetast en dat de meeste oormedicijnen niet geschikt zijn om te gebruiken in gevallen waarin het trommelvlies niet intact is.

De integriteit van het trommelvlies wordt vaak gecontroleerd door uw dierenarts tijdens een onderzoek, maar is mogelijk niet altijd mogelijk, afhankelijk van pijn of ongemak van het oor op het moment van onderzoek, evenals hoe gevoelig een kat is om de oren te laten onderzoeken.

Als u zich ooit zorgen maakt dat uw kat bijwerkingen heeft ontwikkeld tijdens het gebruik van Tresaderm, of als een overdosis wordt vermoed, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts, het ASPCA Animal Poison Control Center (1-888-426-4435) of Pet Poison Helpline (1-855-764-7661) voor verder advies.

Tresaderm voor katten dosering

Wanneer u Tresaderm gebruikt, moet u de doserings- en toepassingsinstructies van uw dierenarts volgen.

In tegenstelling tot de meeste actuele medicijnen, Tresaderm moet in de koelkast worden bewaard.

Volgens de fabrikant moet de huid of het oor vrij zijn van vuil of afscheiding. Voor gebruik in de oren moeten elke 12 uur vijf tot 15 druppels in de gehoorgang worden ingebracht, afhankelijk van de ernst van een ooraandoening. De druppelfles is ontworpen om comfortabel in de buitenste opening van de gehoorgang te passen.

Wanneer het wordt gebruikt om een gebied elders op de huid te behandelen, beveelt de fabrikant aan ervoor te zorgen dat een getroffen gebied goed wordt bevochtigd met Tresaderm-oplossing, met ongeveer twee tot vier druppels per vierkante inch om de 12 uur.

De meeste oor- en huidaandoeningen moeten gedurende ten minste 10 tot 14 dagen worden behandeld, maar het is erg belangrijk om aangetaste delen van de huid en oren opnieuw te laten controleren door uw dierenarts, omdat soms langere medicatiekuren nodig zijn. Gevallen van ringworm schimmelinfecties vereisen meestal ten minste vier tot zes weken behandeling.

Als uw dierenarts een bepaalde huid- of ooraandoening heeft gediagnosticeerd met behulp van bepaalde tests, zoals een cytologie, cultuur of polymerasekettingreactie (PCR), moet u nooit stoppen met de behandeling van een aandoening alleen op basis van hoe deze eruit ziet. Het opnieuw controleren van een aandoening met die oorspronkelijke testmethode is belangrijk om te controleren of de aandoening echt is opgelost.

Conclusie

Tresaderm is een zeer nuttig actueel medicijn dat is gelabeld voor gebruik bij katten voor de behandeling van een verscheidenheid aan infectieuze en inflammatoire aandoeningen van de huid en oren. Zoals met elke topische oplossing, is de behandeling meestal voor kleinere getroffen gebieden.

Tresaderm moet worden gekoeld, waardoor het koud is tijdens het aanbrengen, wat sommige gevoelige katten kan storen, vooral bij het behandelen van de oren. Sommige katten kunnen een allergische gevoeligheid voor neomycine hebben. Als een van de symptomen van uw kat verergert, is het belangrijk om contact op te nemen met uw dierenarts om te zien of dit een echte bijwerking is of dat een andere therapiebenadering nodig is voor de huid- of ooraandoening van uw kat.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de bijwerkingen van Tresaderm bij katten?

De meest voorkomende bijwerkingen kunnen milde roodheid of irritatie op de toedieningsplaats zijn. Sommige katten kunnen een allergische gevoeligheid hebben voor neomycine, het antibioticum ingrediënt in Tresaderm. In combinatie met een steroïde zijn allergische gevoeligheden voor neomycine ongewoon, maar u moet contact opnemen met uw dierenarts als er na het aanbrengen ernstige roodheid of irritatie ontstaat.

Omdat Tresaderm koeling vereist, kan het koude gevoel van de toepassing op de huid of oren sommige katten storen. Tresaderm is meestal bedoeld voor gebruik no longer dan een paar weken per keer op kleine getroffen gebieden.

Langdurig gebruik of gebruik op een zeer groot deel van de huid kan leiden tot meer systemische bijwerkingen, vergelijkbaar met die waargenomen bij oraal steroïde gebruik. Dit kan overmatig drinken, urineren en eetlust omvatten. Langdurig gebruik kan ook het risico op chronische huidveranderingen, gewichtstoename, diabetes mellitus en hartaandoeningen verhogen.

Hoe lang gebruik je Tresaderm voor katten?

De meeste actuele behandelingen van de huid of oren zullen in eerste instantie 10 tot 14 dagen duren. Het is belangrijk om de aandoening met dit interval opnieuw te laten controleren, omdat sommige behandelingen mogelijk langer moeten duren. De behandeling van schimmelringworm vereist vaak minstens vier tot zes weken behandeling.

Als uw kat terugkerende huid- of oorproblemen blijft krijgen waarbij de medicatie weken of maanden thuis wordt gebruikt, kan een andere onderliggende aandoening aanwezig zijn die Tresaderm niet voldoende aanpakt als een actuele behandeling, dus verdere evaluatie door uw dierenarts is gerechtvaardigd.

Is Tresaderm een antibioticum?

Tresaderm bevat drie ingrediënten, en een daarvan is een antibioticum, neomycine. Neomycine is effectief tegen een paar bacteriestammen die oppervlakkige infecties op de huid en in de oren veroorzaken, waaronder Staphylococcus en Pseudomonas.

Wordt Tresaderm gebruikt voor oormijt?

Ja, Tresaderm kan worden gebruikt als onderdeel van een behandelplan om oormijt bij katten aan te pakken. De thiabendazoolcomponent, een antischimmelmiddel, heeft ook een effect tegen oormijteieren, waardoor nieuwe mijten niet kunnen uitkomen.

De medicatie doodt echter niet direct volwassen mijten. Het gebruik van Tresaderm alleen voor oormijt zal ze uiteindelijk doden als de volwassenen afsterven en er geen nieuwe uitkomen.

Het is echter gebruikelijk om oormijt rechtstreeks aan te pakken met een ander medicijn van de avermectineklasse, zoals ivermectine of selamectine (Revolution, Revolution Plus) en milbemycinen zoals Advantage Multi of Milbemite.