Top 10 tips om katten en baby’s te helpen met elkaar om te gaan

Het krijgen van een baby is zowel een spannende als een zorgelijke tijd, maar zoals met alle verandering, kan voorafgaande overweging en voorbereiding het verschil maken tussen een stressvolle of een vredige tijd voor u, uw baby en uw kat.

Sommige katten zullen geen oog dichtknijpen bij de verandering. Sociale en zelfverzekerde katachtigen kunnen interesse tonen in de baby en zijn / haar speelgoed, terwijl de timide en gevoelige katten de hele ervaring extreem stressvol kunnen vinden met tal van katachtigen die zowel fysieke als gedragsmatige tekenen van stress vertonen.

Naarmate de peuter opgroeit en mobiel wordt, zullen de zorgen van bepaalde eigenaren verschuiven naar hoe de kat zich tegenover de baby zal gedragen en andersom.

Gelukkig kunnen katten en baby’s met een verstandige planning die in dit artikel wordt besproken, vriendschappelijk en veilig samenleven en vaak levenslange vriendschappen met elkaar sluiten.

Hoe zich voor te bereiden voordat de baby arriveert

Hoe zich voor te bereiden voordat de baby arriveert

Baby’s en babybenodigdheden hebben een unieke geur, laat uw kat nieuwe items verkennen ter voorbereiding op de komst van de baby.

Hieronder staan 10 handige tips die ouders kunnen maken om de kat voor te bereiden op een levensveranderende gebeurtenis van een pasgeborene

1. Breng geleidelijke veranderingen aan in het huis

Katten zijn gewoontedieren met hun belangrijkste gehechtheid aan hun fysieke omgeving in plaats van de mensen binnenin. Zorg ervoor dat eventuele wijzigingen aan het huis, zoals reorganisatie of herinrichting en kwekerijbouw, op een geleidelijke manier plaatsvinden, maanden van tevoren.

2. Richt de kinderkamer in en laat je kat er een rondleiding over maken

Richt de kinderkamer minstens een maand voor de komst van je pasgeborene in met moderne meubels. Laat uw kat deze veranderingen in de kamer onderzoeken en accepteren naarmate u vordert, zodat uw kat zich langzaam kan aanpassen.

3. Bereid je kat voor op nieuwe geuren

Baby’s en babybenodigdheden hebben een unieke geur, laat uw kat nieuwe items verkennen ter voorbereiding op de komst van de baby. Help ze nieuwe itemgeuren te accepteren door een doek op de wangen van de kat te wrijven en wrijf deze doek vervolgens over de meest recente items om het te laten ruiken als een deel van het huis door middel van gezichtsferomonenoverdracht, dit zal uw kat aanmoedigen om zich veilig en geborgen te voelen.

Bovendien, om uw kat te laten wennen aan babygeuren, begint u weken van tevoren met het aanbrengen van het babypoeder en babylotion op uw handen, dit kan uw kat helpen de nieuwe geur te associëren met een bekende geur voor de uwe.

4. Help uw kat zich aan te passen aan nieuwe schema’s

Om de verstoring van de routine van uw kat tot een minimum te beperken, bovendien om u aan te passen aan nieuwe schema’s (voedingstijden, veranderingen in de verzorger, vermindering van de interactie), moet u al vroeg langzame veranderingen aanbrengen. U kunt bijvoorbeeld veranderen wie de kat voedt voordat de baby arriveert, omdat het onwaarschijnlijk is dat een nieuwe moeder ’s ochtends vroeg na de geboorte kan blijven opstaan.

5. Zorg ervoor dat uw kat veilige plekken heeft om zich te verstoppen

Zorg ervoor dat je moggy genoeg plekken heeft om je veilig te voelen buiten het bereik van de peuter. Kartonnen dozen, planken en iglobedden zijn waardevol als schuilplaatsen.

6. Laat je kat ruim van tevoren de geluiden van een huilende baby horen

Bereid uw kat voor op het horen van geluiden van het huilen van een baby door deze audioclip weken voor de uitgerekende datum af te spelen. Speel het in eerste instantie op een zwak geluid en als uw kat geen interesse toont, verhoog dan gestaag het volume. U wilt uw kat helpen leren dat het huilen van een baby niets is om zich zorgen over te maken, omdat het de komende maanden een veel voorkomend geluid zal zijn.

7. Train je kat om naar een heiligdom te gaan

Train uw kat om comfortabel en ontspannen te zijn in een opvangruimte met al hun belangrijke middelen om ervoor te zorgen dat ze een veilig en rustig toevluchtsoord hebben; een reservekantoor of slaapkamer werkt goed.

Door de omgeving aan te passen en babyhekjes toe te voegen, zorg je voor een veilige plek buiten het bereik van kinderen, terwijl de kat zich veilig voelt om van veraf te kijken.

8. Verrijk uw huis en overweeg het gebruik van een Feliway Diffuser

houden katten van muziek?

Rust uw huis uit en verrijk uw huis met meerdere mogelijkheden voor de kat om te spelen, krabben, verbergen en zitten om uw kat te helpen omgaan met stress en verveling te verminderen wanneer moeder en bubbel zich hechten. Overweeg bovendien om een Feliway Diffuser een week voor de uitgerekende datum in of nabij de kinderkamer aan te sluiten.

9. Train je kat om naar een mat of deken op cue te gaan

Het trainen van uw kat om naar een mat op cue te gaan door middel van positieve bekrachtiging kan ouders helpen de kat te scheiden zonder conflict of frustratie. De mat of deken kan strategisch worden geplaatst, zodat het lichaam van de ouder zich tussen de kat en het kind bevindt, terwijl een positieve emotionele associatie met het nabijgelegen kind wordt opgebouwd.

10. Neem een slaappak of de baby’s blanke mee naar huist Van het ziekenhuis

Zodra het kind is geboren, terwijl u in het ziekenhuis bent, vraagt u een familielid om een slaappak of deken te nemen die uw nieuwe baby heeft gedragen en deze in het prominente gebied van de kat of de opvangkamer te plaatsen om uw kat te helpen snuffelen en een positieve associatie te ontwikkelen met de geur die minder ontmoedigend zal aanvoelen zodra de baby thuiskomt.

Hoe baby en kat te introduceren

Hoe baby en kat te introduceren

Zowel kinderen als katten bezitten individuele, unieke eigenschappen, daarom moeten introducties vanaf de eerste dag worden afgestemd op de betrokkenen.

Net als bij kat-kat of kat-hond introducties, is het van vitaal belang dat baby- en kitty-introducties geleidelijk in het tempo van uw kat worden gedaan. Katten moeten de controle hebben over de interactie met het vermogen om te ontsnappen of van veraf te observeren.

1. Begroet je kat alleen bij aankomst uit het ziekenhuis

Zodra je thuiskomt met je baby, begroet je in eerste instantie je kat zonder de baby om je band met je kat opnieuw vorm te geven.

2. Houd je baby vast en laat je kat het ruiken en onderzoeken in je armen

Wanneer baby, kat en moeder ontspannen zijn, zoek dan een rustige kamer, introduceer je baby en laat je kat de pasgeborene ruiken om kennis te maken met de nieuwe geur en het geluid, blijf te allen tijde kalm terwijl je je moggy beloont met lof en traktaties.

3. Vorm positieve associaties en moedig zachte interacties aan vanaf dag één

Zowel kinderen als katten bezitten individuele, unieke eigenschappen, daarom moeten introducties vanaf de eerste dag worden afgestemd op de betrokkenen.

Kinderen leren van consistente herhaling en positieve bekrachtiging, houd interacties kort zodat het niet overweldigend is voor het kind of de kat. Je kat lekkere hapjes geven terwijl je je pasgeborene voedt, is ook een uitstekende manier om positieve associaties te vormen tussen de kat en het neonatale.

4. Houd toezicht op alle interacties tussen uw baby en kat

Laat uw baby en kat nooit zonder toezicht in huis, ongeacht hoe rustig uw kat is. Installeer een hordeur naar de kinderkamer of plaats gaas op de wieg om vervuilingsincidenten te minimaliseren als er geen deur is om de kat buiten te houden.

5. Overlaad je kat met spelen, poetsen en prijzen

Het is gemakkelijk om de behoeften van uw kat over het hoofd te zien als u moe bent, slaapgebrek hebt en vastgebonden bent voor tijd. Wees beschikbaar om dagelijks te communiceren en een band op te bouwen met je kat door middel van strelen, speltherapie, poetsen met veel lof.

Geef uw kat zelfspeelgoedopties die de prooivoorkeuren van uw individuele kat imiteren, inclusief puzzelvoeders op een ononderbroken plek om foerageer- en voedermogelijkheden te bevorderen.

Lees ook: De 10 beste kattenvertragers &puzzelvoeders

6. Straf je kat niet voor negatief gedrag

Straf uw kat alstublieft niet voor negatief gedrag dat uw kat vertoont ten opzichte van uw peuter, omdat dit emotionele angst kan versterken en de intensiteit van deze reacties in de toekomst kan verhogen.

Conclusie

Succesvolle introducties en harmonieuze relaties zijn niet gebaseerd op geluk. Wanneer ouders proactieve stappen ondernemen om katten en kinderen vanaf het begin goed voor te bereiden en te introduceren, zullen nurtures een tevreden kat en gelukkige kinderen hebben die op de lange termijn kinderen zullen helpen medelevende en verantwoordelijke volwassenen te worden.

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kat met mijn baby omgaat?

Bereid uw kat voor op succes door hem en ook de thuisomgeving zo vroeg mogelijk voor te bereiden. Ouders moeten geleidelijk nieuwe babyparafernalia introduceren en de kat laten wennen aan baby-huilgeluiden om hen te helpen de verandering in het eigen tempo van de kat te verlichten. Zodra de baby arriveert, moeten introducties worden gedaan op een rustige, gecontroleerde en boven positieve manier die is afgestemd op de individuele kat en baby door middel van zachte interacties.

Hoe lang duurt het voordat een kat gewend is aan een baby?

Omdat elke kat een individu is dat wordt beïnvloed door zijn genetica, temperament inclusief eerdere ervaringen, zal hoe lang een individuele kat aan een baby zal wennen, verschillen op basis van de unieke eigenschappen van elk individu.

Is het veilig om katten te hebben in de buurt van pasgeboren baby’s?

Katten moeten altijd onder toezicht staan rond pasgeboren baby’s. Houd de babykamer buiten het bereik van je kat, vooral als je peuter klein is. Plaats een net over een kinderwagen of wieg om te voorkomen dat de kat naar binnen klimt, houd je aan de veiligheid door je handen te wassen na het dragen van je kat of het schoonmaken van hun kattenbak (en) en pas ten slotte een maandelijkse preventiebehandeling voor kattenparasieten toe.

Worden katten jaloers op nieuwe baby’s?

Ik wil ouders geruststellen dat katten NIET jaloers zijn op baby’s. Terwijl sommige van the gedrag dat wordt vertoond als reactie op de komst van de baby kan overkomen als jaloezie, katten zijn niet in staat tot het emotionele gevoel van jaloezie. Het unieke karakter van het geluid, de geur en het zicht van een baby kan zenuwslopend zijn voor een kat die een gewoontedier is.

Bronnen weergeven

Care, I. C. (2020, 01 september). Module 5 Een katvriendelijk huis creëren, Deel 3.3 Baby’s, kinderen en katten. Geavanceerd kattengedrag voor dierenarts profesisonals. Verenigd Koninkrijk. Geraadpleegd op 21 januari 2022

CatCare. (2015). Katten & Baby’s. (I. C. Care, Samensteller) Verenigd Koninkrijk. Geraadpleegd op 22 januari 2022

Maatschappij, T. H. (2018). Baby thuisbrengen voor kattenliefhebbers. Canada: Toronto Humane Society. Geraadpleegd op 24 januari 2022

Trevorrow, N. (2018). Katten voorstellen aan baby’s en kinderen. (C. Bescherming, compiler) VERENIGD KONINKRIJK: CP Clinic. Geraadpleegd op 16 januari 2022

Yuschak, S. (2019, 01 juni). Katten en kinderen: relaties worden niet geboren, ze worden gemaakt. (F. Focus, Samensteller) VS: International Society of Feline Medicine. Geraadpleegd op 18 januari 2022