Tidy Max Kattenbakvulling Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Tidy Cat werd meer dan 50 jaar geleden opgericht en was een van de eerste kattenbakvullingmerken op de markt. Vóór Tidy Cat hielden mensen hun katten buiten, of gebruikten as, vuil of zand als kattenbakvulling wanneer het nodig was om ze binnen te houden.

Opgeruimde kattenbakken zijn meestal beperkt tot kleibrokken, ze bieden veel variaties van soorten klei en functies, afhankelijk van de voorkeuren van u en uw kat. Als kleistrooisel niet jouw ding is, bieden ze wel nesten gemaakt met gerecycled papier, ceder, maïs en grenen.

Nu biedt Tidy Cats Tidy Max-formules die ze de “nieuwste online-only kattenbakvullinginnovatie” noemen. Dit nieuwe strooisel heeft ammoniakblokkers en absorberende krachtstukken om maximale geur- en vochtbeheersing te bieden. Ze zijn er in reguliere en lichtgewicht formules.

Waarderingen

 • Verscheidenheid aan producten – 5/5
 • Prijs per pond – 4/5
 • Multi-Cat Formules – 5/5
 • Klonterend vermogen – 5/5
 • Langdurige geurbestrijding – 4/5
 • Natuurlijke / alternatieve opties – 1/5

Algemene score: 4/5

Hoe we het nest hebben getest:

 • We kregen 4 van de nieuwe Tidy Max kattenbakvullingen toegestuurd om te testen
 • We hebben een paar weken de kattenbakvullingen getest op verschillende katten
 • We hebben deze producten niet ontvangen in ruil voor een gunstige beoordeling

Merkoverzicht

In januari 1947 vroeg de buurman van Edward Lowe hem om wat zand om als kattenbakvulling te gebruiken omdat haar zandhoop bevroren was. In plaats van zand gaf Lowe haar wat klei genaamd Fuller’s Earth, een set kleimineralen die in staat zijn om hun gewicht in water te absorberen. Het werkte veel beter dan zand of as.

De sterk absorberende klei was een veel adequatere oplossing boven zand, zaagsel, as en grond. Edward Lowe verpakte de klei in zakken van 5 pond met de tekst “Kitty Litter” en begon het product op de markt te brengen voor winkels en kattenshows.

In 1964 introduceerde Edward Lowe Industries de eerste nationaal geproduceerde en op de markt gebrachte kattenbakvulling die tegenwoordig bekend staat als Tidy Cat.

Tegenwoordig is Tidy Cat eigendom van Purina, een van de grootste en meest gerenommeerde merken voor huisdierenbenodigdheden ter wereld. Ze produceren niet alleen kattenbakvulling, maar ook hondenvoer, kattenvoer en huisdiertraktaties. Purina’s Tidy Cats-lijn biedt meer dan een dozijn verschillende kattenbakvullingen en kattenbakvullingen.

Wat voor soort zwerfvuil biedt het merk aan?

Tidy Cats litter biedt een breed scala aan producten, waarvan de meeste klonterend kleistrooisel zijn, waaronder de Tidy Max-formule. Voor degenen die de voorkeur geven aan niet-klonterend strooisel, heeft Tidy Cats vijf verschillende niet-klonterende kleistrooiselproducten.

Tidy Cats heeft ook een kleine selectie van alternatief biologisch afbreekbaar strooisel. Purina heeft meer dan een dozijn nesten op de markt, maar in deze review behandelen we de nieuwe Tidy Max kattenbakvullingsproducten.

De vier formules die we zullen behandelen zijn Tidy Max lichtgewicht formules en klonterende formules.

Zicht op Chewy

Deze Tidy Max 24/7 performance strooisel klontert heel hard en controleert geur goed. De vochtgeactiveerde krachtstukken zijn ontworpen om vloeistoffen en geuren uit zowel uitwerpselen als urine te absorberen. Dit betekent dat uw nest langer mee kan gaan en gemakkelijk op te ruimen is.

De korrelgrootte van het strooisel is gemiddeld, dus de meeste katten zouden het prima moeten vinden. Het is ook een ongeparfumeerd nest, en dat zal helpen om overdreven geuren te verminderen om ammoniakgeuren te verbergen.

We vonden dit nest om geur heel goed te beheersen, in een kattenbak met meerdere katten. Hoewel het beweert 99% stofvrij te zijn, produceerde het nog steeds een kleine hoeveelheid stof en wat tracking rond de kattenbak.

De klontering was stevig en gemakkelijk op te ruimen en het nest hield het bijna 2 weken vol voordat een volledige verandering nodig was.

Pros:

 • Geweldige klonterende actie
 • Ongeparfumeerde en gecontroleerde geur goed
 • Absorbeert goed

Tegens:

 • Er is nog een kleine hoeveelheid stof
 • Wat tracking rond kattenbak

Tidy Max Lichtgewicht 24-7 Prestaties Klonterend Nest

Zicht op Chewy

Dit Tidy Max 24/7 Lichtgewicht nest heeft alle voordelen die hierboven zijn genoemd in de Tidy Max 24/7, behalve dat deze formule lichtgewicht is. Deze doos weegt 17 pond, maar beslaat dezelfde hoeveelheid ruimte als de doos van 35 pond.

Nogmaals, de korrelgrootte van het strooisel is gemiddeld, en het is ook een ongeparfumeerd strooisel. Het klontert heel goed en controleert ammoniakgeuren. Dit formulierula is ook 99% stofvrij

We vonden dit nest om geur te beheersen, net als de reguliere formule, wanneer het bij meerdere katten werd gebruikt. Hoewel het beweert 99% stofvrij te zijn, produceerde het nog steeds een kleine hoeveelheid stof en wat tracking rond de kattenbak.

De klontering was stevig en gemakkelijk op te ruimen. Het leuke aan deze formule is hoe licht de doos is en hoe gemakkelijk het is om de emmer met afval bij te vullen. De prijs is op deze iets hoger in vergelijking met de reguliere Tidy Max 24/7 formule.

Pros:

 • Strak klonteren
 • Controleert geur goed
 • Langdurige

Tegens:

 • Kleine hoeveelheid stof wordt geproduceerd bij het gebruik van dit strooisel
 • Zwerfvuil volgt wel een beetje rond de kattenbak
 • Kost meer dan originele formule

Zicht op Chewy

Tidy Max Instant Action strooisel is een natuurlijke kleiformule en wordt geadverteerd als 99,9% stofvrij. Het beschikt over vochtgeactiveerde krachtstukken voor maximale geur- en vochtbeheersing en is geformuleerd om ammoniakgeur meteen te stoppen en tot twee weken mee te gaan.

Dit is een klonterende formule met middelgrote korrels en gemaakt voor meerdere kattenhuizen.

We vonden dit nest goed klonteren en urine absorberen. Er is geen afschrikwekkende geur, maar er was een lichte geur na een week gebruik.

Het was niet verschrikkelijk, maar het hield de doos niet zo fris als de bovengenoemde formules. Deze formule klonterde goed en hield stand bij het schoonmaken. Opnieuw was er licht stof en speurwerk rond de kattenbak.

Pros:

 • Klontert goed
 • Absorbeert goed
 • 99% stofvrij

Tegens:

 • Wat tracking rond kattenbak
 • Gedurende 2 weken geen geurtjes onder controle

Tidy Max Kattenbakvulling Review

Bekijk op Chewy View op Amazon

Tidy Max Lightweight Instant Action nest is de lichtgewicht versie van het hierboven genoemde Tidy Max Instant Action nest. Het beschikt ook over vochtgeactiveerde krachtstukken voor maximale geur- en vochtbeheersing en is geformuleerd om ammoniakgeur meteen te stoppen.

Dit is een klonterende formule met middelgrote korrels en gemaakt voor meerdere kattenhuizen. Het is ook 99% stofvrij en controleert geur tot twee weken.

We vonden dit nest klontert goed en deden het goed met het beheersen van geur. We merkten wel dat er urine in de doos zat, maar misschien werd het door de katten verplaatst.

Dit nest moest na iets meer dan een week wel vervangen worden omdat er een lichte ammoniakgeur was. Het was heel gemakkelijk om licht van gewicht te gieten, maar er was een beetje stof en tracking.

Pros:

 • Klontert goed
 • 99% stofvrij
 • Lichtgewicht

Tegens:

 • Er was tracking rond de kattenbak
 • Geurbestrijding duurde geen 2 weken
 • Duurder in vergelijking met de reguliere formule

Wat vinden klanten van opgeruimd kattenbakvulling?

Tidy Cats is een van de meest gerenommeerde en bekende merken in kattenbakvulling. Maar zoals alles heeft het zijn deel van de controverse gehad, met katteneigenaren die beweren dat het ademhalingsproblemen veroorzaakt.

Omdat de ervaring van elke klant anders is, zijn hier enkele positieve en negatieve beoordelingen voor de kattenbakvullingsformules in deze recensie.

Positieve beoordelingen

Ik heb drie katten en dat betekent meer om me zorgen over te maken als het gaat om het schoonhouden van mijn huis en fris ruiken. Tidy Cats 24/7 Tidy Max Performance Clumping Cat Litter doet uitstekend werk om geuren op afstand te houden en tegelijkertijd het nest beperkt te houden tot de kattenbak. Het resultaat is een schoner, frisser ruikend huis en gelukkigere katachtigen! Glorum69, reviewing Tidy Max 24/7 Performance Continuous Odor Control

Ik heb dit onlangs ontvangen als een gratis monster & love it! Ik hou ervan dat er geen ton stof is! Ik vind het geweldig dat het zo goed klontert! Zo makkelijk in gebruik. Ik kan eerlijk zeggen dat ik dit zeker zal kopen omdat het zoveel beter werkt dan de goedkope dingen die ik heb gekocht. Zo blij dat ik dit eigenlijk kon proberen voordat ik het kocht, omdat ik nooit geld zou hebben uitgegeven aan iets zonder te weten of het echt werkte. Ik was geschokt hoe goed het ook geuren verbergt! 2 katten en geen geur! -Annissa, reviewing Tidy Max Instant Action Clumping Cat Litter

Dit nest is een geweldige vondst! Mijn kat heeft de neiging om behoorlijk te stinken en dit heeft dat mooi ingeperkt. De frisse geur helpt de minder dan stellaire geur die katten achterlaten te bedekken, en de lichtgewicht formule maakt het gemakkelijk voor zelfs iemand zoals ik om van mijn auto naar de kattenbak te dragen zonder hulp van mijn man nodig te hebben. Zeker een aanrader. -Gollumina, reviewing Tidy Max’s LightWeight 24/7 Performance Clumping Kattenbakvulling

Negatieve beoordelingen

Het is een goed nest als je primaire zorg is om samen te klonteren in strakke, harde klonten. Persoonlijk hou ik niet van het idee om kleiafval te gebruiken , dus ik betwijfel of ik het in de toekomst zou terugkopen, maar ik kan begrijpen waarom sommige mensen het misschien leuk vinden. Omdat het een dichte klei is, strooien de korrels niet zoveel als nesten op basis van tarwe en walnoot, maar laat je niet misleiden, want het volgt wel uit de doos, en er IS nog steeds wat stof, zij het minder dan zoiets als de vreselijke Tidy Cats Naturals, die rond waait bij de minste bries en een dikke laag bleek stof achterlaat op elk oppervlak. -Replicant, reviewing Tidy Max’s Instant Action Clumping Cat Litter

Opgeruimde kat lichtgewicht instant actie klonterende kattenbakvulling leverde een minder dan gemiddeld vermogen om geur te blokkeren en heeft een vreselijk vermogen om het opsporen laag te houden. Ik ontving een gratis monster van dit product om te proberen en ik zou dit product niet kopen. Ik ben echter geen fan van de lichtgewicht nesten, ik vond ook het vermogen van de producten om geur ondermaats te blokkeren. -Chricket, reviewing Tidy Max’s Instant Action Lichtgewicht Kattenbakvulling

Mijn enige klacht is dat de oude versie een handvat had, dus het was gemakkelijk mee te nemen. Deze versie heeft geen handvat en maakt het erg onhandig en moeilijk te dragen. Ik hoop dat ze het handvat weer toevoegen aan het pakketontwerp. -Kimg, recensie van Tidy Max’s 24/7 Performance Clumping Cat Litter

Hoeveel kost Tidy Max Kattenbakvulling?

Tidy Cats nesten bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, inclusief Tidy Max. De grote doos van 38 pond met Tidy Max Cats is ongeveer $ 24. De lichtgewicht Max formules kosten je rond $ 25 voor een doos van 17 pond.

Over het algemeen, is Tidy Max Kattenbakvulling een goede keuze?

Als u een beproefd kattenbakvullingsmerk wilt dat uw bankrekening niet leegmaakt, is Tidy Cats een goede keuze. De Tidy Max formules zijn kwaliteitsresten voor een betaalbare prijs en de verschillende producten bieden allemaal een superieure geurbeheersing.

Tidy Max Cat kattenbakvulling zorgt niet alleen voor een sterke klonterende actie, waardoor opruimen gemakkelijker wordt, het is ook geweldig voor meerdere kattenhuizen.

De lichtgewicht formules zijn handig en werken net zo goed als de reguliere formules, maar zullen iets meer kosten.

Over het algemeen is dit een handige manier om uw nest te krijgen, omdat deze grote maten alleen online beschikbaar zijn en rechtstreeks naar u worden verzonden.

Waar wordt Tidy Max Kattenbakvulling verkocht?

Tidy Max Cat kattenbakvulling wordt alleen online verkocht en ontworpen om te verzenden. Het is gemaakt om een oude emmer of Tidy Max-verpakking bij te vullen. Je kunt het vinden bij online retailers zoals Chewy en Amazon.