Tender &True Cat Food Beoordeling

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Tender &True Cat Food beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze Tender &True Cat Food review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling van tender en echt kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 7.6/10

In totaal geven we Tender &True Cat food een 46 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over Tender &True Cat Food

Tender &True, opgericht in 2014, was het eerste bedrijf dat gecertificeerd humaan gekweekt huisdiervoer produceerde dat voldoet aan de biologische normen van USDA. De missie van het bedrijf is om “Tender &True vanaf het begin beter te maken, zonder compromissen en met de certificeringen om dit te bewijzen.”

Tender &True-producten zijn gecertificeerd USDA Organic, Non-GMO Project Verified, Animal Welfare Certified en gemaakt met Certified Sustainable Seafood.

Het merk heeft onlangs hun verpakking bijgewerkt om het voor huisdierouders gemakkelijker te maken om belangrijke informatie over de producten te vinden. De nieuwe droogvoerzakken hebben een premium rits (op bepaalde maten) om het voedsel vers en veilig te houden tussen de voedingen. De enige verandering in hun oorspronkelijke productlijn is dat het Ocean Whitefish &Potato Recipe nu pluimveevrij is.

Inkoop en productie

Het merk Tender &True gelooft in “sourcing en levering” [their] eigen ingrediënten.” Het bedrijf heeft relaties opgebouwd met visserijen en telers, waardoor ze toegang hebben tot ingrediënten van betere kwaliteit en tegelijkertijd hun producten betaalbaar houden voor consumenten.

Tender &True is onafhankelijk eigendom in het Midwesten en gemaakt in de Verenigde Staten. Productverpakkingen vermelden het hoofdkantoor van het bedrijf in Omaha, Nebraska.

Geschiedenis herinneren

Tender &True heeft geen producten teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Tender &True?

Tender &True biedt een bescheiden selectie van nat en droogvoer voor honden en katten. Er zijn elk zes recepten voor droog kattenvoer en nat kattenvoer.

Alle recepten van Tender &True beginnen met een premium bron van dierlijke eiwitten. Veel ingrediënten zijn niet-GMO of USDA gecertificeerd biologisch. De enige eiwitten die dit merk gebruikt zijn antibioticavrije kip en kalkoen of duurzame zalm of oceaanwitvis.

Tender &True’s graanvrije droge voedingsmiddelen worden op de markt gebracht als beperkt ingrediënt.

Wat vinden klanten van Tender &True Cat Food?

Klantrecensies voor Tender &True zijn een allegaartje. Er is weinig discussie over de kwaliteit van de ingrediënten, maar er zijn een aanzienlijk aantal negatieve opmerkingen over de smaak van het voedsel. Elk recept voor kattenvoer zal bepaalde katten gewoon niet aanspreken, maar ik had het gevoel dat deze opmerkingen vaker voorkwamen bij Tender &True dan bij andere merken van vergelijkbare prijs en kwaliteit.

Andere zorgen noemen de hoge prijs van het voedsel en sommige klanten merken op dat het paté-achtige natvoer droger lijkt dan andere formules. Over het algemeen ontvangt Tender &True echter meer positieve dan negatieve feedback.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Tender &True.

Positieve beoordelingen

KATTEN ETEN HET OP

“Ik ben op zoek geweest naar een kwaliteitsvol dierenvoer gemaakt van minder mishandelde dieren die zijn grootgebracht voor voedsel. Voor dit kip- en leverproduct heeft Tender and True een niveau 3 G.A.P. (Global Animal Partnerships) rating die tot nu toe de beste is die ik heb gevonden in dierenvoeding. De katten zijn er dol op en mijn gevoelige maagkitten hebben er geen probleem mee om het te verteren. De grootte van de brokjes is erg klein wat een pluspunt is voor mijn oudere of tandeloze katachtigen. De prijs is redelijk, hoewel ik graag meer zou betalen voor een niveau 4 G.A.P. rating.” door CatsLoveIt Reviewing Tender &True Organic Chicken &Liver Grain-Free Dry Cat Food op 14 augustus 2021

Ik hou van dit voedselbedrijf

“Het is droog, maar ik vind dat leuk – plus, je kunt gewoon water toevoegen – waarom betalen voor blik voedsel w / mostly water wanneer je het gemakkelijk voor bijna niets kunt toevoegen. 8 van mijn katten zijn hier dol op – de droge brokjes. Ik hou van zowel het natte als het droge voedsel.” – door Xine Reviewing Tender &True Organic Turkey & Brown Rice Canned Cat Food op 17 juli 2022

Negatieve beoordelingen

0/10 Katten keuren goed

“Ik kocht dit voor mijn twee katten en ze zouden het zelfs na een week niet eten, mijn dikke kat zou liever gewoon niet eten. In plaats van het weg te gooien, gaf ik het aan een collega met 3 binnenkatten en 5 buitenkatten en geen van hen zou het ook eten.” door Idkk Reviewing Tender &True Limited Ingredient Salmon & Sweet Potato Grain-Free Dry Cat Food op 1 maart 2020

Niet super lekker, mogelijke kwaliteitscontrole problemen

“Ik wilde dit product leuk vinden vanwege de GAP-certificering. Zoals anderen hebben gezegd, is het geen bijzonder smakelijk voedsel, dus als je een kieskeurige kat hebt, zou ik het vermijden. Mijn niet kieskeurige kat eet het op, maar het is niet haar favoriet. In januari 2022 heb ik dit product voor de 2e keer gekocht en het lijkt erop dat T &T een probleem met de kwaliteitscontrole had. Mijn Chewy-zending was deze keer een beetje opgeblazen, dus het is ook mogelijk dat ze beschadigd zijn geraakt, maar ik weet het niet zeker. De eerste paar blikjes waren ok, en daarna hadden alle blikjes daarna een rare luchtbel in de bodem en rook heel duidelijk rot. Ik kreeg een terugbetaling van Chewy en moest het weggooien. Ick.” door MelK Reviewing Tender &True Organic Chicken &Liver Grain-Free Canned Cat Food op jan 31, 2022

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Tender &True te testen, bestelde ik twee droogvoerformules en één geval natvoer. Ik koos voor de biologische kip- en leverformule en de LID zalm en zoete aardappel droogvoer met het kalkoen en bruine rijst ingeblikte voedselrecept.

Zoals geldt voor de meeste merken die ik beoordeel, was het testen van Tender &True een beetje lastig vanwege de voedselallergieën van mijn kat. Zowel het chicken &liver droogvoer als het kalkoen &brown rice blikvoer bevatten kip, dus Biscuit kon alleen het zalmdroge voedsel proeven.

Geen van mijn drie katten leek het droge voedsel bijzonder aantrekkelijk te vinden in aroma – ze namen echt maar een paar happen voordat ze wegliepen. Het kalkoenrecept ingeblikte voedsel was interessanter voor hen, hoewel ik het eens was met opmerkingen van klanten dat de paté een beetje droger is dan ik gewend ben.

Omdat mijn katten geen overweldigend positieve reactie hadden op Tender &True, denk ik niet dat het een merk is waar ik graag topdollars voor zou willen betalen.

Mals & True Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Mals &echt biologisch kip & lever recept graanvrij droog kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit biologische droge kattenvoer bevat biologische kip als primaire eiwitbron.

Een van de twee volledig biologische droge voedingsmiddelen van Tender &True, dit recept bevat zowel verse kip- en kipmeel als kippenlever. Biologische kippenlever digestmeel voegt smaak toe en het voedsel is voornamelijk afhankelijk van dierlijk vet uit kippenvet en menhadenolie.

Dit recept bevat ongeveer 33% ruw eiwit op basis van droge stof en 20% vet. Dat maakt het een zeer hoge carbohdyraatformule en veel daarvan komt van zetmeelrijke ingrediënten zoals tapioca, erwten, kikkererwten en aardappelen. Zetmelen bieden beperkte voedingswaarde voor katten – in vergelijking met andere koolhydraten zoals volle granen – en peulvruchten zoals erwten en kikkererwten zijn moeilijk te verteren voor katten.

Hoewel dit recept te wensen overlaat in de voedingswaarde-afbraak, is de kwaliteit van de ingrediënten zelf hoog en is de formule vrij van dierlijke bijproducten en kunstmatige additieven zoals kleuren, smaken en conserveermiddelen.

Over het algemeen is dit een matig eiwit, matig vet organisch droog kattenvoer met een zeer hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Biologische kip, biologische kippenmeel, biologisch tapiocazetmeel, biologisch erwtenmeel, biologisch gedroogd erwt, biologische kikkererwten, biologisch aardappelmeel, biologisch lijnzaadmeel, biologisch kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), biologische kippenlever, biologische kippenlever Digestmeel, menhadenolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), cholinechloride, zout, natuurlijke gemengde tocoferolen, taurine, ascorbinezuur, vitamine E-supplement, zinkeiwit, Zinksulfaat, mangaanoxide, mangaanproteïne, inositol, ijzersulfaat, niacine, vitamine B12-supplement, zinkoxide, ijzereiwitaat, thiaminemononitraat, biotine, riboflavinesupplement, calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, natriumseleniet, kopersulfaat, vitamine A-supplement, kopereiwit, citroenzuur (conserveermiddel), vitamine D3-supplement, foliumzuur, kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 6.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 20%

Vezel: 7.22%

Koolhydraten: 39.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.47%

Vet: 40.03%

Koolhydraten: 32.5%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Biologische Kip

Biologische kipmaaltijd

Biologisch kippenvet

Biologische kippenlever

Menhaden Olie

Biologisch Tapioca zetmeel

Biologisch erwtenmeel

Biologische gedroogde erwt

Biologische Kikkererwten

Biologisch aardappelmeel

Kip

Pros

 • Gemaakt met USDA-gecertificeerde biologische ingrediënten
 • Top twee ingrediënten zijn hoogwaardige dierlijke eiwitten
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijk vet uit twee bronnen

Tegens

 • Bevat een aanzienlijk aantal zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#2 Mals & Echt Turkije & Bruine Rijst Recept Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit ingeblikte kattenvoer bevat kalkoen als de primaire eiwitbron.

Verse kalkoen is het hoofdingrediënt in dit recept, maar het is geen formule met één eiwit. Kippenlever en kippenhart bieden aanvullende eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Het voedsel is voornamelijk afhankelijk van dierlijk vet uit zalmolie.

Dit is een van Tender &True’s twee graan-inclusief nat kattenvoer. Het is gemaakt met gecertificeerd humaan gekweekt, antibioticavrij kalkoen- en bruine rijstmeel. Het bevat echter ook zetmeelrijk erwtenmeel, waardoor het koolhydraatgehalte op basis van droge stof in totaal ongeveer 20% wordt verhoogd. Hoewel een beetje hoog voor een natvoer, is het koolhydraatgehalte in dit recept lager dan het gemiddelde droge kattenvoer.

Met 78% vocht is dit natvoer iets droger dan andere patés – een punt dat verschillende klanten opmerken in hun beoordelingen. Het is ook zeer rijk aan vezels, wat een probleem kan zijn voor katten met een gevoelige spijsvertering.

Over het algemeen is dit een matig eiwit, vetrijk ingeblikt kattenvoer met een matig koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Kalkoen, water voldoende voor verwerking, erwtenmeel, kippenlever, kippenhart, bruine rijstmeel, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), zout, natuurlijke aroma’s, calciumcarbonaat, agar-agar, natriumfosfaat, cholinechloride, kippenbouillon, dl-methionine taurine, kaliumchloride, magnesiumproteïne, zinkproteïne, thiaminemononitraat, ijzerproteïnaat, niacinesupplement, vitamine E-supplement, kopereiwitaat, vitamine A-supplement, natriumseleniet, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Mangaanproteïne, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8.5%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 2.15%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 38.64%

Vet: 31.82%

Vezel: 9.77%

Koolhydraten: 19.77%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.48%

Vet: 56.95%

Koolhydraten: 14.57%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Turkije

Kippenlever

Kippenhart

Zalmolie

Erwtenmeel Kip

Pros

 • Bevat verse kalkoen als hoofdingrediënt
 • Aangevuld met eiwitten en voedingsstoffen uit kippenorganen
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijk vet uit zalmolie

Tegens

 • Kan droger zijn dan andere paté-achtige voedingsmiddelen
 • Bevat zetmeelrijk erwtenmeel

#3 Malse & True Limited Ingredient Zalm & Zoete Aardappel Recept Graanvrij Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit droge kattenvoer bevat verse zalm als primaire eiwitbron.

Een van de vier graanvrije droge kattenvoer van Tender &True, dit recept is gemaakt met in het wild gevangen Alaskaanse zalm en wijtingmeel gecertificeerde sustainbaar door de Marine Stewardship Council (MSC). Het is een dieet met beperkte ingrediënten en volledig pluimveevrij.

Dit recept biedt een meer geconcentreerde bron van calorieën dan het biologische droge kippenvoer, maar het is gelijk in eiwitgehalte en eigenlijk een beetje lager in vet. Het verlaagde vetgehalte betekent dat er ook een hogere concentratie koolhydraten is.

De meeste koolhydraten in dit recept zijn afkomstig van zetmeelrijke ingrediënten zoals tapiocazetmeel, gedroogde aardappel en gedroogde erwten. Hoewel het niet zo potentieel schadelijk is als maïs, tarwe en soja, bieden zetmeel een beperkte voedingswaarde voor katten en peulvruchten zoals erwten kunnen moeilijk te verteren zijn. Dit recept is ook voornamelijk gebaseerd op plantaardig vet in de vorm van kokosolie, hoewel visolie ook is inbegrepen.

Over het algemeen is dit een matig eiwit, matig vet graanvrij droog kattenvoer met een zeer hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Zalm, wijtingmeel, gedroogde zoete aardappel, tapiocazetmeel, gedroogde aardappel, erwtenmeel, lijnzaadmeel, gedroogde erwten, kokosolie, gedroogde bietenpulp, aardappelzetmeel, visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), aardappelmeel, koolzaadolie, natuurlijke aroma’s, natriumfosfaat, lecithine, gemengde tocoferolen met rozemarijn (conserveermiddelen), cholinechloride, taurine, kaliumchloride, zout, ascorbinezuur, vitamine E-supplement, zinkproteïne, Zinksulfaat, mangaanoxide, mangaanproteïne, inositol, ijzersulfaat, niacine, vitamine B12-supplement, zinkoxide, ijzereiwitaat, thiaminemononitraat, biotine, riboflavinesupplement, calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, natriumseleniet, kopersulfaat, vitamine A-supplement, kopereiwit, citroenzuur (conserveermiddel), vitamine D3-supplement, foliumzuur, kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 3.75%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 17.78%

Vezel: 4.17%

Koolhydraten: 44.72%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.5%

Vet: 35.61%

Koolhydraten: 36.89%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Zalm

Wijtingmeel

Visolie

Tapioca zetmeel

Gedroogde aardappel

Erwtenmeel

Gedroogde erwten

Aardappelzetmeel

Aardappelmeel

Vis

Pros

 • Gemaakt met MSC-gecertificeerde zeevruchten
 • Rijk aan dierlijke omega-3 vetzuren
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen, maïs, tarwe en soja

Tegens

 • Bevat een aanzienlijk aantal zetmeelrijke plantaardige ingrediënten
 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

Hoeveel kost Tender &True Kattenvoer?

Als merk dat zich richt op duurzaamheid en kwaliteit van boer tot bord, is Tender &True kattenvoer duurder dan grote namen zoals Friskies en Fancy Feest. Met zowel droge als natte voedselopties beschikbaar voor ongeveer $ 0,20 per ounce, dit merk kan echter een betaalbare keuze zijn. Tender &True’s biologische voedingsmiddelen, aan de andere kant, zijn erg prijzig – meer dan $ 0,60 per ounce voor ingeblikt voedsel. Dit brengt ze op een vergelijkbaar prijspunt als andere biologische kattenvoeding zoals Organix van Castor & Pollux.

De kosten om een kat van 10 pond tender en echt droogvoer te voeren, zijn rond $0.30 per dag – dichter bij $0.50 per dag voor hun biologische droogvoer. Als uw kat de voorkeur geeft aan natvoer, zullen de dagelijkse kosten variëren van ongeveer $1.13 tot $3.63 per dag.

Kortom, is Tender &True Kattenvoer een goede keuze?

Als u op zoek bent naar kattenvoer gemaakt met hoogwaardige ingrediënten, kan een van de biologische kattenvoeding van Tender &True een geschikte keuze zijn. Voor katteneigenaren die zich meer zorgen maken over de betaalbaarheid, zijn zowel de droge als natte voedselproducten die door dit merk worden verkocht budgetvriendelijk.

De belangrijkste factor om te overwegen voordat u een Tender &True-recept kiest, is het koolhydraatgehalte. Hoewel katten in staat zijn om koolhydraten tot op zekere hoogte te verteren, is een voornamelijk dierlijk dieet meer geschikt voor soorten dan een dieet vol met plantaardige ingrediënten. Alle recepten van Tender &True zijn behoorlijk rijk aan koolhydraten.

In het geval van het biologische kattenvoer, de aanzienlijke koolhydraten inhoud – vooral omdat het voornamelijk afkomstig is van zetmeelrijke ingrediënten – maakt het moeilijk om het hoge prijskaartje te rechtvaardigen.

Het is geweldig om een kattenvoermerk te zien dat zich richt op duurzaamheid en humaan opgevoede dieren, maar de voedingssamenstelling van het kattenvoer van Tender &True laat te wensen over. Over het algemeen lijkt de kwaliteit van de ingrediënten hoog te zijn, maar we zien liever dat kattenvoer steviger is opgebouwd rond dierlijke ingrediënten dan planten.

Waar wordt Tender &True Cat Food verkocht?

Tender &True is verkrijgbaar in sommige speciaalzaken voor dierenvoeding en natuurvoedingswinkels. Je kunt het ook kopen bij Target of online bij Chewy of Amazon.