Staat Uber katten toe? Pet Reisgids

Reizen met onze huisdieren wordt een tweede natuur. Met zovelen van ons die onze bontbaby’s in de buurt willen houden, is het leren over reizen betekent dat ze met ons mee kunnen gaan een must. Als het om honden gaat, is het bijna een gegeven. Honden, vooral hulpdieren, worden verwelkomd in veel etablissementen, in metro’s, treinen en zelfs ride shares. Maar hoe zit het met katten? Staat Uber katten toe om mee te rijden? Gelukkig, voor mensen die hun katten willen meenemen voor een avontuur of gewoon boodschappen willen doen met hun katachtige aan hun zijde, biedt Uber nu huisdiervriendelijke ritten aan met de naam ‘Uber Pet’.

Laten we Uber Pet eens nader bekijken, zodat je de ins en outs van het gebruik van deze service kunt leren. We helpen je om je beter voor te bereiden voordat je je kat meeneemt voor de dag, en geven je een paar tips om ervoor te zorgen dat je weer wordt verwelkomd door de ride-share-service wanneer je weer met je katachtige vriend wilt reizen.

garen ball divider

Wat is Uber Pet?

Uber Pet werd gelanceerd in 2022 en is nu beschikbaar in meer dan 20 steden in de Verenigde Staten. Wanneer u deze service gebruikt, selecteert u eenvoudig de optie onder het aanpassingsgebied van de app. U zult vertellen welk huisdier u heeft, kat of hond, en een chauffeur die huisdieren accepteert, zal op weg zijn naar u. Natuurlijk zijn er een paar dingen die u moet weten voordat u deze optie selecteert. Laten we die nu eens bekijken.

kat in auto
Afbeelding credit: Marie-Claude Lemay, Shutterstock

Slechts één huisdier is toegestaan (tenzij de bestuurder meer toestaat)

Over het algemeen is bij het gebruik van Uber Pet slechts één huisdier toegestaan in de auto. Als u er echter meer dan één wilt maken, kunt u uw chauffeur vragen of ze dit toestaan. Als uw chauffeur ja zegt, kunt u meerdere huisdieren meenemen tegen extra kosten.

Soorten dieren toegestaan

De Uber Pet-service is bedoeld voor honden en katten. Net als bij het aantal huisdieren dat in de auto is toegestaan, kunt u uw chauffeur vragen of andere huisdieren zijn toegestaan. Uber laat deze beslissing over aan de chauffeur, omdat het voertuig van hen is. Als je slangen, andere reptielen of zelfs vogels hebt, is het allemaal aan de discretie van de bestuurder.

Ja, wanneer u de ride-share gebruikt en uw huisdier meeneemt, wordt van u verwacht dat u een extra vergoeding betaalt. Dit is alleen maar logisch gezien het feit dat er een ander levend wezen in de auto zit. U kunt ook extra in rekening worden gebracht als uw hond of kat overtollig haar in de auto achterlaat, een ongeluk heeft dat de bestuurder moet opruimen of enige vorm van schade aanricht. Om problemen met huisdieren te voorkomen die zware schuurders zijn of het niet goed doen met het rijden in voertuigen, kunt u uw huisdier in een bench brengen. U kunt ook dekens of handdoeken in het voertuig gebruiken om een extra beschermingslaag te bieden.

kat met stoffen kraag die uit het autoraam kijkt
Afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock

Huisdieren zijn niet verzekerd

Helaas, als er een ongeluk gebeurt terwijl uw huisdier in de Uber zit, is er geen verzekering die hen dekt. Uber, noch de chauffeur, is verantwoordelijk als uw kat schade ondervindt.

Service- en geleidedieren

Als je met een service- of gidsdier reist, hoef je niet de Uber Pet-optie te kiezen. In plaats daarvan zou je gewoon een ritje op de app bestellen zoals normaal. Volgens de Americans with Disabilities Act wordt een hulpdier getraind om specifieke taken voor gehandicapten uit te voeren.1 Volgens de ADA mogen Uber-chauffeurs niets vragen over uw handicap voordat ze u en het service- of gidsdier in het voertuig toelaten. Ze mogen je ook geen rit ontzeggen als je geen certificaat kunt tonen. Als echter wordt vastgesteld dat u frauduleus bent over een dienst- of geleidedier, is dit illegaal en kunt u worden vervolgd.

cat + lijnverdeler

Tips voor reizen met katten

Als je veel ervaring hebt met katten, weet je waarschijnlijk dat ze niet altijd de beste reisgenoten zijn. Of je nu je kat mee uit wilt nemen voor de dag, op bezoek bij de dierenarts, of je kat is een goed bereisde professional, er zijn een paar tips die het leven gemakkelijker kunnen maken als je onderweg bent. Hier is een korte kattenreisgids om het u, uw kat en de Uber-chauffeur die u meeneemt voor de dag gemakkelijker te maken.

Zorg ervoor dat uw kat kan worden gevonden als hij verloren is gegaan

Voordat u zelfs maar overweegt om uw kat van huis te halen, moet u ervoor zorgen dat ze zijn geregistreerd, gechipt en een halsband met tags dragen. Zelfs de meest bereisde katten kunnen zich in een situatie bevinden waarin ze van je zijn weggekomen. Deze stappen maken het voor jou en je kat gemakkelijker om herenigd te worden als dit helaas gebeurt.

thematische pauze

Gebruik een Carrier of Harness

De meeste katten zijn geen fan van rond stuiteren op de achterbank van een auto. Door ze in een reismand te plaatsen, vooral een die de kat kent, kan de rit aangenamer worden. Een bekende kattenmand met een favoriete deken of bed kan helpen om je kat rustiger te houden en hem een gevoel van veiligheid te geven. Voor die katten die van reizen houden, kan in plaats daarvan een harnas worden gebruikt. Vaak zijn deze katten gewend om op een harnas te lopen en weten ze hoe ze moeten handelen tijdens het rijden.

kat op een reismand in de auto
Afbeelding Credit: Ali Kazal, Unsplash
thematische pauze

Houd uw kat kalm

Katten die niet geweldig zijn in de auto worden vaak extreem bang of angstig tijdens het rijden. Het is aan jou om de kat kalm te houden, zodat de bestuurder niet wordt afgeleid. Het gebruik van kalmerende sprays is een geweldige manier om dit te doen. Je kunt ook met je kat praten en hem laten weten dat je aan zijn zijde staat om hem te helpen rustiger te blijven.

thematische pauze

Oefen de juiste etiquette

Wanneer u met uw kat in een Uber reist, moet u de juiste etiquette en respect voor het voertuig van de chauffeur tonen. Laat je kat niet vrij rondlopen in de auto, zorg ervoor dat je de achterbank gebruikt zodat je kat niet alleen is of afleidt, en zorg ervoor dat je jezelf opruimt als je geen reismand voor je kat gebruikt. U moet uw chauffeur ook na de rit een fooi geven voor het feit dat u deze huisdiervriendelijke optie kunt gebruiken om te reizen.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Nu Uber huisdieren toestaat om mee te rijden, kunnen jij en je katvriend gemakkelijk je weg banen door de stad. Zoals altijd, als het gaat om reizen met uw kat, houd de veiligheid van uw kat een topprioriteit. Als je dit doet en een beetje ride-share-etiquette laat zien tegenover je chauffeur, zullen jij en je kat in de toekomst veel avonturen beleven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Li Lin, Unsplash