Staat Lyft katten toe? Huisdierenbeleid &Reistips

Er zijn momenten in het leven dat u misschien met uw kat moet reizen. Of u nu op vakantie vliegt of uw kat naar de dierenarts probeert te brengen, mogelijk moet u een ritje maken via Lyft met uw kat op sleeptouw. Maar staat Lyft katten toe? Hoe kun je Lyft rijden met je kat?

Lyft ontkent ruiters met katten niet, maar ze garanderen ook niet dat je een lift kunt krijgen als je je kat bij je hebt. De uiteindelijke beslissing om u met uw kat te laten rijden, is aan uw chauffeur.

Hier is alles wat u moet weten over het rijden op Lyft met een kat, inclusief stappen die u moet nemen om een ritje te krijgen, het beleid met betrekking tot dieren en tips die u moet volgen om uw kansen op een rit te vergroten.

3 kattenverdeler

Het dierenbeleid van Lyft

1. Hulpdieren

Lyft laat alle hulpdieren toe in alle situaties. Dit is vereist door het interne beleid van Lyft en door de wet. De Americans with Disabilities Act (ADA) vereist dat servicers hulpdieren huisvesten. Het officiële beleid van Lyft voor chauffeurs als het gaat om hulpdieren is Always Say Yes. Dat betekent dat als je een legitiem hulpdier hebt, Lyft je moet huisvesten. Echter katten zijn geen hulpdieren.

De ADA erkent katten niet als legitieme hulpdieren. Er is een verschil tussen een werkend hulpdier en een emotioneel steundier. Katten kunnen emotionele steundieren zijn, maar emotionele hulpdieren zijn niet wettelijk beschermd op dezelfde manier als hulpdieren.

Afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock

2. Niet-dienstdieren

Lyft zal nog steeds niet-dienstdieren nemen, maar er is geen overkoepelend beleid met betrekking tot katten. Lyft vertelt hun chauffeurs: “We moedigen je aan om alle dieren mee te nemen”, maar ze erkennen dat elke bestuurder de macht heeft om ritten te weigeren aan iedereen met een dier. Dat betekent dat katten op Lyft kunnen rijden, maar het is afhankelijk van het feit of uw specifieke chauffeur u toestaat om met uw kat aan boord te gaan.

Het Lyft Non-Service Animal Policy luidt als volgt1:

Passagiers kunnen soms vragen om hun huisdieren mee te nemen voor hun rit. Tenzij de passagier een hulpdier heeft, het is aan de bestuurder om het huisdier van de passagier in zijn auto toe te laten.

Passagiers moeten hun chauffeur bellen na het aanvragen van een rit om te vragen of ze hun huisdier mee mogen nemen. Als uw chauffeur zich niet op zijn gemak voelt bij het hebben van een huisdier in zijn auto, moet u de rit annuleren en een nieuwe aanvragen.

Als er annuleringskosten in rekening worden gebracht, neemt u contact met ons op en wij zorgen ervoor.

Bestuurders mogen hun huisdieren niet meenemen tijdens het rijden. Sommige passagiers kunnen allergisch zijn of zich ongemakkelijk voelen bij onbekende dieren.

kat in kattenmand
Afbeelding Credit: zossia, Shutterstock

3 katten gezichtsverdelerHoe Lyft met uw kat te rijden

Dit beleid betekent dat u niet gegarandeerd een ritje met uw kat op Lyft krijgt. Er zijn echter enkele stappen die u moet nemen om te proberen te komen waar u met uw kat naartoe gaat. Hier leest u hoe u Lyft kunt rijden met uw kat. Resultaten zijn niet gegarandeerd.


 • Vraag een rit aan zoals gewoonlijk.

 • Wacht tot de rit wordt geaccepteerd.

 • Bel uw chauffeur en leg uit dat u uw kat meeneemt.

 • Vraag om bevestiging dat u uw kat mee mag nemen voor de rit.
  Zo ja – Voltooi uw rit zoals gewoonlijk.
  Als nee – Ga naar stap 5.

 • Annuleer uw ritaanvraag.

 • Vraag een nieuwe rit aan.

 • Herhaal dit totdat u een chauffeur vindt die uw kat zal huisvesten.

De meeste chauffeurs zouden meegaand moeten zijn voor huisdieren, omdat Lyft hun aannemers aanmoedigt om flexibel te zijn. Sommige bestuurders kunnen vereisen dat uw kat in een reismand zit of op de een of andere manier in bedwang wordt gehouden. De exacte vereisten zijn afhankelijk van uw specifieke bestuurder. Dit kan het rijden met een kat frustrerend maken, omdat u niet gegarandeerd een chauffeur vindt die uw kat zal huisvesten. Dit betekent dat het moeilijk kan zijn om te komen waar je naartoe gaat in een specifiek tijdsbestek.

man praten aan de telefoon
Afbeelding Credit: Mimzy, Pixabay

Tips voor het rijden op Lyft met uw kat

Hoewel ritten niet gegarandeerd zijn, is het mogelijk om chauffeurs te vinden die bereid zijn om zowel u als uw kat mee te nemen en u te brengen waar u naartoe gaat. Om de beste kans op succes te krijgen, moet u deze tips volgen wanneer u een Lyft met uw kat begroet.


 • Bel altijd uw chauffeur voordat u met een kat gaat rijden.

 • Verras uw chauffeur niet met een kat zonder heads-up.

 • Wees beleefd tijdens het praten met de chauffeur.

 • Houd uw kat in een reismand.

 • Leg uit waarom je je kat meeneemt.

 • Vraag of de bestuurder eisen heeft die hem comfortabeler maken of meer bereid om uw kat te accepteren.

 • Als u het ritverzoek annuleert, laat ze u dan niet raken met annuleringskosten. Lyft brengt geen annuleringskosten in rekening voor ritten die vanwege dieren zijn geannuleerd.

 • Als een chauffeur uw ritverzoek met uw kat accepteert, zorg er dan voor dat u hem een fooi geeft en geef hem een goede chauffeursbeoordeling. Dit maakt het waarschijnlijker dat ze in de toekomst ruiters met huisdieren zullen accepteren.

 • Ken de regels, het beleid en uw rechten.

 • Vergeet niet dat katten geen wettelijk beschermde hulpdieren zijn.

 • Maak geen ruzie of ruzie met chauffeurs die uw ritverzoek weigeren vanwege uw kat.

 • Het kan een paar pogingen kosten om een bereidwillige chauffeur voor uw kat te vinden. Bouw wat extra tijd in zodat je niet te laat op je bestemming bent.
kat in kattenmand
Afbeelding Credit: SpeedKingz, Shutterstock

3 kattenverdelerConclusie

Lyft staat katten toe om te rijden, maar het wordt in alle situaties aan de bestuurder overgelaten. Katten zijn geen wettelijk beschermde hulpdieren, dus ze worden niet gegarandeerd geaccepteerd door een individuele bestuurder. De meeste chauffeurs zullen echter waarschijnlijk aan uw verzoek voldoen, zolang u voorbereid en beleefd bent bij het indienen van uw verzoek. Het kan een paar annuleringen duren om een chauffeur te vinden die bereid is om uw kat mee te nemen, maar uiteindelijk moet u komen waar u naartoe gaat. Het is belangrijk om de nuances van deze regels te kennen, zodat u niet verrast of op een slechte plek achterblijft wanneer u met uw kat op Lyft probeert te rijden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Lightspruch, Shutterstock