Staat Amtrak katten toe? Train Pet Policy &Veiligheidstips

Ben je een trotse katteneigenaar die de gedachte niet kan verdragen om je harige vriend achter te laten wanneer je op reis gaat? Dan ben je niet de enige. Veel eigenaren van gezelschapsdieren worstelen met de logistiek van het reizen met hun huisdieren, vooral als het gaat om transport.

Staat Amtrak katten toe? Ja, jij en je katachtige vriend kunnen samen op avontuur gaan, genietend van de bezienswaardigheden en geluiden van treinreizen terwijl je veilig en comfortabel blijft. Maar er zijn beperkingen. We zullen alles onderzoeken wat u moet weten om uw Amtrak-reis met uw kat zo soepel en stressvrij mogelijk te maken.

3 kattenverdeler

Amtrak Pet Beleid en Regels

Amtrak heeft specifieke regels en beleid voor het reizen met huisdieren, en het is essentieel om ze te volgen om een soepele reis te garanderen1. Laten we ze eens bekijken.


 • Ten eerste moet uw kat te allen tijde in een reismand zitten. De drager moet onder uw stoel of in de opbergruimte boven het hoofd passen.

 • Uw kat moet zich goed gedragen en andere passagiers niet storen. Als uw kat luid of agressief is, kan Amtrak u vragen de trein te verlaten.

 • Je moet opruimen na je kat en je kunt je kat niet vrij laten rondlopen in de trein.

 • U moet al het benodigde papierwerk, zoals vaccinatiegegevens en gezondheidscertificaten, voor uw kat bij u hebben.

Amtrak heeft ook beperkte gebieden in de trein voor huisdieren en u kunt uw kat niet meenemen naar de restauratiewagen, loungeauto of slaaprijtuig. Als u een bijzonder onstuimige kat heeft, wilt u misschien reizen tijdens de piekuren vermijden om de verstoring van andere passagiers tot een minimum te beperken.

kat in kattenmand
Afbeelding Credit: SpeedKingz, Shutterstock

Uw Amtrak-tickets boeken met een kat

Amtrak staat katten toe om aan boord van hun treinen te gaan, maar u moet uw tickets van tevoren boeken en hen informeren dat u met een kat reist. Ze staan meestal één huisdier per passagier toe en u moet een huisdiertoeslag betalen. De kosten voor huisdieren variëren afhankelijk van de route en de lengte van de reis. U kunt uw tickets online of telefonisch boeken, maar u moet de klantenservice van Amtrak bellen om uw huisdier aan de reservering toe te voegen. De medewerker van de klantenservice zal u meer informatie geven over het huisdierenbeleid en eventuele vragen beantwoorden.

Zorg er bij het boeken van uw Amtrak-tickets voor dat u een huisdiervriendelijke route en bestemming kiest. Merk op dat sommige Amtrak-routes en -treinen geen huisdieren toestaan, terwijl andere beperkte accommodaties voor huisdieren hebben. U moet ook rekening houden met de lengte van de reis en het tijdstip van de dag bij het boeken van uw tickets.

Kat op reisbagage
Afbeelding Credit: Niik Leuangboriboon, Shutterstock

Katvriendelijke Amtrak routes en bestemmingen

Amtrak heeft veel “huisdiervriendelijke” routes en bestemmingen waaruit u kunt kiezen. Enkele van de meest populaire routes zijn de Northeast Corridor, Pacific Surfliner en Coast Starlight. Deze routes hebben huisdiervriendelijke auto’s en accommodaties, en u kunt genieten van een schilderachtig uitzicht en comfortabele zitplaatsen. U kunt ook kiezen uit verschillende bestemmingen, zoals New York City, San Francisco en Chicago.

Deze grote steden hebben veel huisdiervriendelijke hotels, parken en attracties waar u en uw kat van kunnen genieten.

Zorg er bij het kiezen van een bestemming voor dat u van tevoren huisdiervriendelijke hotels en accommodaties onderzoekt. U kunt ook rekening houden met het weer en de temperatuur van de bestemming, afhankelijk van de tijd van het jaar dat u reist, omdat sommige katten extreme hitte of kou mogelijk niet verdragen.

katten in kattenmand
Afbeelding credit: Creative Cat Studio, Shutterstock

Uw reis voorbereiden met uw kat

Reizen met een kat vereist wat extra voorbereiding dan alleen reizen. Voordat u uw kat meeneemt op een Amtrak-treinrit, moet u uw harige vriend voorbereiden op de reis. Breng uw kat eerst naar de dierenarts voor een controle en zorg ervoor dat uw kat op de hoogte is van vaccinaties. Ten tweede, koop een kattenmand die Amtrak-goedgekeurd en comfortabel is voor uw kat. U kunt uw kat ook introduceren bij de reismand door wat traktaties of een zachte deken in de reismand te leggen. Dit zal uw kat helpen zich comfortabeler en minder angstig te voelen tijdens de treinrit.

Zorg ervoor dat u alle benodigde benodigdheden voor uw kat inpakt, zoals voedsel, water, een kattenbak, speelgoed en medicijnen. Zorg ervoor dat je voldoende voedsel en water hebt voor de reis. Neem het favoriete voedsel en de lekkernijen van uw kat mee om uw kat gelukkig en tevreden te houden. U moet ook overwegen om een opvouwbare waterbak en flessenwater voor uw kat mee te nemen. Vergeet niet om ook een kattenbak, nest en schep in te pakken. U kunt een wegwerpstrooisel bo gebruikenx voor het gemak. Neem bovendien het favoriete speelgoed en de dekens van je kat mee om hem te helpen zich meer thuis te voelen in de trein. Deze voorbereidingen helpen ervoor te zorgen dat uw kat tijdens de reis comfortabel en gezond is.

kat in kattenmand
Afbeelding Credit: zossia, Shutterstock

Tips voor een soepele treinrit met uw kat

Reizen met een kat in een trein kan een uitdaging zijn, maar er zijn enkele tips en trucs die de reis soepeler kunnen maken.


 • Zorg ervoor dat uw kat zich comfortabel voelt in de reismand. Je kunt wat traktaties of speelgoed in de drager plaatsen om het uitnodigender te maken.

 • Probeer je kat kalm en ontspannen te houden tijdens de reis. U kunt een feromoonspray of diffuser gebruiken om uw kat te helpen zich meer ontspannen te voelen.

 • Ruim altijd op na je kat en houd de reismand en omgeving schoon en netjes. Het is ook essentieel om uw kat tijdens de reis in de gaten te houden en regelmatig te controleren. U kunt uw kat voedsel en water aanbieden tijdens stops of pauzes.

 • Wees voorbereid op onverwachte situaties, zoals vertragingen of annuleringen. Neem dus altijd extra voedsel, water en benodigdheden mee om ervoor te zorgen dat uw kat comfortabel en gezond is tijdens de reis.
kat in plastic dierenmand
Afbeelding Credit: Africa Studio, Shutterstock

Activiteiten om te doen met uw kat terwijl u in de trein zit

Reizen met een kat in een trein kan een interessante ervaring zijn. Als je kat zich goed gedraagt (en niet gestrest is) kun je hem ook tijdens de reis vermaken. Er zijn veel activiteiten waar u en uw kat van kunnen genieten terwijl ze in de trein zitten.

U kunt met uw kat spelen met speelgoed of een laserpointer om hem tijdens de reis te vermaken en te stimuleren. Overweeg ook om wat kattenfoto’s in te voeren en je reis met je katachtige vriend te documenteren. Deel uw foto’s op sociale media en gebruik de hashtag #AmtrakCats om in contact te komen met andere kattenliefhebbers die met hun huisdieren op Amtrak hebben gereisd.

Omgaan met angstige katten

Katten staan bekend als angstige dieren en kunnen gemakkelijk gestrest raken wanneer ze uit hun comfortzone worden gehaald. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om uw kat te helpen ontspannen voordat hij op reis gaat.


 • Creëer comfort – Probeer eerst een kalmerende omgeving voor je kat te creëren. Dit kan worden bereikt door een veilige en comfortabele ruimte in te richten waar ze in kunnen rusten. Probeer vervolgens uw kat te helpen ontspannen voordat hij op reis gaat door hem te voorzien van bekende items. Dit kan hun favoriete speelgoed, dekens of traktaties zijn. Als u deze items in de buurt heeft, kan uw kat zich comfortabeler en veiliger voelen in zijn omgeving.

 • Vermoei ze uit – Het is ook belangrijk om uw kat voldoende beweging en speeltijd te geven voordat hij op reis gaat. Dit kan hen helpen om opgekropte energie vrij te maken en hun stressniveau te verminderen. Een vermoeide kat slaapt eerder tijdens het reizen, wat hem verder kan helpen ontspannen.

 • Overweeg geneeskunde – Ten slotte, als uw kat bijzonder angstig of gevoelig is voor reisziekte, wilt u misschien met uw dierenarts praten over mogelijke medicatieopties. Er zijn medicijnen beschikbaar die kunnen helpen de zenuwen van uw kat te kalmeren en het risico op reisziekte te verminderen.
harige-tabby-kat-liggend-op-zijn-eigenaars-schoot
Image Credit: Impact Fotografie, Shutterstock

3 kattenverdelerDingen inpakken

Reizen met een kat op Amtrak kan een leuk en spannend avontuur zijn voor zowel u als uw kat. Het is echter essentieel om uw kat voor te bereiden en het beleid en de regels van Amtrak te volgen om een soepele reis te garanderen. Enkele van de essentiële tips voor het reizen met een kat op Amtrak zijn het vooraf boeken van uw tickets, het kiezen van een huisdiervriendelijke route en bestemming en het meenemen van alle benodigde benodigdheden voor uw kat.

Het helpt om ervoor te zorgen dat uw kat goed gevoed en in goede conditie is voordat u hem mee op pad neemt. U wilt er ook zeker van zijn dat uw bench de juiste maat heeft en dat u alle Amtrak-regels en -voorschriften voor dierenreizen hebt doorgenomen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: borisenkoket, Shutterstock