Slechte dingen over Ragdolls

Ragdolls zijn een van de meest gewilde kattenrassen ter wereld. Ragdolls staan bekend om hun prachtige blauwe ogen en lange zijdeachtige vacht. Ze hebben geweldige persoonlijkheden en zijn loyaal en aanhankelijk, waardoor ze uitstekende huisdieren zijn. Er zijn echter enkele nadelen aan het leven met een ragdoll-kat. Blijf lezen om meer te weten te komen over dit populaire ras en de slechte dingen over Ragdolls die je moet weten.

16 Slechte dingen over Ragdolls

Ze zijn duur om te kopen

Ragdoll-katten zijn enkele van de meest populaire kattenrassen ter wereld. Ze zijn ook een van de duurste rassen om te kopen.  Geregistreerde fokkers rekenen meestal tussen de $ 1500 en $ 4000 voor een raszuiver Ragdoll-kitten, wat niet gemakkelijk is voor uw portemonnee. Ontdek wat u kunt verwachten te betalen voor uw Ragdoll kitten.

Ragdolls zijn binnenkatten

Ragdolls zijn binnenkatten en mogen niet vrij buiten rondlopen. In tegenstelling tot andere katten missen ze de natuurlijke afweer van buitenkatten en kunnen ze gemakkelijk prooi worden voor andere dieren of bezwijken voor de elementen. Ragdolls die naar buiten mogen, kunnen ook verdwaald raken, gewond raken of een kat-dutje krijgen vanwege hun verbluffende uiterlijk en hoge aankoopprijs.

Mooi nest

Ze werpen bont af

Als je een fan bent van zwarte kleding, pas dan op voor ragdoll katten. Deze katachtigen staan bekend om hun neiging om hun vacht door het hele huis te werpen – en je kleding. Hoewel alle katten tot op zekere hoogte kunnen verharen, lijken ragdolls het naar een heel nieuw niveau te tillen. Als je niet oppast, draag je binnen de kortste keren een jas kattenhaar.

Ze kunnen destructief zijn

Ragdolls kunnen, net als alle katten, destructief zijn als ze zich vervelen of niet genoeg aandacht krijgen. Ze hebben de neiging om tapijten op te trekken, meubels te verscheuren en muren te krabben.

SmartCat Ultimate Scratching na beoordeling

Ze staan erom bekend dat ze aanhankelijk zijn

Ragdoll katten staan erom bekend dat ze extreem aanhankelijk zijn en hun baasjes overal volgen. Ze houden ervan om in de buurt van mensen te zijn en zullen vaak een comfortabel plekje vinden in de schoot van hun eigenaar of naast hen op het bed voor een knuffel. Sommige Ragdoll-katten ontwikkelen zelfs verlatingsangst als ze te lang alleen worden gelaten, wat kan leiden tot vocalisatie en destructief gedrag. Ontdek waarom je twee Ragdoll Cats zou moeten krijgen.

Ze moeten een kattenvoer van hoge kwaliteit krijgen

Ragdolls moeten een kwaliteitsdieet krijgen om gezond te blijven. Het probleem is dat kattenvoer van hoge kwaliteit duur kan zijn, en voor sommige mensen kan dit een afschrikmiddel zijn om een Ragdoll te bezitten. Hoewel het waar is dat kattenvoer van goede kwaliteit meer kost dan de goedkope dingen die u in de supermarkt kunt kopen, is het belangrijk om te onthouden dat de gezondheid van uw kat de moeite waard is. Een dieet van goede kwaliteit helpt je Ragdoll gezond te houden en er geweldig uit te zien, en kan zelfs helpen zijn of haar leven te verlengen. Een Ragdoll-kat kan tot 17 jaar plus leven, dus wees niet bang om een beetje extra uit te geven aan het voedsel van je kat; het zal uiteindelijk de moeite waard zijn. Ontdek het beste eten voor Ragdoll Cats.

Beste voedsel voor Ragdoll-katten

Ze kunnen allergische reacties veroorzaken

De meeste mensen denken dat ragdoll katten hypoallergeen zijn omdat ze geen ondervacht hebben, maar dit is niet waar. Ragdolls kunnen bij sommige mensen zelfs allergische reacties veroorzaken. Ze produceren een hoog niveau van Fel d 1, het eiwit dat de meeste kattenallergieën veroorzaakt. Dit betekent dat als u allergisch bent voor katten, u waarschijnlijk ook allergisch bent voor Ragdolls.

Zijn Ragdoll Katten Hypoallergeen?

Ze kunnen erg vocaal zijn

Ragdoll-katten staan bekend als volgzame en liefdevolle wezens, maar ze kunnen ook behoorlijk vocaal zijn, vooral ’s nachts. Hoewel veel mensen het geluid van de stem van hun kat rustgevend vinden, kunnen anderen het behoorlijk storend vinden. Als je een van de mensen bent die ’s nachts wakker wordt gehouden door het gebabbel van je kat, kun je een paar dingen doen om het geluid te minimaliseren. Probeer eerst een aangewezen “kitty zone” in uw huis te creëren waar uw kat vrij mag rondlopen. Dit geeft hen een plek om te ontspannen en te spelen zonder je te storen. Ten tweede, zorg ervoor dat ze overdag voldoende speelgoed en speeltijd hebben, zodat ze ’s nachts niet onrustig worden en je vroeg in de ochtend wakker maken.

Ze zijn te vertrouwend

Ragdoll katten zijn een van de meest betrouwbare kattenrassen. Ze zullen vaak andere dieren en vreemden benaderen, waardoor ze in gevaar kunnen komen. Een Ragdoll-kat kan bijvoorbeeld een hond benaderen die niet vriendelijk is en de hond kan de kat aanvallen. Of een Ragdoll-kat kan naar een vreemdeling gaan die niet vriendelijk is, en de vreemdeling kan de kat verwonden of zelfs doden. Eigenaren van Ragdoll-katten moeten oppassen dat hun katten niet in gevaarlijke s terechtkomenituations.

Ze zijn gevoelig voor obesitas

Een studie wees uit dat bijna de helft van alle Ragdoll-katten overgewicht of obesitas had. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat ze zijn gefokt om lui te zijn en een lage energiebehoefte hebben. Hoewel obesitas misschien geen groot probleem lijkt, kan het erg gevaarlijk zijn voor katten. Het kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals diabetes, hartaandoeningen en artritis. En het kan de levensduur van uw kat drastisch verkorten. Daarom is het belangrijk om je Ragdoll niet te overvoeren.

Het zijn geen goede Mousers

Ragdolls zijn een van de grootste gedomesticeerde kattenrassen, maar ondanks hun grootte worden ze niet als goede jagers beschouwd. Ragdolls zijn niet bijzonder goed in het vangen van muizen en hebben meer kans om een muis te laten gaan dan hem te doden. Dit komt omdat Ragdolls van nature vrij volgzaam en lui zijn.

Ze kunnen gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen

Ragdoll Katten hebben een lief karakter en worden vaak beschouwd als een van de gemakkelijkste katten om voor te zorgen, maar ze kunnen vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen zijn: Feline Immunodeficiency Virus (FIV), feline leukemie, feline hypertrofische cardiomyopathie (HCM) en gewrichtsproblemen. Ragdolls moeten jaarlijks door een dierenarts worden gezien voor een controle en eventuele gezondheidsproblemen moeten zo snel mogelijk worden aangepakt.

Zijn Ragdolls gevoelig voor nierziekte?

Ze hebben een kattenbak nodig

Het is geen geheim dat Ragdoll-katten berucht zijn omdat ze binnenkatten zijn. Dit betekent dat ze een kattenbak nodig hebben om hun behoefte in te doen. Je hebt een ruimte nodig die groot genoeg is voor een grote kattenbak en deze moet regelmatig worden schoongemaakt.

Ze kunnen niet voor lange tijd alleen worden gelaten

Wanneer de meeste mensen aan katten denken, denken ze aan onafhankelijke dieren die graag met rust gelaten worden. De Ragdoll is echter precies het tegenovergestelde. Deze katten zijn erg sociaal en kunnen niet voor lange tijd alleen worden gelaten. Daarom zijn ze niet de beste keuze voor mensen die lange dagen werken of vaak reizen.

Ze moeten regelmatig worden geborsteld

Ragdolls staan bekend om hun volgzame en vriendelijke aard, evenals hun prachtige vacht van lange vacht. Ragdoll-katten moeten regelmatig worden verzorgd om hun vacht er op zijn best uit te laten zien. Ragdolls hebben meer kans op haarbalgerelateerde problemen dan andere kattenrassen. Dit kan zijn omdat Ragdolls langer haar hebben dan de meeste andere kattenrassen en hun haar vaak aan elkaar mat, wat kan leiden tot de vorming van haarballen.

Moet je je Ragdoll-kat naar een trimmer brengen?

Ragdoll Katten zijn Groot!

Ragdoll-katten behoren tot de grootste rassen van huiskatten. Vanwege hun grote formaat hebben ze grotere kattenbakken, krabpalen en bedden nodig dan de gemiddelde kat nodig zou hebben.

Kortom, ragdoll katten zijn niet voor iedereen de beste huisdieren. Ze vereisen veel aandacht en kunnen destructief zijn als ze lange tijd alleen worden gelaten. Als je erover denkt om een ragdoll-kat te nemen, doe dan eerst je onderzoek om er zeker van te zijn dat het het juiste huisdier voor je is.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind Ragdoll Kittens te koop bij mij in de buurt