Scottish Fold British Shorthair Cat Mix: Info, Foto’s, Temperament &Traits

Hoogte 12–14 inch
Gewicht 12-16 pond
Levensduur 12–17 jaar
Kleuren Wit, blauw, rood, zwart, crème, wit &zwart, ebbenhout, rood, oranjeblauw, grijs, bruin, beige, chocolade
Geschikt voor Vrijwel elke levensstijl, binnenleven
Temperament Kalm, aanhankelijk, sociaal, mild

De Scottish Fold is een direct herkenbaar ras vanwege de klassieke omgevouwen oren en dikke, korte vacht van het ras. De Britse korthaar lijkt opmerkelijk veel op een Perzische – want dat is in wezen wat ze zijn, alleen hebben ze een korte vacht!

Als je deze twee heerlijk breedogige rassen combineert, wat krijg je dan? Een schattige, squishy-faced, gebogen oor cutie met een persoonlijkheid die past bij hun zoete uitdrukkingen. Meer informatie over deze combinatie en of u de piper wilt betalen om er een te hebben.

3 katten gezichtsverdeler

Scottish Fold British Shorthair Cat Mix – Voordat je er een krijgt

divider-catclaw1

3 weinig bekende feiten over Schotse Fold Britse korthaarmixen

1. Scottish Folds en British Shorthairs lijken erg op elkaar

Natuurlijk zul je enkele onmiddellijke verschillen opmerken in de Scottish Fold en British Shorthair – zoals die klassiek schattige, gevouwen oren. Maar ze lijken ook veel op elkaar! Ze hebben allebei vergelijkbare vachten, vachttexturen en patronen. Ook hebben ze grote, brede, ronde ogen die het hart boeien!

thematische pauze

2. Beide ouderrassen delen Europese oorsprong

Zoals je uit de namen kunt opmaken, komen beide ouderrassen uit Europese landen. In feite zijn ze allemaal topfavoriet raszuivere dieren in het VK!

thematische pauze

3. Niet alle kittens in deze combinatie hebben gevouwen oren

Het is genetisch mogelijk om een nest kittens te hebben met gevouwen oren. Maar het is veel waarschijnlijker dat sommigen in het nest de gewone oren van de Britse korthaar zullen hebben.

divider-catclaw1

Temperament &Intelligentie van de Scottish Fold British Shorthair Cat Mix

Voordat we beschrijven wat je kunt verwachten van je Scottish Fold British Shorthair-mix, is het essentieel om te weten wat deze mooie katachtige is geworden – en wat je mogelijk kunt verwachten.

De Britse korthaar is een bescheiden, rustige kat die van vrije tijd voor zichzelf houdt. Hoewel ze gedijen op verbindingen met mensen, zijn ze ook volledig onafhankelijk en minder sociaal dan hun Schotse neven en nichten. Ze hebben de neiging om te genieten van rugkrabben in plaats van knuffels met het hele lichaam.

Aan de andere kant is de Scottish Fold veel socialer en gedijt hij meer op menselijk gezelschap dan de Britse korthaar. Ze zijn absoluut een kat die je in je armen kunt dragen – of die kattendrager hoodie die je op Amazon hebt gekocht!

Mensen die bekend zijn met elke kat kunnen naar de tafel komen met specifieke kenmerken die elk ras markeren. Maar in combinatie krijg je alle goede eigenschappen, zo lijkt het – zoals een aangename, aanpasbare en aanhankelijke kat met schattige acties en milde manieren.

Hoewel ze misschien niet veel van hun intelligentie gebruiken, tenzij je ze overtuigt, zorgt de Scottish Fold British Shorthair-mix voor een zeer, zeer briljante kitty. Deze katten pikken snel concepten op die anders misschien moeilijk of oninteressant voor sommigen zouden zijn.

Eenvoudige training zoals waar je zindelijk naartoe moet, lijkt een makkie te zijn voor de meeste huiskatten – en deze mix is niet anders. Ze zijn attent en nieuwsgierig, vereisen veel aandacht en stimulatie, maar niet agressief. Ze werken over het algemeen goed samen met anderen als je op een meer geavanceerde manier wilt trainen.

Deze katten zijn een uitstekende aanvulling op de meeste levensstijlen en moeten altijd een andere harige partner in crime hebben, omdat ze de neiging hebben om te genieten van interacties tussen soorten.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

Dit ras heeft alle persoonlijkheidskenmerken die ze ideaal maken voor meer- of eenpersoonshuishoudens. Ze passen goed bij zowat elke levensstijl. Hoewel ze genieten van gezelschap, zal naar je werk gaan niet te verschrikkelijk zijn voor je kat – ze kunnen zelfs genieten van een paar uur zonnebaden in het raam terwijl je weg bent.

Maar maak je geen zorgen, ze zullen je graag begroeten als je thuiskomt, benieuwd naar je dag. Evenzo zouden ze het ook niet erg vinden als je het grootste deel van de tijd bij hen was. Deze kitties zijn dus gemakkelijk te behagen.

Omdat dit een hybride rasmix is, zijn beide kwaliteiten gelijk. Dat betekent dat hoewel je kat van je gezelschap en gezelschap houdt, het goed komt terwijl je aan het werk bent. Sommige katten kunnen iets veeleisender zijn dan andere, bover het algemeen is dit ras zeer middenweg.

Omdat ze ontspannen zijn, werken ze heel goed voor kleine kinderen die weten hoe ze dieren moeten respecteren. En omdat ze niet erg vocaal zijn, maken ze geweldige aanvullingen op huizen met senioren of gehandicapten.

Kan dit ras goed overweg met andere huisdieren?

De Schotse vouw Britse korthaar mix zal heel goed overweg kunnen met andere huisdieren. Deze kalme, koele en verzamelde katten zullen beste vrienden maken met een familiehond en naast hun medekatten knuffelen. Deze katten zijn meestal niet agressief of domineren andere dieren.

Zoals met alle huiskatten, moet je ze niet vertrouwen met kleinere huisdieren. Deze katten hebben misschien een iets lagere prooidrift dan actievere rassen, maar instincten zijn instincten. Het is het beste om je kat volledig gescheiden te houden van kleine huisdieren. Het is niet veilig voor knaagdieren, reptielen of vogels, ongeacht hoeveel schattige TikTok-video’s je hebt gezien.

3 katten gezichtsverdelerDingen om te weten bij het bezitten van een Scottish Fold British Shorthair Cat Mix

Voedsel & Dieet Eisen

De Schotse vouw Britse korthaar mix vereist geen speciaal dieet, maar ze moeten een kwaliteitsdieet hebben. Veel eigenaren van gezelschapsdieren schakelen over op verse, rauwe en biologische voedselalternatieven en blijven weg van zwaar bewerkt voedsel.

Hier zijn echter enkele acceptabele kattenvoer op de markt.

Droge brokjes

Droge brokjes hebben een lange houdbaarheid en brede beschikbaarheid, maar wees voorzichtig met conserveermiddelen, allergietriggers, kleurstoffen en andere ingrediënten die het niet eens kunnen zijn met het systeem van uw kat.

Nat ingeblikt voedsel

Nat ingeblikt voedsel heeft veel smaak en vocht , wat zeker de fantasie van de smaakpapillen van elke kat zal prikkelen. Veel merkrecepten hebben echter een paar conserveermiddelen en een hoog caloriegehalte.

Rauw voedsel

Rauw voedsel wordt meestal zelfgemaakt aangeboden onder toezicht van een dierenarts. Hoewel dit een zeer natuurlijk en gezond dieet is voor uw kat, riskeert het ook besmetting met bacteriën zoals salmonella en e. Coli indien niet goed bewaard.

Vers voedsel

Vers voedsel is een steeds populairdere dieetoptie voor katten. Veel huisdierouders kiezen voor abonnementsdiensten, met perfect op maat gemaakte verse maaltijden die volgens een routineschema naar hun deur worden gestuurd. Sommigen geven er ook de voorkeur aan om de maaltijden thuis te maken, maar zorg er altijd voor dat je alle juiste ingrediënten toevoegt.

Het maakt niet uit welke dieetoptie, u moet de eerste paar levensjaren op eventuele allergieën letten. Soms beginnen katten pas op volwassen leeftijd gevoeligheden te vertonen. Ook merk je misschien dat je een kat hebt die gevoelig is voor bepaalde eiwitten of agressieve ingrediënten.

Dus hoewel je misschien verschillende voedingsmiddelen voor smaak kunt proberen, moet je het misschien uiteindelijk veranderen vanwege gezondheids- of markttrends. Houd er ook rekening mee dat als u zelfgemaakte maaltijden bereidt, u altijd de juiste dosering vitamine- en mineralenadditieven moet toevoegen.

Werk samen met uw dierenarts om de beste voedingsoptie te bepalen en aanbevelingen te krijgen voordat u een beslissing neemt.

Oefening 🐈

Je merkt misschien dat dit gemengde ras zelfs als kitten de neiging heeft om minder actief te zijn dan sommige anderen. Ze geven de voorkeur aan ontspanning boven inspanning, ook al zullen ze af en toe speels zijn. Een goede aanbeveling is om ervoor te zorgen dat uw kat intervallen van 10 tot 15 minuten per dag krijgt.

Naarmate je Scottish Fold British Shorthair-mix ouder wordt, zijn ze misschien iets meer geneigd om de extra kilo’s in te pakken. Deze katten zijn zwaar en ze houden van traktaties en voedsel. U moet dus het gewicht en de algehele levensduur controleren om ervoor te zorgen dat uw kat de juiste hoeveelheid voedsel en lichaamsbeweging krijgt.

Je kunt een verscheidenheid aan zelfspelend en interactief speelgoed krijgen, zodat ze zichzelf bezig kunnen houden. Vergeet niet dat ze zowel hun geest als hun lichaam moeten stimuleren. Het kan een geweldige uitlaatklep zijn om je kattenpuzzelspeelgoed te laten motiveren om zijn strategische prooidrift te motiveren.

Opleiding 🎾

Sommige Scottish Fold British Shorthair mixen zijn misschien een beetje flauw. Maar laat dit je niet afschrikken. Deze zeer aanhankelijke katten geven er de voorkeur aan om samen met jou te knuffelen en Netflix te kijken in plaats van trucs uit te voeren.

Ze zijn briljant en heel goed in staat om feiten en concepten te leren. Zwerfvuiltraining moet gemakkelijk zijn. Na één keer uw Scottish Fold British Shorthair kitten de kattenbak te hebben laten zien, zouden ze zonder problemen moeten aanslaan.

Elk kitten is natuurlijk anders, dus het kan soms een paar weken duren. Vergeet niet om begeleiding te bieden en geduld te hebben terwijl je kleintje door dit deel van het leven navigeert.

Grooming ✂️

De Scottish Fold en British Shorthair lijken erg op elkaar qua structuur en gezichtsappeaRance. De combinatie van de twee verandert de uitkomst dus niet al te veel. Deze kat heeft baat bij routinematig borstelen om zich te ontdoen van losse vacht die op je bank zou kunnen belanden.

Katten zijn meestertrimmers, in staat om hun eigen hygiëne bij te houden. Maar ze hebben misschien af en toe een beetje hulp nodig. Het zou helpen als je je kat niet meer dan elke 4 tot 6 weken in bad doet.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Gezondheidszorg is net zo belangrijk voor onze huisdieren als voor onszelf. Uw Scottish Fold British Shorthair-mix heeft routinematige dierenartszorg nodig, die meestal verschillende eerstejaarsbezoeken en een jaarlijks bezoek daarna omvat.

Tijdens het eerste jaar krijgen ze een parasietbehandeling, kernvaccinaties, chippen en sterilisatie- of castratiechirurgie.

Het is altijd het beste om uw Scottish Fold British Shorthair mix te steriliseren of te castreren om ingewikkelde problemen te voorkomen. Deze katten zijn over het algemeen geslachtsrijp op de leeftijd van zes maanden, dus u moet ervoor zorgen dat u de operatie daarvoor plant.

Zodra uw dieren beginnen te spuiten om hun territorium te markeren of proberen elkaar te ontmoeten, stopt het gedrag misschien nooit. Dit kan lastig zijn om mee om te gaan en blijvende gevolgen te hebben voor uw stoffen en tapijten.

Omdat de Scottish Fold British Shorthair-mix een hybride is, kunnen kittens genetische aandoeningen van beide ouders aannemen. Gelukkig is elk ouderras redelijk gezond. Maar er kunnen bepaalde problemen opduiken. Vergeet niet dat een goede routinematige doorlichting de sleutel is tot preventie of vroege detectie.

Nog iets om te vermelden – als uw kitten gevouwen oren heeft, is het noodzakelijk om ze schoon en vrij van vocht te houden. Deze katten zijn erg gevoelig voor oorinfecties en hebben een beetje menselijke hulp nodig om de zaken soepel te laten werken.

Kleine voorwaarden

  • Degeneratieve gewrichtsziekte
  • Polycystische nierziekte
  • Gewrichtsaandoeningen
  • Osteochondrodysplasie
  • Hypertrofische cardiomyopathie
  • Hemofilie B

Man vs. Vrouw

Mannelijke Scottish Fold British Korthaar mixen zijn over het algemeen groter dan vrouwtjes met grotere hoofden en bredere lichamen. Omdat beide ouderrassen qua grootte vergelijkbaar zijn, is er geen drastisch verschil in totaalgewicht.

Wat persoonlijkheid betreft, dat is aan elke individuele kat. Vrouwtjes zijn iets gereserveerder en hebben meer kans om zich aangetrokken te voelen tot één persoon. Mannen hebben echter de neiging om iets aanhankelijker en socialer te zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Dus, de Scottish Fold British Shorthair controleert alle vakjes voor wat een katachtige fantastisch maakt. Ze zijn supergemakkelijk, zeer loyaal aan hun familie en schattig om op te starten. Wat is er niet om van te houden?

Heeft een Scottish Fold British Shorthair je hart? Als dat zo is, kunt u een fokker vinden met hoogwaardige, gezonde kittens in uw omgeving. Als je niet veel van iets in je omgeving kunt vinden, onthoud dan dat er mogelijk reizen bij betrokken zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Links: British Shorthair Cat, lowpower225, Shutterstock | Rechts: Scottish Fold Cat: Diachenko, Shutterstock