Reisziekte bij katten: oorzaken, symptomen en behandeling

reisziekte bij katten
Reisziekte is een veel voorkomend probleem bij huiskatten. Hoewel onze honden metgezellen de neiging hebben om reisziekte te “ontgroeien”, is het niet hetzelfde voor katten. Kitties hebben voor het grootste deel niet de neiging om regelmatig op autoritten te gaan in vergelijking met poepen; ze hebben dus niet dezelfde mogelijkheden om positieve associaties te leren met autoritten.

Snel overzicht: Reisziekte bij katten

tekstgrootte
Andere namen: Gastro-intestinale nood gerelateerd aan beweging
zoeken
Veel voorkomende symptomen: (In een bewegend vechikel) Overmatig kwijlen, huilen/vocaliseren, braken, plassen en/of poepen
medische dossiers
Diagnose: Typisch gebaseerd op herhaalde gevallen van vergelijkbaar gedrag in een bewegend voertuig dat op andere momenten niet wordt gezien. Soms kunnen laboratoriumwerk, röntgenfoto’s of echografie worden overwogen om een andere gastro-intestinale aandoening uit te sluiten.
kat
Gediagnosticeerd bij katten:Vaak
pil
Vereist voortdurende medicatie: Ja (in een rijdend voertuig)
injectiespuit
Vaccin beschikbaar:Nee
jam-medisch
Behandelingsopties: Tijd en training in sommige gevallen, sommige anti-histamines kunnen helpen bij sedatie en misselijkheid, sommige voorgeschreven medicijnen kunnen effectiever zijn om kalmerend te zijn en misselijkheid te verminderen. Sommige kalmerende supplementen kunnen nuttig zijn.
thuis
Huismiddeltjes: Supplementen zoals gember en vrij verkrijgbare anti-histamines zoals difenhydramine, dimenhydrinaat en meclizine. Het is erg belangrijk om nooit de “D” -vorm van anti-histamine bij huisdieren te gebruiken.

Wat zijn de oorzaken reisziekte?

Gevallen van reisziekte bij katten hebben de neiging om verband te houden met de bijbehorende angst die ze voelen. Omdat de meeste katten alleen naar de dierenarts reizen, hebben ze de neiging om deze reizen te associëren met de stress van hun afspraak. Als een vicieuze cirkel kan de verhoogde stress die uw kat kan voelen, zijn reisziekte verhogen zodra hij in zijn reismand stapt.

Wat zijn de tekenen dat mijn kat lijdt aan reisziekte?

Katten vertonen een breed scala aan tekenen wanneer ze last hebben van reisziekte, niet alleen fysiek braken.

  • Vocalisatie – Gestreste katten miauwen of huilen vaak overmatig als ze zich ziek voelen.
  • Onrustig – Als uw kat reisziekte ervaart, kan hij in zijn drager stappen of constant cirkelen en draaien
  • Kwijlen Een klassiek teken van misselijkheid, kwijlen kan een fysiologische reactie zijn op pijn, angst, angst en stress.
  • Lethargie Sommige katten zijn stil en verstoppen zich als ze gestrest zijn of zich ziek voelen. Als uw kat ongewoon saai of stil is in de auto of na zijn reis, kan dit te wijten zijn aan een misselijk gevoel tijdens het reizen.
  • Braken – Een veel voorkomende reactie op misselijkheid is eigenlijk braken. Als uw huisdier voorafgaand aan de reis heeft gegeten, kan de kans groter zijn dat ze tijdens of net na de reis braken. Idealiter zou je kat uitstapjes moeten maken op een lege maag.
  • Diarree De stress van het reizen en je misselijk voelen kan een ravage aanrichten in de darmen van je kat. Katten doen dit over het algemeen niet expres (ook al voelen we misschien dat dit een wraakactie is voor hun opsluiting). Het bevuilen van hun drager is eigenlijk behoorlijk stressvol voor je kat, wat hun situatie verder kan verergeren.
  • Urination – Urine spuiten of plassen in zijn drager is een andere indicatie dat uw huisdier gestrest is als u een roadtrip met hem maakt.

Hoe reisziekte bij mijn kat te voorkomen?

Reisziekte bij katten komt vaak voor, maar kan worden voorkomen

Reisziekte komt vaak voor bij katten, maar kan worden voorkomen. Het achterhouden van voedsel voordat u op reis gaat, het gebruik van een reismand, desensibilisatie en het meenemen van speciaal speelgoed zijn slechts enkele van de manieren om uw kat te helpen zich comfortabel te voelen tijdens het reizen.

Stress onder controle houden

Reizen is stressvol voor de meeste katten, gelukkig zijn er een aantal producten beschikbaar die kunnen helpen de stressniveaus van uw kat te verminderen. Synthetische feromonen en natuurlijk kalmerende kruidenproducten zijn beschikbaar die u kunt aanbrengen op dekens, reisdragers of de auto voordat u op reis gaat.

Feliway is een synthetisch feromoon dat helpt om gestreste katten te kalmeren. Deze hebben de neiging om het beste te werken als ze een paar dagen worden gegeven voor een stressvolle gebeurtenis, inclusief reizen.

Voedsel achterhouden

Kitties met een volle buik hebben meer kans om over te geven als ze zich misselijk voelen. Zodra je kat toegang heeft tot vers drinkwater, sla je een me overal voordat ze een autorit maken, zal hen geen kwaad doen. Je kat kan nog steeds braken, maar dit is minder waarschijnlijk als ze onlangs niet hebben gegeten.

Desensibilisatie

U kunt proberen de stressniveaus van uw huisdier te verminderen tijdens het reizen door desensibilisatie. Zorg ervoor dat uw kat zich comfortabel voelt in zijn reismand voordat hij begint met autotraining. In eerste instantie moet u de hoeveelheid tijd die uw kat in de auto doorbrengt verhogen zonder ergens naartoe te reizen.

Bied je huisdier wat lekkers of zijn favoriete speeltje aan totdat hij rustig en gesetteld is. Hierna kunt u beginnen met het meenemen van uw huisdier op korte autoritten, waarbij de duur van het autoverkeer geleidelijk wordt verlengd totdat ze meer ontspannen zijn en niet meer bang in de auto. Wees voorbereid, dit kan lang duren.

Stuur hun carrier vooruit

Als uw huisdier lijdt aan echte bewegingsziekte, kijk dan naar voren met hun drager, zodat ze alleen naar voren kunnen kijken. Dit helpt om het risico op braken te verminderen.

Venster openen

Het openen van een raam in uw auto kan helpen om wat frisse lucht door het voertuig te laten circuleren, wat uw misselijkmakende kat kan helpen. Dit mag alleen worden gedaan als uw kat veilig is in zijn reismand en niet kan ontsnappen door het raam van een bewegend voertuig.

Nutraceuticals

Er zijn veel kalmerende, natuurlijke remedies beschikbaar of online gepromoot. Deze omvatten valeriaan, glidkruid en Bachbloesem (reddingsmiddel), die allemaal veilig zijn voor katten, maar alleen mogen worden gebruikt onder veterinair advies.

Alfa-casozepine is een van caseïne (melk) afgeleid nutraceutical waarvan is aangetoond dat het angst bij huiskatten behandelt, terwijl L-theanine een natuurlijk voorkomend aminozuur is dat voorkomt in theeplanten en dat ook mild kalmerend kan zijn voor gestreste huisdieren.

U moet altijd uw dierenarts raadplegen voordat u uw huisdier kalmerende producten geeft, vooral als ze medicijnen gebruiken voor andere gezondheidsproblemen.

Medicatie

medicijnen kunnen uw kat helpen omgaan met reisziekte

Er zijn enkele anti-misselijkheidsmedicijnen beschikbaar die uw kat kunnen helpen een aangenamere reis te maken.

Anti-misselijkheid

Anti-misselijkheid medicijnen kunnen braken in uw kat voorkomen als ze gestrest zijn. Deze medicijnen helpen alleen bij de fysieke tekenen van reisziekte, maar helpen niet bij onderliggende angst.

Dramamine (dimenhydrinaat) is een vrij verkrijgbaar medicijn dat kan helpen om misselijkheid te bestrijden. Cerenia (maropitant) is een receptplichtige medicatie die braken bij katten met wagenziekte voorkomt. U moet de dosis en frequentie met uw dierenarts bespreken voordat u medicijnen aan uw huisdier aanbiedt.

Anti-angst

Voorgeschreven medicijnen mogen alleen worden gebruikt bij huisdieren die lijden aan extreme stress. Afhankelijk van de medicatie, kunnen deze tot een paar weken voorafgaand aan de reis moeten worden toegediend om de werkzaamheid te garanderen.

Een product dat vaak goed werkt om angst bij katten te verminderen, is acepromazine, het is een receptplichtig product en kan je kat een beetje slaperig maken. Uw dierenarts zal u instructies geven over hoe u het product dat voor uw huisdier is voorgeschreven, het beste kunt gebruiken.

Elk medicijn heeft zijn bijwerkingen. Raadpleeg altijd een DVM voordat u uw huisdier medicijnen geeft. Dit is vooral belangrijk als uw huisdier medicijnen gebruikt.

Conclusie

Reisziekte komt vrij vaak voor bij huiskatten. Onderliggende stress is de belangrijkste oorzaak van reisziekte. Als uw huisdier een van de tekenen van reisziekte vertoont, waaronder kwijlen of huilen, kunt u proberen een gedragsdesensibilisatie uit te voeren om uw kat te laten acclimatiseren om te reizen. Praat met uw dierenarts om de stress van uw kat te kalmeren.

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of mijn kat bewegingsziek wordt?

Er zijn veel tekenen van reisziekte bij katten, waaronder kwijlen, overmatige vocalisatie en buikklachten.

Mijn kat rent weg zodra ik de reismand tevoorschijn haal. Wat kan ik doen?

Als uw kat zijn reismand associeert met stressvolle autoreizen, kan hij zich verstoppen zodra hij ziet dat u hem vastpakt. Dit verhoogt al hun (en jouw) stressniveau. U moet de gedragsdesensibilisatie starten met de drager van uw kat. Laat het in de woonkamer staan zodat je kat het kan verkennen totdat ze zich op hun gemak voelen.