RAWZ Kattenvoer Review

Rawz Cat Food Review Uitgelichte afbeelding

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben RAWZ-kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, geschikt voor soorten, terugroepacties en meer. Lees onze RAWZ kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats-beoordeling van RAWZ op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 9/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 6/10
 • Klantervaring – 7/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 8.1/10

In totaal geven we RAWZ kattenvoer een 49 uit 60 rating of een B-cijfer.

Over RAWZ

Het verhaal van RAWZ gaat tientallen jaren terug tot 1961 toen Jim Scott Sr. de Old Mother Hubbard-lijn van hondenproducten kocht. Hoewel de familie Scott het merk later in 2008 aan WellPet verkocht, lanceerde het hun familiebedrijf dat vandaag de dag nog steeds bloeit.

Jim Scott III richtte RAWZ Natural Pet Food op met als doel eigenaren van gezelschapsdieren te voorzien van nutritioneel uitzonderlijke recepten met het hoogst mogelijke vleesgehalte. Het is het doel van het bedrijf om natuurlijke alternatieven te gebruiken voor sterk bewerkte ingrediënten die traditioneel worden gebruikt in dierenvoeding. De familie Scott doet ook een poging om terug te geven aan hun gemeenschappen en aan huisdieren in het hele land.

De familie Scott doet een belofte om huisdieren te voorzien van een verscheidenheid aan hoogwaardige voedingsopties zonder het gebruik van gesmolten maaltijden, gesmolten vetten of commercieel tandvlees. Bovendien doneren ze 100% van hun winst (na belastingen) aan drie doelen:

 • Hulphonden verstrekken aan degenen die ze nodig hebben
 • Onderzoek en behandeling van dwarslaesie
 • Onderzoek naar en behandeling van traumatisch hersenletsel

Het RAWZ-fonds, opgericht in 2015, is geïnspireerd door twee van de Scott-zonen. Beiden liepen levensveranderende verwondingen op en ervoeren de liefde en steun die alleen een hond kan geven via het gele laboratorium van hun familie, Boomer. Bij het erkennen van de cruciale rol van Boomer, beloofde de familie hun winst te doneren om ervoor te zorgen dat anderen die worstelen met vergelijkbare problemen de best mogelijke zorg en ondersteuning krijgen.

Elk product dat RAWZ aanbiedt, is gemaakt met de strengste aandacht voor detail, kwaliteit en veiligheid. Ze gebruiken alleen verse en gedehydrateerde dierlijke eiwitten – geen vleesmaaltijden – en hun producten zijn vrij van granen en aardappelen. Niet alleen kunnen hun voedingsmiddelen worden gebruikt als een handig alternatief voor rauw voedsel, maar ze kunnen ook worden gebruikt als basis voor zelfgemaakte diëten.

Inkoop en productie

RAWZ doet er alles aan om de hoogste normen voor kwaliteit en voeding te handhaven, maar ze zijn ook toegewijd aan het open en eerlijk zijn tegen hun klanten. Dit bedrijf biedt de details op hun website voor elk ingrediënt dat ze gebruiken. De meeste van hun ingrediënten komen uit de Verenigde Staten of Canada, met sommige kruiden en supplementen afkomstig uit Europa en Azië.

Alle RAWZ-producten voor dierenvoeding worden in kleine batches gekookt om de veiligheid en kwaliteit te garanderen. Ze merken op dat “het vocht in ons verse gevogelte en vis alles levert wat nodig is om het voedsel in hun eigen sappen te koken.” Geen water nodig.

Sommige RAWZ-producten worden gemaakt in de Verenigde Staten, inclusief hun gedehydrateerde voedsel. Zowel RAWZ versnipperde kattenvoerblikjes als Aujou honden- en kattenvoerzakjes worden in Thailand vervaardigd door Chotiwat Manufacturing Company.

RAWZ merkt op dat Chotiwat “een bekroonde faciliteit van menselijke kwaliteit is met enkele van de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid, evenals milieu- en menselijke aangelegenheden.” De producten van Chotiwat bevatten veel van dezelfde ingrediënten als de in de VS gemaakte recepten.

Geschiedenis herinneren

De RAWZ-productlijn is nog vrij nieuw, maar bestaat al lang genoeg om een terugroepactie te laten plaatsvinden. Dat gezegd hebbende, kan het alleen maar worden opgevat als goed nieuws dat het dat niet heeft gedaan. Voor zover wij weten, heeft het merk RAWZ tot op heden geen enkele terugroepactie gehad voor hun natvoer of droogvoerproducten.

Welke soorten kattenvoer biedt RAWZ aan?

RAWZ biedt momenteel dierenvoedingsproducten voor zowel honden als katten. Hun kattenvoerformules zijn onderverdeeld in drie producttypen: gedehydrateerd droogvoer, ingeblikt natvoer en natvoerzakjes.

Op dit moment biedt RAWZ alleen twee recepten voor gedehydrateerd kattenvoer – een is op basis van vis en de andere bevat kip en kalkoen. RAWZ ingeblikt voedsel is verdeeld tussen kauwgomvrije patés en versnipperde recepten. Je vindt er ook een assortiment versnipperde natte voedselzakjes.

Wat RAWZ anders maakt dan de typische fabrikant van dierenvoeding, is dat ze niet alleen hun ingrediënten zorgvuldig kiezen, maar ze zijn ook heel bewust over de manier waarop hun voedsel wordt bereid. Ze voegen geen water toe omdat hun verse gevogelte en vis al het benodigde vocht bevat. Ze vriesdrogen hun producten en bereiden ze in kleine hoeveelheden om de voedingsstoffen intact te houden.

Een ding dat we zullen opmerken over RAWZ is dat ze niet veel groenten en fruit in hun producten gebruiken.

Hoewel veel fabrikanten deze ingrediënten toevoegen als natuurlijke bronnen voor belangrijke voedingsstoffen, is RAWZ van mening dat fruit en groenten rechtstreeks aan het voedsel van uw huisdier moeten worden toegevoegd voor een optimale voedingswaarde. Dat gezegd hebbende, gebruiken ze uiteindelijk een aantal synthetische supplementen om te voldoen aan de AAFCO-vereisten voor uitgebalanceerde voeding, dus neem dat voor wat het waard is.

Wat vinden klanten van RAWZ kattenvoer?

Veel klanten zijn blij met de kwaliteit van RAWZ kattenvoer, hoewel er sommigen zijn waarvan de kieskeurige eters er om de een of andere reden niet van hebben genoten.

Negatieve beoordelingen voor RAWZ kattenvoer waren vooral gericht op de prijs. Er waren ook katten die het eten gewoon niet lekker vonden, hoewel zelfs sommige van degenen die commentaar gaven opmerkten dat ze blij waren met de kwaliteit en teleurgesteld dat hun katten het niet lekker vonden.

Laten we eens kijken naar een paar klantrecensies van enkele van de meest populaire recepten van RAWZ.

Positieve beoordelingen

“Drie van mijn vijf katten hebben ingeblikt voedsel vrijwel afgezworen ten gunste van dit droogvoer, dus het moet best lekker zijn. Erg prijzig, helaas, maar duidelijk vol goede ingrediënten. Ik laat het iets langer meegaan door het – half en half – te mengen met een ander vaak aanbevolen merk, Taste of the Wild.” – Christine D. reviewing RAWZ Meal Free Dehydrated Chicken Dry Food

“Duurder maar de moeite waard. Je voedt de kat minder omdat hij niet bedekt is met spray op vet en dichter is, zodat ze minder nodig hebben. Ik wist niet zeker of dit werkbaar zou zijn voor mijn kat, maar het is zo en hij is er dol op.” – Allison A. Larsen beoordeelt RAWZ Meal Free Dehydrated Chicken Dry Food

Negatieve beoordelingen

“De versnipperde kipstukjes waren te groot voor een van onze volwassen katten, maar zijn broer vond dit eten prima. Zelfs na het snijden van de snippers in kleinere, kauwbare stukjes, was geen van beide katten zo gejaagd. De onze krijgen al op het hoogste niveau schone ingeblikte en brokken, dus deze kip moest variatie toevoegen aan hun dieet. “ – PenroseTribar reviewing RAWZ Ajou Chicken Breast & Chicken Liver Cat Food

“Mijn kat moet een afvalvoeretende kat zijn, want ik kan hem dit spul niet laten eten. Ik probeer me te mengen in de oude dingen. Hij eet het oude voedsel en zal dit spul gewoon niet eten. Bummer want het is prijzig. Ik ga een ander voedsel proberen dat beter voor hem is dan het gebruikelijke goedkope merk.” – Duke beoordeelt RAWZ Meal Free Dehydrated Chicken Dry Cat Food

RAWZ Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Alle voedingspercentages in deze tabel en hierna zijn ontleend aan de gegarandeerde analyse van de fabrikant. Exacte voedingspercentages zijn niet beschikbaar.

Alle berekende waarden worden bepaald met behulp van deze minimale en maximale gepubliceerde waarden en kunnen afwijken van de werkelijke waarden. RAWZ is de ultieme autoriteit op hun producten, dus neem contact op met het bedrijf voor meer voedingsinformatie.

#1 RAWZ Maaltijdvrije gedehydrateerde kip, kalkoen en kip recept droog voedsel

Bekijk op Amazon

Een van de twee droge voedselformules die RAWZ te bieden heeft, dit recept bevat gedehydrateerde kip en gedehydrateerde uitgebeende kip als de top twee ingrediënten. In feite zijn de eerste 7 ingrediënten allemaal hoogwaardige bronnen van dierlijke eiwitten die afkomstig zijn van kip of kalkoen.

Afgezien van de eiwitingrediënten bevat deze formule erwtenzetmeel en tapiocazetmeel, waarschijnlijk toegevoegd als verdikkingsmiddelen en bronnen van vezels, samen met gedroogde erwten, gedroogde eiproducten en lijnzaad. De overige ingrediënten zijn vitamine- en mineralensupplementen.

Over het algemeen is dit een eiwitrijk recept dat geen rode vlag-ingrediënten bevat. Het is van nature graanvrij, hoewel we het niet erg zouden vinden om een bron van koolhydraten te zien die iets meer voeding biedt dan erwtenzetmeel of tapiocazetmeel.

Ingredients

Gedehydrateerde kip, gedehydrateerde uitgebeende kip, kip, kalkoen, kippenlever, kalkoenlever, kalkoenharten, erwtenzetmeel, tapiocazetmeel, gedroogde erwten, natuurlijke kipsmaak, gedroogd ei Product, lijnzaad, , Gedroogde tomatenpulp, zout, cholinechloride, kaliumchloride, vitaminen (vitamine E-supplement, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, vitamine A-acetaat, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzer aminozuurchelaat, mangaanaminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, Koper aminozuurchelaat, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, calciumjodaat), gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, citroenzuur (conserveermiddel), rozemarijnextract.

Guaranteed Analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44.2%

Ruw vet: 13.3%

Ruwe celstof: 3.17%

Vocht: 10%

As: 7.59%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 49.11%

Vet: 14.78%

Vezel: 3.52%

Koolhydraten: 24.16%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 44.99%

Vet: 32.88%

Koolhydraten: 22.13%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip

Turkije

Kippenlever

Turkije Lever &Harten

Tapioca zetmeel

Erwtenzetmeel

Gedroogde erwten

Kip

Ei

Pros

 • De eerste zeven ingrediënten zijn dierlijke eiwitten
 • Gemaakt in kleine batches om de kwaliteit te behouden
 • Geen vleesmaaltijden of dierlijke bijproducten
 • Vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen

Tegens

 • Vrij duur in vergelijking met andere opties
 • Zwaar gebruik van synthetische supplementen

#2 RAWZ 96% Turkije &Turkey Liver Pate

Bekijk op Amazon

Dit Turkey &Turkey Liver Pate recept bevat echte kalkoen als hoofdingrediënt en een enkele bron van dierlijke eiwitten. Het hebben van een enkele bron van eiwitten is vooral belangrijk voor katten met voedselallergieën of gevoeligheden, maar kan echt een voordeel zijn voor elke kat. We waarderen ook de opname van kalkoenlever.

Zoals gebruikelijk bij nat kattenvoer, zijn er minder koolhydraatingrediënten dan in het droogvoerrecept. Paardebloemgroenten zijn echt de enige bron die we zien, en ze zijn voedzamer dan zoiets als tapiocazetmeel. Het totale geschatte koolhydraatgehalte van dit recept is verwaarloosbaar.

Ingredients

Turkije, Turkije Lever, Turkije Bouillon, Kaliumchloride, Fenegriek Zaden, Natuurlijke Smaak, Cholinechloride, Zout, Plantaardige Bouillon, Paardebloem Greens, Taurine, ZinkProteïne, IjzerProteïne, IjzerProteïne, Niacine Supplement, Vitamine E Supplement, Koper Proteinaat, Natrium Seleniet, Thiamine Mononitraat, Mangaan Proteinaat, Vitamine A Supplement, Calcium Pantothenate, Riboflavine Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Biotine, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Calcium Iodate, Foliumzuur.

Guaranteed Analysi |s

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 10.2%

Ruwe celstof: 0.1%

Vocht: 78%

As: 2.13%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 54.55%

Vet: 54.55%

Vezel: 0.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.17%

Vet: 70.83%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Turkije

Turkije Lever

Paardebloem Greens

Geen Geen

Pros

 • Eén bron van dierlijke kwaliteitseiwitten
 • Verwaarloosbaar koolhydraatgehalte
 • Rijk aan eiwitten en vocht met matig vet

Tegens

 • Vrij duur in vergelijking met andere opties
 • Sommige katten houden niet van de patétextuur

#3 Aujou door RAWZ Aku Tonijn &Zalm Recept

Bekijk op Amazon

Naast hun recepten voor natvoer in blik, biedt RAWZ ook een lijn natte voedselzakjes gekookt in bouillon. Dit recept bevat tonijn en zalm als de primaire smaken en, zoals je zou hopen, beide zijn opgenomen in de eerste drie ingrediënten.

In tegenstelling tot het vorige recept voor ingeblikt voedsel, bevat deze formule wel wat tapiocazetmeel. Dat is niet ongewoon in jusachtig kattenvoer en kattenvoer in bouillon. Afgezien daarvan zien we echter geen andere toegevoegde koolhydraten. Dit recept bevat meer toegevoegd vet dan de vorige formule en ongeveer hetzelfde gehalte aan synthetische vitamine- en mineralensupplementen.

Ingrediënten

Tonijn, Visbouillon, Zalm, Tapiocazetmeel, Mineralen (Zink aminozuurchelaat, Ijzeraminozuurchelaat, Mangaan aminozuurchelaat, Calciumjodaat, Koper aminozuurchelaat, Natriumseleniet), Zonnebloemolie, Visolie, Tricalciumfosfaat, Calciumchloride, Vitaminen (Ascorbinezuur (bron van Vitamine C), Thiaminemononitraat, Vitamine E-supplement, Niacinesupplement, Vitamine A-supplement, d-Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Pyridoxine Hydrochloride, Foliumzuur, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement), Peterselie, Cholinechloride, Taurine, Kaliumchloride, Zout.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 14.1%

Ruw vet: 3.27%

Ruwe celstof: 0.13%

Vocht: 82%

As: 1.37%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 78.33%

Vet: 18.17%

Vezel: 0.72%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 63.97%

Vet: 36.03%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Tonijn

Zalm

Tapioca zetmeel

Zonnebloemolie

Vis

Pros

 • Rijk aan premium dierlijke eiwitten
 • Hoog in vocht en vissmaak
 • Aangevuld met vitaminen en mineralen

Tegens

 • Vrij duur in vergelijking met andere opties
 • Belangrijkste bron van toegevoegd vet is plantaardig

Hoeveel kost RAWZ kattenvoer?

Een van de meest voorkomende zorgen die klanten hebben over RAWZ is de prijs. Het is niet alleen een beetje lastig om RAWZ in winkels en online te vinden, maar het is meestal vrij duur.

U kunt 8-packs RAWZ Aujou-zakjes vinden voor ongeveer 12 dollar die afbreekt tot ongeveer 1,50 dollar elk, of ongeveer 0,61 dollar per ons. RAWZ ingeblikte kattenvoer gemiddelden ongeveer 30 dollar voor een 18-pack van 3-ounce blikjes of 60 dollar voor een 24-pack van grotere 5,5-ounce blikjes. Dit plaatst de prijs per ounce tussen 0,45 dollar en 0,55 dollar, afhankelijk van het recept en de retailer die u kiest.

RAWZ gedehydrateerd voedsel is zelfs duurder dan het ingeblikte voedsel. Een zak van 3,5 pond van het recept voor gedehydrateerde vis kost 25 dollar of meer, gemiddeld meer dan $ 7 per pond.

Kortom, is RAWZ kattenvoer een goede keuze?

Het rawz kattenvoermerk is toegewijd aan het gebruik van hoogwaardige dierlijke eiwitten en ze zijn erg open over de inkoop van hun ingrediënten en de productie van hun producten. We houden ervan dat elk recept begint met echte dierlijke eiwitten en dat ze koolhydraten minimaal gebruiken wanneer dat mogelijk is.

Dat gezegd hebbende, kregen we niet de indruk dat RAWZ minder synthetische supplementen gebruikt dan het gemiddelde merk. We begrijpen hun opmerking over het geven van de voorkeur om fruit en groenten rechtstreeks aan het dieet van een huisdier toe te voegen, maar we zouden ook een paar meer natuurlijke bronnen voor belangrijke voedingsstoffen waarderen.

Over het algemeen is RAWZ een goed merk, maar het is nog steeds vrij nieuw en alleen verkrijgbaar bij onafhankelijke retailers. Dit maakt het een beetje moeilijk om een goed idee te krijgen van hoeveel mensen het leuk vinden en hun indrukken over iets anders dan de prijs.

Waar wordt RAWZ kattenvoer verkocht?

Wanneer u op zoek bent naar kattenvoer, merkt u misschien dat sommige merken alleen in bepaalde winkels verkrijgbaar zijn. Premium merken zoals RAWZ kiezen er vaak voor om hun producten alleen in onafhankelijke dierenwinkels te verkopen in plaats van grote dozenwinkels en nationale ketens. U kunt RAWZ misschien vinden bij uw lokale dierenspeciaalzaak, of u kunt hun lijst met geautoriseerde online retailers bekijken.

RAWZ verkoopt niet rechtstreeks aan Amazon en andere e-commercebedrijven, hoewel u sommige van hun producten mogelijk via andere verkopers beschikbaar vindt. Kijk op de RAWZ-website om retailers bij jou in de buurt te vinden.