Ragdoll Kat Kin Acne

Je vraagt je misschien af ‘Wat is dat zwarte spul onder de kin van mijn kat?’ Veel mensen denken dat de zwarte stippen die ze ontdekken onder de kin van hun Ragdoll Cat vlooienvuil zijn, maar het zijn eigenlijk mee-eters.

Kattenacne is een huidaandoening die voornamelijk katten van alle rassen treft, inclusief Ragdolls. Het wordt soms kattenacne of kitty-acne genoemd, maar het is belangrijk om kattenacne te onderscheiden van menselijke acne. Hier zijn enkele dingen die u moet weten over deze huidaandoening voordat u uw Ragdoll-kat naar de dierenarts brengt.
ragdoll acne

Wat is Feline Acne?

Kattenacne is een typisch milde huidaandoening die sommige katten ontwikkelen. Kattenacne beïnvloedt de gezichten van katten en komt het meest voor op de kin van de kat.

Hoe ziet Cat Chin Acne eruit?

Kinacne bij Ragdoll Katten ziet er vaak uit als mee-eters op de onderlip en kin van de kat. De mee-eters zijn mogelijk niet duidelijk zichtbaar, in welk geval de acne de kin er vies uit kan laten zien. De acne kan abcessen veroorzaken die opengaan en korst over.

Hoewel de meeste gevallen van kattenacne gering zijn, kunnen ernstigere gevallen leiden tot huidirritatie, haaruitval, zwelling, open zweren en infecties. Als de kat het gebied van de acne krabt, neemt het risico op haaruitval, zweren en infectie toe.

Een van de belangrijkste oorzaken van kinacne is slechte verzorgingsgewoonten. Andere mogelijke oorzaken zijn stress, allergische reacties en vuil of voedsel gevangen in huidplooien op het gezicht van een kat. Kattenacne kan ook te wijten zijn aan overactieve talgklieren in de huid van katten.

Schurft, schimmelinfectie zoals ringworm, schimmelinfecties van de huid en een bacteriële infectie kunnen worden aangezien voor kattenacne. De huidpigmentatieveranderingen die lichtgekleurde katten kunnen ondergaan, kunnen zwarte stippen op de kin veroorzaken die op deze aandoening lijken.

Omdat andere huidaandoeningen van de kin kunnen worden aangezien voor kattenacne, moet de kat door een dierenarts worden onderzocht voor een juiste diagnose. Een biopsie, huidschrapen of andere diagnostische tests kunnen worden uitgevoerd.

Katten acne

Hoe te behandelen Kat Kat Kin Acne?

De dierenarts kan u aanraden om milde zeep, speciale shampoo, Epsom-zouten of andere behandelingen voor de kinacne van uw Ragdoll-kat te gebruiken. Hij / zij kan actuele medicatie of een antibioticum voorschrijven om te zien of deze effectief zullen zijn. Als de aandoening niet reageert op deze behandelingsopties en de dierenarts denkt dat het nodig is om corticosteroïden (ontstekingsremmende medicijnen) toe te dienen, zal hij / zij dit in de meeste ernstige gevallen doen.

Hoe cat acne te voorkomen?

Verbeterde hygiëne kan helpen voorkomen katachtige acne. Daarom moet u misschien meer aandacht besteden aan het schoonhouden van het gezicht van uw kat, een snelle reiniging na de maaltijd wordt aanbevolen.

Soms hebben mensen met kattenacne een allergie voor hun voerbakjes. Als uw kat katachtige kinacne heeft, is het raadzaam om over te schakelen van plastic voedsel of waterschalen naar andere materialen zoals roestvrij staal, glas of keramiek die een reactie kunnen helpen voorkomen

Moet je kattenacne knallen?

De puistjes mogen niet worden samengeknepen. Als deze huidaandoening niet verdwijnt met de aanbevolen behandeling, moet de getroffen kat opnieuw door de dierenarts worden onderzocht. De dierenarts kan een andere actuele behandeling voorschrijven.

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Lees meer over gezondheidsproblemen in Ragdoll Cats