Ragdoll British Shorthair Mix – Gids, Foto’s, Temperament &Meer

Hoogte: 9-14 inch
Gewicht: 12-20 pond
Levensduur: 15–20 jaar
Kleuren: Wit, blauw, chocolade, lila, rood, zegel, zwart, bruin, crème
Geschikt voor: Gezinnen op zoek naar een relaxte en lieve kat
Temperament: Loyaal, aangenaam, vriendelijk, gemakzuchtig

Heb je ooit een grote en mooie kat gewild die lijkt op en zich gedraagt als een teddybeer? Je hebt waarschijnlijk nog nooit gehoord van de Ragdoll British Shorthair Mix, omdat het een zeldzaam kattenras is, maar het zal al die vakjes aanvinken.

Dit unieke gemengde ras neemt de beste eigenschappen van twee van de meest geliefde kattenrassen om katteneigenaren een liefhebbende, loyale en sociale kat te bieden die even knus als mooi is.

Blijf lezen om alles te leren wat je moet weten over dit zeer gewilde ras om te beslissen of het de juiste keuze is voor je levensstijl.

divider-catclaw1Ragdoll British Shorthair Mix Kittens

divider-catclaw1

3 weinig bekende feiten over de Ragdoll British Shorthair Mix

1. Beide rassen zijn langlevend

Britse kortharen kunnen overal tussen de 14 en 20 jaar leven, terwijl hun Ragdoll-tegenhangers vaak ook voorbij de 15-jarige grens vliegen. De gemiddelde levensduur van de meeste huiskatten ligt tussen de 11 en 16 jaar, dus gezien het feit dat dit gemengde ras is gemaakt van twee van de langer levende kattenrassen, kun je verwachten dat de meeste Ragdoll x British Shorthairs een lang en gezond leven leiden, op voorwaarde dat het alle dingen krijgt die nodig zijn om te gedijen.

thematische pauze

2. Ragdoll x Britse kortharen zijn groot

De Ragdoll x Brits korthaar kan een langzaam rijpend kattenras zijn dat pas na drie of vier jaar zijn volledige volwassenheid zal bereiken. Net als bij de meeste andere kattenrassen, zullen mannetjes veel langer en zwaarder zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers. Mannetjes kunnen hoogten tot 14 inch bereiken en tot 20 pond wegen, terwijl vrouwtjes zich meestal in het 12-inch hoogtebereik bevinden, met een gewicht van 15 pond.

thematische pauze

3. Er zijn veel kleur- en patroonmogelijkheden

Britse kortharen zijn er in een breed scala aan vachtkleuren, waaronder blauw, wit, zwart, lila, kaneel, crème en meer. Ragdolls hebben ook schijnbaar oneindige kleurvariëteiten, zoals chocolade, zeehond, blauw, lila, rood en crème. Bovendien worden beide rassen gezien in patronen zoals mitted, color-point, bicolor, lynx, schildpad, driekleurig en meer. De kleur van je Ragdoll x Brits Korthaar zal volledig afhangen van de afstamming, maar aan mogelijkheden is er zeker geen gebrek.

Britse korthaar kat vs ragdoll kat
Image Credit: Links – SunRay BRI Cattery RU, Shutterstock | Rechts – Carolyn R, Shutterstock

Kattenkogelverdeler 1Temperament &Intelligentie van de Ragdoll British Shorthair Mix

Ragdoll x Britse korthaar katten nemen stukjes en beetjes van hun persoonlijkheid van hun beide oorspronkelijke rassen.

Ragdolls staan bekend om hun kalme, zachte en sociale aard. Ze zijn erg aanhankelijk tegenover hun mensen, en hoewel ze hunkeren naar aandacht van hun familieleden, zullen ze het nooit eisen. De Ragdoll dankt zijn naam aan zijn neiging om slap te vallen wanneer hij wordt opgepikt. Ze houden ervan om vastgehouden en geknuffeld te worden en zijn heel tevreden om in je armen of op je schoot te blijven zolang je het kunt verdragen.

Britse kortharen zijn ook zeer aangename en gemakkelijke katten. Ze zijn fel loyaal aan hun mensen en zullen een band opbouwen met het hele gezin versus slechts één persoon. Ze houden van spelen, maar net als de Ragdoll eisen ze geen aandacht op. Britse kortharen zijn vrij relaxt en zijn minder vatbaar voor strepen van hyperactiviteit dan Ragdolls, vooral tijdens de kittentijd.

Zowel Ragdolls als Britse Shorthairs zijn als grote knuffelige teddyberen. Dus wanneer je een kat adopteert die deze minzame rassen mengt, kun je verwachten dat die persoonlijkheidstrek tijdens het fokproces is blijven hangen.

Zijn deze katten goed voor gezinnen? 👪

Ragdolls x British Shorthairs zijn fantastische huisdieren. Beide rassen kunnen goed overweg met kinderen, maar Ragdolls hebben veel meer kans om geduldig te zijn met jongere kinderen dan Britse kortharen. Dat wil echter niet zeggen dat als je gemengde kat meer neemt na zijn Britse korthaarkant, hij niet met je kinderen overweg kan. Deze katten waarderen hun persoonlijke ruimte veel meer dan Ragdolls, maar ze staan niet bekend als agressief. Ze kunnen harmonieus leven met uw kinderen, op voorwaarde dat u hen leert hoe ze de ruimte van hun huisdier moeten respecteren.

Beide rassen genieten van een goede knuffelsessie met hun mensen, maar Ragdolls zijn meer een schootkat dan hun Britse korthaar tegenhangers.

Kan dit ras overweg met andere huisdieren?

Britse kortharen en Ragdolls zijn zeer relaxte rassen, waardoor ze goed geschikt zijn voor het leven met andere katten en zelfs katvriendelijke honden. Beide hebben milde temperamenten en persoonlijkheidskenmerken die in veel opzichten vergelijkbaar zijn met honden.

Je Ragdoll x Brits Korthaar kan goed overweg met je andere huisdieren; zorg er wel voor dat je de juiste introductiemethoden volgt om de rust die eerste weken te bewaren.

Kattenkogelverdeler 1Dingen om te weten bij het bezitten van een Ragdoll British Shorthair Mix:

Voedsel & Dieet Eisen

Het ideale dieet voor een Ragdoll x Brits Korthaar verschilt niet veel van wat voor de meeste huiskatten wordt aanbevolen. Hun dieet moet zich concentreren op dierlijke eiwitten, omdat dit is wat hun spijsverteringsstelsel is ontworpen om te verwerken. Zoek een kattenvoer dat echt vlees vermeldt als het eerste ingrediënt om ervoor te zorgen dat uw kat het hoogwaardige eiwit krijgt dat het nodig heeft om te gedijen.

Je zou ook een rasspecifiek dieet kunnen overwegen, zoals de ragdollbrokken van Royal Canin. Dit voedsel is geformuleerd om te voldoen aan de behoeften van volwassen Ragdolls, terwijl de exclusieve mix van voedingsstoffen kan helpen de huid en vacht van uw huisdier te voeden en de gezondheid van het hart te behouden.

Omdat het beide van nature grote rassen zijn, kunnen Britse kortharen en Ragdolls vatbaar zijn voor obesitas, dus het is van het grootste belang om ervoor te zorgen dat u een dieet van hoge kwaliteit hebt gekozen.

Oefening 🐈

Omdat de Ragdoll British Shorthair mix is gefokt uit twee grotere kattenrassen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je kat elke dag voldoende beweging krijgt. Ragdolls en Britse kortharen kunnen zwaarlijvig worden als ze te lui worden, een prestatie die gemakkelijk is voor deze extra chille katten.

Je hoeft geen speciaal trainingsregime te volgen, omdat je kat blij zal zijn met het besteden van energie door te spelen. Zorg er echter voor dat u veel mogelijkheden voor fysieke verrijking hebt geboden door te investeren in speelgoed of kattenbomen en dagelijks tijd vrij te maken om met uw huisdier te spelen.

Opleiding 🎾

Zowel Ragdolls als Britse korthaar katten zijn intelligent en relatief gemakkelijk te trainen. Je kunt je gemengde kat leren om gegooid speelgoed op te halen, om te komen wanneer ze worden geroepen en tal van andere leuke trucs. Bovendien zijn ze allebei vrij snel in de basistraining van katten, zoals het gebruik van kattenbakken en krabpalen.

Je Ragdoll x British Shorthair is waarschijnlijk voedselgemotiveerd, dus gebruik veel smakelijke traktaties wanneer je je kat probeert te trainen om nieuwe trucs te leren.

Grooming ✂️

De verzorgingsbehoeften van uw Ragdoll British Shorthair Mix zijn afhankelijk van welke van zijn ouders uw kat daarna neemt.

Ragdolls hebben lange jassen die minstens twee keer per week moeten worden geborsteld om klitten en matten op afstand te houden. Ze vinden het echter meestal leuk om verzorgd te worden, dus dit zou voor jullie allebei een vrij gemakkelijke en plezierige taak moeten zijn. Hoewel ze een lange vacht hebben, werpen Ragdolls niet zoveel af als je zou verwachten.

Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van de Britse korthaar. Ondanks hun korte, dichte en pluche vachten, werpt dit ras een matige hoeveelheid af, vooral tijdens de lente- en herfstseizoenen.

Gezondheid en voorwaarden 🏥

Ragdolls en British Shorthairs zijn beide over het algemeen gezonde rassen die tot ver in hun late tienerjaren, vroege twintigers en daarna kunnen leven. Ragdolls zijn echter meestal gezonder, omdat Britse kortharen vatbaar zijn voor bepaalde aandoeningen zoals polycystische nierziekte en hemofilie B.

Het goede nieuws is dat veel genetische gezondheidsproblemen kunnen worden gevonden door DNA-testen, waardoor kattenfokkers de dragers van deze aandoeningen kunnen identificeren om ze niet verder te fokken. Vraag dus zeker je fokker om bewijs dat je Ragdoll x British Shorthair geen drager is van welke ziekte dan ook voordat je hem adopteert.

Natuurlijk kunnen ze, net als bij alle andere huiskatrassen, vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen.

Kleine voorwaarden

  • Haarballen
  • Vlooien
  • Vachtaandoeningen
  • Parodontitis

Ernstige aandoeningen


  • Hypertrofische cardiomyopathie

  • Polycysteuze nierziekte

  • Hemofilie B

  • Urinewegproblemen

  • Nierproblemen

  • Obesitas

Kattenkogelverdeler 1Man vs Vrouw

Zoals bij de meeste kattenrassen, is het belangrijkste verschil tussen mannelijke en vrouwelijke Ragdoll British Shorthair Mixes de grootte.

Mannelijke Britse kortharen kunnen tot 18 pond wegen, terwijl hun vrouwelijke tegenhangers meestal alleen get om ongeveer 12 pond te zijn. Qua grootte kunnen mannetjes tot 20 inch zijn, terwijl vrouwtjes iets korter zijn op slechts 18 inch.

Dezelfde regels zijn van toepassing op mannelijke Ragdolls, die tot 20 pond kunnen wegen en 11 centimeter lang kunnen zijn. Vrouwtjes tippen de weegschaal op ongeveer 15 pond en zijn slechts een haar korter op 10 inch. Mannetjes kunnen dikkere jassen hebben, hoewel vrouwtjes vaak meer duidelijke markeringen hebben.

Er kunnen een paar verschillen zijn tussen geslachten bij het overwegen van persoonlijkheid. Mannelijke Ragdolls kunnen bijvoorbeeld speelser en actiever zijn, terwijl vrouwtjes de neiging hebben om rustiger en minder veeleisend te zijn.

Mannelijke Britse kortharen zijn vrijwel hetzelfde en hebben de neiging om vriendelijker te zijn dan vrouwtjes. Bovendien zijn ze niet zo waarschijnlijk zo territoriaal of agressief als andere mannelijke katten. Vrouwelijke Britse kortharen zijn vaak rustiger dan hun mannelijke tegenhangers, maar kunnen gevoelig zijn voor strepen van humeurigheid als hun ruimte op het spel staat.

divider-catclaw1Laatste gedachten

De Ragdoll British Shorthair Mix is een prachtig kattenras met veel fantastische persoonlijkheidskenmerken om zijn familieleden te bieden. Het zijn zeer gemakkelijke, liefdevolle en sociale katten die een band zullen opbouwen met elk gezinslid, inclusief andere katten en huisdieren in huis.

Helaas lijkt het erop dat het vinden van deze mix een hele klus kan zijn, maar als je er serieus mee bezig bent, zijn we er zeker van dat je een gerenommeerde fokker kunt vinden met een beetje tijd en geduld.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Bianka Kovacs, Shutterstock