Purina LiveClear Kattenvoer Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Purina LiveClear kattenvoer beoordeeld op ingrediëntkwaliteit, soortgeschiktheid, terugroepacties en meer. Lees onze Purina LiveClear kattenvoer review om te leren hoe dit merk zich opstapelt.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling Purina LiveHelder kattenvoer op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 5.5/10

In totaal geven we Purina LiveClear Kattenvoer een 33 uit 60 rating of een C-cijfer.

Over Purina LiveClear Cat Food

Purina, een van de oudste bedrijven in de kattenvoedingsindustrie, behoort ook tot de grootste. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht in 1894 als de Robinson-Danforth Commision Company, een leverancier van diervoeders. In 1926 was het bedrijf sterk uitgebreid en werd het omgedoopt tot Ralston-Purina.

Purina bracht hun eerste huisdiervoedingsproduct uit in de jaren 1950 – Purina Dog Chow – gevolgd door Purina Cat Chow in 1963. Het bedrijf fuseerde in 2001 met Nestle en staat momenteel bekend als Nestle-Purina PetCare.

LiveClear is een van de nieuwste productlijnen, aangekondigd door Purina ProPlan in 2019. Gericht op mensen met kattenallergieën, is wetenschappelijk aangetoond dat deze lijn van droog kattenvoer “veilig en effectief allergenen in kattenhaar en huidschilfers vermindert.” De lijn vertegenwoordigt het hoogtepunt van meer dan een decennium van onderzoek.

Inkoop en productie

Zoals de meeste dierenvoeding van Purina, wordt Purina ProPlan LiveClear kattenvoer geproduceerd in productiefaciliteiten van Purina in de Verenigde Staten.

Purina geeft geen specifieke informatie over de herkomst van hun ingrediënten, behalve om te zeggen dat ze zoveel mogelijk Noord-Amerikaanse leveranciers gebruiken.

Geschiedenis herinneren

De LiveClear-lijn zelf is relatief nieuw, dus er zijn tot op heden geen product recalls. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de ProPlan-lijn of het merk Purina in het algemeen.

Sinds 2011 heeft Purina ten minste een half dozijn productterugroepingen uitgegeven die van invloed zijn op zowel honden- als kattenvoerproducten. Purina ProPlan heeft in 2016 specifiek 5 soorten nat hondenvoer teruggeroepen vanwege onvoldoende niveaus van vitamines en mineralen.

Welke soorten kattenvoer biedt Purina LiveClear aan?

Purina ProPlan LiveClear is een lijn met alleen droogvoer die zeven verschillende recepten bevat – één voor kittens, vijf voor volwassen katten en één voor oudere katten. De lijn bevat ook een allergeenverlagende spoelvrije shampoo.

Deze productlijn is het resultaat van meer dan tien jaar onderzoek waarin Purina-wetenschappers “ontdekten dat het primaire kattenallergeen kan worden verminderd wanneer katten een dieet eten dat een specifiek eiwit bevat dat in eieren wordt aangetroffen.” Fel d1 is het eiwit in kwestie en het wordt geproduceerd in de speeksel- en talgklieren van een kat en vervolgens overgebracht naar de huid en het haar tijdens het verzorgen. Het allergeen kan vervolgens in het milieu worden verspreid via afgeworpen haar en dode huidcellen die huidschilfers worden genoemd.

Het eiwit in eieren bindt en blokkeert Fel d1, waardoor de weergave inactief is. Volgens het onderzoek van Purina vertoonde 97% van de katten die LiveClear-voedsel kregen, verminderde niveaus van actieve Fel d1 in hun haar en huidschilfers. Binnen drie weken na het starten van het dieet vertoonden katten een vermindering van 47% in actieve Fel d1.

Wat vinden klanten van Purina LiveClear Kattenvoer?

Over het algemeen is Purina ProPlan geliefd bij klanten en biedt het een hogere kwaliteit dan andere merken in de Purina-familie. De LiveClear-productlijn is nog geliefder.

Omdat deze producten nog enigszins nieuw zijn, is de beste plek om beoordelingen te vinden op de productpagina’s op Chewy en Amazon. LiveClear-producten op Chewy hebben tussen de 60 en 450+ beoordelingen en de meeste recepten hebben een beoordeling van 4,5 of hoger. Op Amazon heeft Purina ProPlan LiveClear meer dan 2.400 wereldwijde beoordelingen en een gemiddelde beoordeling van 4,7 sterren uit 5.

Klanten lijken de kleine brokjes te waarderen die het voedsel geschikt maken voor katten van alle leeftijden en veel katteneigenaren merken op dat het product een merkbare vermindering van allergiesymptomen oplevert. Negatieve beoordelingen hebben de neiging om zich te concentreren op de twijfelachtige kwaliteit van sommige ingrediënten en sommige kieskeurige katten houden gewoon niet van het eten.

Laten we eens kijken naar een paar beoordelingen van enkele van de meest populaire recepten van Purina LiveClear.

Positieve beoordelingen

Geweldige resultaten, mijn katten zitten er bijna 2 jaar op

“Ik ben allergisch voor katten en alle katten behalve de mijne, omdat hij dit doet. Ik moet mijn handen wassen na het aaien van andermans katten of ik begin een loopneus te krijgen, niezen en jeuken. Mijn kat slaapt in bed bij mij in de buurt van mijn hoofd. Hij floept routinematig recht op mijn gezicht en ik geef hem routinematig kusjes. Geen enkel probleem. Ik raad dit eten ten zeerste aan. Mijn ex was allergisch voor katten en had ook geen reactie. Zijn dierenarts zegt dat hij gezond is, behalve dat hij een beetje mollig is, maar hij is een binnenkat. Qua spijsvertering heeft hij nooit problemen gehad. door Kennedy Reviewing Purina ProPlan LiveClear Probiotisch droog kattenvoer op jul 23, 2022

Gemakkelijk te slikken voor oude kat!

“De stukjes zijn erg klein, dus het is gemakkelijk te slikken voor oude katten. Mijn kat (ze is 14 jaar oud) houdt van natvoer met zeevruchtensmaak, maar ze eet ook graag dit droge voedsel met kipsmaak. Hopelijk helpt deze formule voor een lang leven haar om langer te leven!” – door Yuka reviewing Purina ProPlan LiveClear Adult 7+ Dry Cat Food op 5 jul 2022

Negatieve beoordelingen

Het zou kunnen werken

“Mijn enige GROTE klacht is dat de kwaliteit van de ingrediënten niet is wat ik meestal voer. Zou dol zijn op een graanvrije en maaltijd per productvrije versie. Het lijkt te werken om allergenen op afstand te houden. Maar ik word verscheurd tussen het voeden van een voedsel dat goed voor hen is en het afhouden van mijn man van het allergiemedicijn. door Jodi reviewing Purina ProPlan LiveClear Adult Indoor Dry Cat Food op 7 jul 2021

Geen van beide katten zou het aanraken

“Het spijt me te moeten melden dat Daisy, die ik probeer een gezond senior kattenvoer te vinden, dit niet zou proberen. Zelfs onze dikke poes snuffelde en liep weg, wilde het niet eens proberen. door Daisy reviewing Purina ProPlan LiveClear Adult 7+ Dry Cat Food op Jul 5, 2022

Wat vonden onze testkatten ervan?

Om Purina ProPlan LiveClear kattenvoer te testen, bestelde ik drie recepten – twee volwassen kattenformules en een recept voor oudere katten.

Helaas werd mijn vermogen om het voedsel te testen enigszins beperkt door twee factoren. Ten eerste is een van mijn katten ernstig allergisch voor kip en alle LiveClear-formules lijken verse kip of kippenmeel te bevatten. Ten tweede ben ik niet allergisch voor katten en ben ik niet dicht bij iemand die dat wel is.

De twee katten die in staat waren om liveclear kattenvoer veilig te proeven, vonden het perfect smakelijk en ik kan bevestigen wat andere klanten zeggen over de brokjes – ze zijn erg klein en zouden gemakkelijk te beheren moeten zijn voor zowel kittens als oudere katten.

Purina LiveClear Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Purina ProPlan LiveClear Probiotische Kip &Rice Formula Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip is de primaire bron van eiwitten in deze droge voedselformule.

Hoewel alle Purina ProPlan LiveClear-recepten eiwitten uit gedroogd ei bevatten, vermelden ze allemaal kip, kalkoen of zalm als de belangrijkste bron van eiwitten.

Dit recept bevat ook aanvullende eiwitten uit gevogeltebijproductmeel, soja-eiwitconcentraat en vismeel. Al deze extra eiwitten zijn een beetje twijfelachtig. Het bijproductmeel van gevogelte en vismeel komen niet uit gespecificeerde bronnen en sojaproducten zijn moeilijk te verteren voor katten vanwege hun fytaatgehalte.

Naast een paar minder dan stellaire eiwitten, bevat dit droge voedsel ook maïs- en tarwe-ingrediënten, evenals toegevoegde kleur en smaak. Leversmaak is over het algemeen afgeleid van gehydrolyseerde kippenlevers en wordt gebruikt als een smakelijkheidsverbeteraar in huisdiervoer. Karamelkleur is niet noodzakelijkerwijs kunstmatig, maar kan worden gemaakt van suikers op basis van maïs of tarwe.

Over het algemeen is dit een matig eiwit, matig vet droogvoer met een hoog koolhydraatgehalte. Het lijkt een van de meest populaire LiveClear-recepten te zijn en 96% van de recensenten op Chewy zou het aanbevelen.

Ingrediënten

Kip, rijst, maïsglutenmeel, gevogeltebijproductmeel, tarwemeel, gedroogd eiproduct, rundvleesvet geconserveerd met gemengde tocoferolen, soja-eiwitconcentraat, leversmaak, cichoreiwortelinuline, vismeel, kaliumchloride, fosforzuur, calciumcarbonaat, zout, karamelkleur, vitamines [Vitamin E Supplement, Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)], Cholinechloride, Taurine, Mineralen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite], L-lysine monohydrochloride, gedroogd bacillus coagulans fermentatieproduct.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 18.18%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 38.64%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.07%

Vet: 35.7%

Koolhydraten: 31.23%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip

Gedroogd ei product

Rundvee

Vismeel

Rijst

Maïs Gluten Maaltijd

Gevogelte bijproductmeel

Tarwebloem

Soja-eiwitconcentraat

Karamel Kleur

Kip

Vis

Pros

 • Gemaakt met verse kip als eerste ingrediënt
 • Wetenschappelijk aangetoond dat het de actieve Fel d1 bij katten vermindert
 • Vertrouwt voornamelijk op dierlijk vet
 • Verrijkt met levende probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering

Tegens

 • Bevat maïs, tarwe en soja ingrediënten
 • Gemaakt met dierlijke bijproducten en toegevoegde kleur
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#2 Purina ProPlan LiveClear Volwassen Indoor Formula Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Turkije is de primaire bron van eiwitten in deze droge voedselformule.

Net als de vorige formule begint dit recept met een hoogwaardige bron van dierlijke eiwitten als hoofdingrediënt, maar springt het snel naar granen die een beperkte voedingswaarde voor katten bieden. Rijst is niet per se een problematisch ingrediënt, maar maïs en tarwe zijn dat wel.

Dit recept bevat aanvullende eiwitten in de vorm van kippenmeel, soja-eiwitisolaat, gedroogd eiproduct en vismeel. Nogmaals, soja-eiwitisolaat is geen geweldig ingrediënt en de kwaliteit van het eiwit in vismeel is moeilijk te verifiëren vanwege de vage naam.

Aan de positieve kant bevat dit recept niet de dierlijke bijproducten die in de vorige formule zijn vermeld. Het is ook vrij van toegevoegde kleur van welke aard dan ook en bevat probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering.

Over het algemeen is dit een matig eiwitrijk, vetarm droogvoer met een hoog koolhydraatgehalte. Het heeft een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren op Chewy en 4,7 van de 5 sterren op Amazon. Dit recept wordt aanbevolen door 95% van de recensenten op Chewy.

Ingrediënten

Kalkoen, Rijst, Maïsglutenmeel, Kippenmeel, Tarwemeel, Rundvet geconserveerd met gemengde tocoferolen, soja-eiwitisolaat, Cellulosepoeder, Gedroogd eiproduct, Vismeel, Sojabonendoppen, Leversmaak, Inuline, Kaliumchloride, Zout, L-lysinemonohydrochloride, Fosforzuur, Calciumcarbonaat, Cholinechloride, Mineralen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite], Taurine, Vitamine E Supplement, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)], Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatie Product.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 10%

Ruwe celstof: 5.5%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 11.36%

Vezel: 6.25%

Koolhydraten: 41.48%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.2%

Vet: 25.09%

Koolhydraten: 37.71%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Turkije

Kip maaltijd

Rundvee

Gedroogde Ei Porduct

Vismeel

Rijst

Maïs Gluten Maaltijd

Tarwebloem

Soja-eiwit isolaat

Soja rompen

Kip

Vis

Pros

 • Bevat verse kalkoen als hoofdingrediënt
 • Wetenschappelijk aangetoond dat het de actieve Fel d1 bij katten vermindert
 • Geformuleerd voor gewichtsbeheersing bij binnenkatten
 • Aangevuld met pre- en probiotica voor ondersteuning van de spijsvertering

Tegens

 • Bevat maïs, tarwe en soja ingrediënten
 • Zeer hoog koolhydraatgehalte
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

#3 Purina ProPlan LiveClear Adult 7+ Prime Plus Longer Life Formula Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip is de primaire bron van eiwitten in deze droge voedselformule.

Geformuleerd voor oudere katten ouder dan 7 jaar, levert deze LiveClear-formule een geconcentreerde bron van calorieën en een hoger vetgehalte dan andere recepten.

Purina suggereert dat het recept gemakkelijk te verteren en besmettelijk isins een gepatenteerde mix van antioxidanten, prebiotische vezels, omega-6 en omega-3 vetzuren om het leven van oudere katten te verlengen en te verbeteren. Het is echter moeilijk om deze claims te verifiëren en het belangrijkste voordeel van het voedsel is nog steeds het potentieel om allergenen te verminderen.

In termen van ingrediëntkwaliteit is dit recept vergelijkbaar met het kip- en rijstrecept dat hierboven is besproken, omdat het maïs- en soja-ingrediënten bevat, evenals bijproducten van pluimvee.

Over het algemeen is dit een vrij eiwitrijk, matig vet droogvoer met een hoog koolhydraatgehalte. Met meer dan 150 beoordelingen op Amazon en meer dan 80 op Chewy, is dit droogvoer gemiddeld ongeveer 4,5 van de 5 sterren in klantrecensies.

Ingrediënten

Kip, Gevogelte bijproductmeel, maïsglutenmeel, rijst, cassavewortelmeel, rundvleesvet geconserveerd met gemengde tocoferolen, sojameel, soja-eiwitisolaat, gedroogd eiproduct, sojaolie, gedroogde cichoreiwortel, leversmaak, vismeel, visolie, gelatine, kaliumchloride, fosforzuur, L-lysinemonohydrochloride, zout, calciumcarbonaat, cholinechloride, vitamines [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)]Mineralen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite], Taurine, Beta-caroteen, Gedroogd Bacillus Coagulans Fermentatieproduct, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (Vitamine C).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 12%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.18%

Vet: 19.32%

Vezel: 2.84%

Koolhydraten: 34.66%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.61%

Vet: 37.61%

Koolhydraten: 27.78%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip

Rundvee

Gedroogd ei product

Vismeel

Visolie

Gevogelte bijproductmeel

Maïs Gluten Maaltijd

Rijst

Cassave wortelmeel

Sojameel

Soja-eiwit isolaat

Sojaolie

Kip

Vis

Pros

 • Bevat verse kip als hoofdingrediënt
 • Wetenschappelijk aangetoond dat het de actieve Fel d1 bij katten vermindert
 • Eiwit- en caloriedicht voor oudere katten
 • Verrijkt met probiotica om een gezonde spijsvertering te ondersteunen

Tegens

 • Bevat maïs, tarwe en soja ingrediënten
 • Gemaakt met vaag genoemde dierlijke bijproducten
 • Geen droogvoer zorgt voor het vocht dat uw kat nodig heeft

Hoeveel kost Purina LiveClear Kattenvoer?

Net als andere ProPlan-producten is LiveClear kattenvoer duurder dan andere producten in de line-up van Purina. Deze voedingsmiddelen variëren van ongeveer $ 0,29 tot $ 0,46 per ounce. Om de gemiddelde kat van 10 pond te voeden, LiveClear droogvoer dat je ongeveer zou uitgeven $0.56 per dag.

Over het algemeen, is Purina Liveclear Kattenvoer een goede keuze?

De belangrijkste vraag die katteneigenaren Purina ProPlan LiveClear kattenvoer overwegen, is of het werkt. Het antwoord lijkt ja te zijn, maar gezien het feit dat het enige onderzoek dat deze bewering ondersteunt, werd gefinancierd en uitgevoerd door Purina, kan dit antwoord het beste met een korrel zout worden genomen.

Het is ook vermeldenswaard dat Purina de resultaten van hun onderzoek niet lijkt te hebben gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften.

Het enige dat we moeten doen, is een enkele statistiek op de Purina LiveClear-pagina waarin staat dat het product de allergenen in kattenhaar en huidschilfers met gemiddeld 47% vermindert vanaf de derde week van dagelijkse voeding. Dat gezegd hebbende, lijkt een schat aan positieve klantrecensies de werkzaamheid van LiveClear-kattenvoer voor het verminderen van kattenallergenen te ondersteunen.

Hoewel Purina ProPlan LiveClear een goede optie kan zijn voor eigenaren van gezelschapsdieren die last hebben van allergieën, geldt hetzelfde misschien niet voor alle katten.

Alle zeven LiveClear-producten bevatten meerdere eiwitbronnen – namelijk kip en vis – die beide tot de meest voorkomende kattenvoerallergenen behoren. Verschillende recepten bevatten ook vaag genoemde dierlijke bijproducten die bij sommige katten allergieën of gevoeligheden kunnen veroorzaken.

Waar wordt Purina Liveclear Kattenvoer verkocht?

U kunt Purina-producten vinden in grote dierenvoedingswinkels, zowel in de winkel als online. Als het gaat om LiveClear-producten in het bijzonder, moet u echter mogelijk winkelen in dierenspeciaalzaken. Als alternatief kunt u het eten altijd online kopen bij Chewy en Amazon.