Preventie van wreedheid tegen dieren Maand – Hoe en wanneer wordt het gevierd?

April is de maand van de preventie van dierenmishandeling. In de loop van de maand houden de American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) en andere dierenreddingsorganisaties in het hele land fondsenwervingscampagnes en sponsorevenementen om aandacht te vragen voor de benarde situatie van mishandelde en verwaarloosde dieren en om deelname aan lopende dierenwelzijnscampagnes en belangenbehartigingsprogramma’s aan te moedigen.

Maar je hoeft niet te wachten tot april om te beginnen met het helpen van mishandelde en verwaarloosde dieren, want er zijn tal van dingen die je nu kunt doen, van goed zijn voor je huisdieren tot doneren aan organisaties die werken aan het verminderen van dierenverwaarlozing en wreedheid. Lees verder voor meer informatie over dierenmishandeling en verwaarlozing en hoe u kunt helpen.

cat + lijnverdeler

Wat is dierenmishandeling en verwaarlozing?

Dierenmishandeling vindt zowel opzettelijk als onbedoeld plaats. Het kan gaan om fysieke mishandeling of het gevolg zijn van verwaarlozing. Georganiseerde groepen kunnen verantwoordelijk zijn, net als individuen. Katten, honden, paarden en boerderijdieren zijn de meest getroffen dieren. Verwaarlozing is vaak het gevolg van hamstergedrag, dat verband kan houden met bepaalde psychische aandoeningen.

De exacte omvang van het probleem is moeilijk te bepalen, deels omdat federale agentschappen en de meeste deelstaatregeringen in de VS geen statistieken over dierenmishandeling bijhouden. De meeste incidenten van wreedheid en verwaarlozing worden uiteindelijk niet gemeld. Veel landbouwpraktijken, zoals het ontsnavelen van kippen en het castreren van dieren zonder verdoving, zijn legaal, maar worden door organisaties als de Humane League als wreed bestempeld.

En er zijn zelfs verschillen tussen naties met betrekking tot wat wreedheid is. Rassen zoals Corgi’s, Poedels en Boxers hebben regelmatig hun staart gecoupeerd in de VS, waar de praktijk grotendeels wordt geaccepteerd. Maar de Britse Animal Welfare Act 2006 definieert het couperen van staarten als wreed. De wet voorziet echter wel in uitzonderingen voor bepaalde soorten werkhonden als een dierenarts de procedure uitvoert.

een mishandelde kat die herstelt van brandwonden
Afbeelding Credit: RJ22, Shutterstock

kattenpootverdelerWat kan ik doen om dierenmishandeling en -verwaarlozing te helpen voorkomen? 5 Ideeën

Er zijn verschillende stappen die u kunt nemen om de wereld een betere plek voor dieren te maken, waaronder doneren aan dierenwelzijnsorganisaties die werk doen dat overeenkomt met uw waarden. Hieronder vind je vijf manieren om dierenwelzijn te ondersteunen.

1. Doe een donatie

Als je niet veel tijd hebt, maar wel iets wilt doen om mishandelde en verwaarloosde dieren te helpen, overweeg dan om een donatie te doen aan een dierenwelzijnsorganisatie. Veel organisaties doen prachtige dingen op het gebied van dierenwelzijn, waaronder plaatsen zoals Farm Sanctuary die dieren opvangen die zijn gered uit de bio-industrie en nationale organisaties zoals de Humane Society of the United States (HSUS) die wetgevende en on-the-ground anti-dierenmishandelingsinitiatieven ondersteunen.

Zwart-witte-Thaise-katten-met-bel-halsbanden
Afbeelding credit: Wasuta23, Shutterstock
thematische pauze

2. Word vrijwilliger

De meeste asielen en andere dierenwelzijnsorganisaties hebben vrijwilligers nodig en velen hebben verschillende opties, variërend van korte eenmalige kansen die slechts een inzet van een paar uur vereisen tot langdurig werk aan beleidsteams. Ze hebben mogelijkheden voor diegenen die geïnteresseerd zijn in interactie met dieren, zoals het bieden van zorg en socialisatie voor huisdieren die wachten om te worden geadopteerd.

Verschillende organisaties verwelkomen echter ook vrijwilligers op afstand en personen die kunnen helpen met administratieve taken zoals het plaatsen van telefoongesprekken en het bijwerken van records.

thematische pauze

3. Overweeg adoptie

Als je overweegt om een dierlijke metgezel aan je huishouden toe te voegen, overweeg dan om er een te adopteren uit een lokaal asiel. Reddingskatten en honden zijn geweldige huisdieren! Het is onmogelijk om de liefde te meten of te beschrijven die reddingskatten en honden wereldwijd in huizen brengen.

De meeste asielen geven huisdieren een medische controle voordat ze ter adoptie worden aangeboden, en sommige omvatten vaccinaties en sterilisatie of castratie in de adoptiekosten.

een kat adopteren
Afbeelding credit: Susan Schmitz, Shutterstock
thematische pauze

4. Probeer Vintage eens en ga een dag per week vleesvrij

Er zijn een paar eenvoudige manieren om een beetje vriendelijkheid voor dieren te tonen zonder je leven te vernieuwen, inclusief het kopen van vintage kleding en het verlagen van je vleesconsumptie. Als het op mode aankomt, is vintage in. Overweeg om naar een super-chique tweedehands winkel te gaan voor leren jassen en riemen in plaats van nieuwe producten te kopen.

Slechts één dag per week zonder vlees kan de gezondheid van je hart verbeteren en kan helpen de impact van de bio-industrie op de aarde te verminderen. Na verloop van tijd kunnen kleine individuele dieetveranderingen helpen het aantal dieren dat voor voedsel wordt geslacht te verminderen door de algehele sociale acceptatie van verminderde vleesdiëten te vergroten. Het verminderen van uw vleesinname kan ook uw voedselrekening verlagen!

thematische pauze

5. Overweeg het koesteren van een kat of hond

Het koesteren van huisdieren is een geweldige manier om gezelschap van dieren te ervaren zonder je aan te melden voor een langetermijnverbintenis. Asielen wenden zich vaak tot vrijwilligers die bereid zijn om huisdieren in huis te nemen tijdens drukke periodes wanneer er meer ruimte nodig is.

Deze vrijwilligers worden ook opgeroepen om dieren die vanwege een medische aandoening wat meer aandacht nodig hebben, een thuis te bieden. De meeste organisaties bieden training en alle basisprincipes, zoals voedsel, speelgoed, bedden en zelfs medische zorg, en ze zijn blij om vrijwilligersverzoeken voor korte of lange termijn plaatsingen tegemoet te komen.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Preventie van cruelty to animals maand komt rond elk jaar in april. De ASPCA en andere dierenwelzijnsorganisaties organiseren fondsenwervingsacties en campagnes om het publiek bewust te maken van dierenmishandeling en verwaarlozing. Wreedheid kan opzettelijk zijn of het gevolg zijn van verwaarlozing, en het kan strak georganiseerd of informeel zijn.

Een eenvoudige, universele definitie van dierenmishandeling bestaat niet, en praktijken die op de ene plaats als wreed worden beschouwd, kunnen elders aanvaardbaar zijn. Er zijn nog steeds dingen die je kunt doen om dierenwelzijn te ondersteunen met respect voor de opmerkelijke diversiteit van onze wereld, zoals het koesteren van een huisdier, net iets minder vlees eten en naar de vintage winkel gaan voor tweedehands lederwaren.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Mimzy, Pixabay