Pidan Igloo Kattenbak Review: we hebben het 3 weken getest

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 7/10
  • Geurbestrijding – 10/10
  • Uiterlijk– 10/10
  • Constructie– 8/10
  • Prijs– 3/10

Algemene score: 7.6/10

Pidan Iglo Kattenbak Video Review

De pidan Iglo Kattenbak is een aantrekkelijke afgesloten kattenbak met een unieke vorm geïnspireerd op de Inuit iglo.

Het pure, minimalistische ontwerp is zowel aantrekkelijk als functioneel. Een grote koepel biedt uw kat privacy en bevat ook strooisel. Om de pidan iglo te gebruiken, gaat uw kat de kattenbak in en loopt door een verhoogde gang en stapt vervolgens naar beneden in de kattenbak. Deze kattenbak wordt ook geleverd met een ergonomische schep die in de kattenbak kan worden verborgen.

In 2016 won de pidan Igloo de Red Dot Design award, dus het is duidelijk dat deze kattenbak zorgvuldig is ontworpen. Maar is het beter dan andere afgesloten kattenbakken en maakt het zijn beloften waar?

In deze onbevooroordeelde pidan Igloo review gaan we dieper in op de details. Blijf lezen om erachter te komen hoe de pidan iglo is ontworpen en of we denken dat het het proberen waard is.

Laten we beginnen met wat achtergrondinformatie over wat de pidan iglo-kattenbak is en hoe het werkt?

De pidan iglo meet ongeveer 21 bij 21 bij 19 inch. Door de koepelvorm voelt het interieur wat ruimer aan, maar de kattenbak als geheel is niet heel groot.

Hoewel de claim van de pidan Igloo op roem zijn esthetiek is, vertoont het ook een sterk vermogen om tracking en zwerfvuilverstrooiing te beheersen. Klanten lijken ook het feit te waarderen dat het zeer effectief is om honden uit de kattenbak te houden.

Bij het onderzoeken van de pidan Igloo voor deze review, was ik niet in staat om een aanzienlijk aantal diepgaande beoordelingen te vinden die de kattenbak echt vanuit een praktisch perspectief onderzochten.

Dus heb ik het zelf in de loop van drie weken getest met mijn twee katten, Wessie en Forest. Gedurende het hele proces heb ik aantekeningen gemaakt over hoe goed het geur controleert, hoe gemakkelijk het schoon te maken is en hoe goed het tracking en verstrooiing regelt. Ik heb ook aandacht besteed aan de reacties van mijn katten erop en de algehele katvriendelijkheid van het ontwerp.

Laten we de pidan iglo kattenbak eens nader bekijken en in mijn persoonlijke ervaring ermee springen.

Ten eerste, wat zit er in de doos?

De pidan iglo kattenbak bestaat uit twee delen: een ronde basis en het kenmerkende iglo deksel. De kattenbak wordt ook geleverd met een aangepaste plastic schep die is ontworpen om te werken met de afgeronde vorm van de kattenbak.

Elk onderdeel van de kattenbak is gemaakt van polypropyleen gecoat met een materiaal genaamd IONPURE. Dit is een relatief nieuwe technologie die geleidelijk metaalionen zoals zilver en koper vrijgeeft om een antimicrobieel effect te leveren.

Het opzetten van de pidan iglo kattenbak is vrij eenvoudig.

Om het in te stellen, scheidt u eenvoudig de twee delen en giet u uw favoriete strooisel in het bassin. Vanaf daar plaats je gewoon de koepel over de top. De geraspte ingang is geïntegreerd in het ontwerp van het deksel, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verwijderen of zelf installeren ervan.

Langs de muur van de kattenbak staat een houder voor de op maat gemaakte schep, zodat je hem bij de hand kunt houden zonder naar een vuile schep te hoeven kijken.

Na het opzetten van de Pidan Iglo kattenbak was het tijd om het te proberen.

Het eerste wat me opviel na het opzetten van de pidan Iglo is dat deze niet erg groot is.

De kattenbak is ongeveer 21 inch in diameter en slechts ongeveer 19 inch hoog. De ingang is ongeveer 8 inch hoog en is ongeveer 5 inch verhoogd.

Zodra uw kat door de kleine ingang komt, stapt hij over een geraspt platform om toegang te krijgen tot het kattenbakbed. Het platform creëert een soort corridor die helpt bij het controleren van tracking en verstrooiing, maar het maakt de beschikbare nestruimte uiteindelijk vrij beperkt. Op het grootste punt is het slechts ongeveer 12 centimeter diep.

Over het algemeen kon ik zien dat de pidan iglo een vrij strakke knijp is en dat hij waarschijnlijk te klein zal zijn voor de meeste katten. Helaas is het niet verkrijgbaar in een groter formaat.

Hoe vonden mijn katten het?

Om te zien hoe mijn katten zich voelden over de grootte van de kattenbak, begon ik met het uitzetten van de basis. Dit hielp mijn katten om te accli accliparen aan het terwijl ze de mogelijkheid om hun gewone kattenbak te gebruiken, zodat ik kon zien welke van de twee ze voorkeur hadden.

Na een tijdje merkte ik dat een van mijn twee katten, Forest, de pidan Igloo-basis was gaan gebruiken, dus besloot ik het deksel toe te voegen om te zien of ze het zou blijven gebruiken.

Hoewel ik Forest nooit de kattenbak heb zien gebruiken, merkte ik dat deze constant vervuild raakte.

Ik was niet verbaasd dat Forest de kat was om de kattenbak te gebruiken, omdat ze meestal iets meer bereid is om nieuwe dingen te proberen. Het kan ook helpen dat ze de kleinste van de twee is met een gewicht van ongeveer 7 pond.

Nadat ik mijn katten een tijdje de Pidan Iglo had laten gebruiken, moest ik zien hoe gemakkelijk het was om schoon te maken.

Om de kattenbak te demonteren, druk je lichtjes op de voorkant en til je het deksel weg van de basis. Van daaruit gebruik je de meegeleverde schep om het vervuilde strooisel te verwijderen.

Ik vond dat de schep redelijk goed werkte in vergelijking met andere scoops die ik heb geprobeerd, maar het is niets bijzonders. Het is vrij vergelijkbaar met het soort primeur dat je in de supermarkt zou vinden.

Hoewel het scheppen van de kattenbak vrij eenvoudig was en de pidan iglo relatief goed werk leverde om geuren te beheersen, dacht ik dat het interieurontwerp van het deksel één fout had. Er loopt een extra paneel rond de binnenkant van de koepel. Als uw kat te hoog op de zijkant urineert, druppelt de urine achter het paneel naar beneden.

Na een paar weken gebruik merkte ik dat er wat urine in dat gebied was blijven steken. Op de lange termijn kan dat geur veroorzaken en het maakt de kattenbak over het algemeen iets moeilijker schoon te maken.

Hoe goed controleerde het tracking en scatter?

Als het gaat om het controleren van tracking en scatter, maakt de pidan Igloo zijn beloften waar.

In mijn drie weken testen merkte ik geen tracking of zwerfvuilverstrooiing op. Op basis van klantrecensies klinkt het alsof katten die de neiging hebben om krachtig te graven, mogelijk strooisel over de ingang kunnen gooien. In mijn ervaring kon ik de kattenbak echter zonder vloerkleed of mat gebruiken.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het is waar dat de pidan iglo een zeer aantrekkelijk ontwerp heeft.

Het lijkt goed geconstrueerd te zijn en het lijkt een heel goed product te zijn voor mensen met kleinere katten. Katten die de neiging hebben om laag in het kattenbakbed te plassen, passen goed bij deze kattenbak, evenals mensen die zich zorgen maken over het volgen en verspreiden van zwerfvuil.

Het voorkomt ook dat honden zeer effectief toegang krijgen tot de kattenbak.

Dat gezegd hebbende, is er ruimte voor verbetering om de pidan Igloo het prijskaartje van $ 159 waard te maken. De grootste zorg is dat de kattenbak te klein is voor de meeste katten en dat je bij de meeste katten wat urine zult hebben die zich verzamelt of zelfs uit de doos sijpelt.

Hoeveel kost de Pidan Iglo?

De pidan Igloo is verkrijgbaar op Amazon voor $ 159. Je kunt een aantal andere producten vinden in de pidan-winkel, waaronder een kattenbakvullingschep die wordt geleverd met een rechtopstaande caddy.

Pidan biedt hun eigen kattenbakvulling op basis van tofu, een automatische waterfontein voor huisdieren en andere benodigdheden zoals speelgoed, krabbers en zelfs een kattendragerrugzak.

Ze bieden ook een andere kattenbakoptie, een open, hoogzijdige kattenbak met hetzelfde tweedelige ontwerp als de pidan iglo. Deze kattenbak is nog kleiner dan de iglo, maar de verhoogde ingang kan helpen om zwerfvuil en tracking tot op zekere hoogte te bevatten, hoewel waarschijnlijk niet zo goed als de iglo.

Over het algemeen, is de Pidan Iglo kattenbak een goede keuze?

Aangezien pidan duidelijk oog heeft voor design, zouden ze gemakkelijk een paar wijzigingen kunnen aanbrengen om de bruikbaarheid van de kattenbak te verbeteren. Eenvoudige veranderingen kunnen de pidan iglo de beste optie op de markt in deze categorie maken.

De Petmate Booda Dome is een vergelijkbaar product met een iglo-achtige vorm, maar het kost minder dan $ 40. Het heeft hetzelfde probleem met urine die rond de bodem lekt, dus het kan gewoon een fout zijn in het algemene ontwerp voor dit type kattenbak.

Het grootste wat dit bedrijf zou kunnen doen om de pidan iglo te verbeteren, is om hem groter te maken. Als ze het in verschillende maten beschikbaar zouden maken, zou het misschien geschikter zijn voor een groter deel van de algemene kattenpopulatie.

Ze kunnen ook een soort afdichting rond de bodem toevoegen om te voorkomen dat urine lekt of op zijn minst de binnenkant van de kattenbak een beetje gladder maken zonder spleten of ruimtes waar urine zich kan verzamelen.

Ik zou ook de plaatsing van de nestschep aan de binnenkant van de doos kunnen heroverwegen. Niet alleen vermindert deze plaatsing de beschikbare ruimte in de kattenbak verder, maar het vergroot ook de kans dat uw kat wat afval op de schep krijgt.

Met al deze veranderingen zou de pidan Iglo kattenbak een geweldige overdekte nestbo kunnen zijnx. De aangename esthetiek en het vermogen om tracking en verstrooiing te controleren, maakt het een aantrekkelijke optie voor een breed scala aan kattenbezitters. Totdat deze veranderingen zijn aangebracht, kan ik deze kattenbak niet van harte aanbevelen.

Prijs controleren