PetSafe Simply Clean Zelfreinigende Kattenbak Review

PetSafe Simply Clean Review-functie

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Voor minder dan $ 100 is de PetSafe Simply Clean een van de meest portemonneevriendelijke en populairste automatische kattenbakken die u kunt kopen. Maar is het een verstandige aankoop?

Na uren van onderzoek en hands-on testen, hebben we geconcludeerd dat hoewel de PetSafe Simply Clean goed werk levert om de kattenbak schoon te houden, hij ook onbetrouwbaar is. Volgens klantrecensies is het niet onwaarschijnlijk dat een motorstoring dit apparaat binnen een paar weken na aankoop uit de commissie kan halen.

Blijf lezen om alle details te krijgen over hoe de PetSafe Automatic Simply Clean werkt en wat we ervan vonden.

PetSafe Automatic Reinigt eenvoudig zelfreinigende kattenbak

Bekijk op Chewy

Waarderingen:

  • Zwerfvuilreiniging 3/5
  • Geurbestrijding 3/5
  • Luidruchtigheid 4.5/5
  • Betrouwbaarheid 2.5/5
  • Prijs 4/5

Algemene score: 3.5/5

Laten we eerst wat achtergrondinformatie krijgen over wat de Petsafe Automatic Simply Clean is en hoe het werkt

De PetSafe Simply Clean Kattenbak

De PetSafe Simply Clean is een ronde automatische kattenbak die constant draait in plaats van te harken of te rollen zoals andere automatische kattenbakken.

Controleer prijs op Chewy

De PetSafe Simply Clean is een behoorlijk interessante kleine machine die een paar dingen anders doet dan andere automatische kattenbakken. Terwijl de meeste zelfreinigende dozen harken, schrapen of een rollende beweging gebruiken om afval uit het kattenbakbed te verwijderen, draait de PetSafe Simply Clean langzaam – een beetje zoals een ultra-langzame plaat op een platenspeler.

In plaats van te wachten tot de aanwezigheid van uw kat een cyclus veroorzaakt, stopt de PetSafe Automatic Simply Clean nooit met bewegen. Het maakt gebruik van een constante, bijna onmerkbare roterende beweging om afval op een plastic transportmechanisme te verplaatsen. Deze geribbelde transportband pikt eventuele klonten op en verplaatst deze geleidelijk naar een recipiënt aan de achterkant van het apparaat.

Deze plastic houder houdt vervolgens het afval van uw kat vast totdat u klaar bent om het weg te gooien. Je schuift de afvallade uit de achterkant van het apparaat, verwijdert je vuilniszak en gooit de inhoud weg voordat je de lade terugbrengt voor een nieuwe tankbeurt.

Zo gaat u aan de slag met de Petsafe Simply Clean

De PetSafe Simply Clean is een beetje moeilijker in te stellen dan sommige van de andere automatische kattenbakken die ik heb gebruikt. U moet de transportbandeenheid op de kom schroeven, het koolstoffilter erin schuiven, de afvalcontainer erin schuiven en de afdekking bovenop de transportband plaatsen.

Thet proces omvat een paar duimschroeven en enkele kieskeurige plaatsingen, dus je zult je tijd willen nemen en ervoor willen zorgen dat alles op de juiste plaatsen zit en geschroefd is.

Zodra je het lichaam van de Simply Clean hebt gemonteerd, bekleed je de afvalcontainer met een plastic zak. Deze zakken zijn niet inbegrepen, dus u kunt een boodschappentas of een kleine vuilniszak gebruiken.

Zodra het is geassembleerd, meet de Petsafe Simply Clean 26 X 15,5 x 10 inch.

Hoewel deze buitenafmetingen royaal klinken, is het kattenbakbed zelf eigenlijk heel klein. Het gebied dat uw kat kan gebruiken is een ring die aan de binnenkant 9 ” breed is.

Welk soort strooisel werkt het beste in de Petsafe Simply Clean?

Voordat u de PetSafe Simply Clean kunt gaan gebruiken, voegt u kattenbakvulling toe. De PetSafe Simply Clean werkt het beste met klonterend strooisel.

En, zoals bij de meeste automatische kattenbakken, hoe beter de strooiselklontert, hoe beter de Simply Clean werkt. Je kunt klonterende klei, gras, maïs of kristallen gebruiken – zoek gewoon naar een product dat hard en snel klontert. Snel klonteren vertaalt zich in minder zwerfvuil dat aan de bodem van de kom kleeft en efficiënter schoonmaken.

Ik gebruikte de PetSafe Simply Clean met Dr. Elsey’s Ultra, een hardklonterend mediumkorrelig kleistrooisel met een sterke reputatie.

Hier is hoe de Petsafe Simply Clean werkt

PetSafe Simply Clean Transportband

Terwijl de PetSafe Simply Clean draait, worden klonten en vast afval door een plastic transportband geleid en in een afvallade, waar het blijft totdat u klaar om de inhoud weg te gooien.

Zoals eerder vermeld, is de PetSafe Simply Clean constant in beweging en maakt elke 90 minuten een volledige rotatie. Die beweging stopt niet, of je kat nu in de doos zit of niet – de kom draait door en verplaatst eventuele klonten naar een nestgeleider die ze naar een langzaam bewegende transportband en uiteindelijk naar de afvallade leidt.

De Simply Clean loopt soepel en stil, produceert een bijna onmerkbare brom en af en toe krakend.

Hoe goed werkte het?

Tijdens mijn test ontdekte ik dat de PetSafe Simply Clean redelijk goed werk leverde bij het verzamelen van afval, het opvangen van alle grote klonten zonder iets op de bodem van de kom te laten plakken. Dat gezegd hebbende, hoewel de kom er over het algemeen behoorlijk schoon uitzag zonder dat er veel afval achterbleef, liet het veel deeltjes achter die misschien waren opgepikt als je een traditionele schep gebruikte.

Ik ben ook een paar betrouwbaarheidsproblemen tegengekomen.

PetSafe Simply Clean Error Light

De PetSafe Simply Clean is gevoelig voor storingen. Hier geeft de automatische kattenbak een blauw licht weer, wat betekent dat de transportkap of afvallade niet goed zit.

Het lichaam van de kattenbak heeft een indicatielampje dat van kleur verandert om u te vertellen over de status van de doos. Zodra ik de Simply Clean voor de eerste keer had aangesloten, merkte ik dat het lampje rood was, wat wijst op een probleem met de transportmotor. Zoals de instructies suggereerden, heb ik de Simply Clean losgekoppeld en weer aangesloten. Dit leek het probleem op te lossen, althans tijdelijk.

Later in mijn test begon de PetSafe Simply Clean een blauw licht te vertonen, wat betekent dat de hoes of afvalval niet correct was geplaatst. Na een paar hobbels en verdringingen vertoonde de Simply Clean een stevig groen licht, wat betekent dat alles correct werkte en klaar was om te gaan. Maar dagen later ging het blauwe licht weer aan. Ik heb alles opnieuw afgesteld, wat schroeven aangedraaid en het groene licht was terug voor de rest van de test van een week.

Hoewel het uiteindelijk leek te lukken, vond ik dat de PetSafe Simply Clean kieskeurig was op een manier die de meeste andere automatische kattenbakken niet zijn.

Hoewel het uiteindelijk soepel voor mij begon te werken, lijkt mijn eerste ervaring met storingslichten en vastlopen overeen te komen met enkele van de ervaringen die door andere gebruikers worden gedeeld. Er zijn veel beoordelingen die zeggen dat een of beide motoren van de kom binnen enkele weken na het verkrijgen van de kattenbak faalden.

Wat vonden de katten ervan?

Wessie met PetSafe Simply Clean

Mijn beide katten leken zich op hun gemak te voelen met de PetSafe Simply Clean.

Mijn katten leken relatief comfortabel met de Simply Clean en gebruikten het zodra het was opgezet. Hoewel het gebied klein is, leek geen van beiden het erg te vinden.

Hoe goed reinigt de Petsafe eenvoudig geuren?

Tijdens mijn test deed de PetSafe Simply Clean niet het beste werk om geuren te beheersen. Ik weet niet zeker of dit te wijten was aan de plaatsing van het koolstoffilter of de veiligheid van de afvalcontainer, maar in ieder geval was het geurbeheersingsvermogen van het apparaat niet gelijk aan dat van sommige andere automatische kattenbakken die ik heb geprobeerd.

Bevat de Petsafe Simply Clean Scatter?

In tegenstelling tot sommige andere kattenbakken die ik heb gebruikt, heeft de velgbeschermer van de Simply Clean uitstekend werk geleverd om zwerfvuil binnen de perken te houden.

Hoe gemakkelijk is het om zwerfvuil uit de afvallade weg te gooien?

In vergelijking met sommige andere automatische kattenbakken was dit een eenvoudig, ongecompliceerd proces. Je pakt de afvallade aan de achterkant van het apparaat vast, schuift het eruit en haalt je vuilniszak tevoorschijn.

Hoeveel kost de Petsafe Simply Clean?

De PetSafe Simply Clean kost $ 99,95, waardoor het een van de weinige automatische kattenbakken is die beschikbaar is voor minder dan $ 100. Vervangende koolstoffilters kosten ongeveer $ 2 per stuk en je moet ze ongeveer één keer per maand vervangen.

In vergelijking met andere automatische kattenbakken die u binden aan speciaal afval, afvalvallen, zakken en meer, vereist deze kattenbak niet veel vervangende onderdelen en is deze een meer betaalbare investering in de loop van de tijd.

Kortom, is de Petsafe Simply Clean een goede keuze?

Afgezien van betrouwbaarheidsproblemen, was ik relatief tevreden met de reinigingsprestaties van de PetSafe Simply Clean. Met matige geurbeheersing, minimaal plakken of vastlopen en eerlijke verstrooiingscontrole kan de PetSafe Simply Clean veel van zijn concurrenten overtreffen.

Als PetSafe het ontwerp van de unit zou kunnen verbeteren om de herhaalde motorstoringen en andere storingen te voorkomen die zoveel klanten tegenkomen, zou dit een van de beste automatische kattenbakken op de markt kunnen zijn.