Petlibro Dockstream batterijgevoede waterfontein voor katten Review

Petlibro Dockstream draadloze waterfontein functie

Op zoek naar een kattenwaterfontein op batterijen? Je bent niet de enige. Op onze waterfonteinrecensies hier op de All About Cats-website en op ons YouTube-kanaal hebben we talloze opmerkingen gekregen van katteneigenaren die een fontein willen die ze niet hoeven aan te sluiten.

In vergelijking met fonteinen met snoer kunnen draadloze kattenwaterfonteinen een veiligere optie zijn voor katten die op draden kauwen. Misschien wilt u dit type waterfontein ook als uw huis niet veel stopcontacten heeft en u meer flexibiliteit wilt in waar de fontein wordt geplaatst.

Maar frustrerend genoeg zijn goede draadloze waterfonteinen moeilijk te vinden. Sommige bevatten geen batterijen. Anderen hebben gewoon niet erg goede ontwerpen.

Dus hoe zit het met de Petlibro Dockstream? Het bedrijf stuurde ons een voorbeeld van deze nieuwe waterfontein op batterijen ter beoordeling. Na drie weken de Petlibro Dockstream met mijn twee katten te hebben getest, ben ik tot de conclusie gekomen dat hij de basisfuncties biedt die we zoeken in elke waterfontein, gecombineerd met het gemak en de flexibiliteit van een batterijvoedingsoptie.

Lees onze volledige recensie voor alle details.

Als u besluit om de Petlibro Dockstream waterfontein zelf te proberen, vergeet dan niet om onze exclusieve couponcode te gebruiken. Wanneer u de couponcode invoert ALLABOUTCATS bij het afrekenen in de Petlibro-winkel ontvangt u 20% korting op een enkel product in uw eerste bestelling.

Bezoek de Petlibro winkel.

Waarom zou u ons vertrouwen?

All About Cats heeft honderden kattenproducten beoordeeld, waaronder huisdiertechnologie en accessoires zoals waterfonteinen, speelgoed en feeders.

Als een van de hoofdproductrecensenten bij All About Cats heb ik persoonlijk een dozijn waterfonteinen geprobeerd, waaronder de populairste modellen op de markt. Ik heb verschillende soorten tuiten, een reeks filtratiemethoden en het spectrum van beschikbare maten geëvalueerd.

Naast mijn eigen ervaring heb ik honderden klantrecensies gelezen om te begrijpen wat anderen zoeken en nodig hebben van hun waterfonteinen. Op basis van deze tests en onderzoeken heb ik de belangrijkste kwaliteiten van een goede waterfontein geïdentificeerd en heb ik er vertrouwen in om deze producten te beoordelen en te rangschikken.

Over de Petlibro Dockstream batterijgevoede waterfontein voor katten

Over de Petlibro Dockstream draadloze waterfontein

Dankzij een draadloze bedieningsoptie kan de Petlibro Dockstream overal in huis worden uitgevoerd, waardoor u geen plek hoeft te vinden in de buurt van een stopcontact of over snoeren hoeft te struikelen.

In tegenstelling tot de meeste kattenwaterfonteinen op de markt, vertrouwt petlibro’s Dockstream-waterfontein niet alleen op elektriciteit uit een stopcontact.

In plaats daarvan kunt u het opladen via een ac-adapter en het vervolgens uitvoeren vanaf een draadloos batterijdock. Deze 5.000 mAH batterij bevat genoeg elektriciteit om 30 dagen mee te gaan. Wanneer de batterij bijna leeg is, laat een lampje op het scherm u dit weten en kunt u het opnieuw opladen voor nog een maand gebruik.

De fontein heeft een capaciteit van 2,5 liter of 85 ounce, wat matig is in vergelijking met andere waterfonteinen. Voor het perspectief bevat de immer populaire Catit Flower Fountain 100 gram water.

In mijn test in een huishouden met twee katten was de matige capaciteit van de Dockstream perfect voldoende. Gezien het feit dat katten elke dag ongeveer 4 gram water per 5 lbs lichaamsgewicht moeten drinken (inclusief het water in hun voedsel), zou de Dockstream voldoende moeten zijn om ongeveer een week mee te gaan met één kat.

Het primaire filter op de waterfontein plaatsen

Meerlaagse filtratie helpt om haren en andere verontreinigingen op te vangen.

Zoals de meeste waterfonteinen, geeft de Dockstream je een paar niveaus van filtratie. Het bevat een schuimvoorfilter om grote deeltjes op te vangen en een primair filter met verschillende soorten ingebouwde filtratie. Dit filterpakket is gemaakt van niet-geweven stof en bevat twee soorten filtermedia. Actieve kool vangt geuren en verontreinigingen op, en een ionenuitwisselingshars elimineert zware metalen en verzacht het water terwijl het passeert.

Het lichaam van de waterfontein bevindt zich bovenop het batterijdock, dat ook dienst doet als informatiecentrum. Dit paneel is voorzien van statuslampjes die de laadstatus van het apparaat aangeven en of u water moet toevoegen. Naast een indicatielampje als het waterniveau te laag wordt, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld als het laag wordt, waardoor een droge run de motor niet beschadigt.

Laten we het hebben over mijn ervaring met de Petlibro Dockstream kattenwaterfontein.

In de afgelopen weken heb ik de Petlibro Dockstream geprobeerd en aantekeningen gemaakt over mijn ervaring. Laten we beginnen met de beginnen — het uit de doos halen.

De Petlibro Dockstream wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Alles wat in de Petlibro Dockstream box zit

De doos bevat alles wat u nodig hebt om aan de slag te gaan, plus reinigingsgereedschap voor eenvoudig onderhoud.

Je krijgt een schrobborstel voor reiniging, het fonteinlichaam, filters en een gebruikershandleiding voor installatie en onderhoud.

Om het in te stellen, plaatst u het schuimvoorfilter in de pomp, sluit u de siliconenpijp aan die de pomp verbindt met de tuit aan de bovenkant, weekt en plaatst u het hoofdfilter en plaatst u het deksel eroverheen. Deze hoes is gemaakt van roestvrij staal, dat minder bacteriën en biofilm verzamelt, waardoor het schoner en gemakkelijker te onderhouden is dan plastic kommen en fonteinen. Snaps aan weerszijden houden de hoes vast aan het reservoir.

Petlibro Dockstream waterfontein tuit

Met de tuit op zijn plaats, stoot de fontein een kraanachtige stroom water uit die een centimeter of zo naar de kom valt.

Het apparaat wordt geleverd met een verwijderbare tuit, die u kunt plaatsen of verwijderen om verschillende soorten waterbewegingen te creëren. Ik gebruikte de fontein met de tuit op zijn plaats voor het grootste deel van mijn test. Door het uit te laten, ontstond een zachter borrelend effect.

Petlibro fontein zonder tuit

Met de plastic tuit verwijderd, creëerde de fontein een zachte borrelende stroom water.

Voordat u het in de draadloze modus kunt gebruiken, moet u het dock opladen. De aan / uit-knop en de oplaadkabelpoort bevinden zich, nogal onhandig, aan de onderkant van het dock. Als u het apparaat wilt in- of uitschakelen, moet u eerst de watertank voorzichtig verwijderen en vervolgens het dock omdraaien.

Onderkant van de Petlibro waterfontein

Je zet de waterfontein aan en uit met een kleine knop aan de onderkant van het dock.

Elke keer als ik de fontein wilde opladen of op de aan/uit-knop wilde drukken, moest ik het reservoir voorzichtig verwijderen, soms als het vol water zat. Het zou gemakkelijker te hanteren zijn – en ik zou veel minder risico lopen op opspattend water – als de krik op de achterkant van het dok zou worden geplaatst.

De draadloze functionaliteit werkte zoals beloofd, maar vergeet niet dat de loopmodus van de fontein verandert, afhankelijk van of deze is aangesloten of niet.

Net als veel andere op batterijen werkende kattenwaterfonteinen werkt de Petlibro Dockstream in twee verschillende modi om de levensduur van de batterij te verlengen. Wanneer aangesloten, werkt het zoals de meeste waterfonteinen en biedt het een continue stroom van belucht, bruisend water.

Wanneer u het dock loskoppelt, schakelt de fontein over naar de radarinductiemodus, wat betekent dat het water stil blijft totdat een kat – of andere bewegende objecten – binnen 80 cm (ongeveer 2,5 voet) van de voorkant en zijkanten van de fontein nadert. Het detecteert geen beweging van achteren, dus het is het beste om de fontein dicht bij een muur te plaatsen, zodat uw kat elke keer dat hij nadert bewegend water krijgt.

Naast de bewegingsactivering loopt deze elk uur 20 seconden vanzelf. Schakelen tussen deze twee modi zorgt ervoor dat de batterij langer blijft werken, maar het gebrek aan gebruikerscontrole voelt beperkend – zouden we niet de mogelijkheid moeten hebben om zelf tussen de twee modi te schakelen?

In het geval dat de fontein helemaal stroom verliest, blijft er altijd een klein plasje van ongeveer 130 ml water in de bovenste schaal, zodat uw kat iets te drinken heeft.

De filters leken grote deeltjes goed op te vangen.

Petlibro’s Dockstream-fontein heeft vier niveaus van filtratie, te beginnen met een schuimfilter om grote deeltjes op te vangen voordat ze de pomp kunnen beschadigen. Ondertussen vangt een drielaags primair filter grote en kleine verontreinigingen op en verwijdert deze uit het water terwijl het naar het oppervlak stroomt.

Niet-geweven stof vangt grote deeltjes zoals kattenhaar, terwijl actieve kool geuren adsorbeert. Een laag ionenuitwisselingshars is bedoeld om zware metalen te elimineren. Petlibro raadt aan om het filter regelmatig te vervangen – minstens eens in de twee weken.

Het liep rustig.

Net als Petlibro’s gelijkvormige fontein met alleen snoer, de Capsule, gebruikt de Dockstream een geïsoleerde pijp om water van de motor naar de tuit te leiden. De siliconen buis vermindert het bedrijfsgeluid, waardoor deze op ongeveer 23 dB blijft. Ik ontdekte dat het vrijwel onhoorbaar was tijdens het hardlopen.

De Dockstream was gemakkelijk schoon te maken, maar hij is niet 100% vaatwasmachinebestendig.

Na een paar weken begonnen de plastic delen van de fontein wat slijm te verzamelen, maar de roestvrijstalen bovenkant zag er nog steeds schoon uit.

Alleen de bovenste kom van de fontein is veilig schoon te maken in de vaatwasser, dus ik heb alles met de hand gewassen. Het heeft geen hoekjes en gaatjes die vuil zouden verzamelen, dus wassen met de hand was gemakkelijk genoeg.

Hoeveel kost het?

De Petlibro Dockstream op batterijen werkende kattenwaterfontein kost $ 69,99 in de Petlibro-winkel en op Amazon.

Dit maakt het een van de duurste waterfonteinen op de markt en kost meer dan andere op batterijen werkende eenheden. Maar Petlibro merkt op dat verschillende functies het onderscheiden van zowel eerdere modellen als hun concurrentie.

Naast het werken met een snoer of zonder, heeft het Foreign Body Detection om automatisch de stroom uit te schakelen als metalen voorwerpen het stroomsysteem naderen, automatische uitschakeling wanneer het waterniveau onder een veilig niveau daalt en een waterbaksluiting om de roestvrijstalen bovenkant te allen tijde bevestigd te houden.

En er is een manier om het goedkoper te maken- voer de couponcode in ALLABOUTCATS om 20% korting te krijgen op uw bestelling in de Petlibro-winkel. Dit brengt de prijs van de Dockstream terug tot slechts $ 56,00.

De Dockstream wordt geleverd met een garantie van 1 jaar en levenslange klantenondersteuning.

Algemene indrukken

De Petlibro Dockstream doet alles wat we van een kattenwaterfontein verwachten.

Het biedt vers, schoon, goed belucht water voor uw kat om te drinken. En de toevoeging van een powerdock en draadloze functionaliteit maakt het een flexibele, veilige optie voor diegenen die niet van ruziemakende snoeren houden of zich zorgen maken dat hun kat erop zal kauwen.

Een paar veranderingen zouden het van “goed” naar “uitstekend” brengen – de mogelijkheid om de loopmodus aan te passen vanaf het informatiedisplay, een netsnoeraansluiting aan de achterkant in plaats van de onderkant van het dock en een vaatwasserbestendige behuizingsconstructie.

Over het algemeen, hoewel het zou kunnen verbeteren, is de Dockstream een goede optie voor de vele mensen die al jaren wachten op een betere op batterijen werkende kattenwaterfontein.

Waar kunt u de Petlibro Dockstream-batterijgevoede kattenwaterfontein kopen?

Op het moment van schrijven is de Dockstream beschikbaar voor preorder en begint deze op 5 november 2022 te worden verzonden. Je kunt het kopen via de Petlibro-winkel en Amazon, maar ik zou de Petlibro-winkel aanbevelen voor de beste deal.

Wanneer u op de Petlibro-site koopt, wordt uw bestelling gratis verzonden naar adressen in de aangrenzende Verenigde Staten en wordt deze ondersteund door hun 30-dagen geld-terug-garantie. Bovendien kunt u de couponcode invoeren ALLABOUTCATS bij het afrekenen om 20% korting te krijgen, waardoor uw kosten dalen van $ 69,99 naar $ 56.

Wil je meer weten? U kunt ook volg Petlibro op Instagram en zoals hun pagina op Facebook.