Petkit Pura X Kattenbak Review

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 8/10
  • Geurbestrijding – 8/10
  • Uiterlijk– 9/10
  • Constructie– 7/10
  • Prijs– 6/10

Algemene score: 7.3/10

Inleiding tot de Petkit Pura X zelfreinigende kattenbak

De Petkit Pura X kattenbak biedt een breed scala aan functies, waaronder een app die realtime meldingen biedt over de activiteit en het gewicht van uw kat, meerdere sensoren voor maximale responsiviteit en veiligheid, evenals een roterende wereldbol die stil en efficiënt reinigt.

Deze zelfreinigende kattenbak belooft beter te presteren dan de Litter-Robot III, die momenteel onze favoriete automatische kattenbak is. En voor 599 dollar, je hebt gelijk om veel te verwachten. Maar doet de Pura X wat hij beweert, en is hij de prijs waard?

Na weken van paws-on testen, hebben we geconcludeerd dat de Petkit Pura X op alle belangrijke gebieden een behoorlijke performer is en hoog boven de rest uitsteekt als het gaat om activiteitsmonitoring en rapportage. Maar het is niet perfect, en het heeft een paar gebreken die voor de meeste kattenouders deal-breakers kunnen zijn.

Waarom zou u ons vertrouwenMallory Crusta, onze hoofd content, testte de Petkit Pura X Litter Box in de loop van enkele weken met haar twee katten, Wessie en Forest. Hier vindt u een overzicht van haar ervaring, samen met alles wat u moet weten over deze automatische kattenbak om uw eigen beslissing te nemen.

Specificaties

De Petkit Pura X Automatische Zelfreinigende Kattenbak is een kubusvormig apparaat dat 19 x 21 x 25 inch meet. De binnenkant van de kattenbak meet 18 x 16 inch met een opening van 8,6 inch en die opening is 12 inch van de grond.

De Pura X heeft ook een gewichtssensor met een uitlezing, zodat u het gewicht van uw kat kunt volgen, wat allemaal kan worden geïntegreerd met de Petkit Pura X-app. Met de app kunt u cycli beheren, activiteit bijhouden en vele andere functies die u kunt verwachten voor dit type kattenbak.

Hoe werkt de Petkit Pura X kattenbak?

De Petkit Pura X voert een cyclus uit – zie het display dat laat zien dat het apparaat zich midden in een reinigingscyclus bevindt.

De Petkit Pura X Kattenbak reinigt zowel het afval van uw kat als zijn gezondheid. Het beschikt over een thermische sensor, infraroodsensor, gewichtssensor, anti-pinch infraroodsensoren, slimme detectie, waarschuwingen op afstand en een beschermingssysteem tegen ongevallen. In tegenstelling tot andere automatische kattenbakken die alleen Wi-Fi-technologie gebruiken, maakt de Pura X gebruik van een multi-sensorsysteem om katten te detecteren en kan automatisch fietsen.

De Pura X heeft ook een gewichtssensordisplay met een uitlezing, zodat u het gewicht van uw kat kunt volgen, wat allemaal kan worden geïntegreerd met de Petkit Pura X-app. De app heeft alle functies die u zou verwachten van een automatische kattenbak-app, waaronder fietsen op afstand, activiteiten volgen en verschillende fietsaanpassingen.

In vergelijking met andere automatische kattenbakken geeft het echter meer diepgaande informatie over hoe lang uw kat in de doos heeft gezeten en hoeveel ze wegen. En door u de mogelijkheid te geven om individuele katten op gewicht te identificeren, maakt het het gemakkelijk om onderscheid te maken tussen elke gebruiker in een huis met meerdere katten.

U kunt de meeste functies ook bedienen vanaf het kattenbakdisplay zelf als de app niet beschikbaar is. Het biedt ook een logboek voor de kattenbakactiviteit van uw kat.

Hoe het in te stellen

Bij het openen van de doos krijgt u een netsnoer, adapter, ontgeurenisator, afvalvoeringen, mat en het apparaat zelf. Inbegrepen is een eenvoudige installatiehandleiding die u laat zien waar u de vloeibare ontgeurenisator kunt toevoegen als u deze wilt gebruiken. Bevestig vervolgens de wereldbol en voeg uw keuze aan afval toe.

De voering moet in de lade worden geplaatst en kan vervolgens op zijn plaats worden geschoven aan de onderkant van de unit en de mat moet bij de opening van de unit worden geplaatst. Plaats het apparaat op de gewenste locatie en sluit het aan.

Wat voor soort zwerfvuil het gebruikt

De Petkit Pura X Kattenbak kan worden gebruikt met elk type strooisel, maar ze bieden wel hun eigen strooisel dat een combinatie is van soja en klei.  Elk klonterend nest zal echter werken.

Katvriendelijkheid

De Petkit Pura X is geen bijzonder katvriendelijke unit, met een kleine ingang op een volle voet van de grond.

De Pura X is ontworpen voor katten onder de 18 pond en heeft verschillende sensors en een die speciaal is ingesteld om te volgen wanneer uw kat in en uit de kattenbak gaat. Hierdoor kan de Pura X bepalen wanneer en of een reinigingscyclus nodig is.

De Pura X heeft wel kattenveiligheidsfuncties die worden geactiveerd wanneer uw kat op de meegeleverde mat loopt. Het voelt uw kat en stopt wanneer het zich in een reinigingscyclus bevindt. Als uw kat erin slaagt om in de kattenbak te komen zonder de mat te gebruiken, zal hij ook zijn aanwezigheid voelen en stoppen.

Geurbestrijding

De Pura X heeft een ingebouwde geurverwijderingsspray die een fijne nevel van vloeistof spuit die vieze geuren neutraliseert na elke reinigingscyclus. Als u niet geïnteresseerd bent in de geur van kunstmatige geur, kan deze functie worden uitgeschakeld.

Bij het testen van de Petkit Pura X Litter Box ontdekten we dat het redelijk goed werkte voor wat het is ontworpen om te doen, maar wel wat kleine klontjes achterliet. Tijdens een reinigingscyclus zal het binnenste deel van de Pura X draaien en zal het strooisel door de roosters gaan, terwijl de gebruikte porties in een bak gaan.

Scatter controle

Verstrooiing kan een probleem zijn en onze katten schopten bij de opening nest in de opening. Om dit schoon te maken, moesten we het onder de wereldbol reiken en schoonmaken en proberen het uit alle spleten te verwijderen.

Reiniging en onderhoud

De Petkit Pura X afvallade loopt snel vol.

De Pura X heeft een relatief kleine afvalbak en vult zich minstens één keer per week met één kat. De Pura X fietst automatisch na een minuut of twee, maar kan overal van 1 tot 60 minuten worden vertraagd. De reinigingsfunctie zelf is vergelijkbaar met die van zijn concurrenten. De interne bol draait, zeeft schoon afval in een opslagcompartiment terwijl klonten en afval in een afvalcompartiment worden gescheiden.

Bij het legen van de afvalbak zou je waarschijnlijk een week met één kat kunnen gaan als het je enige kattenbak is. De afvalbak zelf is een lade aan de onderkant van de doos en is niet erg groot in vergelijking met andere automatische kattenbakken.

In termen van het schoonmaken van de kattenbak zelf, kan het proces behoorlijk vervelend zijn omdat regelmatige reiniging een volledige demontage vereist.

De app gebruiken

Met de Petkit-app kunt u cycli beheren, activiteiten bijhouden en meer. Hiermee kunt u ook op elk moment van de dag statusrapporten ontvangen.

Met de meerdere sensoren kunt u ook het gewicht van uw kat controleren en hoe lang uw kat in de doos zit. U kunt zelfs meerdere profielen instellen als u meer dan één kat in huis heeft.

Hoeveel kost de Petkit Pura X kattenbak?

De Petkit Pura X Kattenbak verkoopt voor 599,00 dollar en wordt geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen en een garantie van 1 jaar. De Petkit Pura X Kattenbak is beschikbaar op hun website en de prijs kan enigszins variëren, afhankelijk van waar je woont.

Onze ervaring met de Petkit Pura X kattenbak

Petkit Pura X ingang

De ingang van de Petkit Pura X is minder dan 8 centimeter hoog, waardoor katten heel weinig ruimte hebben om binnen te komen.

Na de Petkit Pura X enkele weken te hebben geprobeerd en de sensorprestaties, reinigingscyclusfuncties en katvriendelijkheid te hebben geëvalueerd, hebben we vastgesteld dat de kattenbak een fatsoenlijke performer is, een relatief efficiënte reiniging levert en onderweg niet te veel problemen oplevert.

Onze katten waren een beetje huiverig bij het gebruik van de Petkit Pura X Kattenbak vanwege de grootte van de opening, de binnenafmetingen en de hoogte van de opening vanaf de vloer. Ze warmden zich er uiteindelijk aan op, maar kozen ervoor om hun zaken te doen in de buurt van de opening en dat zou ervoor zorgen dat het nest uit de voorkant zou lekken en aan de voering zou blijven plakken.

Toen we de Petkit Pura X Litter Box voor het eerst ontvingen, was er een fout in de gewichtssensor en toen we contact met hen opnamen, verwezen ze ons door naar hun e-mailondersteuning. Na vele e-mailwisselingen stuurden ze wel een vervangende eenheid.  Hun klantrecensies tonen echter veel ontevreden klanten die niet zo’n goede ervaring hadden.

Is de Petkit Pura X kattenbak de moeite waard?

Over het algemeen werkt de Petkit Pura X kattenbak redelijk consistent en doet hij wat hij moet doen, maar de prestaties laten te wensen over. Over het algemeen vonden we de Petkit Pura X Litter Box niet zo indrukwekkend als de Litter-Robot, de naaste concurrent.

Lees ook: Nestrobot vs Petkit Pura X – Gekocht en getest

Het heeft wel een paar functies die andere automatische kattenbakken niet hebben. Met betrekking tot de gewichtssensoren kunt u uw katten volgen via de app, wat handig is in meerdere kattenhuizen.

Dat gezegd hebbende, zijn er een paar dingen aan deze kattenbak die hem niet bijzonder katvriendelijk maken.

First, de kattenvriendelijkheid van het apparaat moet worden heroverwogen. Deze kattenbak zou niet geschikt zijn voor grotere kattenrassen en het is ook 12 centimeter van de vloer waardoor het voor sommige katten moeilijk is om binnen te komen. Ook het opnemen van een soort lip bij de ingang en het afdichten van openingen zou veel effectiever zijn voor het reinigen.

De afvalbak loopt snel vol en kan iets groter worden gemaakt om langer tussen het legen door te gaan. De roosters in de zeef zijn vrij groot en de bodem is niet bevestigd aan de binnenkant van de wereldbol. Hierdoor kunnen kleinere klontjes weer in de kattenbak terecht komen.

We hadden niet helemaal een hekel aan de Petkit Pura X Litter Box, maar we denken niet dat het het prijskaartje van $ 599 + waard is, zelfs niet met de Petkit-app die waarde toevoegt. Het werkt redelijk goed, maar het heeft niet de kattenvriendelijkheid die zijn concurrenten kunnen bieden. Ook de klantenservice van het bedrijf kan wel wat verbetering gebruiken.