Onbevooroordeelde Whiskas Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben dit iconische merk kritisch bekeken en de productie, het veiligheidsrecord, de kwaliteit van ingrediënten en meer van Whiskas geëvalueerd. Krijg de feiten in onze onbevooroordeelde Whiskas kattenvoer review.

De We’re All About Cats Standard – Whiskas beoordelen op wat belangrijk is

We hebben Whiskas geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 4/10
 • Productvariëteit – 3/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 9/10

Algemene score: 6.5/10

We geven Whiskas kattenvoer een 39 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Als onderdeel van ons beoordelingsproces hebben we monsters ingediend bij een onafhankelijk laboratorium. Het volledige rapport is hier te bekijken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Over Whiskas

Het merk dat Whiskas zou worden werd opgericht in 1936. Toen heette het Kal Kan, het was een van de eerste dierenvoedingsmerken die bestonden. Tegen de tijd dat de naam van het merk in 1988 veranderde in Whiskas, was het op weg om een hoofdbestanddeel te worden in pantry’s over de hele wereld.

Het merk is eigendom van Mars Petcare, een van ’s werelds best verdienende huisdiervoedingsbedrijven die ook andere populaire merken bezit, zoals Iams, Royal Canin, Nutro en meer.  Met internationale distributie en een aanwezigheid in bijna elke supermarkt en dierenvoedingswinkel, is Whiskas een van de meest herkenbare en bekende merken ter wereld.

Inkoop en productie

Met Whiskas beschikbaar in zoveel landen, is het moeilijk om precies vast te stellen waar al hun voedsel wordt gemaakt. Het lijkt erop dat ten minste een deel van hun producten die in de Verenigde Staten worden verkocht, in Virginia worden gemaakt door een co-packingbedrijf, dus het is gemakkelijk om aan te nemen dat het bedrijf samenwerkt met andere fabrikanten over de hele wereld.

Als u gedetailleerde informatie wilt die relevant is voor Whiskas-voedsel dat in uw land wordt verkocht, neemt u contact op met uw lokale Whiskas-klantenserviceteam.

Is Whiskas kattenvoer teruggeroepen?

Ja, maar alleen in Canada. Na 60 jaar in de industrie kondigde Whiskas zijn eerste vrijwillige terugroepactie aan, waarbij verschillende soorten droog kattenvoer in Canada werden verkocht.

Hoewel het bedrijf de terugroepactie van 2021 toeschreef aan een grondstof die niet aan hun kwaliteitsnormen voldeed, onthulde retailer Costco Wholesale dat de oorzaak het potentieel voor mycotoxinebesmetting was.

Mycotoxinen zijn giftige verbindingen die door bepaalde soorten schimmels worden gecreëerd. Deze schimmel ontwikkelt zich meestal op rijst, maïs en andere granen. Voor zover wij weten, waren er geen meldingen van ziekte in verband met deze terugroepactie.

Welke soorten kattenvoer biedt Whiskas aan?

Whiskas is een bottom-of-the-line budgetmerk dat zich richt op ouderwetse, betaalbare voedingsmiddelen. Hun selectie omvat droog voedsel en natte recepten verpakt in zakjes. Al hun recepten bevatten rundvlees, gevogelte of vis, in combinatie of als op zichzelf staande hoofdingrediënten.

Whiskas Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Amazon

Labrapport bekijken

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Op het eerste gezicht lijkt dit populaire Whiskas-recept te zijn gemaakt van geraspte kip in bouillon, maar de ingrediëntenlijst vertelt een genuanceerder verhaal. Op basis van de ingrediëntenlijst lijkt het voedsel gebaseerd te zijn op een samenstelling van kip, lever, maïszetmeel en tarwegluten gevormd tot snippers en gezet in een verdikte jus.

Met meerdere potentieel schadelijke conserveermiddelen en mogelijk kankerverwekkende karamelkleur, bevat het voedsel verschillende van de additieven die we proberen te vermijden.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een zeer laag koolhydraatgehalte.

Hoewel de macronutriëntenverdeling van het voedsel op punt staat, maakt het gebruik van twijfelachtige additieven en het feit dat het tarwegluten bevat in plaats van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten, het een minder dan ideale keuze.

Ingrediënten

Voldoende water voor verwerking, kip, lever, sojaolie, gemodificeerd maïszetmeel, tarwegluten, natuurlijke aroma’s, guargom, natriumtripolyfosfaat, taurine, zout, vitamines (vitamine A-acetaat, dl-alfa-tocoferolacetaat [Source OF Vitamin E], Thiamine Mononitraat [Vitamin B1], Pyridoxine hydrochloride [Vitamin B6], Riboflavine Supplement [Vitamin B2], Foliumzuur), Dinatrium EDTA, Karamelkleuring, Natriumnitriet (voor kleurbehoud), Mineralen (Mangaansulfaat, Zinksulfaat), BHA / BHT (een conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 2.5%

Vocht: 85%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 13.33%

Vezel: 16.67%

Koolhydraten: 10%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 58.6%

Vet: 31.63%

Koolhydraten: 9.77%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Sojaolie, gemodificeerd maïszetmeel, tarwegluten, guargom, karamelkleuring, BHA / BHT

Veel voorkomende allergenen: Kip, Lever

Pros

 • Lijkt laag in koolhydraten te zijn
 • Katten houden van de manier waarop het voedsel smaakt
 • Een van de meest betaalbare natte voedingsmiddelen op de markt
 • Voornamelijk gemaakt van voor de soort geschikte kip

Tegens

 • Bevat potentieel schadelijke kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen
 • Bevat een vleescomposiet in plaats van versnipperd vlees
 • Alleen verkrijgbaar in plastic zakjes
 • Sommige recensenten zeggen dat de kwaliteit van het voedsel onlangs is veranderd

Whiskas Choice snijdt kipdiner in jus

Koop op Walmart

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Net als het voedsel hierboven, bestaat dit voedsel niet alleen uit stukjes kip. In plaats daarvan lijken de voedselbrokken geëxtrudeerde hunks van kip, vleesbijproducten, tarwegluten en andere additieven te zijn.

Whiskas legt uit dat de vleesbijproducten in dit recept afkomstig zijn van koeien, varkens en schapen. Hoewel bijproducten niet noodzakelijkerwijs slecht zijn – ze bevatten soms enkele van de meest voedzame delen van het dier – zijn ze ook niet noodzakelijkerwijs goed. Dierlijke bijproducten kunnen bestaan uit minimaal voedzame dierlijke delen zoals neuzen, ribben en huid, of ze kunnen zich richten op goed verteerbare organen en spiervlees. We weten het gewoon niet.

En voor katten met voedselgevoeligheden introduceert dit vaag genoemde ingrediënt te veel variabelen voor succesvol intolerantiebeheer.

In tegenstelling tot het eerste kattenvoer op deze lijst, bevat dit Whiskas-recept geen BHA of BHT, maar wel toegevoegde kleuren.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Met een mix van benoemd en naamloos vlees, de opname van tarwegluten en maïszetmeel en het gebruik van toegevoegde kleuren, is dit voedsel geen topkeuze. Dat gezegd hebbende, de macronutriëntendistributie bevindt zich in de carnivoor-geschikte zone en onderscheidt het van andere voedingsmiddelen die vol zitten met zetmeelrijke, plantaardige ingrediënten. Als u een betaalbaar voedsel nodig heeft dat voor soorten geschikte, op vlees gebaseerde voeding levert, is dit er misschien een om te overwegen.

Ingrediënten

Voldoende water voor verwerking, kip, vleesbijproducten, tarwegluten, maïszetmeel, visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), glycine, zout, natriumtripolyfosfaat, toegevoegde kleuren, guargom, mineralen (kaliumchloride, zinksulfaat, ijzersulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, magnesiumsulfaat, kaliumjodide), taurine, vitaminen (cholinechloride, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), calciumpantothenaat, foliumzuur, Vitamine D3 Supplement, Menadione Natrium Bisulfiet Complex (Bron van Vitamine K Activiteit), Dl-Methionine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 84%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.75%

Vezel: 6.25%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.48%

Vet: 37.78%

Koolhydraten: 20.74%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Vleesbijproducten, tarwegluten, maïszetmeel, toegevoegde kleuren, guargom

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vleesbijproducten

Pros

 • Laag koolhydraatgehalte
 • Katten houden van de manier waarop het voedsel smaakt
 • Betaalbaar voor bijna elk budget

Tegens

 • Bevat vleesbijproducten – is mogelijk geen goed verteerbaar of hoogwaardig voedsel
 • Wordt geleverd in kleine plastic zakjes

Whiskas Tender Bites Favoriete selecties Kattenvoer zakjes

Koop op Walmart

Kippen- en vleesbijproducten blijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit natte kattenvoer.

Hoewel oceaanwitvis en tonijn in de naam van dit product voorkomen, staan kip- en vleesbijproducten centraal op de ingrediëntenlijst. De malse hapjes lijken te bestaan uit een geherstructureerde brij van kip, vleesbijproducten, tarwegluten, oceaanwitvis, tonijn en andere additieven.

Het voedsel bevat “toegevoegde kleuren” en is verrijkt met een verscheidenheid aan synthetische vitamines, mineralen en aminozuren.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met een matig vetgehalte en is het laag in koolhydraten.

Zoals veel economy-merken levert Whiskas een hoog eiwitgehalte en een goede dosis vet, terwijl veel van de meest voorkomende koolhydraatbronnen worden weggelaten. Dat gezegd hebbende, het eten is niet perfect. De opname van vleesbijproducten suggereert een slechte eiwitverteerbaarheid en maakt het onmogelijk om precies te weten welk vlees in het lichaam van uw kat terechtkomt. Oceaanwitvis en tonijn kunnen besmet zijn met zware metalen en andere gifstoffen.

Nogmaals, dit eten kan een goede optie zijn als budget je topprioriteit is, maar het behoort niet tot onze topaanbevelingen.

Ingrediënten

Voldoende water voor verwerking, kip, vleesbijproducten, tarwegluten, oceaanwitvis, tonijn, maïszetmeel, glycine, zout, toegevoegde kleuren, natriumtripolyfosfaat, guargom, mineralen (kaliumchloride, zinksulfaat, ijzersulfaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, magnesiumsulfaat, kaliumjodide), taurine, vitamine (cholinechloride, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), calciumpantothenaat, foliumzuur, vitamine D3-supplement, Menadione natriumbisulfiet complex (bron van vitamine K activiteit), dl-methionine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 3%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 84%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.75%

Vezel: 6.25%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.48%

Vet: 37.78%

Koolhydraten: 20.74%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Vleesbijproducten, tarwegluten, maïszetmeel, toegevoegde kleuren, guargom

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Katten houden van de manier waarop dit voedsel smaakt

Tegens

 • Bevat vleesbijproducten
 • Alleen verkrijgbaar in kleine plastic zakjes

Wat vinden klanten van Whiskas Kattenvoer?

Whiskas is een populair merk. Mensen over de hele wereld kopen en vertrouwen er elke dag op – en katten vinden het ook leuk. Hoewel de meeste klanten hun katten Whiskas voeren zonder ooit een recensie te schrijven, hebben de meeste van degenen die dat wel doen goede dingen te zeggen.

Whiskas krijgt ook wat negatieve feedback. Beoordelaars van ConsumerAffairs geven het bijvoorbeeld een algemene tevredenheidsbeoordeling van 2,5 op 5 sterren. Sommigen zeggen dat hun katten ziek werden na het eten van Whiskas. Sommigen zeggen dat het eten niet vers was. Anderen vonden vreemde voorwerpen in het voedsel.

Wat zeggen echte klanten precies over Whiskas kattenvoer? Laten we een paar klantrecensies lezen.

Positieve beoordelingen

“Whiskas Tender Bites is een “god gezonden” voor onze dertien jaar oude binnenlandse korthaar orange tabby Fireball. Poor thing ging door een depressie nadat haar gebonden zus was overleden. Ze verloor elk verlangen naar eten en lekkernijen. We wilden haar niet opgeven omdat ze een paar jaar eerder was gediagnosticeerd en behandeld voor lymfoom. Dus we hadden het gevoel dat als ze daar doorheen kon komen, ze hier doorheen kon komen. Ze zakte naar een zeer alarmerende 4 pond, voordat we de beslissing namen om haar gedwongen te voeden. Na een aantal nachten babyvoeding, kmr, bouillons, etc. begon ze eindelijk weer zelfstandig te eten.

We wilden dat haar eten zo smakelijk mogelijk zou zijn, maar hadden niet het geld of de middelen om een arm en een been uit te geven aan crème de la crème de la crème, beter dan kattenvoer met menselijk voedsel. Ze we probeerden Whiskas en ze werd er GEK van. Ze begon gewoon met het lappen van de jus / sappen, maar ging verder met het eten van de stukjes vlees. Zodra haar eetlust weer normaal werd, kon ze er geen genoeg van krijgen! Op een gegeven moment voerden we haar drie pakjes per dag om haar te helpen aankomen. En het werkte… in minder dan vier maanden was ze terug tot 6 pond.

Ik waardeer Wiskas Tender Bites omdat ze betaalbaar zijn (Amazon’s Subscribe and Save heeft de beste deal), komen in gemakkelijk te openen zakjes en zijn blijkbaar best lekker. En hoewel de ingrediënten misschien niet super duper biologisch en premium zijn, is echt vlees het tweede ingrediënt naast water voor verwerking. Plus… Ik bedoel… dit voedsel heeft in feite het leven van mijn kat gered en haar geholpen om terug te keren naar een veel gezonder gewichtsbereik!”Shaigirl, recensie Whiskas Tender Bites

Mijn katten zijn er gewoon dol op. Geweldig product. Het is handig, vers en lekker. De katten likken hun bord en de kittens vinden het ook gewoon geweldig. Ik zou het in feite aanraden. Als ik een kitten verkoop, stel ik altijd voor dat ze de whiskas spinnend kip voeren.”Henri, recensie whiskas Purrfectly Chicken Entree

Negatieve beoordelingen

“Ik ben het eens met enkele van de andere beoordelingen met betrekking tot dit product. De laatste paar koffers die ik heb gekocht hebben allemaal donker vlees en de jus is donker. De verwilderde katten die ik voer, laten het vlees achter. Het is zonde. Ik zal het nog een of twee keer bestellen, maar als het er zo uit blijft zien, stop ik met kopen.” maggie, recensie over Whiskas Purrfectly Chicken Entree

“Ik heb twee kittens die dit eten niet erg lijken te vinden. Mijn 9-jarige kat, op het eerste snuffelen liep ze weg. Maar later als ze te veel honger had, zal ze het opeten. De twee keer dat ze heeft gegeten, is ze ziek geworden. De eerste keer gooide ze daarna over. De tweede keer gooide ze het weer op, maar ze bleef twee dagen ziek. Ze kreeg een dag bloederige diarree en daarna de tweede dag minder bloederige zachte maar stevige ontlasting. Eerlijk gezegd zou ik de gezondheid van je harige geliefden niet riskeren voor een goedkope kattenvoeroptie. “ J W, recensie Whiskas Tender Bites Favoriete selecties

Hoeveel kost Whiskas Kattenvoer?

Whiskas kattenvoer is een van de goedkoopste merken op de markt. Hun natte voedingsmiddelen kosten ongeveer $ 0,07 per ounce of ongeveer $0.63 per dag voor de gemiddelde kat van 10 pond. Whiskas droog kattenvoer kost de helft minder per ounce en als je dezelfde kat van 10 pond voedt, zou het ongeveer kosten $0.08 per dag.

Dit maakt Whiskas kattenvoer een van de goedkoopste die je kunt kopen.

Lees ook:

Kortom, is Whiskas een goede keuze?

Whiskas kunnen een goede optie zijn als je op zoek bent naar een smaakvol, betaalbaar, op vlees gebaseerd voedsel, maar hun recepten zijn niet de beste.

Lees het etiket goed door om er zeker van te zijn dat je een van hun BHA- en BHT-vrije recepten kiest en vermijd recepten die karamelkleur bevatten. Als uw kat een gevoelige maag lijkt te hebben, overweeg dan om een ander merk te proberen dat alleen vlees met naam gebruikt. Whiskas’ gebruik van vleesbijproducten maakt het moeilijk om probleemingrediënten te identificeren en te elimineren.

Waar whiskas kattenvoer kopen?

Whiskas kattenvoer wordt verkocht in supermarkten, big box-winkels en dierenvoedingswinkels over de hele wereld. Je kunt het ook online vinden op Amazon, Chewy, Walmart en andere online retailers die dierenvoeding verkopen.

Klik hier om te winkelen voor Whiskas kattenvoer op Amazon