Skip to Content

Onbevooroordeelde Freshpet Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Freshpet is misschien een van de weinige kattenvoer die je uit een koelkast koopt, maar is het verser, veiliger of voedzamer dan het gemiddelde kattenvoermerk? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Freshpet kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling van Freshpet op wat belangrijk is

We hebben Freshpet geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 3/10
 • Herinner geschiedenis – 6/10

Algemene score: 5.5/10

We geven Freshpet kattenvoer een 33 uit 60 rating of een C-cijfer.

Er zijn betere verse opties

Freshpet kan bij de meeste dierenwinkels worden gekocht, maar een oogst van nieuwe concurrenten voor het bezorgen van vers kattenvoer biedt beter, verser kattenvoer dat tot aan uw deur wordt geleverd.

Hier zijn onze favoriete bezorgbedrijven voor vers en premium kattenvoer waaruit u vandaag kunt kiezen. De meeste bieden een zware korting op uw eerste bestelling, zodat u kunt zien hoe uw kat het leuk vindt.

Over Freshpet

In 2006 lanceerden John Phelps en Cathal Walsh Freshpet, een merk van gekoeld dierenvoer. Freshpet beweert te bezuinigen op verwerking om voeding te versterken en zegt dat hun voedsel is gemaakt met “hele ingrediënten”, vervolgens “voorzichtig gekookt zonder conserveermiddelen en gekoeld wordt bewaard waar vlees thuishoort.”

Inkoop en productie

Alle Freshpet-voedingsmiddelen worden met stoom gekookt in de eigen faciliteit van Freshpet in Pennsylvania.

Ongeveer 97% van de ingrediënten in Freshpet-voedingsmiddelen zijn afkomstig uit de Verenigde Staten en Canada. Hoewel alle voedselingrediënten afkomstig zijn uit Noord-Amerika, betrekt het bedrijf vitamines en mineralen uit andere regio’s. Hoewel China de grootste leverancier van synthetische vitamines en aminozuren is, beweert Freshpet dat ze geen ingrediënten uit dat land betrekken.

Is vers kattenvoer teruggeroepen?

Vers kattenvoer is nooit teruggeroepen.

Wat voor soort kattenvoer biedt Freshpet?

Freshpet biedt drie lijnen kattenvoer.

Ze omvatten Freshpet® Selecteren, de originele lijn van het merk, Vitaal® voedingsmiddelen met een gehalte aan vlees, gevogelte of vis van 80%, en De frisse natuur®, die kip en kalkoen gebruikt van boerderijen die voldoen aan de normen voor dierenwelzijn van stap 1 en stap 2 die zijn vastgesteld door het Global Animal Partnership.

Freshpet Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Freshpet® Vital™ Grain Free Complete Maaltijden Kip, Ocean Whitefish, &Egg Adult Cat Food

Prijs controleren

Kip en oceaanwitvis lijken de primaire eiwitbronnen in dit kattenvoer te zijn.

Dit Freshpet-voedsel is gemaakt met kip, oceaanwitvis, eieren en een paar groenten. Het is een van hun brokachtige voedingsmiddelen en wordt geleverd in hapklare zachte brokken.

De eerste drie ingrediënten zijn kip, kippenlever en oceaanwitvis. Kip is een voor de soort geschikte bron van voedingsstoffen, net als de lever met veel voedingsstoffen. Oceaanwitvis is niet ideaal vanwege het potentieel voor verontreiniging met zware metalen en toxines. Merk ook op dat oceaanwitvis geen enkele vissoort is. De term kan verwijzen naar schelvis, kabeljauw en een groot aantal andere vissen met vergelijkbaar wit vlees en milde smaak.

Na de primaire vleesingrediënten – onthoud dat vlees goed is voor 80% van elk Vital-recept™ – is het volgende item iets dat “natuurlijke smaken” wordt genoemd. Deze vage naam, volgens Freshpet, is toegewezen aan “een gepatenteerde mix van natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt om de smaak van ons verse voedsel te verbeteren.”

Eieren worden toegevoegd als een extra bron van dierlijke eiwitten. Het voedsel wordt aangevuld met wortels en spinazie, ingrediënten met weinig voedingsvoordeel voor katten.

Het voedsel bevat erwteneiwit, een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten. Het is ook gemaakt met erwtenvezel, een erwtenderivaat dat het vezelgehalte van het voedsel verhoogt. Het voedsel bevat azijn, mogelijk als een soort conserveermiddel, en wordt aangevuld met kaliumchloride – soms marketed als lite zout. Dit zoutalternatief is lager in natrium, maar heeft een aantal van dezelfde conserverende effecten als standaardzout.

Naast kaliumchloride als een soort conserveermiddel, bevat het voedsel selderijpoeder. Dit ingrediënt is een natuurlijke bron van nitraten. Tot zover “geen conserveringsmiddelen”.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Het voedsel bevat 231 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Oceaanwitvis, Natuurlijke Aroma’s, Eieren, Wortelen, Spinazie, Erwteneiwit, Erwtenvezel, Azijn, Vitaminen &mineralen (Zinkchelaat, Calciumsulfaat, Kaliumchloride, Ijzerproteïne, Niacine, Vitamine E-supplement, Kopereiwit, Thiaminemononitraat, Mangaanproteïne, Vitamine A-supplement, Riboflavine, Calciumpantothenaat, Pyridoxinehydrochloride, Biotine, Vitamine B12-supplement, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur, Calciumjodaat, Natriumseleniet), Zout, Taurine.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 17%

Ruw vet: 11%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 65%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.57%

Vet: 31.43%

Vezel: 4.29%

Koolhydraten: 15.71%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 34.54%

Vet: 54.28%

Koolhydraten: 11.18%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Eieren

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Wortelen, Spinazie, Erwteneiwit, Erwtenvezel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis, Eieren

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrijwel vrij van plantaardige eiwitten
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Gemaakt met genoemd vlees in plaats van bijproducten
 • Zorgt voor meer vocht dan traditionele brokjes
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Bevat meerdere plantaardige ingrediënten

Prijs controleren

Kip en rundvlees lijken de primaire eiwitbronnen in dit kattenvoer te zijn.

Zoals alle voedingsmiddelen in de Vital-lijn, bestaat deze slice-and-serve roll voor 80% uit vlees. In het geval van dit recept is dat vlees kip en rundvlees. Het eten heeft een paté textuur, maar in plaats van in een blikje, wordt het in een strak broodje geperst dat je snijdt en serveert.

Het eerste ingrediënt is kip, gekookt in kippenbouillon en gemengd met rundvlees en kippenlever. Het voedsel is op smaak gebracht met “natuurlijke smaken”, die Freshpet beschrijft als “een gepatenteerde mix van natuurlijke ingrediënten die worden gebruikt om de smaak van ons verse voedsel te verbeteren.” De term verwijst meestal naar een smaakadditief gemaakt van gehydrolyseerde dierlijke weefsels, maar de gepatenteerde mix van Freshpet kan andere ingrediënten bevatten.

Naast de belangrijkste eiwitbronnen bevat het voedsel verse eieren als een zeer biologisch beschikbare eiwitbron.

Tapiocazetmeel en carrageen worden beide toegevoegd om het voedsel te helpen binden en stabiliseren. Hoewel carrageen van voedselkwaliteit over het algemeen als veilig wordt beschouwd, kan het besmet zijn met afgebroken carrageen. Dit laatste is een bekend ontstekingsmiddel met mogelijke carcinogene effecten.

Naast de primaire dierlijke eiwitingrediënten bevat het erwteneiwit, een plantaardig eiwitconcentraat dat soms wordt gebruikt als een kosteneffectief alternatief voor dierlijke eiwitbronnen. Een ander erwtenderivaat, erwtenvezel, is opgenomen als een bron van oplosbare en onoplosbare vezels.

Hoewel Freshpet belooft dat het product geen nitraten bevat, bevat het wel selderijpoeder, een natuurlijke bron van natriumnitraat. In plaats van kaliumchloride wordt het voedsel gemaakt met zout.

Het voedsel is rijk aan eiwitten met matig vet en lage koolhydraten.

Het voedsel heeft 272 calorieën per 8 ounces of 34 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Rundvlees, Kippenlever, Natuurlijke Aroma’s, Eieren, Tapiocazetmeel, Carrageen, Erwteneiwit, Dicalciumfosfaat, Erwtenvezel, Zout, Taurine, Selderijpoeder, Cholinechloride, Vitamine E-supplement, Niacine, Thiaminemononitraat, Natriumseleniet, Calciumpantothenaat, Riboflavine, Pyridoxinehydrochloride, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Calciumcarbonaat, Ijzerproteïne, Zinkproteïne, Mangaaneiwitaat, Koperproteïne, Koperproteïne, Calciumjodaat

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof Basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.82%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 16.91%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Rundvlees, Kippenlever, Eieren

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel, carrageen, erwteneiwit, erwtenvezel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Rundvlees, Eieren

Pros

 • Bevat benoemd vlees in plaats van vaag gelabelde maaltijden en bijproducten
 • Bevat een combinatie van spier- en orgaanvlees
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

Prijs controleren

Kip blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit kattenvoer.

Dit product uit de Select-lijn van Freshpet is bijna identiek aan de laatste slice-and-serve-rol die we hebben beoordeeld. Net als de Vital Chicken &Beef-rol richt deze rol uit de Select-lijn zich op kip, kippenbouillon, rundvlees en kippenlever als primaire eiwitbronnen. Het bevat eieren en erwteneiwit als secundaire eiwitten.

Net als de Freshpet Vital-rol wordt het voedsel ingedikt met zowel tapiocazetmeel als carrageen. Deze ingrediënten verhogen het koolhydraatgehalte van het voedsel en verminderen, vanwege de potentieel inflammatoire en kankerverwekkende eigenschappen van carrageen, de aantrekkingskracht ervan aanzienlijk.

In tegenstelling tot het recept dat eerder is besproken, bevat dit voedsel visolie als een natuurlijke bron van omega-3-vetzuren. Visolie is rijk aan DHA en EPA, de soorten heilzame vetzuren die carnivoren nodig hebben.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte. Het biedt een soort-geschikte, vlees-zware nutriëntenverdeling.

Het voedsel heeft ongeveer 34 calorieën per ounce of 272 calorieën per 8 ounces.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Rundvlees, Kippenlever, Natuurlijke Aroma’s, Eieren, Tapiocazetmeel, Erwteneiwit, Carrageen, Dicalciumfosfaat, Erwtenvezel, Zout, Taurine, Visolie, Selderijpoeder,

Cholinechloride, Vitamine E Supplement, Niacine, Thiamine Mononitraat, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Biotine, Vitamine B12 Supplement, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, IjzerProteïne, ZinkProteïne, Zink Proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, Koper Proteïnaat, NatriumSeleniet, CalciumJodaat

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 27.27%

Vezel: 4.55%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 33.82%

Vet: 49.28%

Koolhydraten: 16.91%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Rundvlees, Kippenlever, Ei, Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Tapioca zetmeel, erwteneiwit, erwtenvezel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Rundvlees, Eieren

Pros

 • Gemaakt van genoemd vlees in plaats van vaag geëtiketteerde maaltijden en bijproducten
 • Rijk aan eiwitten uit zowel spiervlees als organen
 • Bevat visolie als een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren
 • Laag koolhydraatgehalte
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

Wat vinden klanten van Freshpet kattenvoer?

Freshpet ontvangt voornamelijk positieve recensies over zijn productvermeldingen, maar de dingen evolueren naar negativiteit zodra u verder kijkt dan de website van Freshpet en hun retailpartners.

Hoewel meer dan 50% van de recensenten van Consumentenzaken tevreden is over het merk, delen ontevreden klanten vergelijkbare klachten. Freshpet zou een week vers in de koelkast moeten blijven, maar veel recensenten zeggen dat ze de zak hebben geopend om stinkend of beschimmeld Freshpet-kattenvoer te vinden. En het blijkt dat Consumentenzaken slechts het topje van de rotte Freshpet-ijsberg is.

Soortgelijke rapporten verschijnen op sociale media en discussieborden. Na ongeveer een half uur surfen op het web telde ik 88 klantrapporten van helemaal niet-verse Freshpet. Klachten zijn onder meer opgeblazen zakken, zure geuren, beschimmeld voedsel en huisdieren die ziek worden na het eten van twijfelachtig vers voedsel. Tientallen andere klanten zeiden niet dat het product bedorven was, maar dat hun huisdieren ziek werden na het eten van Freshhuisdier.

Positieve beoordelingen

“We hebben een 9-jarige reddingskat. Ze zal alleen natvoer eten. Al het natte voedsel dat we haar hebben gegeven, ruikt verschrikkelijk en ze zou overgeven na het eten ervan of het meeste in haar gerecht laten zitten en het zou naar de hemel stinken. We vonden de Freshpet Vital kopvoorn bij PetCo onlangs. Besloten om het eens te proberen. Ik kan eerlijk zeggen dat ze het eet en niet heeft overgegeven sinds we haar hebben gewisseld. Ik zou dit eten aanraden aan iedereen die worstelt met kieskeurige eters! Het stinkt niet en je kunt het in de koelkast bewaren. We kopen er 3 of 4 tegelijk en vriezen ze in tot we klaar zijn voor gebruik. Heel blij met dit kattenvoer!” – Cynthia Edginton, reviewing Freshpet Vital® Grain Free Chicken &Beef Recept voor katten

“Ik heb vijf jaar geleden een ondervoed katje gered van enkele daklozen. Ze groeide op met het eten van restaurantkoffiemelk die ze uit restaurants zouden nemen. Ze is nu erg klein voor haar leeftijd (5) en ze heeft het moeilijk om voedsel laag te houden. Dit is het enige voedsel dat ze kan eten zonder ziek te worden! Ze is erg gezond, gelukkig en heeft een glanzende vacht en ogen. Heel erg bedankt voor het maken van een kwalitatief kattenvoer! Er zijn veel opties voor goed hondenvoer, niet zozeer voor katten. Nogmaals bedankt!” – Stacey, recensie Freshpet Select Chicken &Beef

Negatieve beoordelingen

“Ik begon ongeveer een jaar geleden met het kopen van de kipbeten toen ik in Californië woonde. Mijn kat vond het geweldig en ik zag een grote verandering in haar gedrag. Vroeger had ze altijd honger en huilde ze om meer eten, ongeacht wat ik haar gaf. Toen ik de kipbeten probeerde, kalmeerde ze, sliep ze de hele nacht door en smeekte ze niet om eten. In feite at ze maar een klein bedrag om tevreden te zijn. Ik zorg altijd voor droogvoer en natuurlijk water.

Toen we een paar maanden later naar Oregon verhuisden, begon ik de kipbeten opnieuw te kopen, maar ze zouden het niet volhouden. Zodra ik de verpakking opende, begon het snel te verslechteren. De houdbaarheidsdatum was nog maanden weg. Ik dacht dat het een toevalstreffer was, dus ik gooide het en kocht er nog een. Binnen een dag groeide er schimmel en de stank was zo erg dat ik het moest dichten en naar buiten moest brengen. Ik besloot het terug naar de markt te brengen. De geur was zo erg dat de manager me een terugbetaling en twee gratis zakken gaf als verontschuldiging.

Ik vond dat heel veel, maar mijn kat weigerde het op te eten. Ik rook het en het ging al slecht. Ik opende de tweede zak en dat wilde ze ook niet eten. Ik gooide ze allebei weg. Ik besloot toen om de paté in de rol te kopen en ze vond het geweldig. Dat was drie maanden geleden, één rol per week kopen. De laatste twee weken heb ik gemerkt dat ze hier haar neus voor ophaalt en opnieuw ligt het eten te snel te rotten. Helaas denk ik dat we moeten stoppen met het uitgeven van geld aan voedsel dat lang voor de vervaldatum rot en wat nog belangrijker is, ik moet de gezondheid van mijn kat beschermen en geen risico nemen dat ze slecht voedsel eet. Ik heb deze producten in verschillende winkels gekocht, dus ik geloof niet dat het een koeler probleem is, ik denk dat het een productfout is. Ik ben heel voorzichtig om het product ook thuis koud en verzegeld te houden.” – Diane uit Albany, Oregon beoordeelt Freshpet over consumentenzaken

“Dit voer ging niet goed over bij mijn katten. Ze moesten allemaal vaak overgeven bij het eten van dit voedsel. Ik zou het niet aanraden en zal nooit meer overwegen om te kopen. Ik wou dat het een betere ervaring was.” – Audrey S., reviewing Freshpet® Select Roasted Meals Chicken Recipe with Carrots & Spinazie Recipe on Influenster

Hoeveel kost Freshpet Kattenvoer?

De kosten van Freshpet variëren per lijn en producttype.

Als u een van de rollen van Freshpet uit de Vital-lijn™ kiest, kunt u meer dan $ 4 elke dag om een kat van 10 pond te voeren. Als u kiest voor een van de brokachtige voedingsmiddelen van het merk in een zak, zullen uw dagelijkse voedingskosten dalen tot $0.98 tot $1.16—vergelijkbaar met enkele van de goedkoopste natte voedingsmiddelen of zelfgemaakte rauwe voedingsmiddelen.

Kortom, is Freshpet een goede keuze?

Eerlijk gezegd zou je het veel beter kunnen doen dan Freshpet kattenvoer.

Aan de andere kant is Freshpet kattenvoer meestal lager in koolhydraten en plantaardige ingrediënten dan het gemiddelde droogvoer en veel ingeblikte producten. De meeste van hun recepten, met name die in de Vital-lijn™, zijn rijk aan de dierlijke ingrediënten waar katten naar hunkeren.

Het grootste verkoopargument van het voedsel is het idee dat het een conserveermiddelvrij voedsel is dat minimaal is verwerkt en in de koelkast thuishoort in plaats van in de voorraadkast. Deze marketinghoek is misleidend op meerdere niveaus.

Ironisch genoeg zit Freshpet-voedsel vol met zout, azijn en selderijpoeder en kan het langer in de koelkast blijven dan het gemiddelde ingeblikt voedsel. Hill’s raadt aan om geopende blikjes weg te gooien van kattenvoer na 5-7 dagen in de koelkast. Je kunt een open container Freshpet 14 dagen in de koelkast laten staan , althans dat zegt het bedrijf.

Al dit zout betekent dat Freshpet-voedsel extreem veel natrium bevat – soms met maar liefst 10x de dagelijkse aanbeveling voor katten – wat sommige klanten afschrikt. Het is interessant om op te merken dat het er niet op lijkt dat natrium negatieve gezondheidseffecten heeft voor katten. In feite zorgt een natriumrijk dieet ervoor dat katten meer water drinken en kan het de incidentie van urinewegaandoeningen verminderen.

En naast dat het vol zit met meer conserveermiddelen dan het gemiddelde ingeblikt voedsel, haalt Freshpet kattenvoer niet altijd de houdbaarheidsdatum. Inderdaad, Freshpet is heel vaak helemaal niet vers. Er zijn zoveel meldingen geweest van Freshpet die vóór de vervaldatum bederft of huisdieren ziek maakt dat de potentiële voordelen van dit zogenaamd verse voedsel het risico of de kosten nauwelijks waard lijken.

Waar koop je Freshpet Kattenvoer?

Je vindt Freshpet in boodschappen, big box-winkels, dierenspeciaalzaken en natuurvoedingswinkels in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Freshpet Select wordt voornamelijk verkocht in de supermarkt en Vital™ is verkrijgbaar via dierenspeciaalzaken. Nature’s Fresh wordt verkocht in natuurvoedingswinkels.

Freshpet kattenvoer is momenteel niet online beschikbaar, maar u kunt online retailsites gebruiken om door de productselectie te bladeren en te controleren op de beschikbaarheid van de producten in lokale winkels. Sommige online diensten, waaronder Instacart en Peapod, stellen u in staat om Freshpet kattenvoer bij u te laten bezorgen vanuit een lokale winkel.

Klik hier om freshpet kattenvoer te kopen bij Petco.