Onbevooroordeelde verslaving Kattenvoer Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Verslaving is een in Nieuw-Zeeland gemaakt merk dat beweert “gezond voedsel te bieden waar huisdieren naar hunkeren”. Is het de juiste keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde verslaving kattenvoer review.

De We’re All About Cats-classificatie van verslaving op wat belangrijk is

We hebben verslaving geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en herinneringsgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 7/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 6.5/10

We geven Addiction kattenvoer een 39 uit 60 rating of een B- cijfer.

Over verslaving

Addiction is in 2002 opgericht door een dierenarts en klinisch voedingsdeskundige.

Oorspronkelijk werden alle verslavingsvoedingsmiddelen geformuleerd rond nieuwe eiwitten uit wild, waaronder kangoeroe en borstelstaart (een soort possum afkomstig uit Australië). Nu een grote fabrikant die verkoopt aan een internationale markt, blijft het bedrijf ongebruikelijke eiwitbronnen gebruiken naast een verscheidenheid aan meer traditionele vleessoorten.

Verslaving is gericht op ecologische duurzaamheid, het oogsten van dieren die als landbouwplagen worden beschouwd en het verminderen van hun afhankelijkheid van in massa geproduceerde veedieren.

Inkoop en productie

Verslavingsvoedsel wordt gemaakt in Nieuw-Zeeland, dat een internationale reputatie heeft voor strenge import- en exportvoorschriften. Naast strenge productienormen biedt de schone agrarische omgeving van Nieuw-Zeeland een unieke voorraadkast voor verslavingsproducten.

Het bedrijf gebruikt alleen in het wild gevangen of scharrelvlees en streeft ernaar om dieren te vinden die in een stressvrije omgeving zijn grootgebracht. Het op vis gebaseerde voedsel van Addiction is gemaakt van zalm die als “Beste keuze” is beoordeeld door het Monterey Bay Aquarium Seafood Watch, een organisatie die de duurzaamheid en veiligheid van de oceaan bevordert.

Hoewel het bedrijf de nadruk legt op ingrediënten uit Nieuw-Zeeland en Australië, kunnen ze sommige ingrediënten uit andere landen verkrijgen. Het bedrijf weigert grondstoffen uit China te betrekken.

Is verslaving kattenvoer teruggeroepen?

In september 2016 werden 355 gevallen van twee soorten verslavingshondenvoer teruggeroepen vanwege overmatige vitamine A en variantie in calcium- en fosforverhoudingen. Er waren geen meldingen van ziekte in verband met de terugroepactie.

Wat voor soort kattenvoer biedt verslaving?

Hoewel alleen verslavingsdroog kattenvoer beschikbaar is in de Verenigde Staten, zijn andere verslavingsproducten beschikbaar voor internationale kopers. De selectie kattenvoer van Addiction omvat droge brokjes, gedehydrateerd rauw voedsel, ingeblikt voedsel en traktaties.

Alle verslavingsproducten zijn gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen. Ze zijn graanvrij, op basis van vlees en ze bevatten geen dierlijke bijproducten.

Addiction Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Koop op Chewy Koop op Amazon

Zalm lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit verslavingsrecept bevat gerookte Pacifische zalmmeel als enige dierlijke eiwitbron, waardoor het geschikt is voor katten die allergisch zijn voor andere eiwitten of als eliminatiedieet.

Net als veel andere graanvrije droge voedingsmiddelen, is het gemaakt met gedroogde aardappelen, gedroogde tapioca en erwten. Deze koolhydraatrijke ingrediënten geven textuur en consistentie.

Het voedsel bevat kippenvet als primaire vetbron. In tegenstelling tot plantaardige vetten, die het rijke vetzuurprofiel missen dat katten nodig hebben, is kippenvet geschikt voor soorten en voedzaam.

Het voedsel bevat een reeks aanvullende ingrediënten, waaronder natuurlijke smaken, gedroogde spinazie en gedroogde biergist. De ingrediëntenlijst eindigt met een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en aminozuren die elke maaltijd qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen is dit voedsel laag in eiwitten met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Deze brok is een goed voorbeeld van het feit dat graanvrij niet koolhydraatvrij betekent en dat vlees als eerste ingrediënt niet altijd het kenmerk is van een eiwitrijk voedsel.

Het voedsel bevat 3.700 calories per kg.

Ingrediënten

Zalmmeel, gedroogde aardappelen, gedroogde tapioca, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), erwten, natuurlijke aroma’s, gedroogde kelp, gedroogde veenbessen, gedroogde bosbessen, gedroogde spinazie, brouwers gedroogde gist, vitamine E-supplement, niacine (vitamine B3), calciumpantothenaat (vitamine B5), vitamine A-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), biotine (vitamine B7), vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, Foliumzuur (vitamine B9), natriumchloride, taurine, cholinechloride, magnesiumsulfaat, zinksulfaat, ijzersulfaat, calciumcarbonaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, calciumjodaat, kobaltsulfaat, natriumseleniet, groene thee-extract, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 16.67%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 45.56%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.93%

Vet: 33.91%

Koolhydraten: 38.16%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde aardappelen, gedroogde tapioca, erwten

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Kan een goede keuze zijn voor katten met voedselgevoeligheden
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Biedt niet het vocht dat katten nodig hebben

Verslaving Graanvrij Duck Royale Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Eend lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Deze brok op basis van eend wordt geadverteerd als een alternatief voor traditionele en vaak allergene eiwitten zoals kip en rundvlees. Het is geen enkel eiwitrijk voedsel en is geen geschikt eliminatiedieet.

Het eten is gemaakt van een combinatie van eend, zalmmeel en vismeel. Merk op dat vismeel een vaag genoemd ingrediënt is dat waarschijnlijk een verscheidenheid aan vissoorten bevat. Zoals veel graanvrije voedingsmiddelen bevat deze brok erwten en tapioca als zetmeelrijke bindmiddelen.

Kippenvet dient als de primaire vetbron van het voedsel. Zoals vermeld in de laatste beoordeling, is dit een optimale vetbron voor katten, die het volledige spectrum van vetzuren in dierlijk vet nodig hebben.

Het voedsel bevat lijnzaad, veenbessen, gedroogde biergist, koolzaadolie en natuurlijke smaak. Deze ingrediënten bieden vezels, antioxidanten en voedingsstoffen. Het is onduidelijk waarom Addiction ervoor heeft gekozen om koolzaadolie op de ingrediëntenlijst op te nemen – deze plantaardige olie is niet gunstig voor je vleesetende kat. Het additief “natuurlijke smaak” wordt meestal gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel en geeft een punch van geconcentreerde smaak.

Het voedsel is verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren die het qua voedingswaarde compleet maken. Het wordt aangevuld met een vleugje groene thee, rozemarijn en muntextract.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een laag eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Hoewel het vrij is van de potentieel schadelijke additieven die zoveel goedkopere voedingsmiddelen kantelen, zijn het lage eiwitgehalte en het royale koolhydraatgehalte van het voedsel niet bijzonder carnivoor-geschikt.

Het voedsel bevat 3.320 calorieën per kg.

Ingrediënten

Eend, Zalmmeel, Erwten, Tapioca, Vismeel, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Lijnzaad, Veenbessen, Gedroogde Biergist, Koolzaadolie, Natuurlijk Aroma, Natriumchloride, Vitamine E-supplement, Niacine (Vitamine B3), Calciumpantothenaat (Vitamine B5), Vitamine A-supplement, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Biotine (Vitamine B7), Vitamine B12-supplement, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur (vitamine B9), taurine, cholinechloride, magnesiumsulfaat, zinksulfaat, ijzersulfaat, calciumcarbonaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, calciumjodaat, kobaltsulfaat, natriumseleniet, groene thee-extract, rozemarijnextract en spearmint-extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 17.78%

Vezel: 3.89%

Koolhydraten: 45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 27.43%

Vet: 35.53%

Koolhydraten: 37.03%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Kikkererwten, Erwten, Gedehydrateerd Alfalfameel, Lijnzaad, Erwtenzetmeel, Erwteneiwit

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen
 • Voornamelijk gemaakt van voedzaam eendenvlees

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat vismeel, een vaag genoemd ingrediënt

Verslaving Graanvrij Viva La Venison Droog Kattenvoer

Koop op Amazon

Hert lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Wat zou een Nieuw-Zeelands huisdiervoedingsmerk zijn zonder een op hertenvlees gebaseerde formule?

Omdat het voedsel slechts één nieuw eiwit bevat en geen ander vlees, is dit recept geschikt als eliminatiedieet voor katten met vermoedelijke voedselallergieën.

Naast hertenmeel bevat het voedsel gedroogde aardappelen, gedroogde tapioca en erwten. Kippenvet wordt toegevoegd als de belangrijkste vetbron van het voedsel.

Het voedsel krijgt een smaakboost van “natuurlijke smaken”, een additief dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel. Hoewel we niet weten welke dieren werden gebruikt om dit smaakconcentraat te maken, is dit geen probleem voor katten met allergieën. Het hydrolyseproces maakt eiwitten hypoallergeen.

Net als andere recepten voor kattenvoer, bevat het voedsel een verscheidenheid aan fruit- en groente-ingrediënten, waaronder gedroogde kelp, veenbessen, gedroogde appels, gedroogde spinazie en brouwers gedroogde gist. Geen van deze ingrediënten is geschikt voor soorten. Ze dragen wat vitamines, mineralen en aminozuren bij, maar als obligate carnivoren zijn katten misschien het beste af met het verkrijgen van deze voedingsstoffen uit vlees, organen en andere dierlijke delen.

Het voedsel is verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren die het qua voedingswaarde compleet maken. Het wordt aangevuld met probiotica. Groene thee-extract en rozemarijnextract verschijnen aan het einde van de ingrediëntenlijst, vermoedelijk als natuurlijke conserveermiddelen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Hoewel dit voedsel een goede tijdelijke keuze kan zijn voor een kat met vermoedelijke voedselallergieën, mist het het vlezige voedingsprofiel waarnaar we op zoek zijn in een langdurig dieet.

Het voedsel bevat 3.710 calorieën per kg.

Ingrediënten

Hertenmeel, gedroogde aardappelen, gedroogde tapioca, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), erwten, natuurlijke aroma’s, gedroogde kelp, gedroogde veenbessen, gedroogde appels, gedroogde spinazie, brouwers gedroogde gist, gedroogde enterococcus faecium, gedroogde lactobacillus acidophilus, gedroogde bifidobacterium longum, gedroogde bifidobacterium thermophilum, vitamine E-supplement, niacine (vitamine B3), calciumpantothenaat (vitamine B5), vitamine A-supplement, thiaminemononitraat (vitamine B1), riboflavinesupplement, Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), biotine (vitamine B7), vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement, foliumzuur (vitamine B9), natriumchloride, taurine, cholinechloride, magnesiumsulfaat, zinksulfaat, ijzersulfaat, calciumcarbonaat, kopersulfaat, mangaansulfaat, calciumjodaat, kobaltsulfaat, natriumseleniet, groene thee-extract, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 30%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 3.5%

Vocht: 10%

As: 11%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 16.67%

Vezel: 3.89%

Koolhydraten: 33.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.95%

Vet: 37.58%

Koolhydraten: 31.47%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde aardappelen, gedroogde tapioca, erwten

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Geschikt voor katten met voedselgevoeligheden
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Mist het vocht dat katten nodig hebben

Wat vinden klanten van Addiction Cat Food?

De meeste klanten zijn blij met Addiction, hoewel de beoordelingen gemengd zijn. Op Chewy zegt ongeveer 83% van alle recensenten dat ze verslavingsvoedsel zouden aanbevelen.

De meeste tevreden klanten geven commentaar op de palatabi van het etenlity en de verbeterde gezondheid van hun katten, terwijl bijna alle ontevreden klanten zeggen dat hun katten weigerden het te eten.

Positieve beoordelingen

“”Mr. Picky” Caesar zal alleen droog voedsel eten. Verrassend genoeg houdt hij van en eet hij dit voedsel zonder problemen. Heerlijk eten voor een kat met een kippenallergie. Zelfs Claudio zal stiekem een paar happen nemen als hij denkt dat ik niet kijk. En hij is een die hard voor raw food.” – Susan, reviewing Addiction Grain-Free Duck Royale Dry Cat Food

“Alle 3 mijn katten zijn dol op dit eten…. Ik aarzelde om iets gloednieuws te proberen, maar mijn 2 oudere katten zijn gestopt met het kauwen van hun vacht… WIN WIN!! Probeer iets nieuws & gezonds” – Cindaroo, recensie van Addiction Salmon Bleu Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ik was enthousiast over dit kattenvoer omdat ik het als een nummer 1 op veel lijsten had gezien, maar mijn katten haatten het absoluut en zouden het niet eten en mijn katten zijn niet erg kieskeurige eters! Ze hebben veel gezond voedsel gegeten dat ik ze ook heb gekregen. dus ik moest hier geld aan verspillen. gelukkig kreeg ik een kleine tas, maar zelfs de kleine tas was super duur” – Lisa, recensie over Addiction Viva La Venison Dry Cat Food

“Chewy.com suggereerde dit voedsel als een voedsel dat mijn IBD-kat niet zou kunnen weerstaan. Helaas geen interesse van mijn IBD kat of mijn 2 anderen. Ik zou meer onderzoek moeten doen en het bedrijf moeten bellen om te zien of ze zich houden aan AFFCO-voedingsproeven en een voedingsdeskundige in dienst hebben voordat ik het meer dan 2 sterren geef. Mijn katten vonden FirstMate (beperkt ingrediënt voor IBD) zo blij met die keuze.” – Sergei, reviewing Addiction Salmon Bleu Dry Cat Food

Hoeveel kost verslaving kattenvoer?

Volgens de voedingsrichtlijnen van het bedrijf zou verslavingspoesvoer ongeveer $0.62 per dag om de gemiddelde kat van 10 pond van brandstof te voorzien. Dit plaatst Addiction in dezelfde iets bovengemiddelde prijsklasse als Merrick en Halo.

Kortom, is verslaving een goede keuze?

Verslaving kattenvoer kan milieuvriendelijke productie beoefenen en schone, hoogwaardige Nieuw-Zeelandse ingrediënten gebruiken, maar als het gaat om het voeden van een vleesetend dier, zijn hun recepten niet bijzonder indrukwekkend.

Verslavingsbrokken zijn vergelijkbaar met andere voedingsmiddelen zoals Canidae Grain Free PURE of Merrick’s limited ingredient line. Het zit vol met zetmeelrijke ingrediënten en peulvruchten, samen met een scala aan groenten en fruit toegevoegd in de naam van holistische voeding. Katten zijn carnivoren. Ze lijken geen sporenhoeveelheden veenbessen, bosbessen en spinazie nodig te hebben.

Het rauwe gedehydrateerde voedsel van verslaving – niet verkocht in de Verenigde Staten – zit op dezelfde manier vol planten. Hun ingeblikt voedsel bevat aardappelen en carrageen.

Als u op zoek bent naar een dieet met beperkte ingrediënten of nieuwe eiwitten voor uw kat en de reputatie van Nieuw-Zeeland op het gebied van veiligheid waardeert, kunt u verslaving proberen, maar het is niet een van de beste merken die we hebben beoordeeld.

Waar koop je verslaving kattenvoer?

Verslaving kattenvoer wordt in eigen land in Nieuw-Zeeland verkocht en over de hele wereld geëxporteerd. Je kunt het kopen via dierenspeciaalzaken in winkels in Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten, Canada, Europa en Azië.

Online kun je het rechtstreeks kopen via de Addiction store of winkelen op Amazon of Chewy.

Klik hier om te winkelen voor Addiction kattenvoer op Chewy