Onbevooroordeelde Natural Balance Kattenvoer Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Natural Balance onder de loep genomen en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, productvariëteit, prijs, ingrediëntkwaliteit, klantervaring en terugroepgeschiedenis.

De We’re All About Cats-standaard – beoordeling van natuurlijke balans op wat belangrijk is

We hebben het merk Natural Balance beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 4/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 5/10
 • Herinner geschiedenis – 4/10

Algemene score: 5.7/10

In totaal geven we Natural Balance kattenvoer een 34 uit 60 rating of een C-cijfer.

Lees verder om meer te weten te komen over Natural Balance en hoe we tot deze conclusie zijn gekomen.

Over Natural Balance

Natural Balance Pet Foods werd in 1989 opgericht door Dick Van Patten en Joey Herrick na een gesprek over de gedeelde liefde van de twee entertainers voor dieren. Herrick, toen drummer van The John Davidson Show, was geïnteresseerd in dierenopvang, terwijl Van Patten altijd al een dierenwinkel had willen openen. Tegen het einde van het gesprek dachten ze erover om een dierenvoedingsbedrijf te starten.

Het resulterende bedrijf heette Dick Van Patten’s Natural Balance Pet Foods en het werd een van de eersten die profiteerde van de groeiende vraag naar biologisch en vulvrij dierenvoer. Hun voedsel werd op de markt gebracht als “Voedsel voor een leven” en “het beste voedsel dat u voor uw huisdier kunt kopen.”

Na een korte dip in populariteit werd Natural Balance opgepikt door Petco en werd het in meer dan 600 winkels tentoongesteld. In 2013 fuseerde het bedrijf met Del Monte, een conglomeraat achter tal van andere merken dierenvoeding, waaronder Meow Mix en Milo’s Kitchen. Twee jaar later kocht J.M. Smucker Natural Balance als onderdeel van hun overname van Big Heart Pet Brands.

In 2021 werd het merk verkocht aan Nexus Capital Management LP, waardoor ze in een uitstekende positie verkeren om te profiteren van hun toewijding aan onderzoek, ontwikkeling en productinnovatie. Consumenten kunnen de komende jaren nieuwe speciale producten verwachten onder het merk Natural Balance.

Inkoop en productie

Natural Balance betrekt ingrediënten van over de hele wereld, met leveranciers in de Verenigde Staten, Frankrijk, India, Nieuw-Zeeland en Canada. Ze zijn bereid om de oorsprong van hun eiwitbronnen bekend te maken, maar zullen geen specifieke broninformatie voor hun plantaardige ingrediënten of additieven onthullen.
Hun voedsel wordt in de Verenigde Staten gemaakt door meerdere fabrikanten, waaronder een eigen faciliteit in Topeka, Kansas.

Hoewel Natural Balance niet te veel details geeft over de herkomst van hun ingrediënten, zijn ze zeer transparant over de productienormen die ze volgen. Dit merk biedt klanten een “Feed With Confidence” belofte en laat hun producten testen door externe ISO 17025 geaccrediteerde laboratoria. In feite kunnen klanten het UPC- en lotnummer uit hun zak met dierenvoeding invoeren om testresultaten te bekijken.

Geschiedenis herinneren

Natural Balance was een van de vele bedrijven die betrokken waren bij de melamine recalls van 2007.
In april 2007 hoorde het bedrijf dat honden en katten ziek werden na het eten van Natural Balance-voedsel op basis van hertenvlees. Deze rapporten leidden tot laboratoriumtests, waaruit bleek dat deze voedingsmiddelen sporenhoeveelheden melamine bevatten. Rijsteiwitconcentraat werd geïdentificeerd als de waarschijnlijke bron.

Kort daarna werd de terugroepactie uitgebreid met nog drie ingeblikte hondenvoer en één ingeblikt kattenvoer. Nogmaals, het voedsel bevatte melamine uit rijsteiwitconcentraat. In alle gevallen stond het rijsteiwitconcentraat niet op de ingrediëntenlijst, noch wist Natural Balance dat het in het voedsel zat.

Natural Balance beweert dat hun fabrikant, American Nutrition Inc., verantwoordelijk was voor het toevoegen van het besmette rijsteiwit zonder medeweten of toestemming van het bedrijf. Alles bij elkaar resulteerde het melaminefiasco in terugroepacties van meer dan 60 vrachtwagens aan katten- en hondenvoer en kostte het bedrijf honderdduizenden dollars aan medische rekeningen van klanten.

Het bedrijf heeft zijn voedselveiligheidslab bijgewerkt met extra apparatuur en de “Buy” met Confidence” -programma, waarmee klanten laboratoriumresultaten voor het voedsel van hun huisdier kunnen lezen.

Later in 2007 heeft Natural Balance nog een terugroepactie uitgevoerd. Deze keer was het niet gerelateerd aan het melamineschandaal, maar betrof het een potentiële botulisme-uitbraak die Castleberry’s Food Company trof, een van de productiepartners van het bedrijf.

Na 2007 had Natural Balance pas in 2010 weer een terugroepactie gehad. In juni 2010 en later in mei 2012 was het merk betrokken bij een terugroepactie van producten die in een Diamond Pet Foods-faciliteit werden vervaardigd. De reden voor de terugroepactie was mogelijke salmonellabesmetting.

Natural Balance had nog een lange periode van recall-free jaren tot juli 2020. Begin juli 2020 heeft de J.M. Smucker Company een vrijwillige terugroepactie uitgegeven voor een enkele partij Natural Balance Ultra-Premium Chicken &Liver Pate Formula ingeblikt bij voedsel vanwege zorgen met betrekking tot verhoogde niveaus van cholinechloride.

Cholinechloride is een bron van choline, een essentiële voedingsstof voor huisdieren. Vanwege de hoge niveaus van deze voedingsstof, echter, sommige katten die het teruggeroepen product innamen, ervoeren naar verluidt misselijkheid, diarree, braken en slecht zicht, evenals meer ernstige symptomen zoals onregelmatige hartslag, moeilijke ademhaling, hart- of ademhalingsfalen en in sommige gevallen de dood.

Welke soorten kattenvoer biedt Natural Balance?

Natural Balance heeft een brede selectie kattenvoer, waaronder natte producten in zakjes, kuipen en blikjes, evenals droogvoer. Deze voedingsmiddelen zijn gesegmenteerd in wat Natural Balance “speciale categorieën” noemt, waaronder graanvrij, gezond gewicht, eiwitrijk, binnenshuis en voedsel met beperkte ingrediënten.

Hier is een lijst van de productlijnen die Natural Balance te bieden heeft:

 • L.I.D. Diëten met beperkte ingrediënten
 • Verrukkelijke lekkernijen
 • Originele Ultra
 • Platefulls
 • Dikke Katten

Een breed scala aan eiwitbronnen wordt gebruikt in Natural Balance-voedingsmiddelen. Zalm, kip, hert, lam, bizon, buffel en eend zijn allemaal eiwitbronnen vertegenwoordigd in de Natural Balance line-up.

Om klanten te helpen bij het kiezen van de beste formule voor hun katten, biedt Natural Balance een calculator voor het selecteren van kattenvoer. U kunt de levensfase van uw kat, de voorkeur voor het voedseltype en eventuele speciale behoeften selecteren, en de calculator serveert een selectie van Natural Balance-voedingsmiddelen die aan die behoeften voldoen.

Natural Balance Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Alle voedingspercentages in deze tabel en hierna zijn ontleend aan de gegarandeerde analyse van de fabrikant. Exacte voedingspercentages zijn niet beschikbaar. Alle berekende waarden worden bepaald met behulp van deze minimale en maximale gepubliceerde waarden en kunnen afwijken van de werkelijke waarden.

Natural Balance is de ultieme autoriteit op hun producten, dus neem contact op met het bedrijf voor meer voedingsinformatie.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Geformuleerd voor katten met voedselallergieën en gevoeligheden, is dit droge kattenvoer gemaakt met een beperkt aantal ingrediënten en een enkele bron van dierlijke eiwitten. Dat gezegd hebbende, het eerste ingrediënt is geen dierlijk eiwit, maar een koolhydraat – groene erwten.

In de productbeschrijving op Chewy beweert het merk dat dit droge voedsel “magere, premium-kwaliteit eend als een topingrediënt bevat.” Hoewel zowel verse eenden- als eendenmeel in de eerste drie ingrediënten voorkomen, is het moeilijk te zeggen of eend zelfs de primaire bron van eiwitten is. Hoe dan ook, het is gemakkelijk om te zien dat dit tussen de groene erwten en erwteneiwitten een plantaardig kattenvoer is.

Hoewel deze droge voedselformule misschien niet is gemaakt met dierlijke eiwitten als eerste ingrediënt, voldoet het wel aan zijn beweringen dat het een dieet met beperkte ingrediënten is. Afgezien van een handvol plantaardige en dierlijke eiwitten, bestaat de ingrediëntenlijst voornamelijk uit voedingssupplementen.

Over het algemeen is dit een plantaardig droog kattenvoer met matige eiwitten, een matig vetgehalte en een hoog gehalte aan koolhydraten.

Ingrediënten

Groene erwten, eendenmeel, eendenmeel, erwteneiwit, koolzaadolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), natuurlijk aroma, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), lijnzaad, zout, cholinechloride, dl-methionine, mineralen (zinkeiwit, zinksulfaat, ijzersulfaat, ijzereiwitaat, kopersulfaat, kopereiwit, mangaansulfaat, mangaanproteïne, calciumjodaat, natriumseleniet), vitamines (vitamine E-supplement, niacine, thiaminemononitraat, D-calciumpantothenaat, Vitamine A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Biotine), Taurine, Gemengde Tocoferolen (Conserveermiddel), Rozemarijn Extract, Groene Thee Extract, Spearmint Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Cru Eiwit: 30%

Ruw vet: 12%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 33.33%

Vet: 13.33%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 48.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.09%

Vet: 28.25%

Koolhydraten: 42.66%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Eend, Eendenmeel, Zalmolie Groene erwten, erwteneiwit, koolzaadolie Geen

Pros

 • Kan helpen de symptomen van voedselallergieën te minimaliseren
 • Zalmolie is een rijke bron van omega-3 vetzuren
 • Bevat geen veel voorkomende allergenen voor kattenvoer

Tegens

 • Hoofdingrediënt is geen bron van dierlijke eiwitten
 • Rijk aan koolhydraten en plantaardige eiwitten
 • Beperkt vochtgehalte (zoals alle droge voedingsmiddelen)

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit ingeblikt voedsel met beperkt ingrediënt is de tegenhanger van natvoer met het vorige product. Net als het vorige product is het vrij van veel voorkomende kattenvoerallergenen zoals kip en rundvlees, en vertrouwt het in plaats daarvan op eenden- en erwteneiwit als hoofdingrediënten. In tegenstelling tot de vorige formule vermeldt dit recept echter een dierlijke eiwitbron als eerste ingrediënt.

Naast het eerst vermelden van een dierlijk eiwit, is deze formule veel hoger in vocht dan zijn tegenhanger in droogvoer, wat gunstig kan zijn voor de spijsvertering en algehele gezondheid van uw kat. Zoals alle Natural Balance-dierenvoeding is het vrij van kunstmatige ingrediënten, maar dit ingeblikt voedsel is verdikt met carrageen dat, hoewel het een natuurlijke stof is, ontstekingen bij sommige katten kan verergeren.

Over het algemeen is dit een plantaardig ingeblikt voedsel met een matig eiwitgehalte, een hoog vetgehalte en een matig koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Eend, eendenbouillon, eendenlever, erwteneiwit, gemalen erwten, natuurlijke smaak, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), eendenmeel, dicalciumfosfaat, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacine, vitamine A-supplement, pyridoxinehydrochloride, D-calciumpantothenaat, riboflavinesupplement, vitamine D3-supplement, vitamine B12-supplement, foliumzuur, biotine), guargom, mineralen (zinkeiwit, zinksulfaat, ijzersulfaat, ijzerproteïne, Kopersulfaat, kopereiwit, mangaansulfaat, mangaanproteïne, calciumjodaat, natriumseleniet), kaliumchloride, zout, taurine, veenbessen, cholinechloride, carrageen, lijnzaadmeel, yucca schidigera-extract, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 7%

Ruwe celstof: 2%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 31.82%

Vezel: 9.09%

Koolhydraten: 18.18%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30%

Vet: 56.67%

Koolhydraten: 13.33%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Eend, eendenlever, zalmolie, eendenmeel Erwteneiwit, Gemalen erwten, Carrageen Geen

Pros

 • Bevat geen veel voorkomende allergenen voor kattenvoer
 • Rijk aan het vocht dat uw kat nodig heeft
 • Zalmolie is een rijke bron van omega-3 vetzuren

Tegens

 • Te hoog in koolhydraten
 • Bevat geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten

Natural Balance Ultra Premium Chicken &Liver Pate Formula Ingeblikt Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Petco

Deze ingeblikte voedselformule uit de Ultra-Premium productlijn bevat verse kip en kippenlever als twee van de top drie ingrediënten. In tegenstelling tot de vorige formule bevat het geen geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten, maar het bevat wel enkele toegevoegde koolhydraten, voornamelijk bruine rijst en wortels.

Hoewel bruine rijst en wortels niet de slechtste koolhydraten zijn die je in kattenvoer kunt vinden, is het totale koolhydraatgehalte van het recept erg hoog met 25% op basis van droge stof. We vinden het leuk dat dit recept rijk is aan vocht voor de voordelen van spijsvertering en hydratatie, maar het bevat ook carrageen.

Over het algemeen heeft dit voedsel matige eiwitcontent, matig vet en hoog koolhydraatgehalte.

Ingrediënten

Kip, Kippenbouillon, Kippenlever, Bruine Rijst, Natuurlijk Aroma, Gedroogd EiProduct, Wortelen, Vitaminen (Vitamine E Supplement, Thiamine Mononitraat, Niacine, Vitamine A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, D-Calcium Pantothenaat, Riboflavine Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur, Biotine), Guargom, Cholinechloride, Kaliumchloride, Zout, Mineralen (ZinkProteïne, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, Ijzerproteïne, Kopersulfaat, Koperproteïne, mangaansulfaat, mangaanproteïnaat, calciumjodaat, natriumseleniet), taurine, dicalciumfosfaat, menhadenolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), veenbessen, carrageen, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 27.27%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 25%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.96%

Vet: 50.12%

Koolhydraten: 18.92%

Ingrediënten die we leuk vonden Ingrediënten die we niet leuk vonden Veel voorkomende allergenen
Kip, Kippenlever, Menhaden Olie Bruine rijst, Carrageen Kip

Pros

 • Echte kip en kippenlever als hoofdingrediënten
 • Rijk aan vocht, ideaal voor hydratatie en spijsvertering
 • Bevat menhadenolie als bron van omega-3 vetzuren

Tegens

 • Bevat carrageen als verdikkingsmiddel
 • Te hoog koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van Natural Balance Kattenvoer?

Natural Balance Pet Foods vermeldt geen productrecensies op hun website, maar er zijn tal van opmerkingen van klanten over Amazon en Chewy. Dit merk heeft voornamelijk positieve recensies over zijn productvermeldingen, waaronder de drie recepten die hierboven zijn besproken.

Omdat het merk een grote selectie diëten met beperkte ingrediënten heeft, is Natural Balance populair bij eigenaren van katten met voedselallergieën en gevoeligheden. Dat gezegd hebbende, er zijn altijd beoordelingen van katteneigenaren wiens katten het product gewoon niet leuk vinden.

Het volgende is een selectie van positieve en negatieve klantrecensies van populaire Natural Balance kattenvoerlijsten.

Positieve beoordelingen

“Het is nog een beetje vroeg om de overwinning uit te roepen, maar… Een van mijn katten ontwikkelde een auto-immuunziekte. Zijn poten waren ontstoken en bloedden en hij was op weg naar de regenboogbrug. Ik heb zelf voedselallergieën, dus ik ben op zoek gegaan naar voedsel en zag een recensie over dit LID. Lang verhaal kort, hij is nog niet uit het bos, maar hij is er sterk op vooruit gegaan. Ik denk dat hij volledig zal herstellen.” – Orion, reviewing Natural Balance LID Limited Ingredient Green Pea and Duck Formula

“Ik voer mijn kat Natural Balance sinds ik haar 8 jaar geleden uit het asiel naar huis bracht. Ze is helemaal weg van het eten en haar dierenarts geeft haar elke keer gloeiende controles. Glanzende vacht, heldere ogen en gezonde tanden. Gewoon een gelukkige, gezonde poes. Wie kan er nog meer vragen?” – Debb, reviewing Natural Balance Ultra-Premium Chicken and Liver Pate

Negatieve beoordelingen

“Mijn kat eet dit al jaren. Verandering in formule? De groene erwten zijn niet groen en hebben de consistentie van een macadamianoot, dezelfde kleur, ongeveer 1/2 “lang. Hoe dan ook, mijn kat zal het niet eten.” – Eend, reviewing Natural Balance LID Limited Ingredient Green Pea en Duck Canned Cat Food

“Dit eten leek OK. Het was niet verschrikkelijk. Mijn kat deed echter alsof hij buikpijn had na het eten, zittend in de broodbroodhouding. Toen gooide hij kort nadat hij het twee keer had gegeten. Het eten kwam uit verschillende blikjes. Dus ik zou het niet opnieuw kopen. “- auspiciousbunny, reviewing Natural Balance Ultra-Premium Chicken and Liver Pate

Hoeveel kost natural balance kattenvoer?

Natural Balance is een mid-range food qua kwaliteit en prijs. Het kost ongeveer $ 0,90 per dag om uw kat een van hun droge diëten met beperkt ingrediënt te voeren en ongeveer $ 1,68 per dag om Natural Balance natvoer te voeren. Ingeblikt voedsel wordt verkocht in blikjes van 3 ounce en 5,5 ounce, terwijl L.I.D. droogvoer wordt geleverd in zakken van 5 pond en 10 pond. De Original Ultra-lijn van droogvoer wordt verkocht in zakken van 6 pond en 15 pond.

Kortom, is natural balance een goede keuze?

Met zijn brede selectie van voedingsmiddelen met beperkte ingrediënten, kan Natural Balance een goede keuze zijn voor sommige katten die moeite hebben om bijna elkeiets wat ze aangeboden krijgen. De Buy With Confidence-belofte® biedt een gevoel van veiligheid voor degenen die zich bezighouden met voedselveiligheid, maar geen enkel aantal laboratoriumrapporten kan het feit veranderen dat Natural Balance-voedingsmiddelen beladen zijn met planten en niet bijzonder geschikt voor soorten.

Dit bedrijf heeft de neiging om grote hoeveelheden plantaardige ingrediënten (inclusief plantaardige eiwitten) te gebruiken, wat betekent dat hun voedsel meestal te hoog is in koolhydraten en een aanzienlijk deel van het eiwitgehalte afkomstig is van plantaardige bronnen. Mensen die hun kat een carnivoor-georiënteerd dieet willen geven, kunnen kiezen voor een ander merk.

Waar wordt natural balance kattenvoer verkocht?

Natural Balance wordt verkocht in de Verenigde Staten, Canada, China, Japan, Korea, Maleisië, Japan, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten en Israël. Gebruik hun winkelzoeker om een winkel bij u in de buurt te vinden. Natural Balance-producten zijn ook beschikbaar op internet op sites zoals Amazon, Chewy en meer.

Klik hier om te winkelen voor Natural Balance kattenvoer op Chewy