Onbevooroordeelde Simply Nourish Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Maakt dit Merk PetSmart zijn belofte van back-to-basics voeding waar? Ontdek het in onze Simply Nourish review.

De We’re All About Cats-classificatie voedt gewoon wat belangrijk is

We hebben Simply Nourish geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.3/10

Wij geven Simply Nourish kattenvoer een 44 uit 60 rating of een B-cijfer.

Als onderdeel van ons beoordelingsproces hebben we monsters ingediend bij een onafhankelijk laboratorium. Het volledige rapport is hier te bekijken.

Naast het uitvoeren van onze eigen kwalitatieve analyse van de hier beoordeelde merken, hebben we monsters ingediend voor analyse op een ISO 17025 gecertificeerd laboratorium voor het testen en analyseren van voedingsmiddelen.

We kochten de producten tegen de volledige verkoopprijs en het hele testproces werd gefinancierd door All About Cats zonder directe input of invloed van de betrokken bedrijven.

Analytisch testen in een laboratorium voor voedselchemie geven ons de exacte macronutriënten- en micronutriënteninhoud van elk recept. De tests kijken ook naar microbiële inhoud, gist, schimmel en zware metalen, zodat u ervoor kunt zorgen dat u alleen het beste in de kom van uw kat stopt.

Om toegang te krijgen tot de laboratoriumrapporten voor elk voedsel dat hier wordt beoordeeld, klikt u op de link “labrapport bekijken” in de productbeoordeling.

Over Simply Nourish

Simply Nourish belandde in mei 2011 in de PetSmart-schappen en voegde toe aan de selectie winkelmerken van de retailer.

Mark Finke, Ph.D. Nutritional Sciences, die fungeert als voedingsexpert voor PetSmart, vertelde Business Wire dat “Simply Nourish gelooft in het eenvoudig en begrijpelijk maken van huisdiervoeding door zorgvuldig geproduceerde, gezonde ingrediënten te gebruiken die worden herkend door onze huisdierouders, zoals echte uitgebeende kip en een superfoodmix van echte groenten en fruit.”

Met andere woorden, dit merk wil de groeiende markt voor natuurlijke dierenvoeding veroveren door te profiteren van concepten als “echte”, “superfoods” en “gezonde” voeding, maar dat betekent niet veel.

Laten we meer te weten komen over Simply Nourish en de feiten voor zichzelf laten spreken.

Inkoop en productie

Simply Nourish droogvoer wordt geproduceerd in Utah, terwijl het natvoer van het merk wordt gemaakt in Thailand. Volgens een vertegenwoordiger van Simply Nourish gebruiken producten die in Thailand zijn gemaakt voornamelijk Thaise ingrediënten, terwijl producten die in de Verenigde Staten zijn gemaakt, ingrediënten uit de VS gebruiken.

Is gewoon voedd kattenvoer teruggeroepen?

Het lijkt er niet op dat Simply Nourish ooit is teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Simply Nourish?

De Simply Nourish line-up omvat zowel nat als droog voedsel en is onderverdeeld in vier lijnen.

 • De eerste is Hele gezondheid, die inspeelt op de behoeften op het gebied van gezondheid en levensfase.
 • Beperkte ingrediënten is gericht op katten met voedselgevoeligheden. Elk voedsel bevat een primaire eiwitbron en een primaire koolhydraat.
 • Graanvrij voedsel wordt gemaakt, nou ja, zonder granen.
 • Gewoon Voeden Bron™ lijn is rijk aan eiwitten met een verlaagd koolhydraatgehalte.

Simply Nourish-voedingsmiddelen zijn gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen en bevatten geen dierlijke bijproducten.

Simply Nourish Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Voed eenvoudig graanvrij droog kattenvoer

Bekijk op PetSmart

Vis lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Zoals alle Source-voedingsmiddelen, legt deze brok de nadruk op vlees boven planten en heeft het een iets lager koolhydraatgehalte dan het gemiddelde droge kattenvoer. Laten we de ingrediëntenlijst eens nader bekijken.

Een ingrediënt dat eenvoudigweg “vis” wordt genoemd, bezet de eerste plaats op de ingrediëntenlijst. Dit vaag genoemde ingrediënt kan een grote verscheidenheid aan vissoorten bevatten, vaak inclusief tilefish, tuna, zalm en een verscheidenheid aan vis die niet voor menselijke consumptie wordt gebruikt. Vis wordt gevolgd door kippenmeel, een gerenderd ingrediënt dat geconcentreerde eiwitten levert.

Naast kippenmeel bevat het voedsel kalkoenmeel en uitgebeende kip, beide bronnen van voedende dierlijke eiwitten.

Zoals veel graanvrije voedingsmiddelen, kiest dit product voor aardappelen en erwten in plaats van granen. Het gebruikt koolzaadolie als primaire eiwitbron – we zien liever kippenvet, rundvleesvet of zalmolie – en een verscheidenheid aan vezelbronnen, waaronder lijnzaadmeel, tomatenpulp en erwtenvezel.

Het voedsel is verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren die het qua voedingswaarde compleet maken. Diep op de ingrediëntenlijst – lager dan foliumzuur en vitamine D3 – bevat het voedsel sporen van gedroogde cichoreiwortel, veenbessen, zoete aardappelen en wortels.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met een laag vet- en matig koolhydraatgehalte.

Het voedsel is 367 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Uitgebeende witvis, kippenmeel, kalkoenmeel, gedroogde aardappelen, gedroogde erwten, uitgebeende kip, erwtenvezel, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gemalen lijnzaad, gedroogd eiproduct, natuurlijk aroma, gedroogde cichoreiwortel, gedroogde veenbessen, vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, foliumzuur, menadionenatriumbisulfietcomplex, vitamine D3-supplement, Biotine, Vitamine B12 Supplement), Cholinechloride, Taurine, Mineralen (Kaliumchloride, Calciumcarbonaat, Zinksulfaat, Ijzersulfaat, ZinkProteïne, IjzerProteïne, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Koperproteïne, Koperproteïne, Mangaan Proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, CalciumJodaat, Natriumseleniet), Gemengde Tocoferolen &Citroenzuur (Conserveermiddelen), Rozemarijn Extract

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 39%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 8%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.33%

Vet: 17.78%

Vezel: 8.89%

Koolhydraten: 30%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.19%

Vet: 37.06%

Koolhydraten: 25.75%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde aardappelen, gedroogde erwten, lijnzaadmeel

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip, Eieren

Pros

 • Lager koolhydraatgehalte dan de meeste droge voedingsmiddelen
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrij van kunstmatige, potentieel schadelijke additieven

Tegens

 • Bevat vaag genoemde vissen
 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Levert niet de hydratatie die uw kat nodig heeft

Bekijk op PetSmart

Labrapport bekijken

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit populaire recept is gericht op kittens en biedt in theorie geconcentreerde energie en voedingsstoffen voor vroege groei. Het is een van de graan-inclusieve recepten van Simply Nourish, met een combinatie van kip en rijst.

Het eerste ingrediënt is kip zonder been, gevolgd door kippenmeel. Beide ingrediënten zijn voedende bronnen van dierlijke eiwitten. De ene verwijst naar verse, met vocht verpakte kip, terwijl de andere een gesmolten, gedehydrateerd product is dat al dan niet bot bevat. Beide hebben hun verdiensten – de ene heeft ogenschijnlijk een hogere voedingswaarde als een niet-gerenderd product, terwijl de andere een geconcentreerde bron van eiwitten is. Zowel verse kip- als kippenmeel lijken zeer verteerbare eiwitbronnen voor katten te zijn.

Het voedsel bevat brouwersrijst, een rijstbijproduct dat niet erg voedzaam is voor mensen – en nog minder voedzaam voor katten. Koolzaadolie is de primaire vetbron van het voedsel. Dierlijk vet heeft de voorkeur boven deze plantaardige olie.

Het voedsel bevat tomatenpulp en, later in de ingrediëntenlijst, gedroogde cichoreiwortel en lijnzaad als bronnen van vezels. Het bevat “dierlijke smaak”, waarvan Simply Nourish zegt dat het is afgeleid van kip.

Havermout wordt toegevoegd als tweede graan en bron van koolhydraten en zalmolie wordt toegevoegd als tweede vetbron. Zalmolie is rijk aan heilzame omega-3 vetzuren.

Het voedsel bevat een kleine hoeveelheid gedroogde veenbessen, zoete aardappelen en wortels. Deze ingrediënten bieden enkele vitamines en mineralen, maar katten zijn geoptimaliseerd om deze voedingsstoffen uit vlees te halen, niet uit planten.

De ingrediëntenlijst eindigt met een verscheidenheid aan vitamines, mineralen en aminozurens die elke maaltijd qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een matig koolhydraatgehalte.

Dit voedsel heeft 399 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Uitgebeende kip, kippenmeel, bruine rijst, havermout, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), erwteneiwit, heel lijnzaad, erwtenvezel, gedroogde cichoreiwortel, gedroogde veenbessen, natuurlijke smaak, zalmolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen) (bron van DHA), zonnebloemolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), vitamines (vitamine E-supplement, niacinesupplement, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, d-calciumpantothenaat, enz …

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 38%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 42.22%

Vet: 20%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 24.44%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 36.64%

Vet: 42.15%

Koolhydraten: 21.21%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been, Zalmolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Brouwers Rijst, Koolzaadolie, Tomatenpulp, Havermout, Lijnzaad, Gedroogde Wortelen, Gedroogde Zoete Aardappelen

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van vlees
 • Laag in plantaardige eiwitten
 • Bevat geen dierlijke bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleurstoffen en chemische conserveermiddelen

Tegens

Bekijk op PetSmart

Tonijn blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit natvoer wordt voornamelijk gemaakt van in stukjes gesneden tonijn in visbouillon. Naast vis bevat het voedsel kip, kippenlever en gedroogde eiproducten als bronnen van eiwitten en andere voedingsstoffen uit vlees. Aardappelzetmeel en guargom verdikken de bouillon terwijl het koolhydraat- en vezelgehalte toeneemt.

Het voedsel bevat “natuurlijke smaak”, een ingrediënt dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel. Dit additief fungeert als een geconcentreerde bron van smaak en verhoogt de smakelijkheid van het voedsel.

Het voedsel bevat zonnebloemolie als primaire vetbron. Zoals eerder vermeld, is plantaardige olie niet ideaal voor vleesetende katten.

Lijnzaadmeel en veenbessen voegen vezels en antioxidanten toe. De ingrediëntenlijst eindigt met vitamines, mineralen en aminozuren die het voedsel qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen is dit natvoer rijk aan eiwitten met een laag vet- en matig koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 72 calorieën in elk blikje van 3 oz.

Ingrediënten

Tonijn, visbouillon, water voldoende voor verwerking, kippenlever, kip, gedroogd eiproduct, aardappelzetmeel, natuurlijk aroma, guargom, zonnebloemolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), veenbessen, gemalen lijnzaad, zout, natriumfosfaat, calciumcarbonaat, kaliumchloride, vitamines (thiaminemononitraat, vitamine E-supplement, niacinesupplement, d-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Taurine, Mineralen (Ijzersulfaat, Zinkoxide, Koperproteïne, Kaliumjodide, Mangaansulfaat, Natriumseleniet), Cholinechloride, Gedroogde Cichoreiwortel

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 9.5%

Ruw vet: 2%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 2.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 52.78%

Vet: 11.11%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 12.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 57.03%

Vet: 29.16%

Koolhydraten: 13.81%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenlever, Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Guargom, Zonnebloemolie, Lijnzaadmeel

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip, Eieren

Pros

 • Vrij van dierlijke bijproducten
 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke eiwitbronnen
 • Gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen

Tegens

 • Relatief hoog koolhydraatgehalte in vergelijking met andere natte voedingsmiddelen
 • Vertrouwt op plantaardig vet

Wat vinden klanten van Simply Nourish Cat Food?

Simply Nourish krijgt vooral positieve reviews. De meeste klanten houden van de ingrediënten en toegankelijke prijs van het merk. Dit is wat een paar klanten te zeggen hadden over Simply Nourish op Chewy:

Positieve beoordelingen

“Net als wij houden onze huisdieren ervan om dingen te veranderen, kregen deze smaak als een verandering en zijn ze niet-graan. Ze vinden het leuk; vind het echt leuk! alle 3 de katten eten deze smaak. Als u op zoek bent naar droogvoer voor uw kat, lees dan de inhoud van deze zak. Onze katten zien er beter uit en voelen zich beter bij het eten van dit merk droogvoer.” – catrrack, recensie van Simply Nourish Source Fish &Chicken Recipe

“We hebben 2 kittens gered die erg ziek waren. Magere, vreselijke diarree. Na dierenartsbezoek zijn we begonnen met het blikje en een klein beetje KMR erin gestrooid. Ze aten vanaf het begin zo goed. De overstap naar droogvoer van hetzelfde merk was eenvoudig. Ik vind het fijn dat ik de ingrediënten begrijp. En het is heel betaalbaar.” – RussianBlues, recensie van Simply Nourish Chicken &Rice Recept voor kittens

Negatieve beoordelingen

“Dit kattenvoer lijkt op papier geweldig… graanvrij, goede ingrediënten, goedkoop. Maar er zit zoveel voedselstof in deze zakken. Het maakt een puinhoop en mijn kat zal het niet eten.” – duckybeans, reviewing Simply Nourish Source Fish & Chicken Recipe

“De verwilderde katten waar ik voor zorg hebben de formule vorig jaar veranderd, ik dacht dat ik het nog een keer zou proberen en nee ga de vogels aten het de katten niet.” – Juls, recensie Simply Nourish Chicken &Rice Recipe for Kittens

Hoeveel kost Simply Nourish Kattenvoer?

Als u kiest voor de droge voeding van Simply Nourish, is het een van de goedkoopste merken op de markt. Simply Nourish droge recepten zouden ongeveer kosten $0.26 per dag indien gevoerd aan de gemiddelde kat van 10 pond. Hun natvoer is aanzienlijk duurder op ongeveer $2.40 per dag.

Kortom, is Simply Nourish Kattenvoer een goede keuze?

Simply Nourish is een beetje beter dan de meeste andere voedingsmiddelen voor dezelfde prijs – daarom was de Source-lijn van het merk de budgetkeuze in onze verzameling van de top 10 beste droge voedingsmiddelen op de markt.

Simply Nourish lijkt iets hogere ingrediëntkwaliteit en minder kunstmatige ingrediënten te bieden dan andere toonaangevende merken voor dezelfde prijs. Hoewel veel van hun voedingsmiddelen vol zitten met plantaardige eiwitten en zetmeelrijke ingrediënten, valt de Source-lijn op met een iets lager koolhydraatgehalte en royale doses dierlijke eiwitten.

Waar koop je gewoon voedzaam kattenvoer?

Simply Nourish wordt exclusief verkocht via de fysieke winkels en online retailsites van PetSmart, waaronder PetSmart.com en Chewy.

Klik hier om te winkelen voor Simply Nourish kattenvoer op PetSmart