Onbevooroordeelde Orijen Kattenvoer Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Orijen zegt dat hun unieke voedingsmiddelen, op maat gemaakte keukens en ongeëvenaarde verse lokale ingrediënten hen een internationale reputatie en meer industrieprijzen hebben opgeleverd dan enige andere maker van dierenvoeding ter wereld. Is deze status welverdiend?

Is Orijen Foods een goede keuze voor uw kat?

Om deze vragen te beantwoorden, hebben we Orijen onder de loep genomen en het merk geëvalueerd op soortgeschiktheid, productvariëteit, prijs, ingrediëntkwaliteit, klantervaring en terugroepgeschiedenis.

De We’re All About Cats-beoordeling van Orijen over wat belangrijk is

Na urenlang onderzoek hebben we Orijen kattenvoer beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard. Hier leest u hoe het voldoet aan elk van onze zes criteria voor kwaliteit.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 9/10
 • Productvariëteit – 6/10
 • Prijs– 4/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 5/10

Algemene score: 6.3/10

In totaal geven we Orijen kattenvoer een 38 uit 60 rating of een C+ cijfer.

Over Orijen

Orijen wordt op de markt gebracht als “een nieuwe klasse van voedsel, ontworpen om honden en katten te voeden volgens hun evolutionaire aanpassing aan een dieet dat rijk en divers is aan vers vlees en eiwitten.”

Het is het vlaggenschipmerk van Champion Petfoods, de eerste en grootste fabrikant van dierenvoeding in Canada. Het bedrijf werd in 1985 opgericht door Reinhard Mühlenfeld, een ondernemer die vastbesloten was om de eerste fabrikant van dierenvoeding in Canada te worden.

Reinhard begon het bedrijf met twee werknemers en maakte en verpakte dierlijk voedsel voor lokale boeren in Alberta. In 2018 had het bedrijf meer dan 500 werknemers die werkten aan hun wereldwijde verkoopteam en aan faciliteiten in Alberta, Ontario en Kentucky.

Inkoop en productie

Orijen betrekt ingrediënten van zorgvuldig doorgelichte boerderijen en ranches in de buurt van hun productiefaciliteiten. Het bedrijf heeft twee productiefaciliteiten: een NorthStar-keuken in Alberta en een DogStar-keuken in Kentucky.

Klanten in Canada, Europa en delen van Azië krijgen Orijen-voedingsmiddelen gemaakt in de Canadese faciliteit, terwijl degenen die in de Verenigde Staten en Midden- en Zuid-Amerika wonen, voedingsmiddelen kopen die zijn vervaardigd in Auburn, Kentucky.

Champion Petfoods heeft een mandaat om “nooit uit te besteden”, dus ze werken niet samen met externe fabrikanten en hun keukens produceren uitsluitend Orijen en Acana-voedingsmiddelen. Hun op maat gemaakte faciliteiten hebben internationaal erkende Safe Food Quality (SQF) en Safe Feed / Safe Food (SFSF) certificeringen ontvangen.

Na productie wordt Orijen kattenvoer bemonsterd door eigen kwaliteitsmedewerkers en een extern laboratorium.

Is Orijen kattenvoer teruggeroepen?

Orijen is een keer teruggeroepen.

In 2008 werd al het Orijen kattenvoer dat in Australië werd verkocht teruggeroepen toen verschillende katten ziek werden en stierven na het eten van Orijen kattenvoer. Champion Petfoods stelt dat hun recepten niet de schuld waren. Verplichte gammastraling had het voedsel onveilig gemaakt.

Waarom werd het voedsel bestraald?

Vóór 2009 dicteerde de Australische regelgeving voor de invoer van voedsel dat alle dierenvoeding gemaakt met vers vlees of gekookt bij lage temperaturen een bestralingsbehandeling onderging voordat ze de winkelschappen bereikten. Deze behandeling stelt voedsel bloot aan gammastralen, die microbiële verontreinigingen vernietigen.

Blijkbaar vernietigde deze verplichte bestralingsbehandeling meer dan microben – het putte de vitamine A in het voedsel uit en bevorderde de vorming en afgifte van vrije radicalen in het lichaam. Samen

vitamine A-uitputting en het vrijkomen van vrije radicalen zorgden ervoor dat een aantal Australische katten ernstig ziek werd na het eten van Orijen-voedsel.

Tien jaar later, er is een rechtszaak aangespannen tegen Champion Petfoods.

Consumenten uit Minnesota, Californië en Florida zeiden dat Champion Petfoods hun producten verkeerd had voorgesteld door de aanwezigheid van zware metalen en toxines in hun voedsel niet bekend te maken.

Uit tests van het Clean Label Project bleek dat Orijen en Acana-voedingsmiddelen arseen, BPA, cadmium, kwik en lood bevatten. De gemiddelde hoeveelheid zware metalen in de voedingsmiddelen lag echter onder de maximaal aanvaardbare niveaus die door de FDA waren vastgesteld.

Wat voor kattenvoer biedt Orijen aan?

De huidige line-up van Orijen cat food includes een verscheidenheid aan droog voedsel, nat voedsel en traktaties. Tot medio 2022 biedt Orijen alleen droogvoer voor katten en een selectie gevriesdroogde lekkernijen.

Alle voedingsmiddelen van Orijen bevatten hoge niveaus van dierlijke ingrediënten. Hun droge voedselformules zijn gemaakt met maximaal 90% dierlijk vlees en hun natte voedingsmiddelen zijn nog hoger, ongeveer 95%. Orijen belooft dat in ieder geval de eerste vijf ingrediënten in elk dieet bestaan uit verse of rauwe dierlijke ingrediënten.

Afgezien van vers en rauw spiervlees, bevat Orijen kattenvoer organen, botten en kraakbeen in wat Orijen beschrijft als Whole Prey-verhoudingen. Deze combinatie is ontworpen om de verhoudingen van dierlijke delen te benaderen die een kat zou kunnen consumeren in zijn natuurlijke hele prooidieet.

Laag-glycemisch fruit, groenten en andere additieven vormen het resterende percentage van orijen’s droge kattenvoer. Hun natvoerformules zijn veel lager in koolhydraatgehalte, veel minder dan 5% koolhydraten op basis van droge stof.

Hoewel Orijen-voedingsmiddelen sterk afhankelijk zijn van vers vlees en plantaardige producten om de volledigheid van de voedingswaarde te bereiken, bevatten veel nog steeds synthetische vitamines, mineralen en aminozuren zoals die in de meeste kattenvoeding worden aangetroffen.

Orijen Kattenvoer – Top 4 recepten beoordeeld

Vanaf mei 2022 hebben we deze receptvergelijking bijgewerkt met een van de nieuwe natvoerformules van Orijen.

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip, kalkoen en eieren lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit voedsel is gemaakt voor katten van alle levensfasen. Het is geschikt voor zowel volwassen katten als opgroeiende kittens. Zoals de meeste Orijen-voedingsmiddelen bevat het een verscheidenheid aan eiwitbronnen, waaronder een mix van pluimveevlees, organen en kraakbeen, samen met hele eieren, bot, makreel en haring.

De meeste van deze vleessoorten zijn vers – gekoeld zonder conserveermiddelen – of rauw, wat betekent dat ze zijn ingevroren en niet zijn behandeld met conserveermiddelen. Het resterende derde deel van het vlees is bij lage temperaturen uitgedroogd. Gedehydrateerd vlees is een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten.

Naast vlees bevat het voedsel een verscheidenheid aan peulvruchten, waaronder erwten, linzen en kikkererwten.

In totaal is dit een op vlees gebaseerd voedsel met matige eiwitten, matig vet en een relatief laag koolhydraatgehalte.

Elk kopje Orijen Katten – Kittenvoer bevat 463 calorieën.

Ingrediënten

Uitgebeende kip, uitgebeende kalkoen, hele eieren, atlantische bot, hele Atlantische makreel, kippenlever, kalkoenlever, hele Atlantische haring, kippenhart, kalkoenhart, gedehydrateerde kip, gedehydrateerde kalkoen, gedehydrateerde makreel, gedehydrateerde kippenlever, gedehydrateerd ei, hele rode linzen, hele pintobonen, kippenvet, kippennekken, kippennier, hele groene erwten, hele groene linzen, hele marinebonen, hele kikkererwten, Natuurlijke kipsmaak, koolvisolie, gemalen kippenbot, kippenkraakbeen, linzenvezel, cholinechloride, hele pompoen, hele butternut squash, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), gedroogde kelp, zinkproteïne, gevriesdroogde kippenlever, boerenkool, spinazie, mosterdgroenten, collard greens, raapstelen, hele wortelen, appels, peren, pompoenpitten, zonnebloempitten, thiaminemononitraat, kopereiwit, cichoreiwortel, kurkuma, sarsaparillawortel, altheawortel, Rozenbottels, jeneverbessen, gedroogde Lactobacillus Acidophilus fermentatieproduct, gedroogd bifidobacterium animalis fermentatieproduct, gedroogd lactobacillus casei fermentatieproduct.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 20%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 37.53%

Vet: 45.58%

Koolhydraten: 16.89%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kalkoen, Hele eieren, Kippenlever, Kalkoenlever, Kippenhart, Kalkoenhart, Kippenvet, Koolvisolie, Kippennekken, Kippenbot en Kraakbeen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Rode Linzen, Pinto Bonen, Groene Erwten, Groene Linzen, Marine Bonen, Kikkererwten, Linzenvezel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren, Vis

Pros

 • Hoog eiwitgehalte
 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke eiwitbronnen
 • Bevat meerdere voedende dierlijke delen
 • Geen kunstmatige ingrediënten
 • Laag koolhydraatgehalte in vergelijking met de meeste droge kattenvoeding

Tegens

 • Bevat peulvruchten
 • Sommige recensenten zeggen dat het voedsel hun katten ziek maakte
 • Duur

Koop op Petco

Kip lijkt de primaire bron van eiwitten in dit natte voedsel te zijn.

Geformuleerd met 95% dierlijke ingrediënten, zit deze natte voeding van Orijen boordevol eiwitten en gezonde vetten. Verse kip, kippenlever en hele makreel vormen de eerste drie ingrediënten, gevolgd door voedings- en eiwitrijke bottenbouillons.

Makreel en sardine zijn bijzonder rijk aan omega-3 vetzuren die helpen om de huid en vacht van uw kat te ondersteunen. Kippenhart, voedingsrijk orgaanvlees, voegt veel natuurlijke kipsmaak toe.

Hoewel dit recept een aanzienlijk aantal synthetische vitamines en mineralen bevat, is het vrij van kunstmatige kleuren, smaakstoffen en conserveermiddelen. Het bevat ook geen toegevoegde koolhydraten, waardoor het nog meer geschikt is voor katten.

De beschikbaarheid is momenteel beperkt voor Orijen nat kattenvoer, dus het is het beste om uw lokale dierenwinkel te bellen of te bezoeken om te zien of u het kunt vinden. Het kan uiteindelijk online beschikbaar komen.

Ingrediënten

Kip, Kippenlever, Hele Makreel, Kippenbottenbouillon, Visgratenbouillon, Kippenhart, Hele Sardine, Ei, Taurine, Zout, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat, Niacine, Vitamine A-supplement, Pyridoxinehydrochloride, Calciumpantothenaat, Riboflavinesupplement, Foliumzuur, Vitamine D3-supplement, Biotine, Vitamine B12-supplement, Kaliumchloride, Magnesiumsulfaat, Zink aminozuurchelaat, Ijzer aminozuurchelaat, Koper aminozuurchelaat, Mangaan aminozuur chelaat, natriumseleniet, kaliumjodide, cholinechloride.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 12%

Ruw vet: 6%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 80%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 60%

Vet: 30%

Vezel: 2.5%

Koolhydraten: 7.5%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.75%

Vet: 51.91%

Koolhydraten: 5.34%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Hele Makreel, Kippenbottenbouillon, Visgratenbouillon, Kippenhart, Hele Sardine, Ei

Ingrediënten die we niet leuk vonden:Geen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros:

 • Bevat geen toegevoegde koolhydraten
 • Bottenbouillon biedt een voedzame bron van vocht
 • Verpakt met voor de soort geschikte dierlijke eiwitten
 • Volledig vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens:

 • Beperkte beschikbaarheid na de release

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit Orijen-voer is gericht op katten met overgewicht en mensen met een lagere caloriebehoefte.

Het is gemaakt met de standaardvariëteit van het merk van verse, rauwe en gedehydrateerde dierlijke eiwitten, hele prooiverhoudingen van spiervlees, organen, botten en kraakbeen, en laag-glycemische groenten en fruit.

Kip, kalkoeneieren, haring, kalkoen, makreel en bot dienen als de primaire eiwitbronnen van het voedsel, gevolgd door een verscheidenheid aan peulvruchten, fruit en groenten.

Over het algemeen is het een op vlees gebaseerd voedsel met veel eiwitten, weinig vet en een relatief laag koolhydraatgehalte.

Ondanks dat het wordt verkocht als een caloriearm voedsel, zijn de 445 calorieën per kopje van het product hoger dan het gemiddelde droge voedsel. Alle Orijen-voedingsmiddelen zijn calorisch dicht en bedoeld voor kleiner dan gemiddelde porties.

Ingrediënten

Vers kippenvlees (14%), verse hele eieren (6%), verse hele haring (6%), vers kalkoenvlees (6%), verse kippenlever (6%), verse hele bot (4%), verse hele makreel (4%), verse hele pacifische heek (4%), verse kalkoenlever (4%), vers kippenhart (4%), kip (gedehydrateerd, 4%), kalkoen (gedehydrateerd, 4%), hele makreel (gedehydrateerd, 4%), hele sardine (gedehydrateerd, 4%), hele haring (gedehydrateerd, 4%), Alaskan Pollock (Gedehydrateerd, 4%), Linzenvezel, Hele Rode Linzen, Hele Groene Linzen, Hele Groene Erwten, Hele Kikkererwten, Hele Gele Erwten, Hele Pinto Bonen, Hele Marine bonen, Kippenkraakbeen (Gedehydrateerd, 1%), Vers Kalkoenhart (1%), Hele Blauwe Wijting (Gedehydrateerd, 1%), Kippenvet (0,5%), enz..

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 6%

Vocht: 10%

As: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 48.89%

Vet: 16.67%

Vezel: 6.67%

Koolhydraten: 16.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 46.11%

Vet: 38.17%

Koolhydraten: 15.72%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Eieren, Kalkoen, Kippenlever, Kalkoenlever, Kippenhart, Kalkoenhart, Kippenkraakbeen

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Linzenvezel, Rode Linzen, Groene Linzen, Groene Erwten, Kikkererwten, Gele Erwten, Pintobonen, Marinebonen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis, Eieren

Pros

 • Rijk aan voedende dierlijke eiwitten
 • Geen plantaardige eiwitvullers
 • Geen kunstmatige ingrediënten
 • Bevat meerdere dierlijke delen
 • Relatief laag koolhydraatgehalte

Tegens

 • Meer plantenmateriaal dan katten nodig hebben
 • Duur

Koop op Chewy Koop op Amazon

Pacific pilchard lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit voedsel wordt voornamelijk gemaakt van wilde vis gevangen in de wateren van New England, waaronder makreel, haring, bot, roodbaars, zeeduivel en zilverheek. Vis is goed voor 90% van het hele recept. Vanwege het potentieel van vis voor verontreiniging met zware metalen en toxines, zijn op vis gebaseerde diëten niet ideaal voor katten.

Tweederde van de vis is vers of rauw. De resterende een derde van de visingrediënten wordt gedehydrateerd om een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten te vormen. Om de smakelijkheid van het voedsel te vergroten, is het doordrenkt met gevriesdroogde kabeljauwlever.

Over het algemeen is het een op vlees gebaseerd voedsel met veel eiwitten, matig vet en een relatief laag koolhydraatgehalte.

Elk kopje van dit voedsel bevat 463 calorieën.

Ingrediënten

Verse hele Pacifische pilchard (26%), verse hele Pacifische heek (9%), verse hele pacifische makreel (8%), verse hele pacifische bot (5%), verse hele rotsvis (5%), verse hele tong (5%), hele makreel (gedehydrateerd, 5%), hele haring (gedehydrateerd, 5%), hele blauwe wijting (gedehydrateerd, 5%), haringolie (5%), alaska kabeljauw (gedehydrateerd, 5%), hele rode linzen, hele groene linzen, hele groene erwten, Zonnebloemolie (koudgeperst), hele sardines (gedehydrateerd, 1,5%), linzenvezel, hele kikkererwten, hele gele erwten, hele pintobonen, kabeljauwlever (gevriesdroogd), verse hele pompoen, verse hele pompoenpompoen, verse hele courgette, verse hele pastinaak, verse hele rode heerlijke appels, verse hele bartlettperen, verse boerenkool, verse spinazie, verse bietengroenten, verse raapgroenten, bruine kelp, Hele veenbessen, hele bosbessen, hele saskatoonbessen, cichoreiwortel, kurkumawortel, mariadistel, kliswortel, lavendel, marshmallowwortel, rozenbottels, enterococcus faecium.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 42%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

As: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.67%

Vet: 22.22%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 17.78%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.41%

Vet: 45.58%

Koolhydraten: 15.01%

Ingrediënten die we leuk vonden: Haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Rode Linzen, Groene Linzen, Linzenvezel, Kikkererwten, Gele Erwten, Pinto Bonen

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke eiwitbronnen
 • Eiwitrijk
 • Bevat haringolie als bron van voor de soort geschikte omega-3-vetzuren
 • Relatief laag koolhydraatgehalte
 • Geen kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Duur
 • Voedsel op basis van vis is niet geschikt voor langdurige voeding

Wat vinden klanten van Orijen Cat Food?

Toen Orijen uitsluitend in Canada werd geproduceerd, ontving hun kattenvoer consistent positieve klantrecensies.

Sinds het bedrijf zijn faciliteit in Auburn, Kentucky, heeft geopend, melden veel trouwe klanten in de Verenigde Staten en Midden- en Zuid-Amerika een daling van de kwaliteit. Deze klanten zeggen dat het in de VS gemaakte voedsel inconsistent is, vreemd ruikt en hun katten ziek maakt. Dergelijke klachten vormen de meerderheid van de negatieve beoordelingen.

Dat gezegd hebbende, de meerderheid van orijen kattenvoer beoordelingen online richten zich op de droogvoerproducten. Omdat hun natvoerlijn nog maar kort geleden zijn vrijgegeven, kunnen we nog niet bepalen hoe klanten het leuk vinden.

Positieve beoordelingen

“Ja, het is duurder dan kattenvoer uit de supermarkt, maar het is het waard. De kwaliteit is geweldig, mijn twee katten eten minder met Orijen. Het verbeterde de spijsvertering van mijn oudste kat en verbeterde de kwaliteit van hun vacht. Ze zijn afgevallen en zien er gezonder uit. Ze hebben altijd honger met ander kattenvoer. Dus ja, het is duurder, maar je geeft ze minder en betere kwaliteit voedsel dat het beter is voor hun gezondheid.” – Nolwenn, recensie Orijen Fit &Trim Kattenvoer

“Mijn Senior Cat vindt dit geweldig en ze is gezond en mooi. Ik haalde haar uit het Asiel en voer haar enige droogvoer deze Orijen 6 Vis en de Orijen droog Katten- en Kittenvoer. De dierenarts zegt dat ze in topvorm is en daar moet ik het mee eens zijn omdat ze zo speels is en haar vacht zo mooi is. Ook als je een beperkt budget hebt. Ze eten echt niet zoveel als het zo voedselrijk is. Mijn kat Cinnamon is een constant gezond gewicht gebleven en ze heeft constant toegang tot haar voedsel. Ik geef haar gewoon twee keer per dag een beetje zodat het fris blijft. Dat is misschien over het doen, maar ze is mijn lief. Ik voel me erg zelfverzekerd om haar Orijen te voeren..” – Dromer, recensie Orijen Six Fish Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Mijn kat eet al 2 jaar de 5 sterren Canadese Orijen formule. Ze vindt het geweldig en ik heb niets anders te zeggen dan geweldige dingen over het Orijen-product made in Canada. Mijn lokale distributeur vertelde me dat ALLE Amerikaanse retailers nu verplicht zijn om de NIEUWE formule te kopen die is gemaakt in Louisville, Kentucky Ik heb een 4 Lb. zak van het nieuwe Kentucky-spul gekocht. Mijn kat begon het nieuwe spul te braken en haar ontlasting was iets anders. Haar vacht werd dof en droog. Ik vertelde dit aan de winkelier en hij gaf me een praatje over hoe geweldig de nieuwe fabriek in Kentucky was. Ik was in staat om meer van het Canadese product te krijgen en binnen een week was de kat terug bij haar oude zelf. Geen braken meer, dezelfde oude ontlasting en haar vacht is weer als glanzend fluweel. Als zij gelukkig is, ben ik gelukkig. Ik heb de ingrediënten op de zakjes vergeleken en je kunt zien waar het verschil zit. Ik zou het nieuwe eten min één ster geven als ik kon. Ik zal NOOIT meer de Amerikaanse formule kopen en ik ben niet de enige. Je zult meer slechte recensies voor de nieuwe dingen zien als je een beetje rondkijkt.” – Ric Lbon, recensie orijen dry cat en kitten food

“Mijn kat heeft dit voedsel 5 jaar lang gegeten en vond het geweldig. Toen begon ze te kotsen. De dierenarts vond niets mis met haar en toen vond ik gelukkig wat 1-sterrenrecensies over het bedrijf dat van fabriek wisselde, en dus de formule. Ik kon precies aanwijzen dat de dag dat ze begon over te geven de dag was dat ik haar een nieuwe zak begon te geven. Ik ben van merk veranderd, en nu geen grofheid meer. Ik zal deze beoordeling verwijderen zodra het bedrijf hun spullen bij elkaar heeft, hoewel ik waarschijnlijk nooit meer terug zal gaan.” – Barry Neely, recensie Orijen Six Fish Cat Food

Hoeveel kost Orijen Kattenvoer?

De meeste Orijen droge kattenvoervariëteiten kosten ongeveer hetzelfde bedrag – ongeveer $ 0,30 tot $ 0,35 per ounce. Volgens de voedingsaanbevelingen van het bedrijf voor de gemiddelde kat van 11 pond, kost het voedsel ongeveer $ 0,91 per dag.

Vanaf mei 2022 zijn orijen natvoer nog niet online of in winkels verkrijgbaar, dus we konden de prijzen voor dit voedsel niet bepalen. We stellen ons voor dat het in een vergelijkbaar bereik zal zijn als andere soorten-geschikte natvoermerken zoals Ziwi Peak en Identity.

Opmerking: Prijzen zijn momenteel niet beschikbaar voor Orijen nat kattenvoer. Zodra deze producten online beschikbaar zijn, kunnen we dit gedeelte bijwerken.

Kortom, is Orijen Kattenvoer een goede keuze?

Er is een reden waarom Orijen kattenvoer onze lijst met de beste droge kattenvoer op de markt heeft gemaakt. Orijen-producten zijn enkele van de weinige droge voedingsmiddelen met een op de hele prooi geïnspireerde verscheidenheid aan vers spiervlees, organen en botten. Zeer weinig droogvoerbedrijven kunnen het lage koolhydraatgehalte van Orijen-voedingsmiddelen of de integriteit van hun inkoop evenaren.

Dat gezegd hebbende, Orijen is geen geweldige keuze voor elke kat. Sinds de opening van hun DogStar-keuken in de Verenigde Staten en het herformuleren van hun recepten om meer Amerikaanse ingrediënten op te nemen, heeft het bedrijf veel klanten verloren en veel klachten gekregen.

Hoewel Orijen onlangs een lijn nat voedsel heeft uitgebracht, hebben ze hun veelgestelde vragen niet bijgewerkt om specifiek te zeggen waar hun natte voedingsmiddelen worden gemaakt. Op dit moment gaan we ervan uit dat ze in dezelfde Dogstar Kitchens worden gemaakt als hun droge voedsel.

We weten niet precies wat Orijen verkeerd doet in de DogStar-keuken, maar de beoordelingen van ontevreden klanten zijn genoeg reden om te aarzelen voordat we voor dit merk kiezen.

Orijen nat en droog kattenvoer benadrukken variatie, waaronder meerdere diersoorten in elk recept. Als uw cat heeft allergieën of voedselgevoeligheden, dit kan het een minder dan ideale merkkeuze maken.

Over het algemeen zijn Orijen-voedingsmiddelen enkele van de beste droge en natte voedselproducten op de markt, maar ze zijn niet perfect. Recente herformuleringen en productiewijzigingen hebben mogelijk de kwaliteit van Orijen kattenvoer dat wordt verkocht aan klanten in de VS, Midden-Amerika en Zuid-Amerika verminderd.

Waar wordt Orijen Kattenvoer verkocht?

Orijen kattenvoer wordt uitsluitend in de winkel verkocht via onafhankelijke dierenspeciaalzaken, net als andere premiummerken, waaronder Open Farm en Koha. Je kunt hun droogvoerformules ook vinden op Amazon en Chewy.

Omdat de natte voedingsmiddelen van Orijen pas in mei 2022 zijn gelanceerd, zijn ze nog niet online beschikbaar. Binnenkort zou u ze echter moeten kunnen kopen via vertrouwde online retailers en lokaal via onafhankelijke en gespecialiseerde dierenvoedingswinkels.

Koop Orijen kattenvoer op Chewy