Onbevooroordeelde Nutro Kattenvoer Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Nutro onder de loep genomen en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, productvariëteit, prijs, ingrediëntkwaliteit, klantervaring en terugroepgeschiedenis.

De We’re All About Cats-beoordelingsstandaard Nutro op wat belangrijk is

We hebben Nutro beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 4/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 3/10

Algemene score: 5.5/10

In totaal geven we Nutro kattenvoer een 33 uit 60 rating of een C-cijfer.

Lees verder om meer te weten te komen over Nutro en hoe we tot deze conclusie zijn gekomen.

Over Nutro

De Nutro Company begon in 1926, toen een Amerikaan genaamd John Saleem een Brits hondenvoerbedrijf kocht en het Nutro Products noemde.

Het bedrijf had oorspronkelijk zijn hoofdkantoor in Industry, Californië, waar het lokaal dierenvoeding verkocht totdat het bedrijf in 1976 werd verkocht en zijn markt uitbreidde.

Negen jaar later werd de populaire Nutro MAX-productlijn gelanceerd en voedde de uitbreiding van het bedrijf. In 2007 werd Nutro een dochteronderneming van Mars, Inc, een enorm conglomeraat achter merken als Whiskas, Royal Canin, Greenies, Sheba en Iams.

Nutro heeft zijn hoofdkantoor in Franklin, Tennessee, en zijn producten worden over de hele wereld gedistribueerd.

Inkoop en productie

Nutro koopt zijn eigen ingrediënten in en maakt dierenvoeding in hun eigen planten.

Het bedrijf heeft vestigingen in Victorville, Californië, Libanon, Tennessee en North Sioux City, South Dakota. De fabriek van het bedrijf in Kansas City, Missouri produceert de Greenies-lijn van traktaties.

In 2012 werd Nutro het eerste huisdiervoedingsbedrijf dat de certificering van de productiefaciliteit voor dierenvoeding ontving die is gecreëerd door de American Feed Industry Association.

Om deze certificering te ontvangen, werden de productiefaciliteiten van het bedrijf geïnspecteerd en gecontroleerd op verschillende gebieden, waaronder de selectie van ingrediënten, de netheid van apparatuur en gronden en productetikettering.

Geschiedenis herinneren

Nutro is sinds de oprichting in 1926 meerdere keren teruggeroepen. Het volgende is een korte geschiedenis van de terugroepacties van het bedrijf door de jaren heen.

2015

Nutro hondentraktaties werden teruggeroepen vanwege mogelijke schimmelbesmetting. De terugroepactie was beperkt tot appelkauwkeurigheden die bij PetSmart werden verkocht.

2009

In mei 2009 werden verschillende soorten Nutro-kattenvoer teruggeroepen vanwege onjuiste niveaus van zink en kalium. Lisa Wade McCormick van ConsumerAffairs.com zei dat in de twee jaar voorafgaand aan de terugroepactie meer dan 800 katten- en hondenbeschermers meldden dat hun huisdieren ziek waren geworden na het eten van Nutro-voedsel.

Hoewel het onduidelijk is of de rapporten verband hielden met zink- en kaliumonevenwichtigheden, vertoonden de zieke huisdieren dezelfde symptomen die werden beschreven in de terugroepaankondiging van het bedrijf in 2009 en werden ze vaak beter na het overschakelen naar een nieuw voedsel.

Nadat ze hoorden dat een van hun in de VS gevestigde leveranciers hen onevenwichtige vitaminepremixen gaf, zei Nutro dat ze geen klachten van klanten hadden ontvangen. De terugroepactie, zeiden ze, werd “uitgegeven uit een overvloed aan voorzichtigheid”.

Later dat jaar kondigde Mars een grote terugroepactie aan van verschillende Nutro droge honden- en kattenvoer. De terugroepactie vond plaats nadat kleine stukjes gesmolten plastic in de productielijn waren gevonden. Het was beperkt tot producten die werden verkocht in PetSmart- en Petco-winkels.

2007

Nutro foods waren betrokken bij de landelijke melamine terugroepacties van 2007. In die tijd werden verschillende Nutro-variëteiten vervaardigd door Menu Foods, die met melamine besmette tarwegluten uit China importeerde.

Welke soorten kattenvoer biedt Nutro aan?

Nutro biedt een grote selectie droge en natte kattenvoer. Deze voedingsmiddelen zijn onderverdeeld in twee lijnen: Nutro MAX en Nutro Original.

Nutro MAX

Er zijn twee soorten voedsel in de Nutro MAX-lijn. De lijn omvat Nutro MAX Indoor en Nutro MAX Indoor Weight Control.

Nutro Origineel

Deze lijn bevat formules voor verschillende speciale behoeften. Nutro Original bevat voedingsmiddelen voor binnenkatens, haarbalcontrole, eiwitrijk, orgaanvlees, gewichtsbeheersing, voedselgevoeligheid en kieskeurig eten. Nutro Original-voedingsmiddelen zijn ook geformuleerd voor verschillende levensfasen, waaronder kittens, volwassenen en oudere katten.

Nutro gebruikt altijd vlees als eerste ingrediënt in hun recepten en gebruikt nooit dierlijke bijproducten, kunstmatige smaakstoffen of chemische conserveermiddelen.

Nutro Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

#1 Nutro MaxCat Adult Cat Food Review – Stopgezet

Turkije lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit ingeblikt voedsel.

Deze populaire formule is gemaakt met stukjes kalkoen, kippenlever en runderlever in een dikke saus. De saus is ingedikt met aardappelzetmeel, guargom en xanthaangom, die allemaal bijdragen aan het geschatte koolhydraatgehalte van 16,6% van het voedsel op basis van droge stof.

Naast deze plantaardige verdikkingsmiddelen bevat het voedsel tarwegluten, wat een minder dan ideale bron van eiwitten is. Een ingrediënt dat je niet in de meeste kattenvoer ziet, is varkensvleesplasma. Bloedplasma is extreem voedselrijk en een natuurlijk onderdeel van het kattendieet.

Over het algemeen is het caloriegehalte van het voedsel 72 calorieën per blikje. Het is relatief hoog in eiwitten met matig vet en matige koolhydraten.

Ingrediënten

Kalkoenbouillon, Turkije, Kip, Kippenlever, Runderlever, Aardappelzetmeel, Tarwegluten, Varkensplasma, Zout, Natuurlijke Aroma’s, Guargom, Natriumfosfaat, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, DL-Methionine, Taurine, Xanthaangom, Bètacaroteen, Ijzersulfaat, Vitamine E-supplement, Cholinechloride, Zinkoxide, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Kopereiwitaat, Manganousulfaat, Niacine, d- Calciumpantothenaat, Vitamine A-supplement, Vitamine D3-supplement, Pyridoxine hydrochloride, Riboflavine Supplement, Kaliumjodide, Vitamine B12 Supplement, Natrium Seleniet, Foliumzuur, Biotine

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 8%

Ruw vet: 4.5%

Ruwe celstof: 1%

Vocht: 82%

As: 3%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 44.44%

Vet: 25%

Vezel: 5.56%

Koolhydraten: 8.33%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.16%

Vet: 53.5%

Koolhydraten: 7.34%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Runderlever, Varkensplasma

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel, Tarwegluten

Veel voorkomende allergenen: Kip, Rundvlees

Pros

 • Bevat verschillende voedingsrijke dierlijke ingrediënten
 • Rijk aan eiwitten
 • Vrij van kunstmatige ingrediënten
 • Katten genieten van de smaak van dit voedsel

Tegens

 • Bevat tarwegluten als bron van plantaardige eiwitten
 • Relatief veel koolhydraten in vergelijking met andere ingeblikte voedingsmiddelen

#2 Nutro Max Adult Roasted Chicken Flavor Dry Cat Food Review – Stopgezet

Nutro Max Volwassen Geroosterde Kip Smaak Droog Kattenvoer
Dit droge kattenvoer lijkt kippenmeel te bevatten als de primaire eiwitbron.

In vergelijking met “kip” is kippenmeel een geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten. Het wordt ook zwaarder verwerkt, omdat het uitgedroogd en verpulverd is voordat het in het voedsel van uw kat gaat.

Kippenmeel wordt gevolgd door maïsglutenmeel, tarwemeel en kippenvet. De ingrediëntenlijst bevat ook andere koolhydraatrijke plantaardige ingrediënten zoals gemalen volkoren en brouwersrijst.

Over het algemeen is dit een plantaardig droog kattenvoer met royale hoeveelheden koolhydraatrijke ingrediënten. Het heeft matig eiwit, matig vet en een hoog percentage koolhydraten. Het bevat 457 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kippenmeel, maïsglutenmeel, tarwebloem, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Brouwers rijst, gemalen volkoren, natuurlijke aroma’s, gistcultuur, kaliumchloride, cholinechloride, menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), zout, l-lysine, gedehydrateerde kip, taurine, vitamine E-supplement, zinksulfaat, dl-methionine, gedroogde cranberry, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), magnesiumstearaat, ijzereiwit, vitamine B12-supplement, kopereiwit, niacinesupplement, natriumseleniet, mangaanproteïne, biotine, riboflavinesupplement, Calciumpantothenaat, kaliumjodide, thiaminemononitraat (bron van vitamine B1), vitamine A-supplement, pyridoxinehydrochloride (bron van vitamine B6), gedroogde bosbes, Vitamine D3 Supplement, Foliumzuur, Rozemarijn Extract, Cafeïnevrije Groene Thee Extract, Spearmint Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 18.89%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 42.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 28.75%

Vet: 37.1%

Koolhydraten: 34.15%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kippenvet, Menhaden Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Maïsglutenmeel, tarwemeel, brouwersrijst, gemalen volkoren

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Bevat kippenmeel als geconcentreerde bron van dierlijke eiwitten
 • Maakt gebruik van voor soorten geschikte vetbronnen
 • Bevat menhaden visolie als een soort-geschikte bron van omega-3 vetzuren

Tegens

 • Bevat geconcentreerde plantaardige eiwitten
 • Overmatig koolhydraatgehalte voor carnivoren
 • Droogvoer kan nooit zorgen voor voldoende hydratatie

Koop op Chewy Koop op Amazon

Kip- en kippenmeel lijken de primaire eiwitbronnen in dit recept te zijn.

De ingrediëntenlijst van dit voedsel begint met zowel kip- als kippenmeel als bronnen van voor de soort geschikte dierlijke eiwitten. Brouwersrijst, erwteneiwit, hele bruine rijst, alfalfameel en aardappeleiwit staan ook hoog op de ingrediëntenlijst. Deze ingrediënten dragen bij aan het hoge koolhydraatgehalte van het voedsel en verhogen de concentratie plantaardige eiwitten.

Over het algemeen is dit een plantaardig voedsel met een matig eiwitgehalte, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte. Zoals de meeste voedingsmiddelen die op de markt worden gebracht voor binnenkatten, is dit voedsel rijk aan vezels en relatief laag in calorieën met 372 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Brouwersrijst, Erwteneiwit, Hele bruine rijst, Gedehydrateerd alfalfameel, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), aardappeleiwit, gedroogde gewone bietenpulp, lijnzaad, sojaolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), havervezel, natuurlijk aroma, kaliumchloride, cholinechloride, DL-methionine, zout, gemengde tocoferolen en citroenzuur (conserveermiddelen), taurine, zinksulfaat, vitamine E-supplement, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), IJzer aminozuur chelaat, Yucca Schidigera Extract, Vitamine B12 Supplement, Koper Aminozuur Chelaat, Niacine Supplement, Mangaan Aminozuur Chelaat, Biotine, Riboflavine Supplement (Vitamine B2), D-Calcium Pantothenaat, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Vitamine A Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Natrium Seleniet, Vitamine D3 Supplement, Kaliumjodide, Foliumzuur, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 33%

Ruw vet: 14%

Ruwe celstof: 7%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 36.67%

Vet: 15.56%

Vezel: 7.78%

Koolhydraten: 40%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 32.04%

Vet: 33.01%

Koolhydraten: 34.95%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Brouwers rijst, erwteneiwit, hele bruine rijst, gedehydrateerd alfalfameel, aardappeleiwit

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Bevat kippen- en kippenmeel als voor de soort geschikte eiwitbronnen
 • Kippenvet is een voor de soort geschikte vetbron
 • Vrij van kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Overmatig koolhydraatgehalte
 • Rijk aan plantaardige eiwitten

Wat vinden klanten van Nutro Kattenvoer?

Veel mensen houden van Nutro. Gedurende meer dan 40 jaar in de branche heeft Nutro een trouw klantenbestand opgebouwd. Hun productvermeldingen ontvangen consequent vier- en vijfsterrenrecensies van zowel nieuwe als oude klanten.

Niet iedereen is echter blij met Nutro. Recensenten op consumentenzaken stellen vaak dat het bedrijf hun vragen heeft afgewezen of genegeerd. Sommigen zeggen dat het voedsel hun huisdieren ziek maakte, hoewel dit vaker voorkomt bij Nutro-hondenvoer dan het voedsel voor katten van het merk.

Om een idee te krijgen van wat klanten zeggen over Nutro, volgen hier een paar reviews sgekozen uit verschillende populaire recepten vermeld op Amazon en Chewy.

Positieve beoordelingen

“Ik wist al dat dit een geweldige kat zou worden die de voormalige “moeder” van de reddingskat zou krijgen van drie zakken voor toekomstig gebruik 🙂 Een extra bonus is dat het product niet te knapperig is, wat goed is voor deze kat met twee slechte tanden die niet kunnen worden verwijderd vanwege hartgeruis (anesthesie kan hem doden).” – chippie, recensie van Nutro Wholesome Essentials Indoor Farm-Raised Chicken &Brown Rice Dry Cat Food

“Ik raad dit voedsel ten zeerste aan voor met name mannelijke katten, omdat ze gevoelig zijn voor stenen en het medisch laten behandelen ervan extreem duur is als ze überhaupt overleven. Ik voer Nutro al tientallen jaren aan mijn vele katers en heb nooit een probleem gehad met stenen. Niet het geval met vrienden katten die hen ander voedsel gaven. Waarom knoeien met perfectie zeg ik.” – Jazz, recensie Nutro Max Adult Roasted Chicken Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Cake, de kat, was vroeger dol op dit merk! Het had een hoop jus en vleesbrokken. Nu is de jus bijna onbestaande *(het eten is nog vochtig maar er zit niet veel jus in het blikje). Chewy zei dat de formule niet is veranderd, dus misschien doet de fabrikant gewoon minder jus? Wie weet.” –Tinacolada, recensie nutro Max Adult Chicken Supreme Entree

“Katten lijken te houden. Enige klacht is dat ze twee keer zoveel afval in zwerfvuil lijken te hebben sinds ze zijn overgestapt naar dit merk. Benieuwd of ze genoeg voedingsstoffen vasthouden voordat het wordt geëvacueerd???? Niet zoveel afval bij het gebruik van Iams …..” – Tllr, recensie Nutro Wholesome Essentials Chicken &Brown Rice

Hoeveel kost Nutro Kattenvoer?

Nutro is een relatief goedkoop kattenvoermerk. Zoals de meeste kattenvoermerken is het droogvoer van Nutro goedkoper dan hun natte producten. U betaalt misschien $ 1,56 per dag voor een van hun natte voedingsmiddelen en slechts $ 0,45 per dag voor een van nutro’s graan-inclusieve droge diëten.

Kortom, is Nutro een goede keuze?

Misschien.

Nutro is een goed aangeschreven bedrijf, maar het is niet het beste in de branche. Aan de positieve kant vallen sommige Nutro-ingeblikt voedsel op als uitzonderlijk geschikt voor soorten, vleesrijk voedsel dat voldoet aan de voedingsbehoeften van obligate carnivoren. De grootste gebreken van Nutro zijn klantenservice en veiligheid. Het bedrijf heeft een wankele reputatie op het gebied van klantenondersteuning en een geschiedenis van terugroepacties die de integriteit in twijfel trekken.

Waar wordt Nutro Kattenvoer verkocht?

Nutro wordt verkocht in dierenspeciaalzaken, big box-winkels en meer. Het is verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada met distributeurs in Australië, Zuid-Korea, België, Spanje, Finland, Taiwan, Frankrijk, Hong Kong, Israël, Italië, Japan, Nederland, Nieuw-Zeeland, Panama en Portugal.

Je kunt het online kopen op Amazon, Chewy, Pet360, Petco, Petflow, PetSmart, PetSupermarket en Wag.com.

Klik hier om nutro kattenvoer te kopen op Chewy.