Onbevooroordeelde First Mate Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Vraagt u zich af of FirstMate een veilige, gezonde keuze is voor uw kat? Ontdek het in onze uitgebreide FirstMate kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling van FirstMate op wat belangrijk is

We hebben FirstMate geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 7/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.7/10

We geven FirstMate kattenvoer een 46 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over FirstMate

Dit Canadese dierenvoedingsbedrijf is opgericht in 1989 en richtte zich oorspronkelijk op voeding voor honden. Tegenwoordig is het bedrijf uitgebreid met meerdere merken voor dierenvoeding, waaronder KASIKS, Skoki en FirstMate. FirstMate wordt op de markt gebracht als eenvoudig, hoogwaardig dierenvoer dat u kunt vertrouwen.

Is het een veilige, betrouwbare keuze voor uw kat? Laten we het verder onderzoeken.

Inkoop en productie

FirstMate produceert al hun eigen producten in hun fabriek in British Columbia. Het bedrijf benadrukt end-to-end controle van hun productieproces als een van hun grootste concurrentievoordelen.

FirstMate beheert zijn eigen sourcing, productie en distributie. Het bedrijf betrekt alle ingrediënten uit Noord-Amerika, met uitzondering van lamsvlees afkomstig uit Australië.

Hun vleesingrediënten zijn afkomstig van dieren die humaan zijn grootgebracht, vervoerd en geslacht volgens de Canadese regelgeving. Al hun visingrediënten worden duurzaam gevangen in hun natuurlijke habitat.

Is FirstMate kattenvoer teruggeroepen?

Nee. FirstMate kattenvoer is nooit teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt FirstMate aan?

FirstMate produceert zowel droge als natte kattenvoeropties. Hun line-up omvat graanvrije en graaninclusieve variëteiten, diëten met beperkte ingrediënten en zowel enkelvoudige als multi-eiwitformules.

Alle FirstMate-dierenvoeding is gemaakt van kwaliteitssneden vlees in plaats van vaag genoemde dierlijke bijproducten en vleesmaaltijden. De meeste ingeblikte voedingsmiddelen van FirstMate zijn recepten met één eiwit, hoewel ze een paar formules bieden waarbij wilde tonijn wordt gecombineerd met kip, kalkoen of wilde zalm. FirstMate droogvoer begint allemaal met een hoogwaardig dierlijk eiwit als eerste ingrediënt, meestal kip of vis uit de Stille Oceaan.

De kattenvoerformules van FirstMate zijn vrij van kunstmatige smaakstoffen, kleuren en conserveermiddelen. Het is ook vermeldenswaard dat hun hele assortiment natvoer is gemaakt zonder gomverdikkers zoals guargom en carrageen. Integendeel, FirstMate gebruikt het zetmeel uit aardappel om hun voedsel in te dikken en ze de ideale patéconsistentie te geven.

De droge voedingsmiddelen van het merk worden verpakt met behulp van vacuüminfusie om de vetten en oliën in de poriën van elk stuk brokjes te vergrendelen. Naast het conserveren van het voedsel, beschermt dit proces de voedingsstoffen en warmtegevoelige vetzuren die anders tijdens het koken zouden kunnen worden afgebroken.

Over het algemeen zijn FirstMate-kattenvoeren hoger in koolhydraten dan we meestal graag zien voor een kattendieet. FirstMate ingeblikt voedsel ontvangt gemiddeld 17% van de calorieën uit koolhydraten (variërend van 10-25%) en hun brokjes hebben gemiddeld 22% calorieën uit koolhydraten.  Volgens FirstMate zijn hun recepten echter geformuleerd op basis van voedingsonderzoek en vallen ze binnen “aanvaardbare niveaus voor gezonde katten en zijn ze goed uitgebalanceerd met de juiste eiwit- en vetniveaus.”

FirstMate Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

FirstMate Kipmeel met Bosbessen Formule Beperkt Ingrediënt Dieet Graanvrij Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op OnlyNaturalPet

Kippenmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit populaire recept voor droogvoer met beperkte ingrediënten bevat kipmeel als het primaire ingrediënt, goed voor 92% van het totale eiwitgehalte van het voedsel. Aangezien de resterende 8% van het totale eiwitgehalte van het voedsel afkomstig is van planten, kunnen we aannemen dat dit een relatief verteerbaar kattenvoer is.

Afgezien van kip maaltijd en kippenvet, er is niet veel aan dit toepasselijk genaamde voedsel met beperkte ingrediënten. Aardappel is een van de top drie ingrediënten en draagt dus aanzienlijk bij aan het hoge koolhydraatgehalte van het recept. Bosbessen verschijnen vierde op de lijst met een kleine hoeveelheid boerenkool aan het einde van de ingrediëntenlijst.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit is echt voedsel met beperkte ingrediënten en een veelbelovende optie voor katten met voedselovergevoeligheden of allergieën. Zoals geldt voor alle droge voeding, biedt deze formule echter niet het vocht dat uw kat nodig heeft. U moet de vochtinname van uw kat op andere manieren aanvullen om de hydratatie te ondersteunen.

Het voedsel bevat 547 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kippenmeel, Aardappel, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Hele bosbessen, Dl-Methionine, Mineralen: (Zinkproteïne, ijzereiwit, mangaaneiwitaat, kopereiwitaat, calciumjodaat, kobaltcarbonaat, natriumseleniet), vitaminen: (niacine, thiaminemononitraat, D-calciumpantothenaat, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, foliumzuur, biotine, vitamine B12-supplement, vitamine E-supplement, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement), kaliumchloride, calciumpropionaat (een Conserveermiddel), taurine, gistextract (een bron van prebiotica), boerenkool, glucosaminehydrochloride.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 36%

Ruw vet: 16%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 10%

As: 8%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 40%

Vet: 17.78%

Vezel: 4.44%

Koolhydraten: 28.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.69%

Vet: 38.53%

Koolhydraten: 25.78%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kipmeel, Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel, Hele bosbessen

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Bevat een enkele eiwitbron om het risico op allergische reacties en intoleranties te verminderen.
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Vrij van schadelijke kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Droogvoer levert niet het vocht op dat uw kat nodig heeft

Koop op Chewy

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit ingeblikt voedsel met beperkte ingrediënten bevat een enkele eiwitbron, een zetmeel en supplementen die het qua voedingswaarde compleet maken. Afgezien van boerenkool helemaal onderaan de ingrediëntenlijst, heeft het voedsel eigenlijk maar twee hoofdingrediënten. Het bevat zelfs geen stabilisatoren zoals guargom of cassiagom.

Dit maakt het een veelbelovende optie voor katten met voedselgevoeligheden of allergieën, inclusief katten met een eliminatiedieet om triggeringrediënten te identificeren.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een matig eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

De positieve eigenschappen van dit voedsel omvatten een superslanke ingrediëntenlijst, het gebruik van schijnbaar hoogwaardige eiwitbronnen en een weigering om potentieel schadelijke kunstmatige ingrediënten op te nemen. Dat gezegd hebbende, de opname van aardappel stuurt het koolhydraatgehalte van het voedsel met meer dan 20% omhoog, wat meer is dan uw carnivoor nodig heeft of waarvan u kunt profiteren.

Het voedsel heeft 140 calorieën per blikje van 5,5 ounce of ongeveer 25 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip zonder been, water voldoende voor verwerking, aardappel, calciumcarbonaat, natriumchloride, dicalciumfosfaat, mineralen: (ijzerproteïnaat, zinkproteïne, kopereiwit, mangaanproteïne, jodium), vitamines: (niacine, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, D-pantotheenzuur, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, vitamine A-supplement, foliumzuur, biotine, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement), kaliumchloride, cholinechloride, taurine, boerenkool.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 0.5%

Vocht: 78%

As: 1.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.18%

Vezel: 2.27%

Koolhydraten: 22.73%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 42.78%

Vet: 37.78%

Koolhydraten: 19.44%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Geschikt voor katten met voedselovergevoeligheden en allergieën
 • Vrij van potentieel schadelijke additieven
 • Voornamelijk gemaakt van hoogwaardige kip zonder been

Tegens

 • Relatief hoog koolhydraatgehalte
 • Een aanzienlijk percentage van de recensenten zegt dat hun katten het voedsel niet lekker vonden

FirstMate 50/50 Zalm &tuna formule graanvrij ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy

Zalm blijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Terwijl de andere voedingsmiddelen die eerder werden beoordeeld, voedingsmiddelen met beperkte ingrediënten waren met een enkele eiwitbron, bevat dit recept twee eiwitbronnen: zalm en tonijn. Zesennegentig procent van het eiwitgehalte van het voedsel is afkomstig van deze ingrediënten.

Net als andere FirstMate-voedingsmiddelen bevat dit recept aardappel in plaats van traditionele verdikkingsgom. Synthetische vitaminen, mineralen, aminozuren en boerenkool bieden aanvullende bronnen van belangrijke voedingsstoffen.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit voedsel heeft een aantal goede eigenschappen. Het bevat vis van hoge kwaliteit als de primaire ingrediënten en bevat niet veel van de plantaardige ingrediënten die je in andere, minder gestroomlijnde voedingsmiddelen zou zien. Door aardappel te gebruiken in plaats van traditionele stabiliserende kauwgom, wordt dit FirstMate-voedsel een keuze met veel zetmeel, hoewel het totale koolhydraatgehalte voor dit recept lager is dan de vorige ingeblikte voedselformule.

Het voedsel heeft 146 calorieën per blikje van 5,5 ounce of ongeveer 27 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Zalm zonder been/ zonder vel, uitgebeende tonijn, water voldoende voor verwerking, aardappel, calciumcarbonaat, natriumchloride, dicalciumfosfaat, mineralen: (ijzereiwit, zinkeiwit, koperproteïnaat, mangaaneiwit, jodium), vitaminen: (niacine, vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, D-pantotheenzuur, riboflavine, pyridoxinehydrochloride, vitamine A-supplement, foliumzuur, biotine, vitamine B12-supplement, vitamine D3-supplement), kaliumchloride, cholinechloride, taurine, boerenkool.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 0.4%

Vocht: 78%

As: 2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 22.73%

Vezel: 1.82%

Koolhydraten: 16.36%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 41.13%

Vet: 45.41%

Koolhydraten: 13.46%

Ingrediënten die we leuk vonden: Zalm zonder been, zalm zonder vel, tonijn zonder been

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Bevat zalm en tonijn van hoge kwaliteit
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Een voedsel met een relatief beperkt ingrediënt
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen die uw kat kunnen schaden

Tegens

 • Relatief hoog koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van FirstMate Kattenvoer?

Omdat hun line-up verschillende voedingsmiddelen met beperkte ingrediënten omvat, is FirstMate een populaire keuze onder katten met voedselgevoeligheden, allergieën, intoleranties en chronische spijsverteringsproblemen. Mensen vinden het leuk dat FirstMate-voedingsmiddelen worden gemaakt zonder verdikkend tandvlees en zijn onder de indruk van de eenvoud van hun ingrediëntenlijsten.

Hun voedsel, met name de natte, krijgt een aantal negatieve beoordelingen. De meeste ongelukkige recensenten zeggen dat hun katten de smaak, geur of consistentie van het voedsel niet lekker vonden.

Positieve beoordelingen

“Kreeg een voorbeeld hiervan na het schrijven van FirstMate en ze waren zo vriendelijk om een paar voorbeeldzakken te sturen. Ik heb een IBD-kat en iedereen met een bontbaby met deze ziekte weet hoe moeilijk het is om een voedsel te vinden dat ze voor één zullen eten, laat staan vrij zijn van potentiële irriterende stoffen en niet benodigde ingrediënten. Ten eerste is “Chicken Meal” niet verschrikkelijk, het heeft eigenlijk meer voedingsstoffen dan alleen “Chicken”. Kijk altijd naar de eerste 5 ingrediënten die je alles vertellen wat je moet weten over de kwaliteit van kattenvoer. Dit eten is tot nu toe een hit bij mijn IBD-kat, hij krijgt het als gewoon een traktatie voor nu samen met FirstMate Chicken LID in het blik. Ik strooi ook poedervormige kippenbottenbouillon over zijn FirstMate ingeblikte het is veronderstellen om het darmslijmvlies te helpen herstellen.. Hats off FirstMate, verander niets alsjeblieft.” – DonnaJean, reviewing FirstMate Chicken Meal with Blueberries Formula Limited Ingredient Diet Dry Cat Food

“Ingeblikte kip: Hoewel het lijkt op kattenvoer dat is opgepoetst, lijken vier van onze vijf katten er dol op te zijn en de andere is te druk buiten om nu te eten, maar hij is niet kieskeurig, dus ik denk dat hij het ook leuk zal vinden. We hebben besloten om onze katten alleen het beste te geven en na uitputtend onderzoek lijkt dit voedsel te passen bij de rekening voor ingeblikt voedsel. Heb nog geen droogvoer geprobeerd. Hopelijk blijven de katten het eten!” – AletaA, reviewing FirstMate Chicken Formula Limited Ingredient Canned Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Ik heb een heel kieskeurig meisje en ze zou het niet eten. Ze zou liever verhongeren, zo erg is het. Mijn jonge kat die ALLES eet, zou het gewoon in stukjes en beetjes eten. Ik zou het 1 ster geven, maar omdat het graanvrij is en vrij is van guargom, zou ik het nog steeds aanbevelen aan anderen vanwege de prijs. Ik wou dat mijn katten het leuker vonden.” – meowmeowbebop, reviewing FirstMate Limited Ingredient Chicken Formula Limited Ingredient Canned Cat Food

“Omdat er niet veel voedsel voor katten is dat geen graan en vis bevat, heb ik deze brok met hoge verwachtingen gekocht. Het feit dat 96% van de recensenten dit product aanbeval, maakte het er ook veelbelovend uit. Helaas toonde geen van mijn vier katten (waaronder een met IBD) er veel interesse in.” – Hajime19, reviewing FirstMate Chicken Meal with Blueberries Formula Limited Ingredient Diet Dry Cat Food

Hoeveel kost FirstMate Kattenvoer?

FirstMate kattenvoer bevindt zich aan de onderkant van de premium prijsklasse. Hun droogvoer kost grofweg $0.40 per dag als je een typische kat van 10 pond voedt. Het natvoer van FirstMate is wat duurder, variërend van $ 1,82 tot ongeveer $ 2,80 per dag.

Over het algemeen, is FirstMate een goede keuze?

FirstMate onderscheidt zich op een paar belangrijke manieren van de massa met hun kattenvoer. Ten eerste zijn hun droge kattenvoer enkele van de weinige echt producten met beperkte ingrediënten op de markt, die minder dan 5 hoofdingrediënten bevatten. Ten tweede behoren FirstMate nat voedsel tot de relatief weinige die geen kunstmatige bindmiddelen en verdikkingsmiddelen zoals carrageen en ander tandvlees bevatten.

Het moederbedrijf van FirstMate, Taplow Ventures, lijkt een bedrijf te zijn dat je kunt vertrouwen. Tijdens hun laatste 30 jaar hebben ze geen enkele productterugroeping uitgegeven. Alle FirstMate-voedingsmiddelen zijn gemaakt van duurzaam gevangen vis, vrijlopen gevogelte en andere natuurlijke ingrediënten. Ze lijken ook te worden geproduceerd onder zorgvuldig gecontroleerde omstandigheden.

Deze voedingsmiddelen zijn een goede optie voor katten met voedselgevoeligheden of allergieën, maar ga voorzichtig te werk – de meeste van hun voedingsmiddelen bevatten veel koolhydraten. Obligate carnivoren zoals je kat zijn gewoon niet gebouwd om plantaardig voedsel in aanzienlijke hoeveelheden te verwerken. Zoals eerder vermeld, zijn veel van de recepten van FirstMate echter lager in koolhydraten dan het gemiddelde commerciële kattenvoer – vooral hun droge voedsel.

Lees ook: Beste kattenvoer voor diabetische katten

Waar koop je FirstMate Kattenvoer?

U kunt FirstMate kattenvoer kopen in onafhankelijke dierenspeciaalzaken verspreid over Canada en de Verenigde Staten. FirstMate werkt ook samen met een aantal distributeurs in Europa en Azië. Online is het beschikbaar via Chewy, Amazon en rechtstreeks via de FirstMate-website.

Klik hier om firstmate kattenvoer te kopen op Chewy