Onbevooroordeelde Farmina Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Hoe heeft Farmina zijn reputatie van uitmuntendheid verdiend en verdient het een plaats in de kom van uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Farmina kattenvoer review.

De We’re All About Cats-beoordeling van Farmina op wat belangrijk is

We hebben Farmina geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 7/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 8/10
 • Productvariëteit – 7/10
 • Prijs– 5/10
 • Klantervaring – 9/10
 • Herinner geschiedenis – 10/10

Algemene score: 7.7/10

We geven Farmina kattenvoer een 46 uit 60 rating of een B+ cijfer.

Over Farmina

Farmina begon als een gezamenlijke inspanning van een Engels voedselonderzoeksbedrijf en een Italiaanse veevoederproducent. Het in Italië gevestigde Russo Magimi Company was sinds 1965 actief in de diervoederindustrie. Toen ze in de jaren 90 begonnen met het ontwikkelen van hun eerste huisdiervoeding, nam het bedrijf contact op met Farmina, een Engels voedselonderzoeks- en voedingsbedrijf.

Tegenwoordig draagt het merk de naam van het voedselonderzoeksbedrijf en is het nog steeds eigendom van het bedrijf Russo Magimi. Farmina wordt op de markt gebracht als “natuur en wetenschap in perfecte harmonie”.

Het bedrijf werkt samen met de leerstoel Diervoeding aan de Universiteit van Napels Frederico II. Deze relatie heeft het bedrijf in staat gesteld om klinische gegevens te verzamelen en onderzoek te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften. Farmina Vet Research is toegewijd aan het onderzoeken en formuleren van voedsel volgens de nieuwste wetenschappelijke bevindingen.

Inkoop en productie

Farmina producten worden geproduceerd op verschillende locaties over de hele wereld. Het bedrijf exploiteert extrusiefabrieken in Italië, Servië en Brazilië, met een productiefaciliteit voor nat voedsel in Servië. Het eten is gemaakt met ingrediënten afkomstig uit Italië, andere landen in Europa en Nieuw-Zeeland. Farmina gebruikt alleen niet-GMO-ingrediënten en die niet zijn behandeld met antibiotica, steroïden of groeihormonen.

Hun productiefaciliteit voldoet aan de voedselveiligheids- en kwaliteitsnormen die door de Europese Unie zijn vastgesteld. Deze normen zijn gelijk aan of strenger dan die in de Verenigde Staten.

Bij de productie van droogvoer gebruikt Farmina extrusie met twee schroefs om te zorgen voor minder denaturering van voedingsstoffen en om de verteerbaarheid van die voedingsstoffen te vergroten. Bovendien maken al hun voedingsmiddelen gebruik van een vacuümcoatersysteem, waarmee het bedrijf de hoeveelheid hittestress op vitamines kan verminderen, waardoor hun levensduur wordt verlengd.

Is Farmina kattenvoer teruggeroepen?

Het lijkt erop dat Farmina hun honden- of kattenvoer nooit heeft teruggeroepen.

Welke soorten kattenvoer biedt Farmina aan?

Farmina biedt een breed scala aan nat en droog voedsel verdeeld in verschillende lijnen.

 • Vet Life Feline-recepten zijn receptplichtige voedingsmiddelen die zich richten op gezondheidsbehoeften zoals gastro-intestinale stoornissen, urinewegaandoeningen en haarballen.
 • N &d Quinoa Functionele kattenvoeding richt zich ook op gezondheidsproblemen, maar ze zijn verkrijgbaar zonder recept van een dierenarts. Ze bevatten allemaal quinoa in plaats van traditionele granen.
 • N&D Prime Feline voedingsmiddelen bestaan voor 98% uit dierlijke eiwitten, met dierlijke ingrediënten in plaats van de graankorrels die meestal worden gebruikt in droog kattenvoer. Deze lijn omvat zowel nat als droog voedsel.
 • N&D Ocean Feline omvat zowel nat als droog voedsel, die allemaal een primaire eiwitbron uit de oceaan hebben, zoals kabeljauw of garnalen.
 • N&D Pumpkin Feline recepten benadrukken dat 96% van hun eiwitgehalte afkomstig is van dierlijke bronnen. Ze omvatten pompoen, een laag-glycemische vrucht die populair is bij degenen die hun verstopte of haarbalgevoelige katten behandelen.
 • N &D Ancestral Grain Feline-voedingsmiddelen omvatten voorouderlijke graankorrels in plaats van meer gewone maïs, soja en tarwe.

Farmina Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Farmina Natural &Delicious Chicken Grain-Free Formula Droog kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kip zonder been lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Deze popular Farmina recept is een brok voedsel bestaande uit 70% dierlijke ingrediënten en 30% groenten, fruit, vitaminen en mineralen. Het recept bevat kip als de belangrijkste eiwitbron, met kip zonder been en gedehydrateerde kip de eerste twee ingrediënten. Het voedsel bevat een verscheidenheid aan andere dierlijke eiwitbronnen, waaronder gedroogde hele eieren en haring.

Met een mix van kippenvet en haringolie als primaire vetbronnen, legt het voedsel duidelijk de nadruk op soortgeschikt vet en levert het de omega-3- en omega-6-vetzuren die uw kat in topconditie houden.

Zoete aardappelen zijn de primaire koolhydraatbron van het voedsel en helpen het voedsel zijn crunch en structuur te geven.

Zoals alle Natural &Delicious (N &D) voedingsmiddelen, is de brok verrijkt met een mix van alfalfa, psyllium, rozemarijn, kurkuma en groene thee. Farmina zegt dat deze ingrediënten “de organen en weefsels versterken en versterken terwijl ze de eliminatie van gifstoffen stimuleren”. Groene thee, kurkuma en rozemarijn zijn antioxidanten, terwijl alfalfameel dient als een bron van verschillende micronutriënten. Psyllium is een bron van vezels en kan helpen om een gezonde spijsvertering te bevorderen. Aloë vera-gel heeft meerdere heilzame verbindingen die helpen om ontstekingen te moduleren.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met een laag vet- en matig koolhydraatgehalte.

Twin-geëxtrudeerd voor maximale verteerbaarheid, gemaakt van verse – nooit bevroren – ingrediënten en vacuüm gecoat voor een maximale levensduur van voedingsstoffen, dit voedsel is een goed vervaardigd, zeer voedzaam product. Het voedsel heeft een iets lager koolhydraatgehalte dan de meeste droge voedingsmiddelen, waardoor het qua voedingswaarde superieur is aan uw gemiddelde graanvrije product.

Het voedsel bevat 412 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Kip zonder been, gedehydrateerde kip, zoete aardappelen, kippenvet, gedroogde hele eieren, haring, gedehydrateerde haring, haringolie, erwtenvezel, gedroogde wortel, zongezouten alfalfameel, inuline, fructooligosaccharide, gistextract, gedroogde granaatappel, gedroogde appel, gedroogde spinazie, psylliumzaadschil, gedroogde zoete sinaasappel, gedroogde bosbes, zout, brouwers gedroogde gist, kurkuma, vitamine A-supplement, vitamine D3-supplement, vitamine E-supplement, Ascorbinezuur, Niacine, Calciumpantothenaat, Riboflavine, Pyridoxinehydrochloride, Thiaminemononitraat, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Cholinechloride, Beta-Caroteen, Zinkmethionine Hydroxy Analoog Chelaat, Mangaan Methionine Hydroxy Analoog Chelaat, Ferrous Glycine, Koper Methionine Hydroxy Analoog Chelaat, Dl-Methionine, Taurine, Aloë Vera Gel Concentraat, Groene Thee Extract, Rozemarijn Extract, Gemengde Tocoferolen (Een Conserveermiddel).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 8%

As: 8.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.83%

Vet: 21.74%

Vezel: 1.96%

Koolhydraten: 19.24%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.9%

Vet: 44.05%

Koolhydraten: 16.05%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been, Gedehydrateerde kip, kippenvet, gedroogde hele eieren, haring, gedehydrateerde haring, haringolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Zoete aardappelen, gedroogde wortel, zongekookt alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis, Ei

Pros

 • Zorgvuldig geformuleerd en vervaardigd voor maximale voedingsintegriteit
 • Bevat veel eiwitten uit dierlijke bronnen
 • Bevat voedend dierlijk vet in plaats van oliën
 • Relatief laag koolhydraatgehalte in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Levert niet het vocht dat katten nodig hebben

Farmina Natural &Delicious Lamb Grain-Free Formula Droog Kattenvoer

Zicht op Chewy

Lamsvlees lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit Farmina kattenvoer is vergelijkbaar met het laatste dat we hebben beoordeeld. Het bestaat voor 70% uit dierlijke ingrediënten en bevat een mix van dierlijke eiwitten en vetten. In dit recept staat lamsvlees centraal, met vers lamsvlees en gedehydrateerd lamsvlees de eerste twee ingrediënten. Aanvullende eiwitbronnen zijn gedehydrateerd eiproduct, haring, gedehydrateerde haring en kippeneiwitconcentraat.

Het voedsel bevat aardappel als koolhydraatbron en bindmiddel. Een mix van kippenvet, haringolie en zalmolie verhoogt het vetgehalte van het voedsel en draagt essentiële omega-3- en omega-6-vetzuren bij.

Naast de primaire ingrediënten, het voedsel bevat een mix van nutraceuticals, waaronder prebiotica voor een gezonde spijsvertering en Farmina’s kenmerkende mix van antioxidanten en ontstekingsremmende ingrediënten.

Over het algemeen is dit droge voedsel rijk aan eiwitten met een laag vet- en matig koolhydraatgehalte.

Dit voedsel heeft een aantal geweldige kwaliteiten. Het is gemaakt van schijnbaar hoogwaardige ingrediënten, levert veel goed verteerbare dierlijke eiwitten en benadrukt vet van dieren in plaats van plantaardige oliën. Dat gezegd hebbende, het is geen bijzonder geschikte keuze voor soorten. Met een koolhydraatgehalte dat rond de 20% schommelt op basis van droge stof en aardappel die een grote plaats op de ingrediëntenlijst inneemt, is dit misschien niet de beste keuze voor katten.

Het voedsel bevat 433 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Lamsvlees, gedehydrateerd lamsvlees (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), aardappel, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedehydrateerd eiproduct, haring (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), gedehydrateerde haring (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), haring & zalmoliemengsel (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kippeneiwitconcentraat, gedroogde wortelen, zongezouten alfalfameel, cichoreiwortelextract, Fructooligosaccharide, Gistextract (Bron van Mannan-Oligosacchariden), Gedehydrateerde Blauwe bes, Gedehydrateerde Zoete Sinaasappel, Gedehydrateerde Granaatappel, Gedehydrateerde Appel, Gedehydrateerde Spinazie, Psylliumzaad Husk, Gedehydrateerde Zwarte bessenbes, Zout, Brouwers Gedroogde Gist, Kurkuma, Vitamine A Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Ascorbinezuur, Niacine, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitraat, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Choline Chloride, beta-caroteen, zinkproteïne, mangaanproteïne, ijzereiwitaat, koperproteïnaat, seleniumgist, dl-methionine, taurine, L-carnitine, aloë vera-gelconcentraat, groene thee-extract, rozemarijnextract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 42%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 10%

As: 8.9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 46.67%

Vet: 22.22%

Vezel: 2%

Koolhydraten: 19.22%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 38.94%

Vet: 45.03%

Koolhydraten: 16.04%

Ingrediënten die we leuk vonden: Lamsvlees, Gedehydrateerd lamsvlees, kippenvet, haring, gedehydrateerde haring, haring &zalmoliemix, kippeneiwitconcentraat

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel, gedroogde wortelen, zozouten alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Vis, Ei

Pros

 • Bevat meerdere bronnen van dierlijk vet
 • Een goede bron van omega-3 en omega-6 vetzuren
 • Bevat goed verteerbare dierlijke eiwitten uit schijnbaar hoogwaardige bronnen
 • Laag in koolhydraten in vergelijking met de meeste droge voedingsmiddelen

Tegens

Farmina Natural &Delicious Wild Boar Grain-Free Formula Droog kattenvoer

Zicht op Chewy

Zwijn lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Dit Farmina-voedsel wordt voornamelijk gemaakt van wat Farmina “semi-wild” gekweekt zwijn noemt. Vers en gedehydrateerd zwijnvlees wordt gemengd met kip, gedehydrateerd eiproduct, haring en kippeneiwitconcentraat, allemaal goed verteerbare eiwitbronnen. Deze ingrediënten, samen met een mix van kippenvet, haringolie en zalmolie, vormen 70% van het totale recept.

De overige 30% bestaat uit fruit, mineralen en groenten. Aardappel verschijnt vroeg op de ingrediëntenlijst en is de primaire bron van koolhydraten van het voedsel. Het voedsel bevat ook bessen, gedehydrateerde appel, zoete sinaasappel, spinazie en Farmina’s standaard mix van plantaardige producten.

Over het algemeen heeft dit voedsel een hoog eiwitgehalte met een laag vetgehalte en een hoog koolhydraatgehalte.

Met dierlijke ingrediënten die 70% van het recept vertegenwoordigen, meerdere bronnen van eiwitten van topkwaliteit, een afhankelijkheid van dierlijk vet en een relatief laag koolhydraatgehalte, is het voedsel veel meer carnivoor-geschikt dan de gemiddelde brokjes.

Het voedsel bevat 384 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Berenvlees, gedehydrateerd varkensvlees (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), aardappel, uitgebeende kip, gedehydrateerde kip (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedehydrateerd eiproduct, haring (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), Gedehydrateerde haring (bron van glucosamine &chondroïtinesulfaat), kippeneiwitconcentraat, haring – zalmoliemengsel (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogde wortelen, zongezouten alfalfameel, cichoreiwortelextract, fructooligosaccharide, gistextract (bron van mannan-oligosacchariden), gedehydrateerde appel, gedehydrateerde granaatappel, gedehydrateerde zoete sinaasappel, gedehydrateerde spinazie, psylliumzaadschil, gedehydrateerde zwarte bessenbes, gedehydrateerde bosbes, zout, brouwers gedroogde gist, kurkuma, Vitamine A Supplement, Vitamine D3 Supplement, Vitamine E Supplement, Ascorbinezuur, Niacine, Calcium Pantothenaat, Riboflavine, Pyridoxine Hydrochloride, Thiamine Mononitraat, Biotine, Foliumzuur, Vitamine B12 Supplement, Cholinechloride, Beta-Caroteen, Zink Proteïnaat, Mangaan Proteïnaat, IjzerProteïne, Koper Proteïnaat, Selenium Gist, Dl-Methionine, Taurine, L-Carnitine, Aloë Vera Gel Concentraat, Groene Thee Extract, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 44%

Ruw vet: 20%

Ruwe celstof: 1.8%

Vocht: 8%

As: 8.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 47.83%

Vet: 21.74%

Vezel: 1.96%

Koolhydraten: 19.02%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 39.97%

Vet: 44.13%

Koolhydraten: 15.9%

Ingrediënten die we leuk vonden: Berenvlees, Gedehydrateerd zwijnvlees, Uitgebeende kip, Gedehydrateerde kip, kippenvet, haring, gedehydrateerde haring, kippeneiwitconcentraat, haring & zalmoliemix

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappel, gedroogde wortel, zongekookt alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Ei, Vis

Pros

 • Voornamelijk samengesteld uit goed verteerbare dierlijke ingrediënten
 • Bevat meerdere bronnen van essentiële vetzuren
 • Bevat heilzame aanvullende ingrediënten
 • Laag in koolhydraten in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen

Tegens

 • Relatief hoog koolhydraatgehalte

Wat vinden klanten van Farmina kattenvoer?

Farmina is een geliefd merk met een trouwe aanhang. Het ontvangt bijna unaniem positieve klantrecensies en dwingt zelfs respect af bij de taaie menigte op TheCatSite.com. Tevreden klanten houden van de kwaliteit van de ingrediënten en de versheid van het eten. Katten lijken Farmina ook leuk te vinden.

Dit is wat een paar klanten te zeggen hebben over Farmina.

Positieve beoordelingen

“Eerlijk gezegd denk ik dat ik ongeveer anderhalf jaar heb gesmeekt om deze formule te dragen na het lezen en proberen van de lamsversie. Het zwijn is eigenlijk de meest voedzame van de hele lijn en ik dank de goden dat mijn katten er zo dol op zijn. Het enige dat ik zou willen dat ik zou veranderen, is dat ze ook een natvoerlijn hebben en nogmaals, ik bel zoveel als ik kan om het hopelijk toe te voegen aan taaie TT Als je erover nadenkt om dit voedsel te proberen, zeg ik alsjeblieft, maar natuurlijk vanwege hoe voedzaam het is, wees alsjeblieft voorzichtig om je katten over te zetten !!!! Vooral als ze een eiwitarm dieet volgden!! Houd er ook rekening mee dat zelfs als uw huidige huisdiervoer eiwitrijk is, dit ook plantaardige eiwitten kan betekenen die compleet anders zijn !!! Dit eten is geweldig en ik raad het aan alle katteneigenaren !!!” – Hana, reviewing Farmina N&D Wild Boar Grain-Free Formula

“Ik was op zoek naar graanvrij droog kattenvoer met hoogwaardige non-GMO ingrediënten en een zo hoog mogelijk eiwitgehalte. Te veel droog kattenvoer is net zo ongezond voor katten als bewerkt Amerikaans voedsel voor mensen. Na enkele uren te hebben besteed aan het vergelijken van droog kattenvoer, kwam deze als beste uit de bus. Een hoog eiwitgehalte is cruciaal voor het behoud van de gezondheid van een obligate carnivoor (wat katten zijn). 97% van het eiwit van Farmina N&D is afkomstig van hoogwaardige dierlijke bronnen. Ik heb 4 binnen/buiten katten. De ene houdt van dit voedsel, de andere 3 vinden het goed genoeg om elke dag een beetje te eten (ik geef ze ook natvoer). Introduceer dit voedsel zeker langzaam om het spijsverteringsstelsel van je kat zich aan te passen. Ik weet dat dit voedsel prijzig is, maar probeer het heel hard in je budget te passen: de gezondheid van je kat is het waard.” – Greta603, reviewing Farmina N&D Chicken Grain-Free Formula

Negatieve beoordelingen

“Dit was geweldig voedsel om mijn kat te voeden die een erwten- en zoete aardappelallergie heeft. Ik heb net een nieuwe zending ontvangen en ik zie dat de tas anders is. Ik heb de ingrediënten gecontroleerd en het is veranderd en heeft nu erwtenvezels en zoete aardappelen! Farmina was het enige harde voedsel dat ik kende dat dat niet deed hebben een van haar allergenen. Dit is zielsverpletterend. Een 5 sterren review van mij eerder, een 1 ster nu. Ik weet niet wat ik haar nu kan geven als ik de stad uit moet en haar hard moet laten eten.” – Schmoops, reviewing Farmina N&D Chicken Grain-Free Formula

“Mijn kat zou dit voedsel niet aanraken. Het heeft een sterke visgeur en mijn kat houdt duidelijk niet van de geur van vis. Ik realiseerde me niet dat een op lamsvlees gebaseerd voedsel net zoveel vis aan zijn formule zou toevoegen als deze. Ik hoop dat je kat niet zo kieskeurig is als de mijne.” – Rosie, reviewing Farmina N&D Lamb Grain-Free Formula

Hoeveel kost Farmina Kattenvoer?

Farmina zit in de premium prijsklasse. Als u een kat van 10 pond voedt die ongeveer 200 calorieën per dag nodig heeft, kost Farmina droogvoer ongeveer $0.74 per dag. Als u op Amazon bestelt, kosten hun natte variëteiten meer dan $ 1 per ounce, oplopend tot ongeveer $7 per dag voor de gemiddelde kat van 10 pond.

Kortom, is Farmina een goede keuze?

Farmina is een merk dat zich inzet voor uitmuntendheid. Hun producten zijn geworteld in wetenschappelijk onderzoek, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en zorgvuldig vervaardigd. De schone herinneringsgeschiedenis en loyale aanhang van het merk zijn beide getuigen van de kwaliteitsnormen van Farmina.

Maar als je prioriteit een laag koolhydraatgehalte is, zullen de recepten van Farmina de knip niet halen. Met droog voedsel dat het grootste deel van hun aanbod uitmaakt en hun natte voedingsmiddelen die koolhydraatrijke zoete aardappelen bevatten, heeft dit merk de neiging om meer koolhydraatrijke ingrediënten te gebruiken dan we zouden willen.

Farmina is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een lagere glycemische, betrouwbare upgrade van traditioneel graan-zwaar droogvoer en bijproducten beladen natte producten.

Waar koop je Farmina Kattenvoer?

Farmina wordt verkocht door retailers over de hele wereld. Klik hier om een winkel bij jou in de buurt te vinden. Als u online voor Farmina wilt winkelen, vindt u het op Amazon, Chewy en andere retailers die dierenvoeding verkopen.

Klik hier om farmina kattenvoer te kopen op Chewy