Onbevooroordeelde Fancy Feast Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Is dit iconische merk een gezonde, veilige keuze voor uw kat? Ontdek het in onze onbevooroordeelde Fancy Feast kattenvoer review.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling Fancy Feast on What Matters

We hebben Fancy Feast geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 8/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 3/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 6/10

Algemene score: 6.5/10

Wij geven Fancy Feast kattenvoer een 39 uit 60 rating of een B- cijfer.

Over Fancy Feast

Fancy Feast werd opgericht in 1982 en was waarschijnlijk het eerste kattenvoermerk dat profiteerde van het “gastronomische” concept. Hoewel het nu een van de goedkopere merken op de markt is, wordt Fancy Feast geadverteerd als een luxe voedselervaring voor katten.

Drie jaar na de oprichting werd het merk gekocht door Purina, dat later fuseerde met Nestlé. Vanaf 2017 was Nestlé-Purina het op een na best verdienende huisdiervoedingsbedrijf ter wereld met een omzet van meer dan 12 miljard dollar.

Lees ook: De 10 beste kattenvoer

Inkoop en productie

De meeste Purina-producten worden ingekocht en geproduceerd in de Verenigde Staten. Een paar producten worden gemaakt in Thailand- Fancy Feast Purely, Bouillons en Flaked Fish &Shrimp. Ongeacht de locatie worden alle producten gemaakt in eigen faciliteiten.

Is fancy feast kattenvoer teruggeroepen?

Fancy Feast kattenvoer is nooit teruggeroepen, maar andere Purina-merken zijn meerdere keren teruggeroepen. Klik hier om onze volledige Purina-recensie te lezen en om meer te weten te komen over de terugroepgeschiedenis van het bedrijf.

Wat voor kattenvoer biedt Fancy Feast?

Fancy Feast bevat meer dan 100 recepten, waaronder patés, bouillons, hapjes in jus en twee soorten droog kattenvoer. Hier is een samenvatting van wat Fancy Feast te bieden heeft:

Nat kattenvoer

 • De Gourmet lijn is het originele Fancy Feast, inclusief een breed scala aan nat voedsel, waaronder patés, hapjes in jus, gesneden voedsel, maaltijden met melk, voedingsmiddelen met extra jus, dikke paté en meer.
 • Gastronomische Naturals biedt recepten die vergelijkbaar zijn met die in de Gourmet-lijn, maar Naturals-voedingsmiddelen bevatten geen kunstmatige kleuren of smaken.
 • Puur Fancy Feast Natural voorgerechten worden gemaakt met kip, zeevruchten of rundvlees zonder bijproducten of vulstoffen.

Lees ook: De 10 beste gezonde ingeblikte, zachte en natte kattenvoeding

Droog kattenvoer

 • Gourmet Dry Cat Food is het originele droge kattenvoer van Fancy Feast.
 • Gourmet Naturals Droog Kattenvoer is gemaakt zonder kunstmatige kleuren, smaakstoffen of conserveermiddelen.

Lees ook: De 12 beste droge kattenvoer

Food Toppers en Aanvullingen

 • Puur Fancy Feast Filets zijn filets van kip of zeevruchten.
 • Gastronomische bouillons omvatten malse hapjes kip of zeevruchten in bouillon.
 • Fancy Feast Voorgerechten zijn delicate porties kip of vis in bouillon.

Fancy Feast Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

Fancy Feast Klassiek Kippenfeest Ingeblikt Kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Dit kattenvoer is een van de essentiële recepten van Fancy Feast.

Het komt uit de Classic-lijn en is een eenvoudige paté met kip als primaire eiwitbron. Het eerste ingrediënt is kip, gevolgd door gevogeltebouillon en lever. Merk op dat dit geen kippenlever, kalkoenlever of een ander specifiek type lever wordt genoemd. Dit type vaag genoemd ingrediënt is niet per se slecht voor je kat, maar het is indicatief voor goedkoper voedsel en wordt geassocieerd met ingrediënten van voederkwaliteit.

Hetzelfde geldt voor de volgende twee ingrediënten, namelijk vleesbijproducten en vis. Vleesbijproducten kunnen weefsels van koeien, schapen, varkens of geiten bevatten. De vague-labelvis kan verwijzen naar verschillende gekweekte of in het wild gevangen vissoorten.

Het volgende ingrediënt is “kunstmatige en natuurlijke smaakstoffen”. Beide worden vaag genoemd, maar we weten dat “natuurlijke smaak” meestal is afgeleid van dierlijke weefsels. Kunstmatige kleur verwijst echter naar iets synthetisch dat het voedsel op smaak brengt. Hoewel kunstmatige smaakstoffen niet als schadelijk worden beschouwd, kunnen de vaagheid en kunstmatigheid sommige klanten afstoten.

Het voedsel wordt gestabiliseerd met guargom, een relatief veilig bindmiddel en stabilisator afgeleid van guarbonen. Het is gekleurd met naamloze kunstmatige kleuren en bevat natriumnitriet om kleurbehoud te bevorderen. Het wordt aangevuld met synthetische vitamines, mineralen en aminozuren die het qua voedingswaarde compleet maken.

Over het algemeen is dit voedsel rijk aan eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Hoewel dit voedsel een paar punten verliest voor kunstmatige ingrediënten en mogelijk vlees van lage kwaliteit, heeft het een paar goede eigenschappen. Het heeft een voor de soort geschikte macronutriëntenverdeling die de vleesetende behoeften van uw kat respecteert. Het is verdikt zonder carrageen, een potentieel inflammatoir en kankerverwekkend verdikkingsmiddel dat veel voorkomt bij vergelijkbare budgetmerken, waaronder Friskies.

Het voedsel heeft 99 calorieën per 3-ounce blik of ongeveer 33 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, Gevogeltebouillon, Lever, Vleesbijproducten, Vis, Kunstmatige en Natuurlijke Smaakstoffen, Tricalciumfosfaat, Guargom, Toegevoegde Kleur, Zout, Mineralen [Potassium Chloride, Magnesium Sulfate, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide], Taurine, Vitaminen [Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement], Natriumnitriet (om kleurbehoud te bevorderen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3.2%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 22.73%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 10.45%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 40.91%

Vet: 49.68%

Koolhydraten: 9.41%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Vleesbijproducten, Vis, Kunstmatige smaakstoffen, Guargom, Toegevoegde Kleur

Veel voorkomende allergenen: Vis, Kip

Pros

 • Laag koolhydraatgehalte
 • Verdikt zonder carrageen
 • Rijk aan dierlijke eiwitten
 • Betaalbaar

Tegens

 • Bevat kunstmatige ingrediënten
 • Gemaakt met mogelijk dierlijke bijproducten van lage kwaliteit

Fancy Feast Klassiek Mals Rundvleesfeest Ingeblikt Kattenvoer

Zicht op Chewy

Rundvlees lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Net als het kiprecept dat hierboven is besproken, komt dit voedsel uit de Classic-lijn van Fancy Feast. Het is een eenvoudige paté met rundvlees als eerste ingrediënt. Het rundvlees wordt gekookt in iets dat vleesbouillon wordt genoemd en doordrenkt met generieke lever. De paté bevat vaag genoemde vis- en vleesbijproducten. Deze vaagheid maakt het voedsel een slechte keuze voor katten met voedselgevoeligheden en mensen die willen weten wat er in het lichaam van hun katten gaat.

Het voedsel bevat een combinatie van kunstmatige en natuurlijke smaakstoffen. Kunstmatige smaakstoffen lijken niet schadelijk te zijn en “natuurlijke smaakstoffen” ook niet – een additief dat hoogstwaarschijnlijk is gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel.

Het voedsel is ingedikt met guargom. Hoewel het geen voor de soort geschikt ingrediënt is en geen groot deel van het dieet van een kat zou moeten zijn, lijkt guargom veilig te zijn in kleine hoeveelheden.

Het voedsel is verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren. Het bevat natriumnitriet als conserveermiddel. Interessant is dat dit voedsel afwijkt van de gebruikelijke Fancy Feast-receptblauwdruk en geen toegevoegde kleuren bevat.

Over het algemeen heeft dit droge voedsel een hoog eiwitgehalte met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 92 calorieën in elk 3-ounce blikje of ongeveer 31 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Rundvlees, vleesbouillon, lever, vis, vleesbijproducten, kunstmatige en natuurlijke smaakstoffen, guargom, tricalciumfosfaat, zout, mineralen [Potassium Chloride, Magnesium Sulfate, Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Copper Sulfate, Manganese Sulfate, Potassium Iodide], Taurine, Vitaminen [Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Vitamin A Supplement, Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K), Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement], Natriumnitriet (om kleurbehoud te bevorderen).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 11%

Ruw vet: 4%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

As: 3.5%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 50%

Vet: 18.18%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 9.09%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 48.43%

Vet: 42.77%

Koolhydraten: 8.81%

Ingrediënten die we leuk vonden: Rundvlees

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Vleesbijproducten, Kunstmatige smaakstoffen, Guargom

Veel voorkomende allergenen: Rundvlees, Vis, Vleesbijproducten

Pros

 • Laag koolhydraatgehalte
 • Voornamelijk gemaakt van vlees en organen
 • Verdikt zonder carrageen
 • In tegenstelling tot andere Fancy Feast recepten, bevat het geen kleurstoffen
 • Betaalbaar geprijsd

Tegens

 • Bevat kunstmatige toevoegingen

Fancy Feast Gourmet met hartige kip & kalkoen droog kattenvoer

Bekijk op Chewy View op Amazon

Gevogeltebijproductmeel lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

Hoewel Fancy Feast vooral bekend staat om zijn natte recepten, moeten we zien wat ze te bieden hebben op de afdeling droogvoer.

De naam van dit voedsel geeft aan dat het “met” hartige kip en kalkoen is gemaakt. Volgens de etiketteringsvoorschriften van de FDA betekent dit dat hartige kip en kalkoen ten minste 3% van het totale recept moeten uitmaken.

Dit beschouwd is het geen verrassing dat kip of kalkoen de eerste ingrediënten in het voedsel zijn. In plaats daarvan gaat die plek naar gemalen rijst, een minimaal voedzaam ingrediënt dat het koolhydraatgehalte van het voedsel verhoogt zonder veel anders toe te voegen. Het voedsel bevat gevogeltebijproductmeel als het eerste eiwitrijke ingrediënt, gevolgd door een mix van maïsglutenmeel en andere ingrediënten uit granen.

Rundervet is de primaire vetbron van het voedsel en biedt de vetzuren die katten nodig hebben om te gedijen. Visolie verschijnt later op de ingrediëntenlijst, een voor de soort geschikte bron van omega-3-vetzuren. Het voedsel is op smaak gebracht met een combinatie van “leversmaak” en “natuurlijke en kunstmatige smaakstoffen”. Nogmaals, deze ingrediënten zijn niet noodzakelijkerwijs schadelijk, maar de vaagheid is indicatief voor een lager kaliber voedsel.

De kip en kalkoen die op de voorkant van de zak worden vermeld, verschijnen pas na deze toegevoegde smaken.

Na een reeks vitamines, mineralen en aminozuren die de brokjes qua voedingswaarde compleet maken, eindigt de ingrediëntenlijst met Rood 40, Geel 5 en Blauw 2, die allemaal potentieel schadelijke kunstmatige kleuren zijn.

Over het algemeen heeft dit voedsel een matig eiwitgehalte met matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Dit voedsel heeft 469 calorieën per kopje of ongeveer 113 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Gemalen rijst, gevogeltebijproductmeel, maïsglutenmeel, rundervet natuurlijk geconserveerd met gemengde tocoferolen, volkoren maïs, sojameel, leversmaak, kip, kalkoen, fosforzuur, calciumcarbonaat, natuurlijke en kunstmatige smaakstoffen, zout, brouwers gedroogde gist, kaliumchloride, cholinechloride, visolie, mineralen [Zinc Sulfate, Ferrous Sulfate, Manganese Sulfate, Copper Sulfate, Calcium Iodate, Sodium Selenite], Taurine, Vitaminen [Vitamin E Supplement, Niacin (Vitamin B-3), Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate (Vitamin B-5), Thiamine Mononitrate (Vitamin B-1), Riboflavin Supplement (Vitamin B-2), Vitamin B-12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B-6), Folic Acid (Vitamin B-9), Vitamin D-3 Supplement, Biotin (Vitamin B-7), Menadione Sodium Bisulfite Complex (Vitamin K)], Dl-Methionine, Rood 40, Geel 5, Blauw 2.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 17%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 37.78%

Vet: 18.89%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 40%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.55%

Vet: 37.1%

Koolhydraten: 32.35%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Turkije

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gemalen rijst, maïsglutenmeel, volkoren maïs, sojameel, kunstmatige smaakstoffen,

Veel voorkomende allergenen: Gevogelte bijproductmeel, kip

Pros

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat vaag genoemd vlees en bijproducten
 • Rijk aan plantaardige eiwitten
 • Gemaakt met kunstmatige kleur- en smaakstoffen

Wat vinden klanten van Fancy Feast Cat Food?

Als een van ’s werelds toonaangevende kattenvoermerken voeren duizenden mensen hun katten elke dag dit merk. Net zoals het meerdere generaties trouwe klanten heeft verdiend, heeft het merk veel klachten verzameld.

Sommige klanten merken op dat Fancy Feast inconsistent kan zijn en zeggen dat de kwaliteit en het caloriegehalte van Fancy Feast variëren, afhankelijk van de productieoorsprong van het product. Anderen verwijten Fancy Feast dat ze hun katten ziek maken, maar deze verhalen lijken geen duidelijk verband tussen het voedsel en de ziekte.

Dit is wat een paar klanten te zeggen hebben over Fancy Feast:

Positieve beoordelingen

“Dit is de favoriete smaak van mijn jongen van Fancy Feast. Hij vindt het heerlijk en eet het altijd heel goed. En ik hou van die Fancy Feast Classic Pate-lijn is over het algemeen koolhydraatarm, laag tot geen graan en op basis van vlees. Ook geen carrageen voor gevoelige katten. Het is echt geweldig waar voor je geld en super lekker voor je kat!” – Emily13, recensie Fancy Feast Beef Feast

“Ik ben het beu om blikjes na blikjes high-end kattenvoer te openen, en ze liepen gewoon weg en weigerden te eten. Ik ben het beu om mijn geld in de vuilnisbak te gooien. Fancy Feast heeft niet de chicste reputatie, maar mijn katten houden ervan en eten het op. Dus wat kan ik zeggen? Ik denk dat ik me gewoon zal bezighouden met de kunstmatige smaak en het vleesbijproduct.” – Eleni, recensie Fancy Feast Chicken Feast

Negatieve beoordelingen

“Er zijn veel andere producten die gezonder zijn voor je kat en vlees als eerste ingrediënt hebben; deze niet. Ik probeer mijn katten hiervan af te spenen en ze te laten beginnen met iets dat gezonder is.” – bearbaby, recensie Fancy Feast Gourmet Savory Chicken &Turkey Dry Cat Food

“FF Classic Chicken Feast was al een paar jaar het favoriete FF natvoer van mijn kat. Ze zou graag 1 blikje per dag eten. Maar in de afgelopen anderhalf jaar begon ze geleidelijk steeds minder te eten. Nu weigert ze meer een hapje of twee te eten. Zelfs als ik het meng met een andere milde kipformule (Sheba). Net als een andere recensent merkte ik dat het product DICHTER EN EEN VEEL DONKERDERE KLEUR is. En ik neem aan dat FF een SIGNIFICANTE WIJZIGING IN DE FORMULE heeft aangebracht. Hebben ze de hoeveelheid kipbijproducten verhoogd, zoals LEVER, die mijn kat haat? Slecht gedaan, Fancy Feast.” – TortiMom8, recensie Fancy Feast Classic Chicken Feast

Hoeveel kost Fancy Feast Kattenvoer?

Het grootste deel van de Fancy Feast-productlijn is goedkoop, maar hun productvariëteit overspant het prijsspectrum. Laten we eens kijken naar de typische dagelijkse voerkosten van verschillende Fancy Feast-lijnen.

Hun natte kattenvoer kost ongeveer $1.63 per dag als u kiest voor de Classics lijn. Fancy Feast Medleys en Gourmet Naturals zijn beide iets duurder op dichter bij $2.50 per dag. Als je de Fancy Feast Purely Flaked-lijn koopt, kost het eten ongeveer $4-$5 per dag.

Fancy Feast’s droogvoer is aanzienlijk goedkoper in ongeveer $0.29 per dag.

Kortom, is Fancy Feast een goede keuze?

Het hangt er echt vanaf welk recept je kiest. Er is veel Fancy Feast kattenvoer om te proberen en veel variatie tussen de verschillende lijnen.

Fancy Feast’s Classic Patés en klassieke flaked recepten zoals Flaked Fish &Shrimp Feast zijn enkele van de koolhydraatarme producten voor deze prijs. Het zijn betaalbare opties voor katten met diabetes of katten die anderszins op zoek zijn naar koolhydraatarm voedsel dat de bank niet zal breken. In ons artikel over het beste kittenvoer hebben we Fancy Feast’s kalkoenpaté voor kittens aanbevolen als een van de beste opties voor kittenbeschermers met een beperkt budget.

Als je de natuurlijke recepten van Fancy Feast probeert, zoals Fancy Feast Purely White Meat Chicken &Shredded Beef, doe je goed voedsel in de kom van je kat, maar je zult ook veel meer uitgeven dan wanneer je vergelijkbare voedingsmiddelen van een ander merk koopt.

In tegenstelling tot hun natte voedingsmiddelen, geeft het droge voedsel van Fancy Feast je niet veel vlees voor je dollar. De droge recepten van het merk zijn enkele van de meest koolhydraatrijke en additief beladen brokjes op de markt.

Over het algemeen lijkt Fancy Feast kattenvoer een betrouwbare, betrouwbare economische keuze te zijn. Het is een goede optie als u overmatige plantaardige ingrediënten wilt vermijden, maar het niet erg vindt om uw kat bijproducten of vaag genoemde ingrediënten te voeren en comfortabel bent met sommige kunstmatige toevoegingen.

Waar koop je Fancy Feast Kattenvoer?

Fancy Feast kattenvoer wordt verkocht in dierenspeciaalzaken, boodschappen en big box-winkels over de hele wereld. Online kun je het kopen op Amazon, Chewy, PetSmart, Walmart, Shipt en Instacart.

Klik hier om te winkelen voor Fancy Feast kattenvoer op Chewy