Onbevooroordeelde Blue Buffalo Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

We hebben Blue Buffalo onder de loep genomen en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soort-geschiktheid, productvariëteit, prijs, ingrediëntkwaliteit, klantervaring en terugroepgeschiedenis.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling blue buffalo op wat belangrijk is

We hebben het merk beoordeeld op zes belangrijke criteria voor kwaliteit. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes cruciale gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 6/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 6/10
 • Productvariëteit – 8/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 6/10
 • Herinner geschiedenis – 3/10

Algemene score: 6.17/10

Over het algemeen geven we Blue Buffalo een C-cijfer. Het krijgt hoge cijfers voor betaalbaarheid en biedt een behoorlijke productvariëteit, maar veel van de recepten zijn niet geschikt voor soorten en de klantervaring varieert sterk. Het merk heeft ook een aanzienlijk aantal terugroepacties gehad.

Snelle look – Toprecepten beoordeeld

Over Blue Buffalo

Blue Buffalo werd in 2002 opgericht door Bill Bishop. Na zijn afstuderen aan de Ohio Wesleyan University in 1961 begon Bishop een lange carrière in reclame en consumentenproducten. Bishop zit achter reclame- en marketingprogramma’s voor grote namen als Tropicana, Perrier, Nabisco en American Express. Hij was de mede-oprichter van SoBe en diende als COO tot de verkoop aan Pepsi in 2001.

Kort daarna bracht de heer Bishop zijn marketinginzicht naar een nieuw project – Blue Buffalo. Vernoemd naar Bishop’s 9-jarige Airedale terriër, Blue, was het bedrijf klaar om groot te worden op de ontluikende markt voor natuurlijke dierenvoeding.

Na zestien succesvolle jaren in het bedrijf werd het bedrijf verkocht aan General Mills voor $ 8 miljard. Tegenwoordig is het Amerika’s toonaangevende bedrijf voor natuurlijke dierenvoeding.

Inkoop en productie

Blue Buffalo werkt samen met een breed scala aan fabrikanten en leveranciers van dierenvoeding. Volgens een merkprofiel gepubliceerd door de Whole Dog Journal in 2012, waren dit Ainsworth Pet Nutrition, ANI / Vita-Line Products, CJ Foods, ProPet, Triple T Foods en Tuffy’s Pet Foods.

Naast deze partners produceert Blue Buffalo ook enkele van zijn eigen producten. Het lijkt erop dat het bedrijf productiefaciliteiten heeft in Joplin, Missouri en Richmond, Indiana. Hoewel we geen exacte details hebben over de productie van Blue Buffalo, lijkt het erop dat hun producten in de VS zijn gemaakt.

Blue Buffalo geeft ook geen specifieke informatie over de herkomst van hun ingrediënten. Dit kan zijn omdat ze met een grote verscheidenheid aan leveranciers werken. We zouden graag meer informatie op dit gebied hebben, maar transparantie over productie en ingrediënteninname maakt gewoon geen deel uit van het merk Blue Buffalo.

Geschiedenis herinneren

Het evalueren van de terugroepgeschiedenis van een merk kan inzicht geven in de kwaliteit en veiligheid van hun producten. Helaas is Blue Buffalo sinds de oprichting in 2002 meerdere keren teruggeroepen.

Hier is een samenvatting van de terugroepgeschiedenis van het bedrijf:

2017

Beginnend met een verpakkingsprobleem dat een aantal Blue Buffalo-hondenvoerbekers trof, omvatte 2017 drie unieke terugroepacties. Kort na het verpakkingsprobleem in februari riep Blue verschillende blikken Homestyle Recipe hondenvoer terug vanwege mogelijke aluminiumbesmetting. In maart 2017 werd Blue Buffalo-hondenvoer teruggeroepen vanwege mogelijk hoge niveaus van schildklierhormoon voor rundvlees.

2016

Blue Buffalo kondigde een beperkte terugroepactie van hondenvoer aan vanwege overmatige vochtniveaus en het daaruit voortvloeiende potentieel voor schimmelbesmetting.

2015

Blue Buffalo had in 2015 twee terugroepacties. De eerste betrof een beperkt aantal Blue Kitty Yums kattentraktaties. De traktaties bleken propyleenglycol te bevatten, wat verboden is volgens de FDA-richtlijnen.

In het najaar van 2015 riep het bedrijf een enkele partij kauwbotten terug vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

2010

Blue Buffalo riep verschillende producten terug vanwege wat ze beschreven als een “sequencingfout”, wat mogelijk heeft geleid tot voedsel dat besmet is met overtollige niveaus van vitamine D.

2007

Blue Buffalo was betrokken bij de landelijke melamine recalls. De FDA bevestigde de aanwezigheid van melamine in rijsteiwitconcentraat in Blue Buffalo-voedingsmiddelen.

Dit leidde tot een terugroepactie van al hun ingeblikte hondenvoer, alle blikken van hun Spa Select ingeblikte kattenvoer, alle hondentraktaties en Blue Buffalo Spa Select Kitten droogvoer. Nadat ze ontdekten dat de fabrikant melaminebesmetting had toegestaan, verbrak Blue Buffalo hun relatie met American Nutrition, Inc.

Naast terugroepacties is Blue Buffalo het middelpunt geweest van meerdere controverses en rechtszaken.

In 2014 beschuldigde Purina Blue Buffalo van valse reclame toen de producten van Blue positief testten op dierlijke bijproducten, ingrediënten waarvan Blue Buffalo beweert dat ze nooit in hun voedingsmiddelen aanwezig zijn.

In reactie op deze beschuldiging hield Blue Buffalo vol dat hun ingrediëntenleverancier in gebreke was. Merk op dat de betrokken leverancier van ingrediënten Wilbur-Ellis was, een van de bedrijven die melamine-besmette eiwitten importeerden die verband hielden met de terugroepacties voor dierenvoeding in 2007.

Blue Buffalo was ook betrokken bij een class-action rechtszaak die draaide om potentieel giftige niveaus van lood in de voedingsmiddelen van het merk. De rechtszaak begon toen een hond genaamd Coco stierf aan nierfalen blijkbaar veroorzaakt door chronische loodvergiftiging. In het dossier staat dat eiser Blue hondenvoer naar een onafhankelijk laboratorium heeft gestuurd om te testen en heeft bevestigd dat verschillende soorten van het voedsel buitensporige niveaus van lood bevatten. De rechtszaak werd uiteindelijk geseponeerd.

In juni 2019 noemde de FDA Blue Buffalo onder de 16 merken voor huisdiervoeding die mogelijk verband houden met een verhoogd risico op DCM (gedilateerde cardiomyopathie) bij honden en katten.

Tijdens het onderzoek van de FDA naar een mogelijk verband tussen graanvrije diëten en een verhoogd risico op DCM bij honden – en sommige katten – noemde het bureau 16 merken die het meest worden gevoerd aan huisdieren die tussen 2014 en 2019 hartproblemen ontwikkelden. Blue Buffalo was het zesde merk op de lijst en geassocieerd met 31 meldingen van hartaandoeningen in die periode van 5 jaar.

Het is belangrijk op te merken dat dit geen terugroepactie was en dat het onderzoek van de FDA nog steeds geen uitsluitsel geeft.

Welke soorten kattenvoer biedt Blue Buffalo aan?

Alle Blue Buffalo’s volgen een natuurlijke blauwdruk, maar dat betekent niet dat er niet genoeg variatie is. Blue Buffalo heeft zes verschillende kattenvoer- en kittenvoerlijnen.

Voor droog kattenvoer zijn er de originele BLUE, BLUE Freedom (een lijn van graanvrije producten), BLUE Basics-voedsel met beperkte ingrediënten, vleesrijke BLUE Wilderness en BLUE Natural Veterinary Diet, dat alleen verkrijgbaar is via dierenartsen. Blue Buffalo’s nieuwste droogvoerlijn voor katten is Blue True Solutions, die is ontworpen om specifieke gezondheidsbehoeften aan te pakken.

Blue Buffalo’s natte kattenvoer is verkrijgbaar in dezelfde zes productlijnen, waaronder traditioneel kattenvoer, veterinaire diëten en de nieuwe Blue True Solutions-lijn van gezondheidsspecifieke producten.

Wat vinden klanten van Blue Buffalo Cat Food?

Om een idee te krijgen van wat echte klanten zeggen over Blue Buffalo, zijn hier een paar beoordelingen geselecteerd uit verschillende populaire recepten die op Amazon en Chewy worden vermeld.

Positieve beoordelingen

“Mijn 6-jarige kat is dol op dit eten. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Hij was een tijdje op Science Diet A / D-voedsel toen ik hem voor het eerst adopteerde omdat hij niets anders wilde eten. Dit voedsel was een geweldige volgende stap voor hem, omdat het een vergelijkbare textuur en een aantal vergelijkbare ingrediënten heeft. CatDog, reviewing Blue Buffalo Freedom Indoor Adult Canned Cat Food

“Ik begon Blue te voeren toen mijn oudste kat diabetes kreeg. Hij heeft dit voedsel al 8 jaar gebruikt en mijn dierenarts zegt: “Ik weet niet wat je doet, maar wat het ook doet, want het gaat goed met hem. Al mijn katten zitten hierop….” – Quacker, recensie Blue Buffalo Wilderness Chicken Dry Cat Food

Negatieve beoordelingen

“Mijn oudere kat heeft graanallergieën. De dierenarts zei dat dit graan in zich moest hebben, omdat ze ziek was terwijl ze het probeerde te eten. De naam is bedrieglijk. Ik ben teleurgesteld. Mijn kitten houdt van Blue Buffalo” – Debbi, recensie van Freedom Indoor Adult Pate

“Ik kreeg dit voedsel met de gedachte dat ik mijn kat behandelde, maar in plaats daarvan behandelde ik gewoon de marketingafdeling van Blue Buffalo. Blue Buffalo heeft een groot aantal problemen en de dierenartsen die ik sprak, vertelden me om dit spul als een lopend vuurtje te vermijden. Ze hadden talloze katten zien binnenkomen met urine- en nierproblemen die Blue Buffalo kregen. MarketingGotMe, recensie Blue Buffalo Wilderness Chicken Recipe Dry Food

Blue Buffalo Cat Food – Top 3 recepten beoordeeld

Alle voedingspercentages in deze tabel en hierna zijn ontleend aan de gegarandeerde analyse van de fabrikant. Exacte voedingspercentages zijn niet beschikbaarLe. Alle berekende waarden worden bepaald met behulp van deze minimale en maximale gepubliceerde waarden en kunnen afwijken van de werkelijke waarden. Blue Buffalo is de ultieme autoriteit op het gebied van hun producten, dus neem contact op met het bedrijf voor meer voedingsinformatie.

#1 Blue Buffalo Wilderness Chicken Recept Graanvrij droogvoer

Blue Buffalo Wilderness Chicken Recept Graanvrij droogvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Zoals alle producten in de Wilderness-lijn, is dit voedsel graanvrij en belooft het verhoogde niveaus van hoogwaardige eiwitten te leveren.

Wat echter belangrijk is om op te merken bij dit recept, is dat de naam aangeeft dat het “met kip” is gemaakt. Het woord “met” in productnamen voor huisdieren impliceert meestal dat de formule niet in de eerste plaats van dat ingrediënt is gemaakt, zelfs als het de eerste op de lijst is.

Het recept begint met kip zonder been als eerste ingrediënt, gevolgd door kipmeel. Samen met erwteneiwit dienen deze als de primaire eiwitbronnen van het voedsel. Menhaden vismeel en gedroogd eiproduct verschijnen later op de ingrediëntenlijst.

In plaats van granen zoals maïs, rijst of tarwe, bevat het voedsel erwten en tapiocazetmeel als primaire bindmiddelen. Hoewel deze ingrediënten er aantrekkelijker uitzien dan granen, is geen van hen bijzonder voedend voor katten. Ze drijven het koolhydraatgehalte van het voedsel op en het eiwit is over het algemeen minder verteerbaar dan eiwitten uit dierlijke bronnen.

Het voedsel is verrijkt met wat Blue Buffalo “LifeSource Bits” noemt. Dit zijn stukjes brokjes met geconcentreerde antioxidanten, vitamines en mineralen. Bovendien bevat het voedsel een paar nutraceuticals, met probiotica, kurkuma en bessen die aan het einde van de ingrediëntenlijst verschijnen.

Over het algemeen heeft dit voedsel iets onder het gemiddelde koolhydraatgehalte in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen, een matig eiwitgehalte en matig vet.

Lees ook: De 12 beste droge kattenvoer

Als economisch droogvoer is dit recept een van de betere die je kunt kopen. Het bevat geen dierlijke bijproducten of vaag genoemde ingrediënten. Het is vrij van kunstmatige kleurstoffen of potentieel schadelijke conserveermiddelen. En het bevat verschillende soorten probiotische bacteriën, die beloven een betere spijsvertering te ondersteunen.

Maar het is niet geweldig.

Erwteneiwit neemt aan het begin van de ingrediëntenlijst een aanzienlijk onroerend goed in beslag, wat aangeeft dat het eiwit van dit voedsel meer plantaardig kan zijn dan op vlees gebaseerd. Het voedsel is aanzienlijk zetmeelrijker dan het zou moeten zijn, waardoor de bloedsuikerspiegel van uw kat stijgt en mogelijk in de loop van de tijd bijdraagt aan diabetes.

Ingrediënten

Uitgebeende kip, kippenmeel, erwteneiwit, tapiocazetmeel, erwten, menhadenvismeel (bron van omega 3-vetzuren), kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), gedroogd eiproduct, erwtenvezel, natuurlijk aroma, lijnzaad (bron van omega 6-vetzuren), calciumchloride, kaliumsulfaat, DL-methionine, cholinechloride, direct gedehydrateerde alfalfakorrels, aardappelen, gedroogde cichoreiwortel, alfalfa-voedingsconcentraat, Calciumcarbonaat, taurine, zout, kaliumchloride, zoete aardappelen, wortelen, geconserveerd met gemengde tocoferolen, groentesap voor kleur, ijzersulfaat, niacine (vitamine B3), ijzeraminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, bosbessen, veenbessen, gerstgras, peterselie, kurkuma, gedroogde kelp, yucca schidigera-extract, kopersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), koperen aminozuurchelaat, L-Carnitine, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (bron van Vitamine C), L-Lysine, Biotine (Vitamine B7), Vitamine A Supplement, Mangaansulfaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Riboflavine (Vitamine B2), Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur (Vitamine B9), Gedroogde Gist, Gedroogd Enterococcus faecium fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, Gedroogd Aspergillus niger fermentatie extract, Gedroogd Trichoderma longibrachiatum fermentatie-extract, Gedroogd Bacillus subtilis fermentatie-extract, CalciumJodaat, Natriumseleniet, Olie van Rozemarijn.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 40%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 4%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 43.96%

Vet: 19.78%

Vezel: 4.4%

Koolhydraten: 31.87%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 35.49%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 25.73%

Ingrediënten die we leuk vindend: Kip zonder been

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Erwteneiwit, Tapiocazetmeel, Aardappelen, Gedehydrateerd Alfalfameel

Veel voorkomende allergenen: Kip, Eieren, Vis

Pros

 • Relatief laag koolhydraatgehalte in vergelijking met andere droge voedingsmiddelen
 • Katten lijken de kipsmaak lekker te vinden
 • Geen bijproductenmaaltijden of vaag benoemde voedingsproducten

Tegens

 • Bevat een geconcentreerde bron van plantaardige eiwitten
 • Overmatig koolhydraatgehalte voor carnivoren
 • Bevat niet het vocht dat uw kat nodig heeft

#2 Blue Buffalo Indoor Health Chicken &Brown Rice Recept Volwassen Droog Kattenvoer

Blue Buffalo Indoor Health Chicken &Brown Rice Recept Volwassen Droog Kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Deze populaire formule wordt op de markt gebracht voor binnenkatenbeschermers. Het bedrijf beweert dat het recept tegemoet komt aan de unieke behoeften van katten die alleen binnenshuis zijn, waaronder de neiging om haarballen, urinewegaandoeningen en obesitas te ontwikkelen. Om deze problemen te bestrijden, is het voedsel rijk aan vezels, bevat het veenbessen en heeft het een matig caloriegehalte.

De belangrijkste eiwitbronnen zijn uitgebeende kip, kippenmeel en menhaden vismeel – vergelijkbaar met het vorige recept dat we hebben beoordeeld. Helaas worden deze ingrediënten gevolgd door een medley van zetmeelrijke plantaardige ingrediënten, waaronder bruine rijst, gerst en havermout. Maar dit recept is niet allemaal granen. Het voedsel bevat ook erwten en erwteneiwit, ingrediënten die zowel eiwitten als koolhydraten bijdragen.

Het voedsel is verrijkt met Blue Buffalo’s kenmerkende LifeSource Bits, verrijkte brokken brokjes met geconcentreerde vitamines, mineralen en aminozuren.

Uiteindelijk is dit plantaardig droogvoer met een hoog koolhydraatgehalte, een matig tot hoog eiwitgehalte en matig vet.

Zoals zoveel droogvoer – vooral die op de markt worden gebracht voor binnenkatten – is dit recept een plantaardig, koolhydraatrijk product dat niet voldoet aan de behoeften van uw kat als carnivoor. Het heeft alle voeding die uw kat nodig heeft, maar het is niet het soort-geschikte ideaal.

Ingrediënten

Uitgebeende kip, kippenmeel, menhadenvismeel (bron van omega 3-vetzuren), bruine rijst, gerst, havermout, erwten, erwteneiwit, gedroogd eiproduct, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), aardappelzetmeel, cellulosepoeder, natuurlijk aroma, lijnzaad (bron van omega 6-vetzuren), cholinechloride, DL-methionine, calciumsulfaat, kaliumchloride, calciumchloride, erwtenvezel, aardappelen, taurine, gedroogde cichoreiwortel, Gedehydrateerd alfalfameel, alfalfa-voedingsconcentraat, calciumcarbonaat, veenbessen, geconserveerd met gemengde tocoferolen, zout, zoete aardappelen, wortelen, groentesap voor kleur, ijzersulfaat, niacine (vitamine B3), ijzeraminozuurchelaat, zinkaminozuurchelaat, zinksulfaat, vitamine E-supplement, bosbessen, gerstgras, peterselie, kurkuma, gedroogde kelp, yucca schidigera-extract, kopersulfaat, thiaminemononitraat (vitamine B1), koper aminozuurchelaat, L-Ascorbyl-2-Polyfosfaat (bron van Vitamine C), L-Lysine, Biotine (Vitamine B7), L-Carnitine, Vitamine A Supplement, Mangaansulfaat, Mangaan Aminozuur Chelaat, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamine B6), Calcium Pantothenaat (Vitamine B5), Riboflavine (Vitamine B2), Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur (Vitamine B9), Gedroogde Gist, Gedroogd Enterococcus faecium fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus acidophilus fermentatieproduct, Gedroogd Aspergillus niger fermentatie extract, Gedroogd Trichoderma longibrachiatum fermentatie-extract, Gedroogd Bacillus subtilis fermentatie-extract, CalciumJodaat, Natriumseleniet, Olie van Rozemarijn.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 15%

Ruwe celstof: 6%

Vocht: 9%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.16%

Vet: 16.48%

Vezel: 6.59%

Koolhydraten: 41.76%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.07%

Vet: 34.23%

Koolhydraten: 35.7%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip zonder been

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Bruine rijst, gerst, havermout, erwteneiwit, aardappelen

Veel voorkomende allergenen: Kip, Vis

Pros

 • Relatief betaalbaar in vergelijking met gemiddeld droogvoer
 • Katten lijken de smaak lekker te vinden
 • Bevat geen bijproducten van vlees of gevogelte

Tegens

 • Meerdere bronnen van plantaardige eiwitten
 • Koolhydraatrijkohydraatgehalte
 • Levert niet het vocht op dat uw kat nodig heeft

#3 Blue Buffalo Wilderness Turkije Graanvrij ingeblikt kattenvoer

Blue Buffalo Wilderness Turkije Graanvrij ingeblikt kattenvoer

Koop op Chewy Koop op Amazon

Dit kalkoenpasteikantine ingeblikte voedsel komt uit Blue Buffalo’s Wilderness-lijn die, nogmaals, belooft vrij te zijn van granen en rijk aan eiwitten. Kalkoenbouillon en kalkoenlever zijn de belangrijkste drie ingrediënten, dus dit recept lijkt voornamelijk op basis van kalkoen te zijn.

Terwijl spier- en orgaanvlees een aanzienlijke hoeveelheid onroerend goed op de ingrediëntenlijst in beslag neemt, zien we opnieuw enkele van die zetmeelrijke plantaardige ingrediënten zoals aardappelen samen met lijnzaad en verschillende tandvlees als verdikkingsmiddelen.

Deze formule bevat ook carrageen dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel en stabilisator in ingeblikt kattenvoer. Dit is een controversieel ingrediënt dat in verband is gebracht met ontsteking en toxiciteit bij huisdieren.

Over het algemeen is dit een redelijk soortgeschikt ingeblikt voedsel met een hoog eiwit- en vetgehalte dat beperkt is in koolhydraatgehalte.

Lees ook: De 10 beste gezonde ingeblikte, zachte en natte kattenvoeding

Het is voornamelijk op basis van vlees, bevat weinig koolhydraten en biedt de uitgebalanceerde voeding en vocht die uw kat nodig heeft.

Ingrediënten

Turkije, Kalkoenbouillon, Kalkoenlever, Natuurlijk Aroma, Aardappelen, Guargom, Lijnzaad, Kaliumchloride, Carrageen, CassiaGom, Taurine, Ijzer aminozuurchelaat, Zout, Cholinechloride, Zink aminozuurchelaat, Vitamine E-supplement, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Koper aminozuurchelaat, Mangaan aminozuur chelaat, Natriumseleniet, Niacinesupplement (vitamine B3), Calciumpantothenaat (vitamine B5), Pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), Riboflavine Supplement (Vitamine B2), Vitamine A Supplement, Biotine (Vitamine B7), Kaliumjodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur (Vitamine B9).

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 9%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 78%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 45.45%

Vet: 40.91%

Vezel: 6.82%

Koolhydraten: 6.82%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 29.98%

Vet: 65.52%

Koolhydraten: 4.5%

Ingrediënten die we leuk vonden: Turkije, Turkije Lever

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelen, Guargom, Carrageen

Veel voorkomende allergenen: Geen

Pros

 • Voornamelijk gemaakt van dierlijke ingrediënten
 • Geen bijproducten of vaag genoemde vlees- en gevogeltemaaltijden
 • Relatief laag in koolhydraatgehalte

Tegens

 • Bevat carrageen als verdikkingsmiddel/bindmiddel
 • Ontvangt gemengde beoordelingen van katteneigenaren
 • Iets hoger dan ideaal koolhydraatgehalte

Hoeveel kost Blue Buffalo Kattenvoer?

In vergelijking met andere merken die zijn gepositioneerd als super-premium en natuurlijk, is Blue Buffalo relatief goedkoop. Als u bijvoorbeeld een kat van 10 pond heeft die ongeveer 200 calorieën per dag nodig heeft, kost Blue Buffalo Freedom ingeblikt voedsel u ongeveer $ 1,60 / dag.

Dat maakt het net iets duurder dan budgetmerken als Friskies en Fancy Feast.

Kortom, is Blue Buffalo een goede keuze?

Blue Buffalo kattenvoer is populair en geliefd, maar het is verre van perfect qua voedingswaarde of in termen van kwaliteit. Waar ze echt uitblinken is in prijs en variatie.

De meeste Blue Buffalo kattenvoer bevat aanzienlijke hoeveelheden plantaardig materiaal. Erger dan de afhankelijkheid van het merk van plantaardige recepten, is Blue Buffalo het afgelopen decennium meerdere keren teruggeroepen. Deze incidenten wijzen op tekortkomingen in kwaliteitscontrole en transparantie van de leveranciers en productiepartners van Blue.

Blue Buffalo is daarom niet een van onze favoriete kattenvoermerken om aan te bevelen aan eigenaren van gezelschapsdieren. Als u uw kat Blue Buffalo gaat voeren, raden we u aan een ingeblikte voedselformule te kiezen die rijk is aan dierlijke eiwitten en vocht met een beperkt toegevoegd koolhydraatgehalte.

Lees ook: De 10 beste kattenvoer

Waar wordt Blue Buffalo Kattenvoer verkocht?

Blue Buffalo is bijna overal verkrijgbaar waar je kattenvoer kunt kopen. Je vindt het in supermarkten, dierenspeciaalzaken en meer. Online is het beschikbaar op Amazon, Chewy en andere webretailers.

Klik hier om te winkelen voor Blue Buffalo kattenvoer op Chewy.