Onbevooroordeelde CatGenie Kattenbak Review 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

De CatGenie zelfwassende, zelfspoelende kattenbak heeft een unieke claim to fame. Het is ’s werelds enige “zelfwassende” kattenbak.

In tegenstelling tot andere zelfreinigende kattenbakken die harken, draaien en rollen om afval eruit te scheppen en het vervolgens in een lade of ander compartiment op te bergen, is de CatGenie een end-to-end strooiseloplossing.  Net als een klein toilet voor je kat schept de Genie niet alleen de poep. Het wast en spoelt vanzelf, wat betekent dat je in theorie nooit meer het afval van je kat hoeft te verwerken.

Het is een innovatief idee, maar is het te mooi om waar te zijn? In deze onbevooroordeelde CatGenie-recensie nemen we een diepe duik om erachter te komen of de CatGenie zijn beloften waarmaakt. Blijf lezen om erachter te komen hoe de CatGenie werkt en of we denken dat het de investering waard is.

Waarderingen

  • Reinigingsgemak – 8/10
  • Geurbestrijding – 8/10
  • Uiterlijk– 7/10
  • Constructie– 8/10
  • Prijs– 8/10

Algemene score: 8.2/10

CatGenie Zelf wassende zelfspoelende kattenbak Video ReviewBekijk op Amazon

Laten we wat achtergrondinformatie krijgen over de CatGenie zelfspoelende kattenbak.

Nogmaals, de CatGenie kattenbak doet iets wat geen enkele andere automatische kattenbak kan doen. Het schept, maakt het afval van uw kat vloeibaar en spoelt het door.

De CatGenie sluit aan op de waterleiding van uw huis en werkt een beetje als een kruising tussen een wasmachine en een toilet. Elke keer dat uw kat de doos gebruikt – of wanneer u een cyclus vanuit de handmatige modus start – zal de CatGenie een reinigingscyclus uitvoeren.

Tijdens deze cyclus schept de CatGenie automatisch vast afval eruit. Zodra vaste stoffen zijn verwijderd, vult de CatGenie-kom zich met SaniSolution, waarmee de wascyclus begint. Zodra de wascyclus is voltooid, spoelt alle vloeistof in uw toilet of afvoer. Het enige wat je nog hoeft te doen is het toilet doorspoelen.

Als u ervoor kiest om te upgraden naar de CatGenie A.I., bevat uw apparaat ook een geüpgraded drogersysteem dat tot 50% minder energie verbruikt dan eerdere modellen en helpt geur te elimineren. De CatGenie A.I. monitort ook het badkamergedrag van uw kat om inzicht te geven in de gezondheid en het welzijn van uw kat. Het bevat ook connectiviteit van mobiele apps om u te helpen uw gebruik van de CatGenie te optimaliseren.

Het is een van de meest radicale concepten in de wereld van automatische kattenbakken, dus ik was enthousiast om te zien wat het voor mijn katten en huis zou doen. In de loop van drie weken heb ik het CatGenie-systeem getest met de hulp van mijn twee katten, Wessie en Forest.

Laten we het eerst hebben over setup.

Cat Genie Beoordeling

De CatGenie is een ruim bemeten unit die niet zomaar overal mee naartoe gaat. Je hebt zowel voldoende ruimte als toegang tot een koudwater- en afvallijn nodig in een wasruimte of badkamer. De eerste stap is dus ervoor zorgen dat je een geschikte plek hebt om de CatGenie neer te zetten.

De CatGenie vereist iets meer planning en installatie dan uw gemiddelde automatische kattenbak. Voordat u uw creditcard tevoorschijn haalt, moet u ervoor zorgen dat u een plek hebt om dit apparaat te plaatsen – het is een kolos met enkele speciale vereisten.

Omdat het zich hecht aan uw koudwater- en afvalleiding, werkt de CatGenie alleen in een wasruimte of badkamer. En omdat het elektriciteit nodig heeft, wilt u er ook zeker van zijn dat de CatGenie zich dicht bij een GFCI-stopcontact bevindt.

Over vereisten gesproken, sommige katteneigenaren zullen blij zijn te weten dat de CatGenie septisch veilig is! Je zult eigenlijk geen kattenbakvulling gebruiken, maar speciale wasbare korrels. Je spoelt alleen afvalwater en een paar wasbare korrels per dag, maar ze zijn biologisch afbreekbaar, dus ze worden afgebroken door bacteriën.

Bovendien is The CatGenie geen kleine aflevering.

Met een breedte van 19,25 inch, een lengte van 24,5″ en een hoogte van 21 inch neemt de CatGenie behoorlijk wat ruimte in beslag. Voordat je te ver gaat, trek je een meetlint tevoorschijn en zorg je ervoor dat je een goede plek hebt om de Cat Genie te plaatsen.

Zodra u een geschikte locatie voor de CatGenie hebt gevonden, stelt u de eenheid samen.

Hoewel een beetje omslachtig in de krappe ruimtes van mijn badkamer, was de CatGenie gemakkelijk te monteren. Alle onderdelen stapelen zich gemakkelijk op elkaar. Het kan echter een beetje lastiger worden wanneer het tijd is om de waterslang aan uw koudwaterleiding te bevestigen.

De CatGenie wordt geleverd met twee adapters om u te helpen de CatGenie-slang aan uw koudwaterleiding te bevestigen en tegelijkertijd water naar het toilet of de wasmachine te leiden. Dat gezegd hebbende, als uw huis een aansluiting heeft die niet standaard is, moet u mogelijk extra hulpmiddelen gebruiken die niet zijn opgenomen in het CatGenie-pakket. En als u een stijve waterleiding in uw badkamer heeft, moet u deze mogelijk vervangen door een flexibele.

Gelukkig was deze fase van de installatie relatief eenvoudig voor mij. Ik heb de slang bevestigd met behulp van de meegeleverde adapter, de ingangsslang aangesloten op de achterkant van de CatGenie en de uitgangsslang in de toiletpot geleid.

Zodra de CatGenie is ingesteld, plaatst u de SaniSolution-cartridge en voegt u wasbare korrels toe.

De CatGenie wordt geleverd met een SaniSolution-cartridge, een recyclebare, biologisch afbreekbare plastic doos met daarin een zak met de standaard reinigingsoplossing van het CatGenie-systeem. Volgens het bedrijf is deze reinigingsoplossing hetzelfde type oplossing dat dierenartsen kunnen gebruiken om oppervlakken in hun klinieken te ontsmetten. Voordat u een cyclus kunt uitvoeren, moet de SaniSolution-cartridge aan de bovenkant van de verwerkingseenheid worden geplaatst.

Voordat u aan de slag gaat, wilt u de kattenbak vullen met CatGenie Washable Granules, die ook in een recyclebare, biologisch afbreekbare doos worden geleverd.

Zoals eerder vermeld, gebruikt de CatGenie gepatenteerde plastic korrels. CatGenie legt uit dat deze korrels recyclebaar, huisdierveilig en milieuvriendelijk zijn. Ze zijn gemaakt van een stofvrije, huisdierveilige, niet-toxische combinatie van natuurlijke en synthetische biologisch afbreekbare materialen, waaronder een speciaal additief waarmee het plastic door bacteriën kan worden afgebroken. Wanneer ze worden gespoeld of weggegooid, zullen de wasbare korrels biologisch afbreekbaar zijn in het septische systeem, het rioolstelsel of de stortplaats.

Deze korrels voelden verrassend veel op kleiafval in mijn handen en ik wist dat mijn katten zich op hun gemak zouden voelen om ze te gebruiken.

Hoewel de korrels vergelijkbaar zijn met kleistrooisel in pootgevoel en consistentie, zijn ze op andere manieren duidelijk anders. Ten eerste zijn ze stofvrij, wat betekent dat je niet te maken krijgt met stoflaagoppervlakken in je huis of waardoor je gaat hoesten. Bovendien, omdat ze niet verpletteren als kleistrooisel, zijn de korrels gemakkelijk op te ruimen als ze buiten de kattenbak worden gevolgd.

Bovendien zijn deze korrels septisch-veilig en mogen ze uw sanitair niet beschadigen. Ze zijn volledig herbruikbaar en een enkele doos gaat tot 6 maanden mee bij normaal gebruik in het gemiddelde huishouden met één kat.

En dan loop je een cyclus.

CatGenie raadt u aan het apparaat in de handmatige modus te gaan gebruiken. Naast het feit dat u een idee krijgt van hoe het op uw eigen voorwaarden werkt, kan deze methode uw kat ook helpen langzaam aan de doos te wennen.

Naast de handmatige modus zijn er verschillende manieren om de CatGenie te programmeren. U kunt uw CatGenie zo instellen dat deze één tot vier keer per dag automatisch wordt uitgevoerd of deze instellen op cat activeringsmodus. In de Cat-activeringsmodus detecteert het Genie Eye een kat in de kom en start het een cyclustimer. Nadat uw kat 10 minuten de tijd heeft gekregen om de kattenbak te verlaten, begint een reinigingscyclus.

De bonus van het houden van de CatGenie in cat activeringsmodus is dat de SaniSolution langer meegaat. Verser afval vereist minder oplossing om te reinigen, dus u verlengt de levensduur van elke cartridge van 120 naar 240 cycli.

Als u de CatGenie A.I. hebt, hebt u de extra optie om het apparaat rechtstreeks vanuit de app te starten. U kunt kiezen uit Cat- of Time-Activated-reinigingsmodi en u kunt ook een aanpasbaar slaapschema instellen voor maximaal 10 uur per dag.

Elke cyclus is verdeeld in drie fasen.

CatGenie reinigingscyclus

De CatGenie-reinigingscyclus is onderverdeeld in drie fasen: scheppen, wassen en drogen.

De hele CatGenie-cyclus duurt tussen de 30 en 40 minuten en is opgedeeld in drie verschillende fasen. Laten we eens kijken wat er in elke fase van de cyclus gebeurt.

Opschepfase

Wanneer de CatGenie reinigingscyclus begint, begint deze met een schepcyclus. Tijdens deze fase draait de kom terwijl de Genie Hand afdaalt in het strooisel, verzamelt vast afval en deponeert het in de trechter waar een waaier al het afval macereert.

Wasfase

Zodra de Genie Hand al het afval in de trechter heeft gebracht, vult de kom zich met water en SaniSolution. Tijdens deze fase blijft de kom draaien en beweegt de Genie Hand in en uit het water, zwiept en roert de wasbare korrels. Zodra alles genoeg tijd heeft gehad om rond te wervelen in de kattenbak, spoelt de CatGenie alles – SaniSolution en gemacereerde uitwerpselen – in uw toiletpot of afvoer.

Ik vond dat, tussen het klotsen, draineren en spoelen, deze fase was erg luidruchtig. Ik hoorde het vanuit het hele huis werken en mijn katten waren er ook nieuwsgierig naar. Om merkbaar geluid te verminderen, biedt CatGenie de GenieDome aan voor $ 39,99.

Droogfase

Nadat de CatGenie klaar is met het wassen van de strooiselkorrels, is het tijd om alles droog te krijgen. Hete lucht blaast van de zijkant van de kom en droogt de korrels uit. Tegen het einde van dit 17 minuten durende proces zijn de korrels kurkdroog, warm en klaar voor een ander gebruik.

Hoe goed werkte het?

Nu we hebben besproken hoe de CatGenie-reinigingscyclus werkt, laten we het hebben over de effectiviteit ervan.

Hoe grondig heeft de CatGenie schoongemaakt?

Tijdens de scheptase ontdekte ik dat de CatGenie er niet in slaagde om al het afval van mijn katten op te vangen. In plaats van elk stukje uitwerpselen netjes te verwijderen en weg te sturen in de trechter, bereikte de Genie Hand het einde van de scheptease met stukjes poep die aan zijn tanden waren geplakt.

Alle uitwerpselen die de trechter niet halen, blijven op de hark of in de kattenbak, wat betekent dat het net als de korrels wordt gewassen en gedroogd. Het uitstellen van de reinigingscyclus om afval te laten stollen, kan dit voorkomen.

CatGenie zelf wassende kattenbakreiniging

Hoewel de CatGenie in staat was om het grootste deel van het vaste afval in de kom te vangen, ving het niet alles op.

Het geurbeheersingsvermogen van de CatGenie was afhankelijk van het stadium van de reinigingscyclus waarin het zich bevond.

Ten eerste doet de CatGenie niets om de geur van urine of uitwerpselen tussen de cycli door te verminderen. Dus als u de CatGenie regelmatig gebruikt of in de handmatige activeringsmodus gebruikt, bereidt u dan voor op een geur.

Ik merkte ook wat geur op tijdens elke reinigingscyclus. Omdat de CatGenie niet al het vaste afval wegschepte, bleef een deel van dat afval hangen voor het droogproces. De combinatie van aanhoudende uitwerpselen en hete lucht zorgde voor een stinkende badkamer.

Nadat de reinigingscyclus was voltooid, was er echter helemaal geen geur. Zelfs met een paar stukken ontlasting in de kom, ontdekte ik dat het ontsmette nest naar SaniSolution rook – geen vleugje uitwerpselen of urine.

Het is vermeldenswaard dat de CatGenie misschien niet de beste optie is voor kittens of katten met chronisch zachte ontlasting. Voor incidentele problemen moet een extra reinigingscyclus het probleem oplossen, maar geen enkele automatische kattenbak kan chronische diarree of zachte ontlasting effectief aan.

Hoeveel hebben de CatGenie-korrels verspreid en gevolgd?

De lichtgewicht strooiselkorrels hadden de neiging om uit de kattenbak te ontsnappen en zich over de vloer te verspreiden. Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat, hoewel de Genie Hand is ontworpen om overtollig strooisel terug in de kom te schudden voordat het in de trechter wordt overgebracht, dit niet altijd werkt. Ik merkte dat er tijdens elke schoonmaakcyclus een snufje strooisel in de kom ging.

Voor zwerfvuil dat 2-3 maanden zou moeten duren tussen elke wissel, kwamen veel CatGenie-korrels in de prullenbak terecht of werden ze weggespoeld door het toilet. Het gebruik van de GenieDome kan helpen verstrooiing te voorkomen, maar heeft geen invloed op de incidentie van korrels die worden weggespoeld.

Hoeveel onderhoud kwam er bij kijken?

Hoewel ik niet veel onderhoud heb ondervonden – de CatGenie was een zelfvoorzienende eenheid – hebben andere recensenten opgemerkt dat je af en toe de trechter moet schoonmaken. Als uw ervaring vergelijkbaar is met de mijne en de CatGenie niet in staat is om al het afval van uw kat op te vangen, moet u mogelijk handmatig scheppen om alles netjes te houden.

Om de twee maanden of zo moet je de wasbare korrels bijvullen (hoewel ze nooit helemaal hoeven te worden vervangen) en een nieuwe SaniSolution-cartridge erin stoppen.

Al met al is dat aanzienlijk minder dagelijks onderhoud dan een standaard kattenbak. De CatGenie is een vrijwel hands-off alternatief voor de standaard zwerfafvalsituatie.

Hoeveel kost de CatGenie?

Toen ik de CatGenie voor deze review kocht, kostte deze ongeveer $ 300. Momenteel geprijsd op $ 359, de CatGenie 120 is een van de duurste automatische kattenbakken op de markt. De kosten gaan echter verder dan de kosten vooraf – u moet ook regelmatig vervangende korrels en SaniSolution kopen.

Als u uw ervaring wilt upgraden, kost de CatGenie A.I. u iets minder dan $ 450.

Dit model biedt dezelfde indrukwekkende functies als de originele CatGenie met het verbeterde gemak van “machine learning” kunstmatige intelligentie (AI). Het monitort de badkamergewoonten van uw kat en analyseert deze informatie om inzicht te geven in de gezondheid en het welzijn van uw kat. Het helpt u ook om het apparaat zelf te controleren voor een efficiëntere reiniging en de mobiele app waarschuwt u wanneer supplies raken op.

Een doos catgenie wasbare korrels van 3,5 pond kost ongeveer $ 24, terwijl een doos SaniSolution dichter bij $ 25 kost. Elke cartridge bevat 120 wasbeurten of meer en wanneer deze is ingesteld op de Cat activeringsmodus, biedt deze 240 wasbeurten. U kunt besparen op CatGenie essentials door leveringscombo’s te kopen.

Als u het apparaat in de Cat activeringsmodus gebruikt met 3 cycli per dag, kan een enkele SaniSolution-cartridge van $ 25 en een doos wasbare korrels van $ 24 tot 80 dagen meegaan. Als u meer dan één kat hebt of het apparaat in een andere modus uitvoert, kan dat aantal aanzienlijk toenemen.

In vergelijking met traditioneel klonterend zwerfvuil is dat behoorlijk duur, maar vergeet niet dat je ook uren tijd bespaart die je anders gebogen over de kattenbak zou doorbrengen. Het kan zelfs minder zijn dan zelfreinigende modellen die alleen vuil afval scheppen, waarvoor regelmatig afval en afvalverwijderingszakken nodig zijn.

Bekijk op Amazon ONTVANG GRATIS VERZENDING OP CATGENIE.COM

Over het algemeen, is de CatGenie een goede keuze?

De CatGenie Zelf wassende zelfspoelende kattenbak kan de moeite waard zijn als u wilt dat uw kattenbakvullingssituatie zo geautomatiseerd, hands-off en gemakkelijk mogelijk is. Na het bekijken van talloze automatische kattenbakken, heb ik ontdekt dat de CatGenie de meest uitgebreide zwerfvuiloplossing op de markt is.

Het controleert geur relatief goed, doet een vrij grondige reiniging en produceert niet veel stof. Bovendien is het een milieuvriendelijk product. In tegenstelling tot kleiafval zijn de wasbare korrels biologisch afbreekbaar, net als het plastic in de SaniSolution-cartridges. Een voorraad cartridges van een jaar neemt minder ruimte in beslag en gebruikt minder plastic dan één container of een maandvoorraad kattenbakvulling.

Dat gezegd hebbende, het heeft een paar nadelen.

Tijdens mijn drie weken durende test was plaatsing mijn grootste worsteling. Mijn badkamer is relatief groot, maar ik had nog steeds niet genoeg ruimte om de CatGenie te installeren zonder ook een kast te blokkeren. En omdat het stopcontact in de badkamer aan de andere kant van de kamer was, moest ik een verlengsnoer gebruiken om stroom te leveren. En omdat mijn katten bang zijn om naar de wc te gaan, was het een worsteling om ze hun nieuwe doos te laten gebruiken.

Voordat u besluit om de CatGenie te kopen, wilt u er zeker van zijn dat u voldoende ruimte hebt en voorbereid bent op een luid, visueel merkbaar apparaat in uw huis.

Een tweede zorg is kattenvriendelijkheid in huizen met meerdere katten. Met elke reinigingscyclus die 30-40 minuten duurt, kan uw kat uren per dag zonder kattenbak zitten. Hoewel dit geen probleem is voor huizen met één kat, kan dit een probleem zijn als u uw huis deelt met twee katten of meer. Met de CatGenie A.I. heeft u echter toegang tot meer reinigingsmodi en kunt u uw reinigingsschema aanpassen met behulp van de gegevensanalyse van het badkamergedrag van uw kat.

Zodra het reinigingsproces is voltooid, begint de droogcyclus. Tegen het einde konden de warme korrels een uitnodigend bed vormen voor sommige katten. Als uw kat de warme korrels te lekker vindt en daar lounget, kan de Cat activeringsmodus leiden tot onnodig fietsen en verspilde SaniSolution. Als dit gebeurt, wilt u overschakelen naar de handmatige modus. Gelukkig is de unit uitgerust met veiligheidssensoren die ervoor zorgen dat hij niet kan rennen terwijl de kat in de kom zit.

Over het algemeen is de CatGenie niet perfect, maar het zal een geweldige end-to-end oplossing zijn voor de juiste persoon.

Als je het gevoel hebt dat je lange tijd tot je oren hebt gezeten in kattenbakklusjes of als je een lichamelijke handicap hebt die het schoonmaken van kattenbakvulling moeilijk maakt en het niet erg vindt om een nieuw apparaat aan je huis toe te voegen, kan de CatGenie automatische kattenbak een revolutie teweegbrengen in de manier waarop je denkt over kattenbakvulling.

Vergeet niet dat de CatGenie wordt geleverd met een garantie van twee jaar, een geld-terug-garantie van 90 dagen en dat het merk bekend staat om hun uitstekende klantenondersteuning, dus u kunt het zonder risico proberen.

Gerelateerde artikelen: