Onbevooroordeelde 4health Cat Food Review in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

4health belooft goede voeding tegen een lage prijs, maar is het echt beter dan het merk average economy? Ontdek het in onze onbevooroordeelde 4health kattenvoer review.

De We’re All About Cats Standard – Beoordeling 4gezondheid op wat belangrijk is

We hebben 4health geanalyseerd en beoordeeld volgens de We’re All About Cats-standaard, waarbij we het merk hebben geëvalueerd op soortgeschiktheid, ingrediëntkwaliteit, productvariëteit, prijs, klantervaring en terugroepgeschiedenis. Hier is hoe het scoort in elk van deze zes belangrijke gebieden.

Waarderingen

 • Geschikt voor soorten – 5/10
 • Kwaliteit van ingrediënten – 5/10
 • Productvariëteit – 5/10
 • Prijs– 8/10
 • Klantervaring – 8/10
 • Herinner geschiedenis – 3/10

Algemene score: 5.7/10

*We geven 4health kattenvoer een 34 uit 60 rating of een C-cijfer.

Over 4health

Dit merk is eigendom van Tractor Supply Co., een Amerikaanse huis- en ranchketen gevestigd in Tennessee. Tractor Supply begon in 1938 als een postorderbedrijf voor de levering van tractoronderdelen. In 2004 werd het bedrijf vermeld als een van de 100 snelst groeiende bedrijven van Fortune Magazine.

Dierenvoeding en -benodigdheden vormen een belangrijk onderdeel van de activiteiten van Tractor Supply. Vanaf het rapport van het bedrijf over 2017 waren vee en producten voor huisdieren goed voor 47% van de totale omzet van de keten.

4health wordt op de markt gebracht als een beter soort winkelmerk – een merk dat “Premium Ingrediënten tegen een grote waarde” biedt.

Inkoop en productie

4health wordt gemaakt door Diamond Pet Food, een in de VS gevestigde fabrikant van dierenvoeding die ook voedsel maakt voor Taste of the Wild, Canidae en andere merken. Diamond bezit vijf productiefaciliteiten verspreid over de Verenigde Staten.

De ingrediënten van 4health zijn voornamelijk afkomstig uit de Verenigde Staten, hoewel Diamond een paar ingrediënten uit andere landen verkrijgt, waaronder Frankrijk, België en Nieuw-Zeeland. Foliumzuur, taurine en mogelijk enkele andere ingrediënten zijn afkomstig uit China.

Is 4health kattenvoer teruggeroepen?

4health-voedsel is twee keer teruggeroepen en andere door Diamond geproduceerde merken zijn in de loop der jaren meerdere keren teruggeroepen. We zullen nu niet ingaan op alle terugroepacties van het merk Diamond, maar hier zijn meer details over de terugroepgeschiedenis van 4health.

 • In 2013, Diamond riep verschillende kattenvoermerken terug, waaronder 4health, vanwege mogelijk onvoldoende thiamineniveaus.
 • In 2012, Diamond riep alle 4health-voedingsmiddelen terug die in Gaston, South Carolina werden geproduceerd vanwege mogelijke salmonellabesmetting.

Welke soorten kattenvoer biedt 4health?

De kattenvoerlijn van 4health bevat zowel natte als droge recepten. Of het nu nat of droog is, 4health-recepten bevatten vlees als eerste ingrediënt, aangevuld met een verscheidenheid aan groenten en fruit. Geen van hun formules bevat maïs, soja of tarwe.

Naast de standaard vitaminen, mineralen en aminozuren die elk recept qua voedingswaarde compleet maken, zijn 4gezondheidsvoedingen verrijkt met soortspecifieke probiotica, omega-vetzuren en antioxidanten.

 • De Origineel lijn bevat één droog kattenvoer recept voor alle levensfasen.
 • 4gezondheidszorgen Graanvrij de lijn omvat 13 producten- vier droge kattenvoer en negen ingeblikte recepten.
 • Wild™ is een graanvrije lijn met twee droge recepten voor katten.
 • De Speciale zorg lijn richt zich op gezondheidsproblemen, waaronder gewichtsbeheersing, gevoelige huid en gevoelige magen. Het bevat zes recepten. Twee zijn droog en vier zijn ingeblikt voedsel.

4health Kattenvoer – Top 3 recepten beoordeeld

4health Graanvrij indoor kattenvoer voor volwassenen

Koop op Tractor Supply

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit droge kattenvoer.

4health zegt dat dit op kip gebaseerde droogvoer is ontwikkeld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van binnenkatten. Zoals de meeste kattenvoer binnenshuis, is het relatief laag in calorieën om minder actieve binnenkatten te helpen een gezond gewicht te behouden. Het bevat ook antioxidanten en omega-vetzuren voor een superieure gezondheid van de huid en de vacht.

Maar echt, waar is dit eten van gemaakt? Laten we het eens nader bekijken.

De ingrediëntenlijst begint met kip, een voor de soort geschikt ingrediënt vol eiwitten en andere voedingsstoffen. De second ingrediënt is kippenmeel. Deze gedehydrateerde vorm van kip heeft water en vet verwijderd en is een geconcentreerde bron van eiwitten. Hoewel sommigen suggereren dat rendering de verteerbaarheid vermindert, tonen experimenten aan dat kippenmeel net zo verteerbaar is als verse kip – zo niet meer. Kalkoenmeel en een kleine hoeveelheid oceaanvismeel worden later op de ingrediëntenlijst opgenomen als extra bronnen van dierlijke eiwitten.

Een reeks peulvruchten verhogen het eiwit-, vezel- en koolhydraatgehalte van het voedsel. Het voedsel bevat garbanzo bonen, erwten en linzen.

Net als andere voedingsmiddelen gemaakt voor binnenkatten, bevat het voedsel cellulose in poedervorm – houtpulp – als een bron van vezels. Er wordt gedacht dat vezels kunnen helpen om haarballen te verminderen en sommigen geloven dat het de verzadiging kan verhogen.

Kippenvet is de primaire vetbron van het voedsel en biedt een verscheidenheid aan biologisch beschikbare vetzuren.

Het voedsel wordt aangevuld met een verscheidenheid aan probiotica samen met gedroogde cichoreiwortel als een bron van prebiotische vezels.

Het voedsel bevat sporen van tomaten, bosbessen en veenbessen als bronnen van antioxidanten. Het is verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren om elke maaltijd qua voedingswaarde compleet te maken voor volwassen katten.

Over het algemeen is dit een plantaardig voedsel met weinig eiwitten met een laag vet- en hoog koolhydraatgehalte.

Elk kopje van het voedsel heeft 313 calorieën.

Ingrediënten

Kip, Kippenmeel, Garbanzo Bonen, Erwten, Kalkoenmeel, Cellulosepoeder, Linzen, Kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), Natuurlijke smaak, Oceaanvismeel, Lijnzaad, Natriumbissulfaat, Dl-methionine, Kaliumchloride, Cholinechloride, Taurine, Gedroogde Cichoreiwortel, L-carnitine, Tomaten, Bosbessen, Veenbessen, Gedroogd Lactobacillus Plantarum Fermentatieproduct, Gedroogd Bacillus Subtilis Fermentatieproduct, Gedroogd Lactobacillus Acidophilus Fermentatieproduct, Gedroogd Enterococcus Faeciumfermentatieproduct, Gedroogd Bifidobacterium Animalis Fermentatieproduct, Zinkproteïne, Vitamine E-supplement, Niacine, Mangaaneiwitaat, Koperproteïne, Zinksulfaat, Mangaansulfaat, Kopersulfaat, Thiaminemononitraat (Vitamine B1), Vitamine A-supplement, Biotine, Kaliumjodide, Calciumpantothenaat, Riboflavine (Vitamine B2), Pyridoxinehydrochloride (Vitamine B6), Vitamine B12 Supplement, Manganousoxide, Natriumseleniet, Vitamine D-supplement, Foliumzuur.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 32%

Ruw vet: 13%

Ruwe celstof: 8%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 35.56%

Vet: 14.44%

Vezel: 8.89%

Koolhydraten: 41.11%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 31.82%

Vet: 31.39%

Koolhydraten: 36.79%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenvet

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Garbanzo Bonen, Erwten, Cellulosepoeder, Linzen

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Gemaakt met vlees- en vleesmaaltijden op naam
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Laag vochtgehalte
 • Zeer laag in vet
 • Lijkt voornamelijk te zijn gemaakt van plantaardige ingrediënten

4health graanvrije witvis, erwt & aardappel met echt kalkoenrecept

Koop op Tractor Supply

Witvis en vismeel lijken de primaire eiwitbronnen te zijn in dit droge kattenvoer.

Deze brok is een graanvrij product met een combinatie van vis, vismeel en een verscheidenheid aan plantaardige ingrediënten.

Het eerste ingrediënt van het voedsel is “witvis”. De naam verwijst niet naar een enkele vissoort. In plaats daarvan is het een visserijterm die wordt gebruikt om te verwijzen naar verschillende soorten witvlezige vissen die in zowel zoet- als zoutwateromgevingen leven. Het is onduidelijk welk type – of soorten – witvis aanwezig is in dit 4health-voedsel, maar het is waarschijnlijk een combinatie van schelvis, wijting of kabeljauw.

Het tweede ingrediënt wordt nog vager genoemd. Het is vismeel. Dit ingrediënt wordt meestal geborgen uit de oceaanvangst die niet bruikbaar is voor menselijke consumptie – ook bekend als afvalvis. Deze vissen kunnen perfect eetbaar en veilig zijn, maar ze zijn niet populair of verhandelbaar voor mensen en worden verzonden om te worden gedroogd en verpulverd voor gebruik in diervoeder. Vismeel kan gedeeltelijk bestaan uit de bijproducten van de visverwerking, met inbegrip van slachtafvallen en beenderen. Kalkoenmeel wordt toegevoegd als een derde bron van dierlijke eiwitten. Later op de ingrediëntenlijst bevat het voedsel een kleine hoeveelheid verse kalkoen.

Gedroogde gemalen erwten ronden het voedsel op verschillende manieren af. Ze dragen bij aan het koolhydraatgehalte van het voedsel, dragen vezels bij en helpen de brokjes vorm en structuur te geven. Het voedsel bevat tapioca als secundair bindend ingrediënt. Het is een zetmeelrijk ingrediënt dat aanzienlijk bijdraagt aan het koolhydraatgehalte.

Eiproduct is het volgende ingrediënt. Het is onduidelijk of dit ingrediënt is gemaakt van eieren van menselijke kwaliteit of dat het een afvalproduct is dat wordt gebruikt voor menselijke voedselverwerking. We weten niet hoe verteerbaar het is.

Kippenvet wordt toegevoegd als de primaire vetbron van het voedsel. Aan het einde van de ingrediëntenlijst is hele gedroogde aardappel, een minimaal voedzaam ingrediënt dat rijk is aan koolhydraten. Er is ook een natuurlijke smaak, een additief dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel.

Het voedsel bevat erwteneiwit, een geconcentreerde bron van plantaardig eiwit dat soms wordt gebruikt als een economisch alternatief voor dierlijke eiwitten. Gedroogde gewone bietenpulp wordt toegevoegd als een bron van vezels. Het voedsel wordt aangevuld met sporenhoeveelheden gedroogde wortels, hele lijnzaad en gedroogde cranberry. Het bevat een verscheidenheid aan probiotische bacteriën en gedroogde cichoreiwortel als een bron van prebiotische vezels.

Ten slotte is het recept verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren om het qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd te maken voor volwassen katten.

Over het algemeen heeft het voedsel een matig eiwitgehalte, matig vet en een hoog koolhydraatgehalte.

Het voedsel bevat 359 calorieën per kopje.

Ingrediënten

Witvis, vismeel, gedroogde gemalen erwten, kippenvet (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kalkoenmeel, tapioca, eiproduct, kalkoen, hele gedroogde aardappel, natuurlijk aroma, erwteneiwit, gedroogde gewone bietenpulp, gedroogde bacilluscosulaire fermentatieproduct, gedroogde wortels, hele lijnzaad, gedroogde cranberry, taurine, zout, cholinechloride, vitamine E-supplement, zinksulfaat, ijzersulfaat, calciumcarbonaat, niacine, L-ascorbyl-2-polyfosfaat (bron van vitamine C), Mangaansulfaat, kopersulfaat, vitamine A-supplement, thiaminemononitraat, d-calciumpantothenaat, natriumseleniet, riboflavinesupplement, pyridoxinehydrochloride (bron van vitamine B6), biotine, menadionenatriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K-activiteit), vitamine B12-supplement, foliumzuur, vitamine D3-supplement, kobaltsulfaat, kaliumjodide.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 34%

Ruw vet: 18%

Ruwe celstof: 3%

Vocht: 10%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 37.78%

Vet: 20%

Vezel: 3.33%

Koolhydraten: 38.89%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 30.16%

Vet: 38.78%

Koolhydraten: 31.05%

Ingrediënten die we leuk vonden: Chicken Fat, Turkije

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Gedroogde gemalen erwten, tapioca, hele gedroogde aardappel, erwteneiwit, gedroogde gewone bietenpulp

Veel voorkomende allergenen: Vis

Pros

 • Vertrouwt op dierlijke vetten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen

Tegens

 • Hoog koolhydraatgehalte
 • Bevat vaag genoemd vismeel
 • Droogvoer mist het vocht dat katten nodig hebben

4health graanvrij kiprecept in bouillon voor katten

Koop op Tractor Supply

Kip lijkt de primaire eiwitbron te zijn in dit natte kattenvoer.

Het eerste ingeblikt voedsel op de lijst is gemaakt met veel verse kip, waaronder spiervlees en kippenlever, een voor de soort geschikte bron van voedingsstoffen en eiwitten. Samen met kip bevat het voedsel gedroogde eiproducten als een bron van dierlijke eiwitten. Dit ingrediënt kan worden gemaakt van eieren van menselijke kwaliteit of bestaan uit gedehydrateerd afval van eierverwerking. Aardappelzetmeel wordt toegevoegd om de jus in te dikken.

Dit ingeblikt voedsel heeft een vleugje “natuurlijke smaak”, een additief dat meestal wordt gemaakt van gehydrolyseerd dierlijk weefsel. Het voedsel wordt gestabiliseerd met guargom, een natuurlijk verdikkingsmiddel afgeleid van guarbonen. Het is geen voor de soort geschikt ingrediënt, maar in de kleine hoeveelheden die in kattenvoer worden aangetroffen, zou het geen gezondheidsproblemen moeten veroorzaken.

Het voedsel wordt aangevuld met veenbessen en gemalen lijnzaad. Menhaden visolie wordt toegevoegd als een bron van omega-3 vetzuren, maar het is niet de enige bron van vet in het voedsel. Het bevat ook zonnebloemolie, een plantaardig vet.

Het voedsel is verrijkt met vitamines, mineralen en aminozuren die het qua voedingswaarde compleet en uitgebalanceerd maken voor volwassen katten.

Over het algemeen is dit food is rijk aan dierlijke eiwitten met matig vet en een laag koolhydraatgehalte.

Het voedsel heeft 78 calorieën in elk 3-ounce blik of 26 calorieën per ounce.

Ingrediënten

Kip, kippenbouillon, water voldoende voor verwerking, kippenlever, gedroogd eiproduct, aardappelzetmeel, natuurlijke smaak, guargom, veenbessen, gemalen lijnzaad, zout, natriumfosfaat, menhaden visolie (geconserveerd met gemengde tocoferolen), kaliumchloride, zonnebloemolie, vitamines (vitamine E-supplement, thiaminemononitraat, niacinesupplement, D-calciumpantothenaat, pyridoxinehydrochloride, riboflavinesupplement, vitamine A-supplement, biotine, vitamine D3-supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur), Calciumcarbonaat, Taurine, Mineralen (Ijzersulfaat, Zinkoxide, Koperproteïne, Kaliumjodide, Mangaansulfaat, Natriumseleniet), Inuline, Cholinechloride, Dl-Methionine, Magnesiumsulfaat, Rozemarijn Extract.

Gegarandeerde analyse

laadprogramma

Ruw eiwit: 10%

Ruw vet: 3.5%

Ruwe celstof: 1.5%

Vocht: 82%

As: 2.7%

Droge stof basis

laadprogramma

Eiwit: 55.56%

Vet: 19.44%

Vezel: 8.33%

Koolhydraten: 1.67%

Calorische gewichtsbasis

laadprogramma

Eiwit: 53.19%

Vet: 45.21%

Koolhydraten: 1.6%

Ingrediënten die we leuk vonden: Kip, Kippenlever, Menhaden Visolie

Ingrediënten die we niet leuk vonden: Aardappelzetmeel

Veel voorkomende allergenen: Kip

Pros

 • Relatief weinig koolhydraten
 • Gemaakt van genoemd vlees in plaats van vaag geëtiketteerde maaltijden en bijproducten
 • Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen
 • Verdikt zonder carrageen

Tegens

 • Bevat enkele plantaardige ingrediënten

Wat vinden klanten van 4health Kattenvoer?

4health krijgt bijna uitsluitend positieve beoordelingen. Tevreden klanten vinden het fijn dat het merk voldoet aan zowel hun voedingsnormen als hun prijsbehoeften. De meeste negatieve recensenten zeggen dat hun kat het voedsel niet lekker vond of GI-problemen ondervond nadat hij erop was overgeschakeld.

Positieve beoordelingen

“Het is leuk om een goed graanvrij kattenvoer te vinden dat betaalbaar is. Mijn katten lijken het er heel goed mee te doen.” – Michelle 17, reviewing 4health Grain-Free Indoor Cat Food

“Ik heb twee Maine Coons, en ze zijn er dol op! Ik hou ervan dat het gezond is voor hen en me geld bespaart.” – LB89, beoordeling van 4health graanvrij kiprecept in bouillon

Negatieve beoordelingen

“Voer 4Health Grain Free Indoor Cat Formula al ongeveer 2 jaar droog in de groenblauwe en bruine zak aan een huishouden met meerdere katten. Het werkte perfect voor leeftijden van onder de 1 jaar tot 10 jaar oud en zelfs voor onze 9-jarige die lijdt aan een extreem gevoelige maag en IBD. Onlangs werd het moeilijk om op voorraad te vinden, waarna de verpakking veranderde. Ik realiseerde me niet dat de formule ook veranderde, totdat mijn gevoelige maagkat weer problemen begon te krijgen. Een zout conserveermiddel genaamd kaliumchloride werd toegevoegd, wat misschien onbeduidend lijkt, maar voor katten met spijsverteringsproblemen kan elke verandering grote problemen veroorzaken. Ik gaf haar de tijd om zich aan te passen, maar ze werd alleen maar erger. Ik ben op zoek geweest naar kleine zakjes van toen originele formule waar ik kan en haar apart te voeren totdat ik een alternatief kan vinden. We hebben jaren en honderden en honderden dollars en zoveel tijd en energie besteed aan het onderzoeken van ingrediënten om deze ene kat op een gezond punt te krijgen en waren meer dan opgelucht om de 4Health graanvrije binnenformule te ontdekken die voldoende was voor haar EN alle anderen. Onnodig te zeggen dat deze formuleverandering geen positieve verandering in mijn huishouden is geweest.” – Anoniem, reviewing 4health Indoor Kattenvoer

“Mijn twee katten hielden van de smaak van dit voedsel, maar het deed een aantal op hun maag. Ik had een voucher van de dierenkliniek in de winkel (boostershots) om een tas gratis te krijgen en ik besloot het eens te proberen. Geen van beide katten had gas of dunne ontlasting bij het gebruik van andere merken voedsel. Het duurde enkele dagen voordat hun systemen tekenen van een verandering vertoonden, maar het bewijs van de verandering was vrij duidelijk. Sindsdien heb ik ze weer teruggezet naar hun vorige merk voedsel en zijn hun maagproblemen verdwenen.” – FarmallGuy, reviewing 4Health Grain-Free Whitefish, Pea &Potato with Real Turkey Recept

Hoeveel kost 4health Kattenvoer?

Als u de gemiddelde kat van 10 pond voedt, kosten de droge recepten van 4health van 0,16 dollar tot $0.24 per dag—slechts een paar cent duurder dan budgetmerken als 9Lives en Friskies. Het ingeblikt voedsel van 4health is duurder dan de brokjes. 4health nat kattenvoer kost ongeveer $1.62 per dag.

In tegenstelling tot het merk average economy, worden de meeste 4health-recepten gemaakt zonder dierlijke bijproducten, kunstmatige kleuren en potentieel schadelijke conserveermiddelen. De recepten zijn vergelijkbaar met die van merken zoals Merrick – voor een derde van de prijs.

Over het algemeen, is 4health een goede keuze?

4health is een goede keuze als u op zoek bent naar een betaalbaar alternatief voor graanvrije natuurlijke voedingsmiddelen. Hun voedsel is niet vlekkeloos, maar ze ontwijken enkele van de meest voorkomende valkuilen van andere economy-merken.

Hun natte voedingsmiddelen zijn relatief laag in koolhydraten en combineren spiervlees en organen zonder te buigen voor het gebruik van dierlijke bijproducten, en ze zijn vrij van carrageen. 4health droge voedingsmiddelen zijn minder indrukwekkend, maar ook zij hebben een aantal goede eigenschappen. In tegenstelling tot vergelijkbaar geprijsde brokken, bevatten de meeste 4health droge voedingsmiddelen vlees met naam en zijn ze niet sterk afhankelijk van plantaardige en vleesbijproducten.

4gezondheidsproducten, vooral hun natte voedingsmiddelen, zijn het proberen waard als u op zoek bent naar een economisch, op vlees gebaseerd voedsel.

Waar wordt 4health Kattenvoer verkocht?

Het is een exclusief merk van Tractor Supply. U kunt het kopen bij uw lokale Tractor Supply-winkel of online op de website van Tractor Supply. Het wordt ook verkocht op Amazon, maar met een beperkte productselectie.

Klik hier om te winkelen voor 4health kattenvoer op Tractor Supply