De 5 beste interactieve kattenspeeltjes voor verveelde katten in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Zoals celebrity kattengedragsdeskundige Jackson Galaxy zegt: “Een kat wil dingen doden. Het is wat ze op deze planeet moeten doen.”

Katten zijn roofzuchtige carnivoren – hardwired van de uiteinden van hun snorharen tot hun zachte teenbonen om te stalken, longeren, springen en doden.

Je kat hunkert naar een speeltje dat gebruik maakt van zijn natuurlijke instincten – een die zowel leeft als sterft. En dat is wat de beste interactieve kattenspeeltjes doen.

In tegenstelling tot speeltunnels en tapijten, die vermakelijk zijn maar niet het jachtinstinct van je kat aanspreken, en muizen, die in wezen een vooraf gedode prooi zijn, handelen interactieve kattenspeeltjes levend. Net als een echte muis of vogel in de natuur, geven interactieve kattenspeeltjes uw kat de spierspannende vreugde van de jacht.

Snelle blik op onze topkeuzes:

In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Petstages Tower of Tracks Interactief Kattenspeelgoed

 • De ballen bewegen soepel in de sporen en zijn zeer verantwoordelijk voor het slaan van uw kat
 • Stevige constructie is bestand tegen veel actief spel
 • Perfect voor onafhankelijk spelen

Beste robotkatspeelgoed

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

HEXBUG Nano Robot Cat Speelgoed

 • Beweegt onafhankelijk – het bedrijf zegt dat zijn beweging is als die van een echte bug
 • Klein genoeg voor uw kat om door het huis te vleermuizen
 • Goed uitgebalanceerd en in staat om een lange speelsessie aan te kunnen

Beste interactieve kattenvoermachine

Topkeuzes uitgelegd

Interactief kattenspeelgoed is een diverse categorie

Je zult speelgoed vinden dat menselijke betrokkenheid met zich meebrengt, zodat je hechtingsmomenten met je kat kunt delen, hands-off interactief kattenspeelgoed voor onafhankelijk spel en interactieve feeders. Laten we elk van deze soorten speelgoed eens nader bekijken.

Interactief kattenspeelgoed om met je kat te spelen

Door een bewuste entiteit aan de andere kant van het speelgoed te plaatsen, geef je je verveelde kat die echte prooiervaring waar ze naar hunkeren. Je kunt het speelgoed achter een deur laten onderduiken of onder een bed laten schieten. Je controleert het energieniveau van de prooi en weet wanneer het tijd is om hem te laten bezwijken.

Deze speeltjes helpen je om je kat beter te leren kennen, waardoor je band toeneemt. Ze moedigen je ook aan om een beetje extra beweging te krijgen, waardoor jullie allebei fit blijven.

Interactief kattenspeelgoed voor onafhankelijk spelen

Hoewel menselijke betrokkenheid bij speeltijd ideaal is, is het belangrijk om je kat een manier te geven om geprikkeld te blijven als hij alleen thuis is.

Interactieve kattenspeeltjes houden je kat gezond en gelukkig als je er niet bent. Ze helpen ook om te voorkomen dat uw kat huishoudelijke meubels en andere voorwerpen als speelgoed gebruikt.

Hoewel deze speeltjes niet zo intelligent zijn als jij, reageren ze gemakkelijk op de aanvallen van je kat en simuleren ze de ervaring van een echte jacht.

Interactief Feeder Speelgoed

Interactief voederspeelgoed is een geweldige keuze voor katten met overgewicht, katten die te snel eten en katten met een zeer voedselinspirering. Bovendien spelen ze in op de wens van uw kat om hun prooi te doden en op te eten, waardoor een instinctief bevredigende maaltijdervaring wordt geboden.

Top 5 Best Interactive Cat Toys beoordeeld

#1 Catit Design Senses Circuit Cat Speelgoed

Catit Design Senses Circuit Cat Speelgoed

Het speelgoed bestaat uit een 8-delige verstelbare track met een bewegingsgeactiveerde circuitbal. De bal beweegt snel door de heuvels en valleien van de verstelbare baan, ritst mee als in een achtbaan en wordt algemeen beschouwd als een van de beste speeltjes voor destructieve katten.

Terwijl de bal zijn gekke achtbaanrit maakt, heeft je kat de mogelijkheid om deel te nemen aan de actie door zijn poot door een van de vele gaten in de baan te steken. Het is groot genoeg voor meerdere katten om tegelijkertijd mee te spelen.

Zodat het spel nooit oud wordt, is de track instelbaar. Met ongeveer 100 verschillende lay-outs mogelijk, kunt u een voortdurend veranderend bewegingspatroon bieden. De Catit roller circuit is compatibel met andere track sets, zodat u een stimulerende speeltuin voor uw kat kunt creëren.

Pros

 • Stimuleert uw kat op meerdere niveaus – geluid, aanraking en lichte activiteit zijn opwindend voor bijna alle zintuigen
 • Groot genoeg voor multi-cat spelen
 • De bal is soepel en responsief
 • Perfect voor onafhankelijk spelen

Tegens

 • De batterij van de optionele verlichte bal is van korte duur en u kunt deze niet vervangen, wat betekent dat u moet investeren in vervangende ballen

#2 Petstages Tower of Tracks Interactief Kattenspeelgoed

Dit speelgoed met drie niveaus moedigt je kat aan om de slagbare ballen rond en rond elke baan te laten draaien.

Dankzij de antislippads aan de onderkant hoef je je geen zorgen te maken dat het speelgoed tijdens het spelen over de vloer glijdt. Alle ballen zijn ontworpen om in de sporen te blijven en het is onwaarschijnlijk dat ze eruit springen voor een avontuur onder de koelkast.

De toren is 9,75 ” in diameter en 6 “hoog, waardoor het de perfecte maat voor de meeste katten. Het ontwerp met drie niveaus maakt het ruim genoeg voor speeltijd met meerdere katten.

Pros

 • De ballen bewegen soepel in de sporen en zijn zeer verantwoordelijk voor het slaan van uw kat
 • Stevige constructie is bestand tegen veel actief spel
 • Perfect voor onafhankelijk spelen
 • Een hoog aangeschreven en extreem populair speelgoed

Tegens

 • Soms ontsnappen de niet-vervangbare ballen uit de sporen

#3 Cat Dancer 101 Cat Dancer Interactieve Kat Speelgoed

Dit interactieve kattenspeelgoed heeft een bedrieglijk eenvoudig ontwerp. Het ziet eruit als – en is – een stuk verende draad bevestigd aan stukjes gewalst karton. Dit eenvoudige ontwerp is een van de meest betoverende en opwindende in de wereld van kattenspeelgoed. Meer dan 8 miljoen katten hebben dit buitengewoon populaire speelgoed getest en de meesten van hen zijn er dol op.

Het ontwerp van het speelgoed zorgt ervoor dat het eruit ziet en zich gedraagt als een insect – en iedereen weet dat katten graag met insecten spelen.

Het verende speelgoed is perfect voor mensen die interactieve speeltijd willen maken, maar niet veel willen bewegen. Dankzij de veerkrachtige, responsieve natuurlijke beweging van dit speelgoed, kunt u in een stoel zitten en uw kat een volledige, opwindende speelervaring geven.

Pros

 • Een klassiek ontwerp met miljoenen fans
 • Hiermee kunt u volledig deelnemen aan de speeltijd
 • Beweegt als een verleidelijk insect

Tegens

 • Omdat het speelgoed geen handvat heeft, kan het voor sommige mensen ongemakkelijk zijn om vast te houden

#4 HEXBUG Nano Robot Cat Speelgoed

Dit robotspeelgoed op batterijen is een van de meest realistische prooispeeltjes op de markt.  Als een levend wezen glijdt dit robotachtige insectenspeelgoed over de vloer en sleept zijn verleidelijke donzige staart erachteraan.

Het bedrijf zegt dat het speelgoed een “griezelig gevoel van evenwicht” heeft. Als uw kat het speelgoed omver stoot, zal de trillende beweging van de robot ervoor zorgen dat deze terugdraait op zijn plastic poten en blijft bewegen.

Vergeet niet dat losse onderdelen een risico kunnen vormen voor uw kat, dus inspecteer het speelgoed regelmatig om ervoor te zorgen dat alles intact en veilig is voor speeltijd.

Pros

 • Beweegt onafhankelijk – het bedrijf zegt dat zijn beweging is als die van een echte bug
 • Klein genoeg voor uw kat om door het huis te vleermuizen
 • Goed uitgebalanceerd en in staat om een lange speelsessie aan te kunnen

Tegens

 • Werkt niet goed op vloerbedekking

#5 PetSafe SlimCat Interactieve Kattenvoeder

Deze instinct-goedgekeurde interactieve feeder dwingt uw kat om te spelen voordat ze eten – net zoals ze in de natuur zouden doen. De stuiterende speelbal is gevuld met lekkernijen of brokjes en je kat moet de bal roeren om de heerlijkheid los te laten die erin verborgen zit.

Omdat het je kat dwingt om te spelen voordat hij eet, is het perfect voor katten met overgewicht die een beetje extra beweging nodig hebben. Het is ook een goede keuze voor katten die hun voedsel meestal sjaalen.

Het feederspeelgoed is verstelbaar, zodat u kunt kiezen hoeveel voedsel het speelgoed afgeeft, net als stuitert, rollen en schudt. Het is gemaakt van vaatwasserbestendig plastic, dus het is gemakkelijk op te ruimen na gebruik. Het plastic is BPA-vrij.

Pros

 • Maakt elke maaltijd bevredigender
 • Dwingt katten om te oefenen voor het eten
 • Helpt voorkomen dat katten hun voedsel inademen
 • Gemaakt van vaatwasmachinebestendig BPA-vrij plastic

Tegens

 • Werkt niet met elk type brokje

Wil je verder gaan dan interactief kattenspeelgoed? Klik hier voor een volledige line-up van de beste kattenspeeltjes op de markt