Nationale Siamese kattendag – Hoe en wanneer wordt het gevierd?

National Siamese Cat Day is een van de meest populaire dagen van het jaar voor elke Siamese katteneigenaar, maar als je nieuw bent in de kudde, heb je waarschijnlijk veel vragen over hoe en wanneer je het moet vieren. Dit evenement vindt plaats op 6 aprilÞ en we vieren het op veel verschillende manieren. Blijf lezen terwijl we uitleggen hoeveel mensen de dag herdenken en andere interessante feiten bespreken om u te helpen uw kat beter te begrijpen.

3 katten gezichtsverdeler

Wanneer is National Siamese Cat Day?

Nationale Siamese Kattendag is in het vroege voorjaar, op 6 aprilÞ van elk jaar, wat toevallig ook National Burrito Day en National Sorry Charlie Day is, die mensen aanmoedigt om spijt uit het verleden om te zetten in iets positiefs. Testiculaire Awareness Month, Autism Awareness Month en Parkinson’s Awareness Month vinden ook plaats in april. Het is ook nationale poëziemaand, en we mogen April Fool’s Day niet vergeten, die we opzij zetten voor het maken van grappen.

Siamees staren
Afbeelding Credit: webandi, Pixabay

kattenpootverdelerHoe vier ik nationale Siamese kattendag? 3 leuke manieren!

1. Foto’s en video

De meeste mensen vieren de vakantie graag door foto’s en video’s van hun huisdieren op sociale media te plaatsen. Het kan ook leuk zijn om de video’s van anderen te bekijken om meer in de geest van de dag te komen.

een zeehondenpunt siamese kat in bruine achtergrond
Afbeelding credit: Altsva, Shutterstock
thematische pauze

2. Adopteer een huisdier

Nationale Siamese Kattendag kan een goed moment zijn om uw lokale dierenasielen te bezoeken om te zien of ze een Siamese kat beschikbaar hebben voor adoptie.

thematische pauze

3. Douche uw huisdier met genegenheid

Veel katteneigenaren overladen hun katten met lekkernijen op National Siamese Cat Day om te helpen vieren. Als het goed is met de eigenaren, kun je de liefde zelfs verspreiden door traktaties uit te delen aan andere katten. Extra tijd doorbrengen met je huisdier is ook een geweldige manier om de vakantie door te brengen, vooral als je een nieuw speeltje hebt.

Himalaya kat eten traktatie
Afbeelding Credit: Piqsels

divider-catclaw1

Siamese Kat Feiten

Hier zijn 10 fascinerende feiten over Siamese katten:


  • Siamese katten zijn oude huisdieren en hun afbeeldingen gaan terug tot de 14Þ

  • Lucy, de vrouw van president Rutherford B. Hayes, recenseerde een Siamese kat als een geschenk van een Thaise diplomaat in de late jaren 1870.

  • Voordat fokkers ze konden fixeren door middel van selectieve foktechnieken, hadden Siamese katten gekruiste ogen en geknikte staarten.

  • De gemiddelde mannelijke Siamese kat is 11-15 pond, terwijl de vrouwelijke Siamese katten iets lichter zijn en meestal 8-11 wegen

  • Siamese katten worden beïnvloed door een temperatuurgevoelige vorm van albinisme. Het zorgt ervoor dat het grootste deel van hun hoofdlichaam wit is, terwijl kleur verschijnt aan de koelere uiteinden, zoals het gezicht, de staart en de poten.

  • Omdat Siamese katten lijden aan albinisme, hebben ze hun hele leven doordringende blauwe ogen, wat een van hun meest populaire kenmerken is.

  • De meeste Siamese katten zijn extreem spraakzaam en zullen je vertellen wanneer ze iets willen door hun onophoudelijke miauwen.

  • De meeste eigenaren beschrijven hun Siamese katten als intelligent en gemakkelijk te trainen.

  • Siamese katten hebben veel aandacht nodig en houden er niet van om tijd alleen door te brengen. Ze vervelen zich snel en worden daardoor meestal ondeugend.

  • Siamese katten hebben een vrij lange levensduur, gemiddeld 15 – 20 jaar.

kattenpootverdeler

Conclusie

Nationale Siamese Kattendag vindt plaats op 6 aprilÞ. Eigenaren vieren het meestal door foto’s en video’s van hun huisdieren te maken en ze op sociale media te delen, zodat andere eigenaren van gezelschapsdieren ervan kunnen genieten en hun ervaringen kunnen delen. Het is ook een geweldige dag om je lokale dierenasiel te bezoeken om een nieuw huisdier te adopteren om wat ruimte vrij te maken voor andere dieren in nood, en veel mensen gebruiken National Siamese Cat Day om hun huisdieren met genegenheid te douchen. Door ze een paar extra traktaties en speelgoed te geven en wat extra tijd met hen door te brengen, kunnen ze weten hoeveel ze voor ons betekenen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Andreas Lischka, Pixabay