Nationale Knuffel Je Kat Dag: Hoe en Wanneer Wordt Het Gevierd?

Als kattenouders vinden we dat elke dag “knuffel je kat dag” moet zijn, maar wist je dat er een specifieke dag is om van je kat te houden die officieel wordt erkend? 4 juniÞ is nationale knuffel je kat dag, en het komt zoals gewoonlijk in 2023.

Hoewel je je kat waarschijnlijk al overlaadt met knuffels en liefde, kun je deze extra speciale dag nemen om je kat nog meer te verwennen en je liefde aan andere katten te tonen. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over National Hug Your Cat Day en meer.

3 katten gezichtsverdeler

Wat is Knuffel Je Kat Dag?

Hug Your Cat Day is een geweldig excuus om je kat nog meer te knuffelen dan je al doet. Het is een dag om je kat te verwennen en te laten zien hoeveel je hem waardeert. Veel mensen weten niet dat katten in de Egyptische tijd werden gevierd en aanbeden. Ze werden gezien als magische, majestueuze katachtigen in Egypte en zijn dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

De mensen van Egypte zagen hen als royals en verwenden hen, kleedden hen in juwelen en voedden hen extravagante maaltijden. In feite, toen katten stierven, rouwden hun eigenaren om hen door hun wenkbrauwen af te scheren, en de katten kregen een kattenmummificatiebegrafenis.

In de huidige cultuur leven katten echter vaak in de schaduw van hoektanden en krijgen ze niet het juiste respect en de liefde die wij huisdierouders vinden dat ze moeten worden getoond. Daarom vieren we elk jaar Hug Your Cat Day om onze katachtige vrienden te eren.

chimera kitten knuffel door eigenaar
Afbeelding credit: Natalia Kokhanova, Shutterstock

3 katten gezichtsverdelerHoe vier je knuffel je kattendag?

Je vraagt je op dit moment misschien af hoe je National Hug Your Cat Day kunt vieren. We geven je een paar ideeën in het onderstaande gedeelte.

1. Knuffel je kat

Hoewel dit misschien een no-brainer lijkt, is het zeker vermeldenswaard. Zorg er op Nationale Knuffel Je Kat Dag voor dat je je kat knuffelt. Hoewel we allemaal weten dat katten volgens hun eigen schema leven en werken, zal uw kat het altijd leuk vinden om geaaid en geliefd te worden.

De kat kan zelfs zijn waardering voor je tonen op National Hug Your Cat Day door in je schoot te springen voor een knuffel.

vrouw die een kat knuffelt
Afbeelding Credit: Alek_B, Pixabay
thematische pauze

2. Games spelen

Knuffelen en aaien worden altijd gewaardeerd, maar spelen met je kat is een andere uitstekende manier om je liefde te tonen. U kunt de laserpointer of verenspeelgoed uitbreken, of als uw huisdier een natuurlijke retriever is, kunt u een spelletje apporteren spelen met een kattenkruidmuis of een bal papier.

kat spelen met eigenaar
Afbeelding Credit: Dora Zett, Shutterstock
thematische pauze

3. Vrijwilliger bij een opvangcentrum

National Hug Your Cat Day gaat niet alleen over knuffelen en van je kat houden. Je kunt vrijwilligerswerk doen in een asiel om er zeker van te zijn dat alle katten de liefde en waardering krijgen die ze nodig hebben op die speciale dag. Sterker nog, laat het daar niet bij; doe vrijwilligerswerk elke keer dat je kunt, omdat deze dieren alle liefde, geduld, steun en knuffels nodig hebben die ze kunnen krijgen terwijl ze wachten om te worden geadopteerd en naar een eeuwig thuis te worden gebracht.

kat in een dierenasiel
Afbeelding Credit: JW Design, Shutterstock

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Nationale Knuffel Je Kat Dag is op 4 juni 2023 en die wil je niet missen. Het is de perfecte gelegenheid om je kat te knuffelen, te laten zien hoeveel je om hem geeft en terug te geven aan de dierengemeenschap door vrijwilligerswerk te doen in je plaatselijke dierenasiel.

Katten zijn loyale, liefdevolle wezens die vroeger als royalty werden behandeld. Je kunt de Egyptische traditie nieuw leven inblazen door deel te nemen aan National Hug Your Cat Day. Laat je kat zien hoeveel je van hem houdt met veel knuffels, spannende spelletjes en een paar lekkere traktaties.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Piqsels