National Pet Hydration Awareness Month 2023: wanneer en hoe het te vieren

Zomers kunnen bruut zijn, dus gehydrateerd blijven is belangrijker dan ooit. Maar hoewel we gemakkelijk meer water kunnen drinken als het warm is, vertrouwen onze huisdieren op ons om ervoor te zorgen dat ze genoeg te drinken krijgen op deze warme dagen. Daarom bestaat de National Pet Hydration Awareness Month!

Wat is de National Pet Hydration Awareness Month 1? Het is precies wat de naam suggereert – een maand om het bewustzijn te vergroten over hoe belangrijk het is om onze huisdieren gehydrateerd te houden. Wanneer is het National Pet Hydration Awareness Month? Deze gebeurtenis wordt elk jaar in juli waargenomen. Wat moet je nog meer weten over deze maand? Blijf lezen om erachter te komen!

Klik om verder te gaan:

3 kat face divider

National Pet Hydration Awareness Month Geschiedenis

Het lichaam van een mens bestaat voor 55-60% uit water, terwijl het lichaam van onze harige vrienden voor 60-70% uit water bestaat. Niet genoeg water krijgen kan leiden tot uitdroging, wat niet gezond is voor onze huisdieren (en in sommige gevallen fataal kan zijn).

En aangezien met name katachtigen niet altijd zo groot zijn in drinkwater, vooral als het onbeweeglijk water is, is het maar al te gemakkelijk voor hen om uitgedroogd te raken.

Het gemak waarmee onze huisdieren uitgedroogd kunnen raken als we niet voorzichtig zijn, is de reden waarom PetSafe in 2018 de National Pet Hydration Awareness Month heeft opgericht. PetSafe was zich ervan bewust dat eigenaren van gezelschapsdieren soms niet nadenken over de hydratatiebehoeften van hun huisdieren of dat het lichaam van onze huisdieren uit meer water bestaat dan het onze. Veel eigenaren van gezelschapsdieren gaan er immers van uit dat hun huisdieren iets zullen drinken als ze dorst hebben. Dit is echter niet altijd het geval (nogmaals, zie katachtigen). Dus creëerden ze deze maand om dat gebrek aan kennis tegen te gaan door het bewustzijn te vergroten over het belang van hydratatie bij huisdieren en de blootstelling van huisdieren aan extreme temperaturen te beperken.

kitten drinkt water uit de waterbak
Afbeelding credit: Sharaf Maksumov, Shutterstock

Wat zijn de tekenen van uitdroging bij huisdieren?

Hoe weet je of je huisdier uitgedroogd is? Als uw huisdier niet genoeg water drinkt, ziet u de volgende tekenen 2:

 • Minder drinken
 • Minder eten
 • Gebrek aan energie
 • Hijgen
 • De huid is minder elastisch
 • Tandvlees dat plakkerig en droog is
 • Ingevallen ogen

Uw huisdier kan sommige of al deze tekenen hebben als ze uitgedroogd zijn, en er zijn een aantal manieren waarop u kunt beoordelen hoe gehydrateerd uw huisdier is.

De eerste methode is om hun tandvlees te controleren. Bij een goed gehydrateerd huisdier zal het tandvlees vochtig en glanzend zijn; Bij een dier dat uitgedroogd is, zal het tandvlees echter plakkerig en droog zijn.

De tweede methode om de hydratatie van uw huisdier te testen is de “huidturgortest”. Deze methode houdt simpelweg in dat je (voorzichtig!) een stukje van de huid tussen de schouderbladen knijpt en van het lichaam wegtilt. Als uw huisdier gehydrateerd is, zal de huid weer op zijn plaats vallen wanneer u hem loslaat. Maar als uw huisdier niet gehydrateerd is, blijft de huid in de positie waar u het naartoe hebt getrokken.

Hoeveel water heeft mijn huisdier nodig?

Huisdieren zijn individuen, dus praten met uw dierenarts over de hydratatiebehoeften van uw huisdier is een goed idee. Bovendien kunnen veel factoren van invloed zijn op de hoeveelheid water die uw huisdier moet drinken, zoals het soort voedsel dat ze eten (nat of droog), hun leeftijd en hoe actief ze zijn. Maar over het algemeen moet u streven naar 1 ons water voor elk pond dat uw huisdier weegt.

grijs en wit kitten drinkt water bij de drinkfontein voor huisdieren
Afbeelding credit: Patcharida, Shutterstock

Manieren om de National Pet Hydration Awareness Month te observeren

Er zijn een paar manieren waarop je deze maand kunt observeren.

 • Creëer een hydratatiestrategie voor uw huisdier. Dit houdt in dat u meer water in het dieet van uw huisdier opneemt en ze beschermt tegen extreme temperaturen.
 • Controleer uw huisdier af en toe op uitdroging. Zelfs als u geen van de voor de hand liggende tekenen van uitdroging ziet, controleert u af en toe het tandvlees of de huid van uw huisdier.
 • Lees meer over uitdroging van huisdieren en de effecten die het kan hebben op het lichaam van uw huisdier.
 • Onderwijs anderen in je leven of online.

Manier om uw huisdier beter gehydrateerd te houden

Als u niet zeker weet hoe u uw huisdier meer water kunt laten drinken, zijn hier een paar manieren om hem te helpen gehydrateerd te blijven.

 • Zet meer water uit. In plaats van een enkele waterbak, plaats je meerdere kommen in verschillende delen van je huis met vers water.
 • Zorg ervoor dat elk huisdier in uw huis zijn eigen waterbak heeft om te voorkomen dat dieren concurreren om water.
 • Als je katten hebt, probeer dan waterfonteinen en andere bewegende waterbakken, omdat katachtigen eerder water drinken als het mov ising.
 • Voeg natvoer toe aan het dieet van uw huisdier.
 • Plaats waterbakken waar ze gemakkelijk toegankelijk zijn, vooral als je huisdieren met beperkte mobiliteit hebt.
 • Als je katten hebt, vraag dan je dierenarts naar hydratatiesupplementen.
 • Stel alarmen in op je telefoon om jezelf eraan te herinneren oud water te vervangen door vers water.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Het is ongelooflijk gemakkelijk voor onze huisdieren om uitgedroogd te raken, vooral als het katten zijn, en de National Pet Hydration Awareness Month is bedoeld om het bewustzijn hierover te vergroten. Als het weer waanzinnig heet is, houd dan alle dieren in uw huis in de gaten voor tekenen van uitdroging. Probeer uitdroging tegen te gaan door ervoor te zorgen dat er voldoende water in je huis te vinden is.

Als u de National Pet Hydration Awareness Month wilt observeren, kunt u een hydratatiestrategie voor uw huisdier maken met de bovenstaande tips. Andere uitstekende manieren om deze maand te observeren, zijn meer leren over uitdroging en hydratatie van huisdieren, evenals het opleiden van anderen in je leven!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Creative Cat Studio, Shutterstock